Şimdi Ara

TP LINK TL-WA901ND (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
5
Favori
47.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: mt8

Universal Repeater modu, DHCP server kapatılınca çalışıyor. Eğer açıksa çalışmıyor. TP link müşteri temsilcilerine ve çalıştıramayan tüm arkadaşlara ilanen söylüyorum. Birebir modemden gelen sinyalin aynı ssid ismiyle tekrarı şeklinde çalışıyor. Birde bu hız olayı tamamin ticari bir tuzak galiba, 150 mbps ile 300 mbps arasındaki farkı göremiyorum. Yeni bir ürün çıkardık diye milletin parasını yoluyorlar. Yeni alacak arkadaşların bilgilenmesi amacıyla söylüyorum bu modem olsun access point olsun hız ve anten sayılarına sakın kanmayın değişen hiçbir şey yok, bazı modem şirketlerine bastırdığımda biz kutu üzerine öyle yazsakta o teorideki bir hızdır diyip geçiştiriyorlar. Tıpkı HDD lerin kopyalama hızlarının 100 mb/sn civarında olması gibi, normalde vadedilen veri aktarım miktarı saniyede 767 mb/s dir.Bu rakamı acaba dünyada kullanan kullanıcı varmı bilmiyorum, sırf satış amaçlı tuzaklara düşmeyin saygılar.

bu DHCP olayı tp-link 5210g de de mevcuttu bende kapatarak çözmüştüm sorunumu

hocam sana sonuna kadar katılıyorum. yok 300 mbps yok 450 mbps yokk deve

ulan bizim kullandığımız en baba internetin hızı bile 20 mbps yi geçemiyor bilmeyenleri kandırmanın en güzel yöntemi bu olsa gerek eskiden 1+1 Pc Speakerlarına da 1000 watt P.M.P.O vs yazıyodu oysaki içindeki anfi 2 wattlık bi anfiydi ...

benim kullandığım sistemde ana modem 150 mbps tp-link 5210 g 54 mbps benim ALFA usb adaptörde 54 mbps ama ben henüz 54 mbps hızı göremedim ne yalan söyliyim...

arkadaşım DHCP yi modemden mi kapatacaz repeatardanmı yada her ikisindenmi TP-LİNK teknik destek çalışanı açık olmasını sölemişti birde bendeki sorun bağlandıktan bir süre sonra başlıyor 1-2-3 saat normal çalışıyor sonra dengesizleşiyor reset atıp tekrar kurulum yapınca düzeliyor bikaç saat sonra yine aynı sorun herkesdeki sorun hemen hemen aynı konuyu takip eden tp-link çalışanları bu konu hakkında daha açıklayıcı kesin bi çözüm veya bilgi sunarsa herkez için faydalı olacak telefonla yeteri kadar görüştüm benim açımdan bir faydası olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: volkaner5

quote:

quote:

Universal Repeater modu, DHCP server kapatılınca çalışıyor. Eğer açıksa çalışmıyor. TP link müşteri temsilcilerine ve çalıştıramayan tüm arkadaşlara ilanen söylüyorum. Birebir modemden gelen sinyalin aynı ssid ismiyle tekrarı şeklinde çalışıyor. Birde bu hız olayı tamamin ticari bir tuzak galiba, 150 mbps ile 300 mbps arasındaki farkı göremiyorum. Yeni bir ürün çıkardık diye milletin parasını yoluyorlar. Yeni alacak arkadaşların bilgilenmesi amacıyla söylüyorum bu modem olsun access point olsun hız ve anten sayılarına sakın kanmayın değişen hiçbir şey yok, bazı modem şirketlerine bastırdığımda biz kutu üzerine öyle yazsakta o teorideki bir hızdır diyip geçiştiriyorlar. Tıpkı HDD lerin kopyalama hızlarının 100 mb/sn civarında olması gibi, normalde vadedilen veri aktarım miktarı saniyede 767 mb/s dir.Bu rakamı acaba dünyada kullanan kullanıcı varmı bilmiyorum, sırf satış amaçlı tuzaklara düşmeyin saygılar.

