Şimdi Ara

TP LINK TL-WA901ND

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
5
Favori
47.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben TP LINK TL-WA901ND marka Access Point aldım.

Sorunum şu. Modem evin uzak köşelerine sinyal vermiyor. ve ben access point ile sinyal sağlamak istiyorum. modem ile access point arasında kablo olmadan yapmak istiyorum. ayarları yapmak için önce ağ paylaşım merkezinden sabit IP atıyorum. 192.168.1.2.
    Daha sonra internet explorer e 192.168.1.254 yazıyorum. ayar sayfasına geliyorum. sol taraftan Network i seçiyorum. Cihazı ne için kullanıcağımı soruyor.

Seçeneklerde ' Access Point - Client - Repeater vb... ' var. Benim Hangisini seçmem lazım ve nasıl kuram lazım. anlatırmısınız.

Ayrıca kılavızda dediği gibi Client i seçiyorum ve ayarları yapıyorum. Sonra işleri bitirince tekrar modemden gelen kabloyu takınca intenet e giremiyorum. Otomotik olarak IP ver i seçiyorum. Acaba Access Point çalışmazmı?

Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali kahveci -- 25 Kasım 2010; 18:46:28 >

• bende kablo ile bu işi yapmaya çalışıyorum ama bir türlü beceremedim ??? neyi seçmem gerekiyor ayarlardan modemle eşleşmesi için
  • repeater'i seçeceksiniz. WA901 repeater modunda WPA desteklemiyordur yüksek ihtimalle, bu durumda modemi de WEB şifrelemeye ayarlamanız gerekli. Şifreleme türünü web seçtikten sonra modemde ve AP'de mac filtreleme yapmalısınız.

kablo ile yapacaksanız da access point'i seçeceksiniz. AP modunda her şifreleme türünü destekler.
  • bende de aynısı var tp link marka bir access pointten kablosuz aldıgım sinyali evde kablo ile ve kablosuz kullanıyorum Universal repeater ı seçip yapınca aynı kablosuz ismi devam ediyor netwok kısmından ip adresini ben örnek 192.168.2.250 yaptım 1 olmayacak onu 2 yapacaz modemle aynı kanalda en aşağıyada 192.168.2.1 modemin ağ geçidini yazacaz sonra wirless den universal repeater diyecegiz surveye bastıgımızda gelen kablosuz sinyalleri buluyor hangisini istiyorsak connecte basıp save diyoruz tplinki yeniden baslatıyor wirless securityden şifremizide yazıp kaydediyoruz okadar farklı bir wifi adı vermek istiyorsan onuda denedım bridge with ap yaptım izlenen yol aynı fakat modeme web şifreleme yapmamız gerekiyor gerisi aynı dedigim gibi ben bunları direk modemden gelen sinyalle yapmadım modeme baglı olan bir access pointen gelen sinyalle yaptım ama modemlede aynı yollar izlenir sanırım tek sorunum internet baglantısı bazen olmuyor yeniden başlatıyorum cihazı sora geliyor universal repeater dada şöyle bir sorun yaşadım örnek karsıdan gelen kablosuz ag adı X normalde 2 sinyal çekiyor access pointi eve koyup universal repeater ayarlarını yapınca aynı ağı tekrarlıyor X olarak evde full çekiyor fakat gidiyor o ordan gelen 2 sinyali X e baglanıyor bende deliriyorum el ile baglantıyı kesiyorum FULL gelen siyale baglanıyorum baglanıo 2-3 dakka sora gidiyor az gelen siyanle baglanıyor ondan sonra bridge with ap modunu sectim farklı bir X2 diye wifi adı verdım su an böyle kullanıyorum bu cihazla baya bi ugrastım yardımcı olabilirim bildigim konularda.

• Öncelikle merhabalar, serdar54 arkadaşım ben yaklaşık 3 gündür uğraşıyorum bu cihazla. Yardımına muhtacım . Sorunumu kısaca şu şekilde özetleyebilirim gerekli ayarları yapıyorum access point haricinde hangi moda ayarlarsam ayarlayayım ağı bulup kaydettikten sonra yeniden başlattığımda cihaz üzerindeki system ışığı yanıp sönüyor ve ben hiçbir yolla cihazın arayüzüne ulaşamıyorum. Epeyce uğraştım fakat bir türlü başaramadım bu konu hakkında bana imkanların dahilinde yardımcı olabilirsen minnettar olurum, şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: flamenjero

