Şimdi Ara

TP LINK TL-WA901ND (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
5
Favori
47.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: At Kafası13

Bende de bu üründen var.Kurulumu yaparken her türlü forumdan yardım almaya çalıştım ancak kurulumu biraz canımı sıktı.ben de paylaşmak istedim sizlerle.

REPEATER İÇİN
    -ilk olarak modemizin şifreleme türünü wep olarak ayarlıyoruz.
    -daha sonra modemimize bağlıyken sabit ip atıyoruz.denetim masası-ağ ve paylaşım merkezi-bağdaştııcı ayarlarını değiştirin-yerel ağa sağ tık-özellikler-TCP/IPv4-özellikler-aşağıdaki ip adresini kullan-192.168.1.100 ağ alt maskesine dokunmuyoruz.
    -modemle bağlantıyı kesip cihazı kablo yardımıyla pc ye bağlıyoruz.
    -tarayıcımıza 192.168.1.254 yazıp arayüze giriş yapıyoruz.(eğer benim gibi uzun süre giremezseniz reset tuşuna basılı tutun, muhtemelen sorun hallolur.)
    -en kritik aşama olan bu adımda ise, network kısmına gelip kendi modemimizin arayüz giriş adresine göre bu bölümü dolduruyoruz.

örneğin modem arayüzünüze 192.168.1.1 ile giriyorsanız, statik ip kısmına 192.168.1.254 , ağ alt maskesine dokunmuyoruz, ağ geçidine de 192.168.1.1 yazıyoruz.
    eğer modem arayüzünüze 192.168.2.1 ile giriyorsanız, statik ip kısmına 192.168.2.254 , ağ alt maskesine dokunmuyoruz, ağ geçidine de 192.168.2.1 yazmalısınız.

-bir sonraki aşamada ise wireless kısmına gelerek operation mode'u universal repeater olarak seçiyoruz.bölge tr seçtikten sonra survey yapıyoruz.bağlanmak istediğimiz ağı, açılan pencereden seçiyoruz.

-en son olarak da wireless security kısmından şifre ayarlıyoruz. wep türü seçildikten sonra modemimizinki ile aynı olmak şartıyla şifremizi giriyoruz.

kurulum tamamdır.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Yukarıdaki arkadaşın verdiği doküman kurulum için geçerli dökümandır. kesinlikle işe yarayan şekli budur.
    Kopmalar için ise benim de çok uğraşıp çözdüğüm bir sistemi paylaşmak isterim, her şey yolunda giderken sık şekilde düşmeler meydana geliyordu ana modemde sorun yoktu fajat 901 nd 15-16 dk.da bir kendini kapatıp açıyordu günlerce uğraştım, adaptörünü değiştim,şifresiz yaptım nafile. üst versiyonların yazılımlarını bile yüklemeye çalıştım kabul etmedi. son yazılımı yeniden yükledim yine olmadı.tabi bunlar çok vaktimi aldı cihazı her testte 15 20 dk gözlemlemem gerekiyordu. Nihayetinde bir eski yazılımı yükledim. Baktım ayarlarda eskisi gibi duruyor şifre, mifre yerli yerinde.Üstüne birde reset attım sıfırlandı cihaz.Eternet kablosu ara kurulumu unutmuştum onun videolarını izle derken gece yarısı tekrar kurdum, şifreyi bu sefer wep yaptım. başladım beklemeye. modem kapanmadı şu saat itibari ile 2 gündür kapanmıyor. Yazılımdan mı resetten mi düzeltim bilemiyorum arkadaşlar fakat düzeldi. şifreleme konusu dikkate alınmalı ben wep te devam edeceğim wpa2 nin bir süre sonra yazılımı bozduğuna inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskicaylak -- 17 Aralık 2016; 21:11:51 >

• kare_-_as K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 👍🏻

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsz kullanıcısına yanıt
    benim ana modemim Turkcell in verdiği huawei hg255s evin her yerine wireless ile interneti iyi dağıtamadığı için bi access point alıcam .hangi access point i almalıyım ve huawei nin arayüzünde ayarları nasıl yaparım internette sanırım hiç kimse bu arayüzden yapmamış gnlerdir arıyorum bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR4XEX -- 19 Haziran 2019; 8:40:11 >
  • Merhaba, bu modeli bende kablo ile kablosuz dağıtmak amaçlı kullaniyordum. Şimdi kablosuz alıp kablosuz dagitmam gerekli fakat repeater modunda ana modem ismini kullanarak dağıtıyor. Değiştirilmesi için ne yapmam gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.