Şimdi Ara

TP(TÜRKİYE PETROLLERİ)DEN EURO DİZEL ALMAK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
2
Favori
56.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Euro Dizel konusunda yazılanları okudum. İnanın ki hepinizin konuya yaklaşımı ve bilgi alışverişi konusunda süper davrandığınızı gördüm.
    Ancak burda önemli bir konu var o da şu ki :

Araç üreticileri ve dünyada gelişen son teknoloji ürünlerinin de kendi aralarında bazı farklılıklrı bulunmaktadır. Bizim ülkemiz de buna yak uydurmak ve yetişmek zorundadır. Çünkü araçların çoğu İthal edilmekte ancak yurt içinde satılan dizel olsun benzin gibi akaryakıtlar da kullanılan teknikler ve katkı maddeleri de Araç motorlarının tekniklerine uyum sağlamalıdır. Yanılıyor muyum? Bana göre hayır. ama siz Katılmayabilirsiniz.

Durum böyle iken ülkemizde hangi kurum ülke içinde satılan akaryakıt satıcılarıının SETAN ve OKTAN değerleri hakkında bilgi veriyor. hemen şu anda internette arayıyorum. Donanım Haber den sonrawww.epdk.gov.tr enerji piyasası denetleme kurumunun sitesini buluyorum. Peki içinde son tüketiciyi ilgilendiren ne var. Kocaman bir hiç. Her ay için rapor düzenlemişler. Çok güzel ne kadar yakıt satıldı, hangi ülkenin ne kadar satışı var vs vs .. peki hangimizin sorusunun cevabını bulabileceği bir konu bulamadım.

BU PARAGRAFTAN DA ANLAŞILACAĞI ÜZERE KENDİ BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKACAĞIZ ARKADAŞLAR..

Peki N A S I L ? Asıl soru bu ..

benim fikrim şu forumda ki arkadaşlar kullandıkları bayinin, markanın yakıtı konusunda görüş ve detaylarını paylaşmaları olacaktır.

BENİM TERCİHİM OPET ...

SAYGILAR

• Teşekkür ederim.ben de öyle ediyorum zaten.benim bulunduğum yerde aldığım bayi belli ben oradan alırım.şehir dışına çıkıp yakıt almam gerekirse yine de bilindik markalardan alırım.geçenlerde adana ya gittim.dönüşte yakıt almam gerekti.tp vardı yol üzerinde kapanmış bende shell den almak durumunda kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

Dizel araç için en temiz yakıt Bonjour olan Totallerdedir.

Total'in BONJOUR sistemi bildiğim kadarıyla market odaklı yani marketi belirli seviyede olan istasyonlar Bonjour ismini alıyor.
    Bir de totalin kendine ait istasyonları var onlar ise DOCO. Docolardan bonjour olanlar kadar olmayanlarda var.
    Mesela biz sürekli Ankara fen fakültesi karşısı DOCO TOTAL den alıyoruz. Hem %7 indirimli hem de oldukça kaliteli yakıtları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ongun_44

quote:

Total'in BONJOUR sistemi bildiğim kadarıyla market odaklı yani marketi belirli seviyede olan istasyonlar Bonjour ismini alıyor.
    Bir de totalin kendine ait istasyonları var onlar ise DOCO. Docolardan bonjour olanlar kadar olmayanlarda var.
    Mesela biz sürekli Ankara fen fakültesi karşısı DOCO TOTAL den alıyoruz. Hem %7 indirimli hem de oldukça kaliteli yakıtları var.

Total'den yüzde 7 indirimli yakıt almanın yolu nedir? Valla ben, pompa fiyatı neyse, ondan alıyordum, sırf yüzde 5 indirim var diye Opete geçtim.

• Şimdi bu konuyu ben açtım.6bin km ye yakındır da tp den alıyorum.yalnız psikolojik mi nedir bilemem arabada şöyle birşey var.birincisi arabada ilk çalışmada bir süre hafif bir titreme oluyor ikincisi de dizel aracın gır gır diye gelen çalışma sesi ilk çalışmada sanki daha değişik geliyor sonra ısınınca titreme de o değişik ses te normale dönüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

Şimdi bu konuyu ben açtım.6bin km ye yakındır da tp den alıyorum.yalnız psikolojik mi nedir bilemem arabada şöyle birşey var.birincisi arabada ilk çalışmada bir süre hafif bir titreme oluyor ikincisi de dizel aracın gır gır diye gelen çalışma sesi ilk çalışmada sanki daha değişik geliyor sonra ısınınca titreme de o değişik ses te normale dönüyor.

6 bın km dekı ızlenımın başka ne var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şimdi bu konuyu ben açtım.6bin km ye yakındır da tp den alıyorum.yalnız psikolojik mi nedir bilemem arabada şöyle birşey var.birincisi arabada ilk çalışmada bir süre hafif bir titreme oluyor ikincisi de dizel aracın gır gır diye gelen çalışma sesi ilk çalışmada sanki daha değişik geliyor sonra ısınınca titreme de o değişik ses te normale dönüyor.

soğuk dizel motorda bu titreme oluyormuş, bende de oluyor önemsemiyorum çünkü 1-2 servise sordum, normal dediler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liebermann -- 16 Ağustos 2013; 11:37:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

quote:

Ne yönden soruyorsunuz ona göre cevap vereyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

quote:

Ne yönden soruyorsunuz ona göre cevap vereyim.

sayın hocam 6bın km dekı ortalama yakıt tüketiminiz ve ortalama hızınız nedir acaba?