ulan bizim kullandığımız en baba internetin hızı bile 20 mbps yi geçemiyor bilmeyenleri kandırmanın en güzel yöntemi bu olsa gerek eskiden 1+1 Pc Speakerlarına da 1000 watt P.M.P.O vs yazıyodu oysaki içindeki anfi 2 wattlık bi anfiydi ...

benim kullandığım sistemde ana modem 150 mbps tp-link 5210 g 54 mbps benim ALFA usb adaptörde 54 mbps ama ben henüz 54 mbps hızı göremedim ne yalan söyliyim...

arkadaşım DHCP yi modemden mi kapatacaz repeatardanmı yada her ikisindenmi TP-LİNK teknik destek çalışanı açık olmasını sölemişti birde bendeki sorun bağlandıktan bir süre sonra başlıyor 1-2-3 saat normal çalışıyor sonra dengesizleşiyor reset atıp tekrar kurulum yapınca düzeliyor bikaç saat sonra yine aynı sorun herkesdeki sorun hemen hemen aynı konuyu takip eden tp-link çalışanları bu konu hakkında daha açıklayıcı kesin bi çözüm veya bilgi sunarsa herkez için faydalı olacak telefonla yeteri kadar görüştüm benim açımdan bir faydası olmadı

hocam repeaterdan kapalı DHCP bende yani TP-LİNK 5210G AP deki DHCP kapalı

bu arada dün akşam 5210g nin yayını 11. kanaldan 13, kanala aldım benim alfa 036h görmedi tp linki enteresan bir durum gece sahurda kardeşimin laptobuyla ağı gördüm arayüze girip kanalı 6. kanala çektim alfa görmeye başladı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkaner5

quote:

quote:

hocam repeaterdan kapalı DHCP bende yani TP-LİNK 5210G AP deki DHCP kapalı

bu arada dün akşam 5210g nin yayını 11. kanaldan 13, kanala aldım benim alfa 036h görmedi tp linki enteresan bir durum gece sahurda kardeşimin laptobuyla ağı gördüm arayüze girip kanalı 6. kanala çektim alfa görmeye başladı

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar,

Bana yardımcı olunuz yoksa modem ve Access pointi kırıp atacağım neredeyse 1 haftadır uğraşıyorum ama olmadı. evimiz dubleks alttaki masaüstüne bağlı tplink w8901g modelli modeme tplink TL-WA901ND bağlamak istiyorum bağlantımı kablolu yapıp acces pointi üst kata çıkarıp üst kattada wifi şeklinde kullanmak istiyorum ne denediysem ne yaptıysam bağlantılarını sağlayamadım lütfen sizden ricam resimli veya resimsiz güzel bir şekilde bilgilerinizi sunabilirmisiniz.

Teşekkürler şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakimcla

Merhaba arkadaşlar,

Bana yardımcı olunuz yoksa modem ve Access pointi kırıp atacağım neredeyse 1 haftadır uğraşıyorum ama olmadı. evimiz dubleks alttaki masaüstüne bağlı tplink w8901g modelli modeme tplink TL-WA901ND bağlamak istiyorum bağlantımı kablolu yapıp acces pointi üst kata çıkarıp üst kattada wifi şeklinde kullanmak istiyorum ne denediysem ne yaptıysam bağlantılarını sağlayamadım lütfen sizden ricam resimli veya resimsiz güzel bir şekilde bilgilerinizi sunabilirmisiniz.

