Şimdi Ara

Tr'de ilk ve tek Ücretsiz Delid Sayfası / 1700 Soket Eklendi 27.03.2023 Günceldir (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
28
Favori
24.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir de bilgi almak istediğim bir konu var:
    i7-4790 işlemcim ve Asus B85M-G anakartım var.
    Bende sorunsuz çalışıyor. Başka arkadaşın Biostar marka sıfır yine LGA 1150 anakartında sorunsuz çalışıyor.
    Bazı farklı anakartlarda çalışmıyor. Kartların hepsi de sorunlu değildir herhalde. İşlemcide ne gibi tutarsızlık olabilir?
    Bu işlemcinin içindeki termal macun işlevini yitirmiş olabilir mi? Delid işlemi çare olabilir mi?

Keşke İstanbul'da olsaydım. Sizden hizmet almak isterdim. İzmir'deyim. Burada bir arkadaşa delid işlemi yaptırsam bu tutarsızlıklar hallolur mu dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhabalar i7 8700k işlemcim var uzun zamandır kullanıyorum. Fakat oyuncu yada rendercı falan değilim yazılımcıyım hiç overclock yapmadım yüksek ısılardada kullanmadım bir ara sıvı soğutmamın radyatörü temizlik esnasında delindi ve stock fan'a geçmek zorunda kaldım fakat kasamı upgrade yapmaya karar verdim bu aralar 360mm radyatör ve hazır sıvı soğutma SIVISI sipariş ettim ve sıvı soğutmamı tekrar hayata döndürcem m2 olmayan SSD hdd'mide M.2 ile güncellicem. Tüm bunları yaparken sizinde konunuzu şans eseri gördüm cpu'muda delid yapıp ileriye dönük belki anakartın default overclock ayarıyla sabit düşük ısılarda kullanmayı denerim diye delid yapma kararı aldım eğer bana yardımcı olursanız. Bende üsküdar'da ikamet ediyorum acaba mesajımı görürseniz özelden iletişim cep no bırakma şansınız olur mu çok teşekkür ederim görüşmek dileğiyle hocam.

• D0S D kullanıcısına yanıt

hocam mesajınızı seni gördüm , en kısa zamanda yardımcı olmak isterim mesajla numaramı paylaşıyorum yazın bana

• D0S D kullanıcısına yanıt

hocam delid işleminiz hayırlı olsun , sistemi kurduğunda derecelerini yazarsın . senle tanışmak keyifti.

Yemek , kahve ve termal macun için teşekkür ederim kesene bereket .

Görüşmek üzere kral.

• Delid işlemi hayırlı olsun hocam

• Merhaba hocam, ben İstanbul dışında yaşıyorum da size kargo ücretleri bana ait olmak üzere işlemciyi göndersem bu işlemi yapabilir miyiz? Üstüne 200tl de gönderirim. İşlemci 9600kf

• nothingtodeclare kullanıcısına yanıt

Öncelikle çok teşekkür ederim hocam. Kendisine dün arayıp ulaştım hemen sorularıma cevap verdi, değerli bilgilerini ve tecrübelerini benimle paylaştı, ardından rica ettiğimde hemen aynı gün gelebileceğimi söyledi ben de bu fırsatı kaçırmadan hazır müsait yakalamışken işlemciyi söküp yanına gittim. Arkadaşlar kendisinin muhabbeti çok hoştur, kafa adamdır baştan söyleyeyim. Muhabbete daldık zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. İşinin ehli, çok temiz çalışıyor, kullandığı sarf malzemelerinin hepsi özenle seçilmiş öyle dandik iş yapmıyor. Yaptığı işe gayet hakim. Aklınızda soru işareti kalmasın. Bu devirde kimse bilgisini, tecrübesini bile bedavaya vermezken, insanlara ücretsiz yardım ediyor. Böyle adam zor bulursunuz piyasada. Konunun pek canlı gözükmediğine bakmayın, anladığım kadarıyla birilerinin işlemcisine delid yapmadan geçtiği boş bir hafta yok kendisinin buna eminim. Çoğu delid işlemi bu konuda paylaşılmıyor yoksa konu baya canlı ve uzun bir konu olurdu. Kendisi her ortamda her koşulda ve şartta delid yapabilecek kapasiteye sahip birisi. Kral adamdır. Değerli vaktini bana ayırdığı için ve çok değerli tavsiyelerde bulunup, tecrübelerini, bilgilerini benimle paylaştığı için kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Bu arada işlemcim Intel i7 8700K ve 2018 yılının ortalarından beri aktif olarak bu işlemciyi kullanmaktayım. Hiç overclock yapmadım, voltaj ayarları ile oynamadım. Tamamen stok kullandım yani. 240 mm sıvı soğutma kullanmama ve stok kullanmama rağmen oyunlarda ulaştığı sıcaklıklarla bile baş edemez olmuştum. Rainbow Six Siege gibi bir oyunda bile 80 derecelerin üstüne çıkıyordu. Paylaştığım fotoğrafta Intel'in kullandığı termal macunun son halini göreceksiniz. Pek iç açıcı değildi açıkçası. Macun artık tamamen işlevini yitirmişti, macun demeye bin şahit ister. Tamamen kurumuştu, neredeyse pul pul dökülüyordu diyebilirim. Delid işlemi bittikten sonra işlemci ayarlarıyla hiç oynamadan tamamen varsayılan değerlerde işlemci ile oyun testi yaptım. Aynı gün içinde delid öncesi ve sonrası sıcaklıklara baktığımda işlemcinin stok olarak çalışmasına ve sadece oyunda denememe rağmen yaklaşık ortalama 15 dereceye yakın sıcaklık farkları gördüm diyebilirim. İşlemciye binen yük arttığında, stres testi ve overclock yapıldığında aradaki fark daha da artacak bu konuda hemfikiriz. Gerisini sizlerin takdirine bırakıyorum.