• Yol bilgisayarını ara ara sıfırlıyorum.ortalama klima açık olmazsa 5ile 5.5 arası klima ile 6 6.5 arası.bu değerler karışık yani şehir içi ve köy yolu arası.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaansay

quote:

Orijinalden alıntı: ongun_44

quote:

Total'den yüzde 7 indirimli yakıt almanın yolu nedir? Valla ben, pompa fiyatı neyse, ondan alıyordum, sırf yüzde 5 indirim var diye Opete geçtim.

Kusura bakmayın cevabım biraz gecikmiş bir süredir foruma giremedim.
    Dediğim istasyon totalin kendisine ait. İlk açtıklarında isteyenlere bir kart çıkardılar. Daha doğrusu filolara verilen filo kartını şahıslara da verdiler.
    Bu kart ile sadece o istasyonda geçerli %7 indirimli yakıt alıyorsunuz. Halen veriyorlar mı bilmiyorum. İlk fırsatta soracağım ama her gidişimde unutuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• An itibarıyla Tp de eurodizel 4.36tl.bendeki kart ile indirimli fiyatı 4.01 tl.araba 7500 km de ve hiçbir problem yok.

• Tipik "yabanci ise iyidir. Turk ise tuh kaka" zihniyetinin gunumuzdeki kalintilarini gorebildigimiz konulardan biri olmus. Iste bu zihniyet Osmanlidan beridir bu millete asilanmis hastalikli zihniyettir ve halen tam anlami ile tedavisi yapilamamistir. Bu hastalikli zihniyetlerin verdigi hasarlar ulkemiz uzerine cok buyuktur. Buyuk Ataturk bu hastaliga karsi panzehir olarak yerli mali uygulamasina baslasada kisa hayati kadar kisa surmustur bu tedavi. Son olarak soyleyecegim, korkmadan alin. Yerli mali yurdun mali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMhMt -- 23 Eylül 2013; 11:34:15 >
  • Ben dizel aracımda BP Ultimate kullanıyorum. Araştırdım ve en iyi yakıt su anda budur derim rahatlıkla. Ama sizin tercih ettiğiniz yakıtlar arıza bile verseler fişleriniz varsa dava acabilirsiniz yakıttan kaynaklı sorunlarda. Siz hangi istasyonlarda %5-8civarı indirimi nasıl alıyorsunuz onu biraz detaylı anlatabilir misiniz? Ben Ayda 1000 tlden fazla yakıt kullanıyorum bende sizin gibi yapsam karlı olabilir benim için çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Ben dizel aracımda BP Ultimate kullanıyorum. Araştırdım ve en iyi yakıt su anda budur derim rahatlıkla. Ama sizin tercih ettiğiniz yakıtlar arıza bile verseler fişleriniz varsa dava acabilirsiniz yakıttan kaynaklı sorunlarda. Siz hangi istasyonlarda %5-8civarı indirimi nasıl alıyorsunuz onu biraz detaylı anlatabilir misiniz? Ben Ayda 1000 tlden fazla yakıt kullanıyorum bende sizin gibi yapsam karlı olabilir benim için çünkü

Benim aldığım ıstasyon gaziantepte.ama Tp istasyonlarında yer farketmeden bir indirim kartı var.onu isteyip alabilirsiniz.indirim oranı %3 ile 8 arasında değişiyor.burdaki ıstasyon %8veriyor.

• Uzun yola çıktığımda TP istasyonlarının nerelerde olduğunu araştırır ve benzin alma aralığımı ona göre ayarlayarak TP den alırım benzini...
    TPAO yani Türkiye Petrolleri Anomim Ortaklığının şirketi...güvenli ve kartınızla indirim de alıyorsunuz ...ayrıca istasyonları tuvalet ve lavaboları başta olmak üzere olduktça temiz...
  • Aracım 1.3 multijet. TPO'dan alıyorum, ses, titreşim veya başka bir sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggultekinus -- 13 Ekim 2013; 18:56:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: governor92

Uzun yola çıktığımda TP istasyonlarının nerelerde olduğunu araştırır ve benzin alma aralığımı ona göre ayarlayarak TP den alırım benzini...
    TPAO yani Türkiye Petrolleri Anomim Ortaklığının şirketi...güvenli ve kartınızla indirim de alıyorsunuz ...ayrıca istasyonları tuvalet ve lavaboları başta olmak üzere olduktça temiz...

Aynen bende gittiğim yerde mazot almam gerekirse önce Tp var mı diye soruyorum.eğer yoksa başka yerlere bakıyorum.
    Geçen ramazan bayramından sonra 20 gün memlekete izine gittim.depoyu doldurdum ve yanıma da yedek şişe aldım.

• ne idüğü belirsiz, cemaatin bilmem ne diye yorumlar yapılmış :))))

http://www.tpao.gov.tr/

http://www.tppd.com.tr/Sayfalar/Istasyonlar.aspx

http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye_Petrolleri_Anonim_Ortakl%C4%B1%C4%9F%C4%B1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playerpro -- 13 Ekim 2013; 23:26:11 >

• emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    TP'de indirim sağlayan kart nasıl temin ediliyor? Açıkçası ben de yararlanmak isterim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.