Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
260.326
Cevap
2.669
Favori
13.910.215
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim en çok merak ettigim şu;

adres olarak hep kardeşimin yurtdışından DHL, Fedex ile filan da olsa surekli numune gidip gelen İstanbulda çalıştıgı şirketin adresiyle alışveriş yaptım,

onun iş yerine geldi hep.

Ben bursadayım sanki o daha avantajlı olur diye hep oyle yapmıstım ama sanırım Hiç farkı yok Bursa adresi girersem??
    yani hepsinin gumrugu istanbul?
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Evet yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

hocam sana o mesaj yazdıktan sonra i-parcele şimdi tekrar girdim ''Out for delivery 12/5/2014 10:12:00 PM AFYON TR'' yazıyor kargo dağıtıma çıkmış demek olmuyor mu bu? ama yurtiçi kargoyu aradım isminize ait herhangi bi kargo yok dediler

evet aynı şey bana oldu out for delivery yazınca 2 saat sonra kargo gelmişti fakat bu DHL ve ARAS kargo idi birde bu yazıyı ben amazon üzerinde gördüm. Amazonda ne yazıyor.

Amazonda da aynisi yazıyor ama kargo gelmedi bana hatta bizde boyle bi kargo yok dedi şubedeki eleman
  • Dostum sipariş vereli 2 gün oldu i-parcel diye bir mail gelmedi.
  • hocam problemi çözdüm :) i-parcel kargoyu türkiyeye getirdikten sonra kendi takip numarası işe yaramıyor, pts.net sitesine girip oraya takip numarasını yazdığımızda bize Ref 2 numarası veriyor, bu numarayı Yurtiçi kargosunun sitesinde takip kısmına kopyaladığımızda kargonun Türkiye'de nerede olduğunu görebiliyoruz. Bunu anasayfayada i-parcel başlığının altına eklersen diğer arkadaşların da işine yarayacaktır ben bugün boşu boşuna kargo gelecek diye evde bekledim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kauseg -- 7 Aralık 2014; 0:05:07 >
  • logitech g700s 50 dolar şu an. kaç ayda geliyor??? aliexpressten mouse almıştım 25 gunde eve geldı. bilen bir arkadaş özelden msj atsın acil olarak. almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furky41

Dostum sipariş vereli 2 gün oldu i-parcel diye bir mail gelmedi.

düzelteceğim bu bilgiyi anasayfada sen ID Number ' i Amazona girdiysen zaten gelmez sen girip kontrol edersin.

quote:

hocam problemi çözdüm :) i-parcel kargoyu türkiyeye getirdikten sonra kendi takip numarası işe yaramıyor, pts.net sitesine girip oraya takip numarasını yazdığımızda bize Ref 2 numarası veriyor, bu numarayı Yurtiçi kargosunun sitesinde takip kısmına kopyaladığımızda kargonun Türkiye'de nerede olduğunu görebiliyoruz. Bunu anasayfayada i-parcel başlığının altına eklersen diğer arkadaşların da işine yarayacaktır ben bugün boşu boşuna kargo gelecek diye evde bekledim :)

bunun böyle olduğunu çözdüm bende ama şimdi eklemeyeceğim haftaya resimli anlatım ile ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 7 Aralık 2014; 0:37:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gentlement39

logitech g700s 50 dolar şu an. kaç ayda geliyor??? aliexpressten mouse almıştım 25 gunde eve geldı. bilen bir arkadaş özelden msj atsın acil olarak. almayı düşünüyorum.

ne ayı hocam yavaş kargo 15 gün hızlı kargo 4 günde getiriyor.
  • quote:

quote:

Dostum sipariş vereli 2 gün oldu i-parcel diye bir mail gelmedi.

düzelteceğim bu bilgiyi anasayfada sen ID Number ' i Amazona girdiysen zaten gelmez sen girip kontrol edersin.

quote:

hocam problemi çözdüm :) i-parcel kargoyu türkiyeye getirdikten sonra kendi takip numarası işe yaramıyor, pts.net sitesine girip oraya takip numarasını yazdığımızda bize Ref 2 numarası veriyor, bu numarayı Yurtiçi kargosunun sitesinde takip kısmına kopyaladığımızda kargonun Türkiye'de nerede olduğunu görebiliyoruz. Bunu anasayfayada i-parcel başlığının altına eklersen diğer arkadaşların da işine yarayacaktır ben bugün boşu boşuna kargo gelecek diye evde bekledim :)

bunun böyle olduğunu çözdüm bende ama şimdi eklemeyeceğim haftaya resimli anlatım ile ekleyeceğim.

ID Number'i amazona girdiysen derken hocam ? satın alırken senin dediklerini yaptım kredi kartı numarası falan girdim sonuç

Order Received - December 4, 2014 1:45 PM
    We've received your order, but we haven't started preparing it for shipment yet. The amount of time your order spends in this status can vary based on the availability of the item(s) and the selected delivery.

Edit.
    Sanırım TC Kimlik yazılı olduğu için gelmiyor demek istediniz. Hemen düzelttim yazılıydı sildim. Umarım kargoya hemen verilir.