Tr'de ilk ve tek Ücretsiz Delid Sayfası / 1700 Soket Eklendi 27.03.2023 Günceldir
    Tr'de ilk ve tek Ücretsiz Delid Sayfası / 1700 Soket Eklendi 27.03.2023 Günceldir

• HANR kullanıcısına yanıt

Tunç kral adamdır. Tr'de ilk ve tek Ücretsiz Delid Sayfası / 1700 Soket Eklendi 27.03.2023 Günceldir 

• Abim o senin krallığın , yaz sezonu malüm biliyorsun uçuşlar baha baya yoğun yeni geldim filipinlerden arkadaşa da hemen yardımcı olduk elimizden geldiğince Tr'de ilk ve tek Ücretsiz Delid Sayfası / 1700 Soket Eklendi 27.03.2023 Günceldir 

• Herkese merhaba ,

Delid yaptırmaya gelen arkadaşların sıklıkla sorduğu bu işlemden sonra ne kadar zaman aralığında delid yapmamız lazım , nasıl bir yol izlemeliyiz diye hep soruluyor . Bu konuya açıklık getirmek için ;

2 sene önce delidlediğim 9900K işlemcimi açıp tekrar delidledim . (2 sene boyunda 5,2Ghz @1,325V ile kullanılmıştır.) 2 sene önceki delid işleminden bugüne sıcaklıklarda 5 derece bir artış olmuştu tabi yaz sıcaklarını da göz önünde bulundurmak lazım. 5 derece için tabi ki de delidlemeye gerek yoktu işlemciyi ama delid yaptıran arkadaşların kafasında oturması için ve 2 sene sonra delid yapılan bir işlemci de sıvı metalin durumu nedir ne hale gelmiş ona bakmak .

İşlemcimizi açtığımızda ;

Sıvı metalin düzensiz olarak etrafa yayıldığını ama formunu korudugunu görebiliyoruz . ve üstündeki sıvı metal sağlam bir şekilde durmakta . Bu yüzden sıfırdan temizleme işlemi yapmıyorum ve mevcut sıvı metali düzenli bir şekilde tekrardan chip üzerine yaydım , plaka güzelce temizlendi slikon yapıştırıcı çıkarılıp tekrardan uygulama işlemi yapıldı tertemiz bir şekilde kapatıldı işlemci. Bu işlemden sonra sıcaklık tekrardan 7 derece düşmüştür.

Delid işleminden sonra 2 sene geçsebile işlemci üzerindeki sıvı metal sağlam bir şekilde durmakta , temizlenip yeniden sıvı metal sürmeye gerek yoktur üstündeki sıvı metal chipe tekrar yayıldıktan sonra ve dağılan sıvı metaller temizlendikten sonra tekrar kapatabiliriz.

• nothingtodeclare kullanıcısına yanıt

Eline emeğine sağlık, konuyu uzun zamandır görüyorum. Ben genelde Amd tarafında kaldığım için hiç uğraşmadım. Şu aralar arkadaşların ekran kartlarına termal pad-komponent değişleri yapmaktayım.

Benim daha çok hoşuma giden kısım ise tool'lar oldu Tr'de ilk ve tek Ücretsiz Delid Sayfası / 1700 Soket Eklendi 27.03.2023 Günceldir  Onlar ne güzel oyuncaklar öyle.

Tekrardan emeğine sağlık. Bu zamanlarda bu şekilde yardımcı olan kişi sayısı oldukça azaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 2 Ağustos 2022; 18:52:52 >
  • Hocam merhabalar bende AMD Phenom II X4 955 BE işlemci var.Bu ay termal macunu güncelledim Mx4 ile ancak yinede fanı fullde çalıştırmama rağmen 60a kadar çıkıyor ki işlemcinin sınırı zaten 62 olarak gözüküyor.Daha önce bu kadar sıcaklığa çıkmıyordu.Termal macunu düzgün sürdüğüme eminim,birçok kere kendi PC parçalarıma ve başkasına uyguladım sıkıntı yaşamadım.Bu işlemciye delid yapabilirsiniz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubilay61 -- 7 Ekim 2022; 12:17:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kubilay61 kullanıcısına yanıt

İşlemciniz gayet serin çalışıyor. Max çalışma sıcaklığının 62 derece olduğu bilgisi yanlış.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

amd sitesinden siliyor mu bu bilgileri zamanla? yani ryzen 3600 diyelim 7-8 yıl sonra siteye bakınca şu an gördüğümüz ayrıntıları göremiyormuyuz? (phenom için sayfasını ben mi bulmadım bilmiyorum ama sıcaklık vs yazmıyor şu an)

Birçok sitede 62 derece diye geçiyor max.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mxsr kullanıcısına yanıt

Wayback machine kullanılarak geçmiş yıllardaki bilgilere ulaşılabilirsiniz. 955 için bilgilere ulaşamadım. Ancak güncel sitesinde de model sorguladığınızda bilgilere ulaşabilirsiniz, gelecekte de ulaşabileceksiniz.

https://web.archive.org/web/20120117173133/http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/phenom-ii/Pages/phenom-ii-model-number-comparison.aspx

Çalışma sıcaklığı konusu özelinde sormuştum, amd eskiden bu bilgiyi sitesinde paylaşmıyordu o zaman?

• i5 10600KF işlemci var bende. Yükte iki çekirdek 5 - 6 derece daha sıcak çalışıyor. Lehimli değil mi bu seri? 10. nesilde delid gerekli mi, yaptınız mı hiç?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.