Teşekkürler şimdiden

Alıntıları Göster
    Arkadaslar merhaba,
    Bendede 901nd modelı ap repeater var.1.5 ay oldu alalı. alme sebebım 90 m2 lık evım var.netmaster modemım oturma odasında ( evın tam ortasında) Salonda sınyal gucu bır haylı dusuyor smart tv den veya xbox dan ınternete gırmekde zorluk cekıyordum.salona kurdum repeater ı. 3 gun kurulum ıcın ugrastım yapamadım musterı hız aradım hallettık.Arayuzde verı akısı gorunuyor.Fakat sorun şu. Sureklı baglantı kopıyor yenıden baglanıyor cıhazlar repeater salonda olmasına ragmen salonda bıle full cekmıyor :) 15dbı anten var bıde.Ben anlayamadım repeater ı actıgımda evın bazı ceken yerlerınde bukez hıc sınyal gelmez oluyot.eger 90 m2 lık bır evde full cekım gucune sahıp degılse kesınlıkle tavsıye etmıyorum.Eger cekım gucu yetecek gucte ıse benım ne yapmam gerekıyor?musterı hız mesaj ıle belırttıgımde modemden 20dbı lık sınyal alması lazım en az seklınde bır acıklama geldı.Bunu nerden anlıycam.Aralarında 6-7 metre mesafe var alamıyorsa ne dıyım=) arızalı olma ıhtımalı varmıdır??

• quote:

Orijinalden alıntı: TP-Link Türkiye

Merhabalar ;

Tp-Link ürünü ile ilgili yaşadığınız problem için size yardımcı olunabilmesi için bir irtibat numarasını bizlere mail olarak iletirseniz .Tarafınıza dönüş sağlanıp yardımcı olunacaktır.

İyi günler dileriz.
    Saygılarımızla
    6 aydır tp link TL-WA901ND cihazını kullanıyorum. Kurulum kılavuzu olmadığından ayarları forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda universal repeater ayarlarını yaptım ancak pek sağlıklı verim alamadım. Daha sonra TP Link müşteri hizmetlerini aradım ve sağolsunlar çok ilgilendiler ve kurulum ayarları ile ilgili döküman gönderdiler. Bu döküman doğrultusunda universal repeater kurulumunu yaptım ve yaklaşık 1 aydır sorunsuz olarak kullanıyordum. Dün akşam WA901ND üzerinden sorunsuz kullandığım internete bu akşam bağlanamaz oldum :( Bilgisayarım WA901ND 'yi hiçbir şekilde görmüyor. WA901NDnin ip adresi olan 192.168.1.254'e ping atamaz oldum.

WA901ND 'nin fabrika ayarlarına geri dönüp ayarları yaptığımda sorunsuz bir şeklide bağlanmaya başladım.

Şimdi burada benim kullandığım bilgisayarım mı? Windows7'mi, WA901ND mi arızalaı? veya her bağlantı sorununda WA901ND'yi fabrika ayarlarına çevirip kurulumu yeniden mi yapacağız.

(Modemin sinyal gücü 25 - 30 dB arasında)

@TP-LINK TURKIYE

• ilhan3535 kullanıcısına yanıt
    Merhaba İlhan Bey ;

Konu ile ilgili olarak tarafınıza dönüş sağlanıp yardımcı olunabilmesi için size ulaşabileceğimiz bir irtibat numarasını bizlere iletirseniz. Tarafınıza dönüş sağlanıp yardımcı olunacaktır.

Saygılarımızla
    Tp-Link Türkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Merhaba İlhan Bey ;

Konu ile ilgili olarak tarafınıza dönüş sağlanıp yardımcı olunabilmesi için size ulaşabileceğimiz bir irtibat numarasını bizlere iletirseniz. Tarafınıza dönüş sağlanıp yardımcı olunacaktır.

Saygılarımızla
    Tp-Link Türkiye

Pm gönderdim.
  • Merhaba arkadaşlar;

Bende de wa901nd var,dubleks bir evde oturuyoruz.ana modem aşağı katta wa901nd ise üst katta.sorunum,universal repeater olarak ilk kurulum yaptığımda herşey mükemmel,özellikle bilgisayarda tıkladığım an sayfalar anında açılıyor,ama bir gün sonra bağlantı yine yavaşlıyor..aynı şey cep telefonları,tablet,ps3 ve smart tv için de geçerli. Hatta telefonda full çekiyor ama sayfaları açmıyor,bazen de wifi sinyali bulamıyor,3G'ye geçiyor.bunların hepsi üst katta problem oluyor,aşağıda herhangi bir sıkıntı olmuyor.önemli bir bilgi mi bilmiyorum ama aşağıdaki modem çift bantlı(asus n55u).bunun gibi bir durumla karşılaşıp çözüm bulan birisi yardım etsin n'olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aneursym