Öncelikle merhabalar, serdar54 arkadaşım ben yaklaşık 3 gündür uğraşıyorum bu cihazla. Yardımına muhtacım . Sorunumu kısaca şu şekilde özetleyebilirim gerekli ayarları yapıyorum access point haricinde hangi moda ayarlarsam ayarlayayım ağı bulup kaydettikten sonra yeniden başlattığımda cihaz üzerindeki system ışığı yanıp sönüyor ve ben hiçbir yolla cihazın arayüzüne ulaşamıyorum. Epeyce uğraştım fakat bir türlü başaramadım bu konu hakkında bana imkanların dahilinde yardımcı olabilirsen minnettar olurum, şimdiden teşekkürler..

bende bu cihazdan aldım ve universal repeater modda kullanıyorum.

senin hangi modda kullanmak istdiğini bilmiyorum ama arayüzüne giremiyorsan muhtemelen benim yaşadığım sorunun aynısını yaşamışssın

sana benim bulduğum çözümü anlatayım

sen kendi modeminin ip atama şekline göre ayarlarsın

şimdi benim modemim edimax ve web arayüzüne giriş ip numarası 192.168.2.1

ve modem ağa bağlanan bilgisayarlara 192.168.2.100 den başlayarak ip atıyor

şimdi access pointin ara yüzüne nasıl ayar çektim anlatayım

öncelikle ap nin arayüzü olan 192.168.1.254 ile girdim yan menüden network sekmesine tıkladım sağda açılan sayfada sırasıyla şunları yaptım

ip adress:192.168.2.105 yaptım yani access point modeme ulaşabilmesi için bu ip adresini kullanacak

Subnet Mask birebir aynı buraktım 255.255.255.0

gateway :bu satırada normal edimax modemin web arayüzüne girmek için kullandığım ip adresini girdim (192.168.2.1)

daha sonra kaydet ardından yeniden başlat dedim

yeniden açıldığında bu sefer access pointin giriş adresi 192.168.1.254 değil artık 192.168.2.105 olarak değişti yani bundan sonra access pointe girmek için adres satırına 192.168.2.105 yazarak girdim

bu arada şunuda belirteyim ağ bağlantılarında bilgisayarın ip'sini otomatik olarak ayarladım yani bilgisayarıma kendim ip atmadım klavuzda kendiniz ip atayın falan filan diye ilk başta demiş onu yaptım ilk başta gerekli ama yukardaki adımları yaptıktan sonra tekrar ağ bağlantılarına girip ağ bağlantısının özelliklerindne otomatik şekilde ayarlaım öyle pointe girdim.

bu tüm anlattıklarım universal repeater mod için ilk kullanılan yöntem geri kalan wireless kısmında modeme bağlanma kısmı birebir aynı orda sıkıntı çıkmadı.

• Selamlar bende bu ap den aldim fakat bir turlu kullanamiorum us robotix wireless modem kullaniyorum salon alt katta ve salona guclu sinyal gondermesini istiorum ap yidesalonda kullanmak istiyorum hangi modda kullanmaliyim ve neler yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lutfen yardımcı olun arkadaslar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: belinelli

Selamlar bende bu ap den aldim fakat bir turlu kullanamiorum us robotix wireless modem kullaniyorum salon alt katta ve salona guclu sinyal gondermesini istiorum ap yidesalonda kullanmak istiyorum hangi modda kullanmaliyim ve neler yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim..

Hocam modemle ap arasinda kablo kullanmayacaksan repeater secmelisin. Onemli olan modemin ve access pointin ag gecidinin ayni olmasi lazim. Tplink 192.168.1.254 oldugu icin eger modemin ag adresi 192.168.2.1 ise ap nin adresini 192.168.2.254 diye duzeltmelisin. Repeater modunu secip tarama yapip senin modemi bulup secmen lazim. Bununla ilgili tplinkin sitesinde pdf formatinda turkce guzel bi kaynak var link vermek isterdim ama telefonla yaziyorum bu yuzden mazur gorun.

• Bende çok uğraştım. İzlenimlerim: 1-repeater menüsünde lan ayarı var. Eğer kaynak modeminiz x.x.2.1 ile ip dağıtıyorsa lan ayarındaki gateway e bu numara yazılacak. 2- işi garantiye almak için repeater/ap nin kablosuz ayarlarından universal repeater seçilmeli. 3- security ayarlarında ise mutlaka şifre türü ve şifre doğru girilmelidir.4- mümkün olduğu kadar kaynak ve repeater yakın olacak. Eğer bunlar yapılırsa bridge moduna gerek kalmadan sinyal seviyesi arttırılabilir.

Yanlız şu an telden bağlanıyorum ve sürekli bi repeaterdan kopup modeme direk bağlanıyor ve sonra tekrar repeatera dönüyor. Biri de buna çözüm bulsa. iş zor kolay gelsin.

