Şimdi Ara

TP(TÜRKİYE PETROLLERİ)DEN EURO DİZEL ALMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
2
Favori
56.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Araçlar hep enjektör kısmı daralır basınç artar sürekli bu oran artıyo. Eskiden kamyon motoru gibiydi çamur koysan gidicek utanmasa. Ama artık öyle değil sağlıklı koymak lazım sonra büyük sorunlar açar.

Ben Multijet araçıma Hep Shell den alırım Opet in yanından geçerkende illaki alırım depo doluya yakın olsada ordan alırım biraz. Farkettiriyo araca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

S.a arkadaşlar.dün itibarıyla mazda 3 dizel aldım.ALLAH sizlere daha iyisini nasip etsin inşallah.sormak istediğim ben daha önce hep lpg li araç kullandım.dizel araçların yakıt konusunda hassas olduğunu buralarda hep okudum.şimdi bulundugum yerde normalde euro dizel 4.10 fakat tp(türk petrol)istasyonunda %7 indirim veriyorlar.oda 3.75 e falan geliyor.bu istasyonun bize bir sıkıntısı otur mü acaba teşekkürler.

Ucuz euro dizel almayın sakın!!! Enjektörleri motor kapağına kaynatıyor o yakıt. Sakın ha onlar ruhsatsız satıcı.
  • Adam Türkiye Petrollerine neidüğü belirsiz demiş ya.. Bu forumu şu andan itibaren ciddiye almamak lazım
  • quote:

S.a arkadaşlar.dün itibarıyla mazda 3 dizel aldım.ALLAH sizlere daha iyisini nasip etsin inşallah.sormak istediğim ben daha önce hep lpg li araç kullandım.dizel araçların yakıt konusunda hassas olduğunu buralarda hep okudum.şimdi bulundugum yerde normalde euro dizel 4.10 fakat tp(türk petrol)istasyonunda %7 indirim veriyorlar.oda 3.75 e falan geliyor.bu istasyonun bize bir sıkıntısı otur mü acaba teşekkürler.

sıkıntı olur veya olmaz demiyorum ama turkpetrol kazığı yemeyin.yaklaşık 4 depo kullandım araç çekişten düşmeyi bırakın motor titremekten stop edecek duruma geldi.egzozdan kurumlar yağıyordu o derece.Sonra würth temizleyici falan kullandık,uzunyolda yüksek devirli kullanıp aracı zor kurtardık şuan hala var hafif sarsıntılı çalışma. araç 1.5 dci. Yakıtı genelde şehir içi merkezi yerlerden alın opet ,shell, bp, po firmaları öncelikli olsun.

• arkadasım 1.5 yıldır dizel araba kullanıyorum hem de en hassası getz 1.5 crdi.. ve 1.5 yıldır shell GTL kullanıyorum 4.23 su anda ama aradaki farka degiyor hem cok temiz hem de saglıklı ve zarar riski en dusuk.. tavsiye ederim kesinlikle..
  • Turkiye de Bp Ultimate Diesel yokmu? Hem kaliteli hem enjektorleri fln temizlio..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun vadede araca zarar verceği kesin bence almayın
  • OT: kükürtlü(dogrumu yaziyorum? ingilizcesi sulfur) dizel satan istasyon varmi?
    Total'da varmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zp

OT: kükürtlü(dogrumu yaziyorum? ingilizcesi sulfur) dizel satan istasyon varmi?
    Total'da varmi?

Kükürt sınırı şu an 10ppm ile sınırlı. 10ppmden yüksek kükürtlü motorin satışı yok.
    Şu an türkiyede sadece eurodiesel satışı var.

BP ultimate dizelde var Türkiyede.

Sanırım Türkiye dışından yazıyorsunuz. Türkiyede akaryakıt sektörünü size kısaca özetleyeyim:

Türkiyede 5 adet rafineri var.

Aliağa, İzmit , Kırıkkale ve Batman rafinerileri Koç ve Shell Turcas ortaklığına ait Tüpraş adı altında faaliyet göstermekte
    Mersin Ataş rafinerisi ise tamamen Shell Turcasa ait bir rafineri.
    Yani tartışılan yakıtlar aynı rafineriden çıkan aynı yakıt sadece hangi marka adı altında satıldığı farklı.
    Tabi markaya göre bazı katkı farkları da var. Ayrıca marka farklı olduğu için yakıta o markaya ait marker katılıyor.

Türkiyede 70dağıtıcı firma faaliyet gösteriyor.

Sıralama ise şu şekilde:
    1.petrol ofisi
    2.shell
    3.opet
    4.bp
    5.türkiye petrolleri
    6.total
    7.Alpet
    8.Moil
    9.lukoil
    10.aytemiz
    ilk 10 böyle

Şu an bu konuda tartışılan firma ise devlete ait olan Türkiye Petrolleri firması
    şu an Türkiyede 13.000'e yaklaşan istasyon mevcut.
    Akaryakıtta kar marjı ise %17 civarı.

Tüketiciye gelirsek tamamen marka bağımlısı ve yabancı yanlısı bir tüketici kitlesi mevcut.
    Hatta en pahalı yakıtı seçen bir tüketci kitlesi.
    Devlet ise bu tüketicilerin içinin rahat etmesini sağlamak için akaryakıttan fahiş vergi alıyor.
    Öyleki en pahalı akaryakıtı Türkiye kullanıyor. Çünkü halkın talebi bu yönde.

Şöyle bir durumda mevcut aynı yakıtı pahalı fiyattan satınca aracının çok iyi gittiğini
    ama başka bir marka adı altında satınca aracının teklediğini söyleyenler var.
    Herkes bir akaryakıt firmasını takım tutar gibi tutar. Kendi tutuğu firmaya laf ettirmez diğerlerini kötüler.