Merhaba arkadaşlar;

Bende de wa901nd var,dubleks bir evde oturuyoruz.ana modem aşağı katta wa901nd ise üst katta.sorunum,universal repeater olarak ilk kurulum yaptığımda herşey mükemmel,özellikle bilgisayarda tıkladığım an sayfalar anında açılıyor,ama bir gün sonra bağlantı yine yavaşlıyor..aynı şey cep telefonları,tablet,ps3 ve smart tv için de geçerli. Hatta telefonda full çekiyor ama sayfaları açmıyor,bazen de wifi sinyali bulamıyor,3G'ye geçiyor.bunların hepsi üst katta problem oluyor,aşağıda herhangi bir sıkıntı olmuyor.önemli bir bilgi mi bilmiyorum ama aşağıdaki modem çift bantlı(asus n55u).bunun gibi bir durumla karşılaşıp çözüm bulan birisi yardım etsin n'olur..

Varsayilan ag gecidi ve birinci dns yi kaynaj modem ip verin

• quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

quote:

Orijinalden alıntı: aneursym

Merhaba arkadaşlar;

Varsayilan ag gecidi ve birinci dns yi kaynaj modem ip verin

Alıntıları Göster
    Değerli TP-LINK kullanıcıları ;

Cihazlar ile ilgili olarak bir problem ile karşılaştığınızda bizimle irtibata geçip destek alabilirsiniz.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE

• quote:

Orijinalden alıntı: TP-Link Türkiye

Değerli TP-LINK kullanıcıları ;

Cihazlar ile ilgili olarak bir problem ile karşılaştığınızda bizimle irtibata geçip destek alabilirsiniz.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE

Alıntıları Göster
    sadece olaya Access point olarak bakmamak lazım bazı modemlerden kaynaklı uyumsuzluk durumu söz konusu hatta d-link firması ile görüştüm çipset kaynalı sorunmuş d-link modem sadece kendi türünden çipset olursa düzgün verim veriyormuş. airties modemlerdeki soruna gelince bende tam olarak anlayabilmiş değilim tam 4 ayımı yedi menet 2 günde bir servis vermekten gına gelmişti artık en son çıkan fiber modem modeline geçildiği günden bu yana 2 sene oldu 1 kere bile servise gitmedim. farklı ürünlerinide kullandım tp-link marka ama maalesef ağda bir elma bir armut birde ayva yemiyor muhakkak maraz çıkartıyor. güncel modemlerin çoğunda eskisi gibi uyumluluk sorunu kalmadı denebilir durumda tek kalan sıkıntı cihazların üzerindeki anten sayısı ile ilgili kendini kandırma takıntısı olanlar utanmasa müşteri 12" monitör boyutunda olan Access point isteyecek büyük olunca daha iyi diye kendini kandırıp para döküyor ufak olunca para vermiyor. 841HP modelini kullanıyorum 2 aydır sıkıntı yok ama kullandığım müşterilerin 1 tanesinde sıkıntı var ve artık bıktım aslında 9 senedir sıkıntı var artık pes dedim nasıl bir bina yapısı varsa 15 mt uzaktan sinyal geliyor dışarıya 1 mt uzakta dibindeyim sinyal gelmiyor ayna koysa bu kadar iyi yansıtamazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 25 Şubat 2014; 0:27:45 >

• Bu tp link tl wa901nd ne kadar uzakliktaki inteerneti universal repeater yapar ve tplink tl wa801nd ne kadar uzakliktakini yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: naughty.gif