• Değerli Müşterilerimiz;

Tp-Link TL-WA901ND Access Point cihazımız ile ilgili bir çok kurulum bulunmaktadır. Kullanmak istediğiniz modu support.tr@tp-link.com adresimize mail atarak yönlendirilecek pdf dosyası ile kurulum yapabilirsiniz. İyi günler dileriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterilerimiz;

Tp-Link TL-WA901ND Access Point cihazımız ile ilgili bir çok kurulum bulunmaktadır. Kullanmak istediğiniz modu support.tr@tp-link.com adresimize mail atarak yönlendirilecek pdf dosyası ile kurulum yapabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Tplink olarak burada bu sekilde yetkili gorevlendirmeniz iyi olmus.

Wa 901nd var bende.
    Baglandigim modem ZYXEL P-660HN-F1Z baglantida bir problem yok universal repeaterla baglaniorm wifi le aliyorum wifi + ethernetle evime dagitiyorum

Sikintim su ki ethernetle bilgisayara giren masaustunde problem yok ondada oluyorda gunde 1 2kere.

Evde netbook notebook ve s3 telefonumda surekli baglanti kopuyor. Yazilimi guncelledim tplink sitesinden gene duzelmedi. Tplink.bugune kadar beni pisman etmemisti ama bu sefer sorunlu bir urun mu aldik nedir aldigima pismanim acikcasi illahlah geldi. Bir yardim edebilirseniz iyi olacak yoksa ben tplink markasindan soguyacagim

• Değerli Müşterimiz ;

Tp-Link TL-WA901ND access pointinizi kurmuş olduğunuz üniversal repeater modda. Gelen sinyal değeri önemlidir. Zyxel modeminizden gelen sinyal değeri 20 dbi altında ise bağlantıda kopma gibi problemlerle karşılabilirsiniz. Evinizin ısolasyonuna duvarlarınızın yalıtımına ve kalınlığına dikkat edersek . Kablosuz sinyallerde düşüş yaşandığı görülecektir. Yapmış olduğunuz ayarları bizlere iletirseniz. Konu ile ilgili olarak daha iyi yardımcı olabiliriz. İyi günler dileriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz ;

Tp-Link TL-WA901ND access pointinizi kurmuş olduğunuz üniversal repeater modda. Gelen sinyal değeri önemlidir. Zyxel modeminizden gelen sinyal değeri 20 dbi altında ise bağlantıda kopma gibi problemlerle karşılabilirsiniz. Evinizin ısolasyonuna duvarlarınızın yalıtımına ve kalınlığına dikkat edersek . Kablosuz sinyallerde düşüş yaşandığı görülecektir. Yapmış olduğunuz ayarları bizlere iletirseniz. Konu ile ilgili olarak daha iyi yardımcı olabiliriz. İyi günler dileriz.

hocam ne 20si 41 dbi le çekiyor şöyle ki kendinde gelen ufak antenleri çıkarttım 5+8+5 dbi lik anten taktım çekmeme gibi bir durum yok bir terslik var ama anlamadım. yapmış olduğum ayar universal repeater modunda klasik ayarlar işte . hani gerçekten gına getirdi hocam alet gaziosmanpaşa electro world den aldım bir sorunmu var acaba. aynı modeme yukarı katta ethernetle bağlanılıyor ordada ap var 701ND galiba ethernetle alıp wifi dağıtıyor acaba onla mı çakışıyor diyeceğm ama o kapalı olduğu zamanlardada kopuyor. lütfen bu soruna bir çözüm bulunsun gına geldi ya . modem de değil sorun onu kaldırdım ortadan çünkü airties rt 205 e bağlandım gene kopmalar var. bütün ok lar 901nd yi gösteriyor. bilgisayardan anlayan birisiyim zaten denedim ama sonuç alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Nisan 2013; 3:23:54 >

• Ben 45db gücünde kaynak ap'ye universal repeater modda bağlanıyorum. Yaşadığım problem; kaynak ap internete yaklaşık 5mb upload/download ile bağlıyken, ben bu hattan ağ bağlantı hızım full çubuk, yani 150mb olmasına rağmen internete 100kb hızla bağlanıyorum. Cihaz (901) 2aylık. Menüsünden diagnoatic'ten ping test yapıyorum %100 data loss diyor. tp-link türkiye yada bilenler bişey desin acaba cihaz mı bozuk? Cihazın ağ adresi xxx.xxx.1e sabit ip . Uni. Repeater üzerinden bağlandığım her cihaz sabit ip ve çakışma yok.