Yani kısaca durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ongun_44 -- 19 Mayıs 2013; 0:03:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ongun_44

quote:

Total'da varmi?

Kükürt sınırı şu an 10ppm ile sınırlı. 10ppmden yüksek kükürtlü motorin satışı yok.

Ben bilerek sadece bp ultimate dizelde kükürt var, shell vpower da gtl(gas to liqiud), diger markalarin pek bi ozelligi yok gibi?
  • GTL den şaşma derim sıfır araba için. özellikle rodaj döneminde temiz yakıt kullanmanız sizin yararınıza.
  • insanlar biraz bilinçli olsa bu firmalar mazotu bu fiyatlardan satamazlarda neyse.
    heryerde aynı mazot satılıyor 10 ppm. 1 kuruş katkı atıp 10 kuruş pahalıya güya eurodizeller var birde.
    nerde ucuzz bulursam oradan alıyorum, 3,75 - 3,80
  • quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

insanlar biraz bilinçli olsa bu firmalar mazotu bu fiyatlardan satamazlarda neyse.
    heryerde aynı mazot satılıyor 10 ppm. 1 kuruş katkı atıp 10 kuruş pahalıya güya eurodizeller var birde.
    nerde ucuzz bulursam oradan alıyorum, 3,75 - 3,80

Hocam aynen katılıyorum. Ama bizim milletimiz en pahalısını seçip onu alıyor.
    Yani öyleki shell gtl dizelin fiyatını 6tl yapsa satışı artar tüketicilerde bu bilinç olduktan sonra.

Anlatamıyoruz işte bir türlü tüm dizellerin aynı olduğunu.
  • quote:

quote:

quote:

Total'da varmi?

Ben bilerek sadece bp ultimate dizelde kükürt var, shell vpower da gtl(gas to liqiud), diger markalarin pek bi ozelligi yok gibi?

Türkiyede 10ppm üzeri kükürt yasak. Rafineri çıkışı 10ppm altı.
    Siz katkıyı mı kastetmeye çalışıyorsunuz?

Eğer katkı ise Türkiyede özel katkılı yakıt satan 7firma var.
    Ama türkiyede tüm motorinler eurodizel bu 7si ayrıca katkılı eurodizel satıyor ancak katkılı ile katkısız arasında pekte fark yok.
    Yani tabiri caizse yakıta psikolojik katkı katılmış oluyor.

• Hocam çok güzel anlatmışınız herşeyi. Kendi adıma teşekkur ederim

Moil'in bu kadar Yaygın olduğunu bilmiyordum.. Büyük Başkan İlhan Cavcav satıcağına kadar çok severdim orayı

Lpg li aracimiz var. nerede ucuzsa oradan alırız. Yemişim katkısını..
  • quote:

2011 yılı olması lazım yanlışım varsa düzeltin bu tarihe kadar ülkemizde iki çeşit mazot satılıyordu biri kırsal motorin 500 ppm kükürt oranıyla diğride euro dizel buda 10 ppm kükürt oranıyla satılıyordu ama 2011 yılı itibariyle devlet bir düzenleme yaparak çevreye verdiği zarardan dolayı birde Avrupa Birliği normlarını karşılamak adına bu tarhiten itibaren kırsal motorinin satışını yasakladı bundan böyle eski adı euro dizel ıolarak satılan yakıt tek çeşit motorin adıyla satılmaya başladı yani buda şu demek oluyorki artık hiçbir akaryakıt istasyonu 2011 yılı itibariyle yüksek kükürt oranlı kırsal motorin satamayacak bunun yerine çok daha çevreci düşük kükürt oranına sahip olan 10 ppm oranında motorin satacak bu zamana kadarda bu durum devam ediyor

Dizel araçlarda motorun kurum bağlamasına sebep olan en önemli şey mazottaki kükürt oranıdır eskiden tamam kükürt oranı yüksek olduğundan kırsal motorin kullanmak sakıncalıydı ama şu anda satılan her türlü mazotun kükürt oranı 10 ppm yani boştan yere paranızı saçmayın yakıtı 3.75 den almak varken 4.23 den almak yazık günah ya o zaman niye dizel araba aldınızki gidin benzinli araba kullanın nerdeyse benzinle aynı fiyat üstelik benzinli arabayla içinizdaha rahat olur litrede 50 kuruştan hesap etmiş olsak 50 litrelik bir depoda bile nerdeyse 25 lira fark ediyor az değil yani .

• quote:

Tüketiciye gelirsek tamamen marka bağımlısı ve yabancı yanlısı bir tüketici kitlesi mevcut.
    Hatta en pahalı yakıtı seçen bir tüketci kitlesi.
    Devlet ise bu tüketicilerin içinin rahat etmesini sağlamak için akaryakıttan fahiş vergi alıyor.
    Öyleki en pahalı akaryakıtı Türkiye kullanıyor. Çünkü halkın talebi bu yönde.

Şöyle bir durumda mevcut aynı yakıtı pahalı fiyattan satınca aracının çok iyi gittiğini
    ama başka bir marka adı altında satınca aracının teklediğini söyleyenler var.
    Herkes bir akaryakıt firmasını takım tutar gibi tutar. Kendi tutuğu firmaya laf ettirmez diğerlerini kötüler.

Yani kısaca durum bu.

Harfiyen katılıyorum dostum malesef durum bu ...

• İmkanim olsa gidip 1lt shell'den 1lt'de diger markadan alip fotograf koymak isterdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

İmkanim olsa gidip 1lt shell'den 1lt'de diger markadan alip fotograf koymak isterdim

Bu konuda cahilim. motorinin sabit bir rengi varmı ki

kalitelisi sarı dandik olanı mor gibi ...
  • doğrudur hocam ben esprisine demiştim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.