Bu tp link tl wa901nd ne kadar uzakliktaki inteerneti universal repeater yapar ve tplink tl wa801nd ne kadar uzakliktakini yapar
    örnekleme yaparsam bir müşterimde deneme şansım oldu mobil cihazlar ile zayıf olarak bile görünmeyen airties air serisi modemi 901nd ile kontrol ettiğimde kör noktaya gidi 10 dbi sinyal görüyordu en son çıkan 3.0 sürümünde ürünün 10 dbi sinyal şiddeti yetiyorda artıyor. mesafeyi söyleyim 10 mt mesafe 901 nd ile airties arasında 2 duvar birde kolon var cihaz ne kadar güçlü olursa olsun yapının içindeki betonarmede kullanılan malzeme ile alakalıdır. bazı yerler var asla sinyal alınamaz ama 40 mt uzağa gittiğinizde cihazın sinyalini görürsünüz beton bloklar resmen aynalama yapıyor bu tip durumlarda ise tam tersine dış cepheden sinyali basmak çözüm olabiliyor. wob dediler onu bile denedim sonuç alamadığım yerler olduğu için arkanızda çok sağlam bir adam yada mühendis yoksa ne yaparsanız yapın bazen tutmuyor ayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 25 Şubat 2014; 10:52:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

örnekleme yaparsam bir müşterimde deneme şansım oldu mobil cihazlar ile zayıf olarak bile görünmeyen airties air serisi modemi 901nd ile kontrol ettiğimde kör noktaya gidi 10 dbi sinyal görüyordu en son çıkan 3.0 sürümünde ürünün 10 dbi sinyal şiddeti yetiyorda artıyor. mesafeyi söyleyim 10 mt mesafe 901 nd ile airties arasında 2 duvar birde kolon var cihaz ne kadar güçlü olursa olsun yapının içindeki betonarmede kullanılan malzeme ile alakalıdır. bazı yerler var asla sinyal alınamaz ama 40 mt uzağa gittiğinizde cihazın sinyalini görürsünüz beton bloklar resmen aynalama yapıyor bu tip durumlarda ise tam tersine dış cepheden sinyali basmak çözüm olabiliyor. wob dediler onu bile denedim sonuç alamadığım yerler olduğu için arkanızda çok sağlam bir adam yada mühendis yoksa ne yaparsanız yapın bazen tutmuyor ayar.

Alıntıları Göster
    iki katlı evde oturmaktayım ..ttnet hattının bağlandığı ana modem HUAWEİ marka HG521 yeni aldığım tp link ürününüz ise TL- WA 901 ND model .............WA 901 ile HG521 modeme kablosuz bağlanarak zayıf olan hg521 sinyalini evimin içine dağıtmak ancak ayarlarını yapamadım.öncelikle size gerekli olacağını düşündüğüm bilgileri vereyim....
    HG521 modem arayüz giriş 192.168.1.1
    hg 521 e bağlanan bilgisayarlara ıp ataması 168.1.2 ......1.3 .......1.4 şeklinde gidiyor. dhcp sunucu etkin durumda başlangıç ıp 192.168.1.2 bitiş ıp 192.168.1.100
    TP wa 901 nd modem arayüz 192.168.0.254
    bu iki modemi yukarıdada belirttiğim gibi hg521 in internetini kablosuz olarak wa901 taşıyıp kablosuz olarak yayın yapmak için yapmam gereken ayarları ve uygulama sırasını anlıyabileceğim şekilde tarafıma bildirmenizi rica ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gunsur

iki katlı evde oturmaktayım ..ttnet hattının bağlandığı ana modem HUAWEİ marka HG521 yeni aldığım tp link ürününüz ise TL- WA 901 ND model .............WA 901 ile HG521 modeme kablosuz bağlanarak zayıf olan hg521 sinyalini evimin içine dağıtmak ancak ayarlarını yapamadım.öncelikle size gerekli olacağını düşündüğüm bilgileri vereyim....
    hg 521 e bağlanan bilgisayarlara ıp ataması 168.1.2 ......1.3 .......1.4 şeklinde gidiyor. dhcp sunucu etkin durumda başlangıç ıp 192.168.1.2 bitiş ıp 192.168.1.100
    bu iki modemi yukarıdada belirttiğim gibi hg521 in internetini kablosuz olarak wa901 taşıyıp kablosuz olarak yayın yapmak için yapmam gereken ayarları ve uygulama sırasını anlıyabileceğim şekilde tarafıma bildirmenizi rica ediyorum.