Edit2.

@MühendisMurat
    Şimdi gelir dimi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furky41 -- 7 Aralık 2014; 11:59:16 >

• Yavaş kargoyu yurtiçi getiriyorsa takılması durumunda çekmek için ıstanbul şart gorunuyoki en kötü senaryo istanbul da olan için sıkıntı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: rpdstar

Yavaş kargoyu yurtiçi getiriyorsa takılması durumunda çekmek için ıstanbul şart gorunuyoki en kötü senaryo istanbul da olan için sıkıntı yok

@MühendisMurat;

Hocam öncelikle emeğine sağlık, çok uğraşmışsın insanlar öğrensin diye, şahsım adına çok teşekkür ederim.

Yukarıda alıntı yaptığım arkadaşın yazdığı gibi bir problem söz konusu mu? Ben İzmir'deyim? Benim bildiğim kadarıyla, o kargonun İzmir'e gelerek, İzmir'de gümrük işlemlerine tabii tutulması gerektiği? Yok eğer I-Parsel ile gelen kargo yurt içinden dolayı İstanbul'da kalacaksa, sanırım pahalı ve hızlı Kargo kullanmak zorundayız..

İkinci mesele ise daha önce Amazon'dan kitap siparişleri verdiğim oldu ve elime ulaştı. Ancak TC Kimlik girdiğim için sanırım bana bir mail gelmedi. Amazon'un sitesinden track de edemedim çünkü kargo 1 dolar gibi bir fiyattı. Her gün kitap geldi gelecek diye kıvrandım durdum.

Sorum şu; aldığımız her şeyin tracking number'ı var mı? Tc kimlik yazdığımda eğer bana mail gelmiyorsa ben nereden takip sağlayacağım?

• shario S kullanıcısına yanıt
    bence istanbulda olmak zorunda değilsin ona göre işlemler yürütülüyor gümrükte gümrükten geçerse zaten senin iline gelir gelmezse sen yetki belgesini mail olarak yollarsın gene gelir.

tracking numberla mailin alakası yok Your Orders sekmesinden görebilirsin numaranı ve takip edebilirsin.
  • quote:

Edit.
    Sanırım TC Kimlik yazılı olduğu için gelmiyor demek istediniz. Hemen düzelttim yazılıydı sildim. Umarım kargoya hemen verilir.

Edit2.

@MühendisMurat
    Şimdi gelir dimi hocam?

kardeşim sıkıntı olmaz korkma yavaş kargoysa zaten 10 15 günü gözden çıkar.
  • quote:

bence istanbulda olmak zorunda değilsin ona göre işlemler yürütülüyor gümrükte gümrükten geçerse zaten senin iline gelir gelmezse sen yetki belgesini mail olarak yollarsın gene gelir.

tracking numberla mailin alakası yok Your Orders sekmesinden görebilirsin numaranı ve takip edebilirsin.

Tüm siparişlerde geçerli mi bu peki ? Yani shipping numara olduğu nerede yazıyor? Kusura bakmayın böyle soruyorum ama :)

• shario S kullanıcısına yanıt
    evet yazıyor bütün siparişlerde böyle. amazonun sayfasıdna Your Orders sonrada ürünün sağında Trackin Package demeniz yeterli.

ne olacak canım bilmiyorsunuz ve normal birşekilde soruyorsunuz bilmemek değil öğrenmemek ayıp, bilmeyene yardım etmekte bizim görevimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 7 Aralık 2014; 16:50:20 >
  • i-parcel cok yavaş bir kargo en son güncelleme 3 aralıkta yapıldı ben ürün alırken yavaş kargo seçtim 15 aralık diyordu herhalde bunlar bu günü sonuna kadar kullanacak tam 15 aralıkta gelecek elimize ürün benim korkum eğer biraz daha işi yavaşlatırlarsa falan yılbaşından sonraya kalmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: helll_599

i-parcel cok yavaş bir kargo en son güncelleme 3 aralıkta yapıldı ben ürün alırken yavaş kargo seçtim 15 aralık diyordu herhalde bunlar bu günü sonuna kadar kullanacak tam 15 aralıkta gelecek elimize ürün benim korkum eğer biraz daha işi yavaşlatırlarsa falan yılbaşından sonraya kalmayalım

yok o kadar kalmazda maalesef dediğin gibi süreyi sonuna kadar kullanacaklar herhalde amazonda 11 aralık gözüküyor bugün mail attım sadece ülkene gelmesi 12yi bulur diyor.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam bir şey soracağım;

130 dolarlık bir ekran kartı alırken 27 dolar vergi çıkarken, 140 dolarlık bir ekran kartı almaya çalışınca 67 dolar vergi çıkıyor. Sistemde bir problem var. Chat'e yazdım ilgili birime ilettim dedi ama ne gelen mail var ne bir şey.
  • Takip
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    hocam bu kartın markasına, sağlayıcısına göre veya ürünün çeşidine göre değişiyor galiba saatlerde mesela vergi yazmadı bana.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.