• bende tp-link 5210 g dış ortam accespointi kurmak için kırk dereden su getirmiştim bu tp linkleri tek bir seferde kurmayı beceren arkadaşa madalya vermek lazım bence
  • slm arkadaşlar bu modeli bende aldım aynı sorunlar bende de mevcut universal repeater modunda kurulum yaptım 35-40 Db güçle bağlanıyor modeme ama dier arkadaşlardaki gibi bende de kopmalar oluyor TP-LİNK destek hattının yönergesiyle modemde wps modunu falan kapadım yine bağlandıktan bir süre sonra internet hızım 200-300 Kbps ye falan düşüor modemin markası TD-W8951ND Modemde yapmam gereken başka bir ayar mı var bilemiyorum ama dier arkadaşlardan farklı olarak bendeki wa901nd nin antenlerinden biri bozuk ortadaki anten girişi çalışmıyor antenlerin hepsini çıkartıp teker teker baktım sinyal güçleerine ortadaki anteni taksamda cıkarsamda sinyal gücü deişmiyor bundan kaynaklı bir sorunmudur acaba yok deilse ürünü direk iade veriyim yeni aldım zaten varmı bu sorunları giderebilen bilgi sahibi bir arkaadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkaner5 -- 29 Temmuz 2013; 21:55:15 >
  • mt8 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ;

Tp-Link ürünü ile ilgili yaşadığınız problem için size yardımcı olunabilmesi için bir irtibat numarasını bizlere mail olarak iletirseniz .Tarafınıza dönüş sağlanıp yardımcı olunacaktır.

İyi günler dileriz.
    Saygılarımızla
  • Universal Repeater modu, DHCP server kapatılınca çalışıyor. Eğer açıksa çalışmıyor. TP link müşteri temsilcilerine ve çalıştıramayan tüm arkadaşlara ilanen söylüyorum. Birebir modemden gelen sinyalin aynı ssid ismiyle tekrarı şeklinde çalışıyor. Birde bu hız olayı tamamin ticari bir tuzak galiba, 150 mbps ile 300 mbps arasındaki farkı göremiyorum. Yeni bir ürün çıkardık diye milletin parasını yoluyorlar. Yeni alacak arkadaşların bilgilenmesi amacıyla söylüyorum bu modem olsun access point olsun hız ve anten sayılarına sakın kanmayın değişen hiçbir şey yok, bazı modem şirketlerine bastırdığımda biz kutu üzerine öyle yazsakta o teorideki bir hızdır diyip geçiştiriyorlar. Tıpkı HDD lerin kopyalama hızlarının 100 mb/sn civarında olması gibi, normalde vadedilen veri aktarım miktarı saniyede 767 mb/s dir.Bu rakamı acaba dünyada kullanan kullanıcı varmı bilmiyorum, sırf satış amaçlı tuzaklara düşmeyin saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mt8 -- 1 Ağustos 2013; 13:27:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mt8

Universal Repeater modu, DHCP server kapatılınca çalışıyor. Eğer açıksa çalışmıyor. TP link müşteri temsilcilerine ve çalıştıramayan tüm arkadaşlara ilanen söylüyorum. Birebir modemden gelen sinyalin aynı ssid ismiyle tekrarı şeklinde çalışıyor. Birde bu hız olayı tamamin ticari bir tuzak galiba, 150 mbps ile 300 mbps arasındaki farkı göremiyorum. Yeni bir ürün çıkardık diye milletin parasını yoluyorlar. Yeni alacak arkadaşların bilgilenmesi amacıyla söylüyorum bu modem olsun access point olsun hız ve anten sayılarına sakın kanmayın değişen hiçbir şey yok, bazı modem şirketlerine bastırdığımda biz kutu üzerine öyle yazsakta o teorideki bir hızdır diyip geçiştiriyorlar. Tıpkı HDD lerin kopyalama hızlarının 100 mb/sn civarında olması gibi, normalde vadedilen veri aktarım miktarı saniyede 767 mb/s dir.Bu rakamı acaba dünyada kullanan kullanıcı varmı bilmiyorum, sırf satış amaçlı tuzaklara düşmeyin saygılar.

bu DHCP olayı tp-link 5210g de de mevcuttu bende kapatarak çözmüştüm sorunumu

hocam sana sonuna kadar katılıyorum. yok 300 mbps yok 450 mbps yokk deve

ulan bizim kullandığımız en baba internetin hızı bile 20 mbps yi geçemiyor bilmeyenleri kandırmanın en güzel yöntemi bu olsa gerek eskiden 1+1 Pc Speakerlarına da 1000 watt P.M.P.O vs yazıyodu oysaki içindeki anfi 2 wattlık bi anfiydi ...

benim kullandığım sistemde ana modem 150 mbps tp-link 5210 g 54 mbps benim ALFA usb adaptörde 54 mbps ama ben henüz 54 mbps hızı göremedim ne yalan söyliyim...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.