Şimdi Ara

TP(TÜRKİYE PETROLLERİ)DEN EURO DİZEL ALMAK (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
2
Favori
56.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Neyse indirim kart başvurusunu nerden yapıyoruz ?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 16 Mart 2016; 14:36:49 >
  • Bizim şirket araçlarının tamamı taşıtmatik ile tp den alıyor.
  • hasantalha H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

Doğru kelimeler ile ifade etmeye çalışayım. İfade edemezsem özür dilerim.

Sizin bu söylediğinize göre Türk Petrole gittiğinizde depoyu full'le dediğinizde, Shell vb. yerlere gittiğiniz de ödediğiniz ile aynı parayı ödemeniz gerekiyor. Çünkü deponun alacağı litre bellidir, 45, 55, 65 litre vs. Eğer pompaları hileli diyorsanız: Aslında siz depoyu full'e diyorsunuz ama adam size "abi sizin depo 45 litre, ama 50 litre aldı valla iyiymiş bunlar da böyle olur hep onun için x para ödemeniz gerek"demeli. Ve bu x parayı 45'e böldüğünüzde diğer petrollerin litre fiyatı ile aynı veya daha fazla olması gerek. Umarım burası yeterince açık olmuştur. (Rakamlar temsilidir.)

Ha hayır ben onu demiyorum. Tp'nin mazotunun yandığı zaman vermiş olduğu enerji, diğer emsallerine göre daha az araç bu yüzden daha fazla mazot yakıyor. Eğer böyle diyorsanız da: Aracın yol bilgisayarı aynı yolda sabit hızla giderken daha fazla lt/100 km göstermesi lazım. Yani emsal petrolden aldığınızda(Shell,Bp vs. ) yol bilgisayarı 4.4lt/100 gösterirken, Türk Petrolden aldığınız zaman aynı yolda, aynı sabit hızla giderken; yol bilgisayarı 4.8/100 göstermesi gerek. (Rakamlar temsilidir matematiğini yapmaya üşendim.)

Sonuç olarak bu ikisi de gerçekleşmiyorsa. Tp'den depo daha ucuza doluyor ve aynı yolda, aynı hızla sabit giderken; yol bilgisayarı aynı lt/100 km gösteriyorsa, arkadaşınızın veya burdaki herhangi birinin söylediği hurafe, Net. Daha fazla kurcalamanın anlamı yok, insanları manipule etmenin de anlamı yok.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 16 Mart 2016; 15:07:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

anaaaa cihair banlanmış .

Neyse indirim kart başvurusunu nerden yapıyoruz ?

teşekkürler

Tp indirim kart diyorsan ben bayiden almistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Merhabalar.

Doğru kelimeler ile ifade etmeye çalışayım. İfade edemezsem özür dilerim.

Sizin bu söylediğinize göre Türk Petrole gittiğinizde depoyu full'le dediğinizde, Shell vb. yerlere gittiğiniz de ödediğiniz ile aynı parayı ödemeniz gerekiyor. Çünkü deponun alacağı litre bellidir, 45, 55, 65 litre vs. Eğer pompaları hileli diyorsanız: Aslında siz depoyu full'e diyorsunuz ama adam size "abi sizin depo 45 litre, ama 50 litre aldı valla iyiymiş bunlar da böyle olur hep onun için x para ödemeniz gerek"demeli. Ve bu x parayı 45'e böldüğünüzde diğer petrollerin litre fiyatı ile aynı veya daha fazla olması gerek. Umarım burası yeterince açık olmuştur. (Rakamlar temsilidir.)

Ha hayır ben onu demiyorum. Tp'nin mazotunun yandığı zaman vermiş olduğu enerji, diğer emsallerine göre daha az araç bu yüzden daha fazla mazot yakıyor. Eğer böyle diyorsanız da: Aracın yol bilgisayarı aynı yolda sabit hızla giderken daha fazla lt/100 km göstermesi lazım. Yani emsal petrolden aldığınızda(Shell,Bp vs. ) yol bilgisayarı 4.4lt/100 gösterirken, Türk Petrolden aldığınız zaman aynı yolda, aynı sabit hızla giderken; yol bilgisayarı 4.8/100 göstermesi gerek. (Rakamlar temsilidir matematiğini yapmaya üşendim.)

Sonuç olarak bu ikisi de gerçekleşmiyorsa. Tp'den depo daha ucuza doluyor ve aynı yolda, aynı hızla sabit giderken; yol bilgisayarı aynı lt/100 km gösteriyorsa, arkadaşınızın veya burdaki herhangi birinin söylediği hurafe, Net. Daha fazla kurcalamanın anlamı yok, insanları manipule etmenin de anlamı yok.

Saygılar.

Nasıl enejisi az, hepsi aynı rafineriden alıyor :)

Aynı firma katkısı koyuluyor, hepsi aynı...

• TP yi bilmem ama Starpet ten aldığımda aynı olay başıma geldi. Shell, PO gibi değil ucuz mazotun menzili kısa oluyor. İki üç kere aynı güzergahta denenmiştir. Teknik açıklaması nedir bilmiyorum ama ucuz mazot az yol yapıyor.

• hasanmerto kullanıcısına yanıt
    Tamam bende onu anlatıyorum mesajda dikkatli okursanız.
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Hocam ben aldığım bayiye sordum, indirim kart uygulamamız yok, zaten indirimli satıyoruz demişti. Tekrar sorarım gittiğimde.
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    +1
    Yaklaşık 10 bin km dir aracımı TP'den fulluyorum
    Duyumlarla burda milli akaryakıt şirketimizi mantıksız hesaplarla karalamanın anlamı yok
    Aracım dizel veTp ile shellden uzun km yapıyor 10 kez ölçüm yapmışımdır bizzat
    İndirim kartına gerek yok pompacı basıyo zaten kartı makineye almanıza luzum yok
    İstasyonuna kadar bilgi verebilirim

• tsclub53 kullanıcısına yanıt
    Hocam ankara'da ikamet ediyorum. Çevik kuvvetin yanındaki istasyondan alıyorum yakıtı.

Sizin önereceğiniz başka bir yer var mı ? Buradan normal shell pompasından yaklaşık %5-8 arası bir indirim ile alıyorum.

Saygılar.
  • Aracım şu anda 46 binde ve Tp kullanmaya devam ediyorum. Normalde 40 bin bakımında yakıt filtresini değiştirmem gerekiyordu. Servisteki ustam değiştirmedi.

Çok şükür problemsiz devam ediyorum.

Konuyu ilk açtığımda senin aracın 90 model BMC mi diyenlere ithaf olunur :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaeli Derince starpet hakkında ne düşünüyorsunuz.

• shell, bp, opet, petrol ofisi vb. bilindik markalar dışında olan yerler eğer şehir içindeyse güvenle alabilirsiniz diye biliyorum. nedeni ise şehir içinde denetim sıkıymış, ayrıca yakıt olarak fark yokmuş firmalar arasında (katkılar haricinde).
  • Uzun bir süre TP den yakıt alıyordum gayet memnundum. Bir ara il dışına kırıkkale ye gittim kırıkkale ankara yolunda bir TP var 100 tl yakıt aldım ve aracım arıza yaptı teklemeye başladı. Daha da TP den peçete bile almam.

• Aracımı 47 binde iken sattım.O zamana kadar tahmini 40 bin km sini TP yakıtı ile kullandım.Çok şükür hiçbir problem yaşamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.