Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (13010. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
260.326
Cevap
2.664
Favori
13.911.673
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Giriş

Selam hocam ürünü teslim aldınızmı, ek gümrük ödemeleri çıktımı son gelişmeler nelerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar DHL bugün şöyle bir not düşmüş ; The shipment will be transported to the destination country/destination area and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking:

PTT ye verecekmiş bu normal midir ?

• zafer135 kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154881250

Biraz yukarıda son durumu açıklamıştım. Hiçbir ödeme vs olmadan sorunsuz teslim aldım.

• Designer83 kullanıcısına yanıt

🤦‍♂️ kusuruma bakmayım teslim aldım kısmını okumamışım.

bende amazon.com dam satıcı amazon şeklinde 94 + 94 dolar fiyatında iki adet aynı model farklı renk saat siparişi verdim ödeme gerçekleşip ürünler kargoya verilmiş.

başta kar yaptım iki saat tek sepette olunca kargo maliyeti düşmüştü ama yeni öğrendimki 150 birim maliyet üzeri siparişlerde ek vergiler çıkması sonucu ürün ve kargo+gümrük maliyeti toplam ödediğimiz bedele yakın ek ödeme çıkıyormuş bilseydim bunu tek tek sipariş verirdim siparişimin toplamı 254 dolar ancak tek tek sipariş geçseydim kargo ürün bedeli ve vergiler dahil 150 dolar altı olacaktı acaba gümrüğe takılırmı çok merak ediyorum siz teslim almışsınız bu iyi haber birde benim de siparişi amazon tek paket değilde iki ayrı paket şeklinde aramex firmasına vermiş iki farklı kargo takip numarası oluşturmuş bu şekilde sanırım bir şansım var bakalım bekleyip göreceğim umarım benimde kargom sorunsuz gelir.

• Arkadaşlar selam amazon.com.tr'den bir sipariş vericem ama Almanya'dan geliyor sanırım.

İthalat ücreti depozitosu yazıyor. Ben bunu alırken ödedeğim için kapıda bir şey ödemeyecek miyim?

Konuyu inceledim ama çok farklı yorumlar var kafam karıştı.

• Annalise kullanıcısına yanıt

Hayır, başka bir ücret talep edilmeyecek.

• Arkadaşlar bilgisi olan aydınlatabilir mi ?

Ürün TR ye geldi , gümrüğe sevk edildi dün bir güncelleme oldu "Taken" şeklinde.Sonraki aşamalarda ne olacak ? Birde ücret kısmı hala "0.00" bu normal midir ?

• BohemianRhapsody kullanıcısına yanıt
    Ürün çeşidine göre vergileme değişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gumus299 -- 16 Şubat 2023; 11:33:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gumus299 G kullanıcısına yanıt

Ürünü teslim aldım. Nette yüzde 18 diyor, dediğiniz gibiyse farkı iade etmezler büyük ihtimal ama iade geleceğini düşünüyorum.

• Arkadaşlar Amazondan elektronik ürün alıp iade eden oldu mu acaba? şuan iade kargomda ssıkıntı yaşıyorum. Slovakya iade deposuna giden ürünüm slovakya gümrüğünden geri dönmüş. Yardımcı olacak birini arıyorum pm lütfen.

• Selam herkese, amazon almanyadan amazon satıcılı bir laptop almıştım. Birkaç sorun çıkardı, iade edicem. İade barkodları hazır, ptt ile gönderdem sorun çıkar mı?

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt

Hocam PTT ile gönderdim bende sıkıntı çıktı gümrükte. Turpex tavsiye ediyorlar gönderim için tabi biraz daha tuzlu oluyor.

• BohemianRhapsody kullanıcısına yanıt
    İade edildiği zamanlar oluyor. Bende bilgisayar almıştım pandeminin başında. Yine iade olmuştu. Burada da yazan arkadaşlar oluyor zaten.

Ama dediğim gibi ürünlere göre vergi değişebilir.
    Sitesinden bulduğum bilgileri atıyorum.

Adınıza posta ya da hızlı kargo taşımacılığı ile gelen hangi eşya için gümrük vergisi ödersiniz?
    1. Adınıza yurt dışından gelen, ağırlığı brüt olarak 30 kilogramı ve bedeli 150 Avro'yu aşmayan, kişisel kullanımınıza mahsus olan eşyadan, geldiği ülkeye göre değişen oranda tek ve maktu vergi alınır.
    Söz konusu vergi, eşyanın;
    - AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
    - Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %30;
    - Kişisel kullanıma mahsus kitap olması halinde ise ülke ayrımı olmaksızın %0 olarak uygulanmaktadır.
    Eşyanın ÖTV Kanununa ekli olan IV sayılı liste kapsamında olması durumunda, ilave olarak %20 oranında tek ve maktu vergi uygulanmaktadır.
    2. Bedeli 150-1500 Avro arasında olan kişisel kullanıma mahsus olan eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• AsTraLL A kullanıcısına yanıt

benim ürünün kargosunu amazon.de karşılayacak da turpexi araştırayım.

Dhl ile hesapladıüımda 4300tl çıkıyor oha bu nedir yav. Bu arada amazın müşteri temsilcisine ısrarla sordum dhl ile gönderirsem 200 euro civarı shipping çıkıyor hepsini karşılıyor musunuz dedim. Faturanızı gönderirseniz karşılıyor dediler de çok mantıklı gelmiyor bu kadar shipping costu karşılamaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 20 Şubat 2023; 15:18:54 >
  • Dark_Soul kullanıcısına yanıt

Ben bugün PTTye gittim. Deprem bölgesi olduğu için şuan yurtdışı gönderi kabul etmiyormuş. Bende DHL ye gidip verdim de size baya yüksek çıkmış. 2150₺ ödedim.

• sizin kutunun boyutları ve ağırlığı nedir.

Ben internet sitelerinden hesaplattım, 55x35x15 2.5 kg kutu için bu fiyat çıktı. Laptop mu sizin iade ürün?

• Bu laptopu almak istiyorum, satıcı amazon değil. 350 dolar kargo ücreti var. Bu ürünü alsam ekstra gümrük vergiside mi çıkacak? Yoksa sadece bu fiyatı mı ödeyip alacağım.Türkiye fiyatları aşırı şekilde yüksek.

• Deníz kullanıcısına yanıt

Rehberde bunları anlatmıştık, satıcı gönderici Amazon olmayan durumlarda böyle pahalı ürünler alınmaz, çok uçuk gümrük rakamları çıkabilir, gümrükte malınız esrarengiz bir şekilde kaybolabilir, kimse ilgilenmez geri gider o arada bir şey olursa satıcı bunu kabul etmez falan kısacası almayın yani ilk sayfayı okuyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 23 Şubat 2023; 1:7:34 >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    www.newegg.com
    Lenovo 82RG001LUS Gaming Laptop AMD Ryzen 7 6800H 16.0" Windows 11 Home - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/storm-grey-lenovo-legion-5-pro-16arh7h-82rg001lus-gaming/p/N82E16834646956?Item=N82E16834646956

Bu ürünü aldımda gümrükten geçer mi?

• Arkadaşlar Amazon Türkiye müşteri hizmetleri tel numarasını bilen var mı?Bi numara var 850 li aradım test bağlantı diyip ingilizce konuşuyor..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.