901 e 192.168.1.254 io verin
    Dhpc yi acin ip havuzunu 192.168.101 ile baslatip 254 ile bitirin
    901 vaesayilan ag gecidi ve birinci dns yi 182.168.1.1 yapin
    Ikinci dns ye herhangi bir dns verin
    Universal repeateri secip baglanmak istediginiz agi taratip sifreyi girip deneme yapin

• quote:

quote:

Universal repeateri secip baglanmak istediginiz agi taratip sifreyi girip deneme yapin

Alıntıları Göster
    connaught ustam wa 901nd nin network kısmından girip 192.168.1.254 olarak değiştirdim ancak 901 ap nin arayüzüne ulaşamaz oldum sorun nerede yanlış yerdenmi değiştim ıp adresini acaba?

• quote:

connaught ustam wa 901nd nin network kısmından girip 192.168.1.254 olarak değiştirdim ancak 901 ap nin arayüzüne ulaşamaz oldum sorun nerede yanlış yerdenmi değiştim ıp adresini acaba?

Pc ye manuel ip verin
  • quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

verdim ustam..... 192.168.1.100 yaptım ...arayüz girişi 192.168.1.254 oldu en azından biraz ilerledim ..sizin de vaktinizi alıyorum kusura bakmayın ama.
    bu kısımı anlıyamadım..........
    DHPC yi acin ip havuzunu 192.168.101 ile baslatip 254 ile bitirin

wa901 in dhpc sindemi yapacam bu işlemi yoksa ana modem olan hg521 demi?yapacağım değişiklikleri ap demi ana modem olan hg521 demi yapılacak.daha açıklayıcı olursa bende forumu kirletmemiş olurum ustam.teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

verdim ustam..... 192.168.1.100 yaptım ...arayüz girişi 192.168.1.254 oldu en azından biraz ilerledim ..sizin de vaktinizi alıyorum kusura bakmayın ama.

wa901 in dhpc sindemi yapacam bu işlemi yoksa ana modem olan hg521 demi?yapacağım değişiklikleri ap demi ana modem olan hg521 demi yapılacak.daha açıklayıcı olursa bende forumu kirletmemiş olurum ustam.teşekkür ederim

Islemlerin hepsi 901 ustunde yapin
    Universal repeaterde modemle isiniz yok
    Sorun olursa belirtin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Islemlerin hepsi 901 ustunde yapin
    Universal repeaterde modemle isiniz yok
    Sorun olursa belirtin

Alıntıları Göster
    S.A connaught ustam yaptıklarımı tek tek yazıyorum.
    WA 901ND yi network kısmından 192.168.1.254 yaptım
    DHPC 192.168.1.101 ile başlatıp 254 ile bitirdim
    1.DNS 192.168.1.1 yaptım
    2.DNS 141.211.125.17 yaptım
    üniversal repeater modunda hg 521 modemi bulup modeme ait olan şifreyi girdim kaydedip işlemi bitirdim.. sinyalini tekrarlıyacağım hg521 modeme ait sinyal gücü iki çizgiden 5 diş full çekiyor görünüyor ancak nete çıkmıyor... hg 521 ile wa901nd arasında sadece bir tane duvar var oda bildiğimiz tuğladan ...bu AP demi sorun var anlamadım bu 4 gün oldu uğraşmaya devam ediyorum...varmıdır çözümü ? olmadı bu AP yi iade edeyim sonuç alamıyacaksam bir anlamı yok son sözünüzü bekliyorum teşekkür ederim...
    nete çıkmamanın sebebi bu ana modem olan hg521 deki dhcp sunucu etkin durumda başlangıç ıp 192.168.1.2 bitiş ıp 192.168.1.100 olabilirmi acaba? wa 901nd dhpc yı 192.168.1.101 ile başlatıp 192.168.1.254 ile bitirin demiştiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunsur -- 18 Nisan 2014; 17:54:21 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.