Şimdi Ara

Tr Server'ında Basit oyuncu Hataları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bera336 konusunda acı gerçeğe bir kez daha şahit oldum. Cidden tr serverında belki benden 2 kat daha iyi oynayan adamlar sırf basit taktik hatalar ve inatları yüzünden ilerleyemiyorlar. Bakın yani ne kadar iyi oynasanızda bazı basit durumlara karşı doğru tepkileri vermiyorsanız ilerlemek sizin için işkenceye dönüşür.

En basitinden "ap almak zorunlumu " gibisinden cevap verenler felan oldu. Evet AP almak zorunlu arkadaşlar. Eğer takımınızda ap dmg olmazsa late game düşen oyunlarda çok zorlanırsınız. Karşı takım defans kasmak isteyenin tek yapması gereken armor ve hp yüklenmek olucaktır. Last Whisper çıkın genede yeterli olmaz. Late game'de sizden az kasmış apc sizden çok dmg atıyor olucaktır. Cünkü sizin takım mr çıksa karşı adc ve topçudan , armor çıksa midciden dayak yer. Ama karşı takımın tanklaşması için tek gereken armor ve hp çıkmaktır.

Dodge atmak konusunda. Kaybediceğiniz 3 lp , 13 lp kaybetmekten iyidir. Bunun bu konuda tartışması bile olamaz. Tek sorun ne zaman atmanız gerektiğini bilmekte. Mesela her zaman nidale mid kaybedicek diye birşey yok. Özellikle tr'de bu matchmaking sistemi varken herşey olur. Özetle dodge atmak zorunludur ama kararında olmak zorundasınız. Burası biraz sanş işi ama dönüpte kaybettiğim son 3 maça bakıyorum daha lobbide kaybedeceğimiz belli idi.(Çıkmadım çünkü çıkmam gerekmiyordu) Dodge konusunda
    Edit:
    0- Nicklere bakın. Örn->>http://www.lolking.net/summoner/tr/2845596#matches

1- Picklere bakın.

Edit 3:Picklerde bakılacak 3 şey var.
    • -Takım komposizyonu ve picklerin güçü.
    • -Pick yapanların o herolarda tecrübeleri
    • -Karşı takımdakilere göre kasıp kasamayacakları.Her lane counterlandıysa dikkat etmek lazım.

2- Lobbydeki davranışlara bakın.
    3- Son 10 maça bakın.
    ve buna göre karar verin.

EDIT FOR DODGE: Riot bu açığı görmüş artık buna açıkmı denir yoksa trollere ziyafet mi denir bilinmez. Artık 2 'ci dodge 10 lp yiyiyor. Bence hala viable ama bazıları için öyle olmayabilir uyarayım dedim.

Dragon, Baron alırken önce düşmandan kurtulun. Çok görüyorum bunu. 50/0 oynayan takımsınız. Dragon/baron alıyorsunuz kimse yavaş yavaş sokulan ormancı lee'ye ,güle güle gelen gragasa dokunmuyor. Adam wardın üstünde bekleyerekten sizin elinizden baron/dragon çalıyor. Ondan sonra sırf bu tarz hatalardan oyun kaybediliyor. Her zaman gidipte dragonu bırakıp adam kovalayın demiyorum. Ama tek başına gelmiş, çalma kapazitesi olan bir düşmanıda bu tarz görevlerin yanına yaklaştırmayın. Yaklaşırsa cezasını kesin.

Benim gördüğüm en büyük 3 hata bunlar. Sırf bunlara dikkat ederseniz nasıl oynarsanız oynayın çok rahat yükselirsiniz. Yeter ki oyunlardaki etkiniz NEGATIF* olmasın.

*-Negatif'ten kastım oyunda konuşurken pozitif olun, iyimser olun gibi saçmalıklar değil. Her oyuncunun bulunduğu oyuna etkisi vardır. Eğer lanede devamlı kesiliyorsanız sizin o oyunda etkiniz negatiftir. Olmasanız o karşı topçu tek başına dursa topta daha az para kasar. Yada siz renektonsunuz karşıdaki nasusla Cs yarışı yapıyorsunuz? Sizin etkiniz NEGATIFTIR. Renekton gibi late gamede düşen bir hero ile earlyde -hemde nasus'a karşı- baskı kurmuyorsanız bu da NEGATIFTIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girmiyor -- 9 Şubat 2014; 13:19:00 >

• westtten gelen bir oyuncu olarak şunu söyliyim direk oynayış tarzı hata deathmatch gibi herkez kil peşinde koşuyor sinyal vermekten imanım gevredi 1 haftada
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

westtten gelen bir oyuncu olarak şunu söyliyim direk oynayış tarzı hata deathmatch gibi herkez kil peşinde koşuyor sinyal vermekten imanım gevredi 1 haftada

Ölmediği sürece en fazla kendi zamanıyla kovaladığı adamın zamanını harcıyor. Evet hiç sinyal dinlemiyorlar o konuda haklısın. Ben kafama sarı geldiği zaman direk base koşuyorum. Adama kırmızı yağıyor ,hala o son crebi kesicem derdinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: girmiyor

quote:

westtten gelen bir oyuncu olarak şunu söyliyim direk oynayış tarzı hata deathmatch gibi herkez kil peşinde koşuyor sinyal vermekten imanım gevredi 1 haftada

Ölmediği sürece en fazla kendi zamanıyla kovaladığı adamın zamanını harcıyor. Evet hiç sinyal dinlemiyorlar o konuda haklısın. Ben kafama sarı geldiği zaman direk base koşuyorum. Adama kırmızı yağıyor ,hala o son crebi kesicem derdinde

Buna katılıyorum arada arkadaşla giriyorum 15lv diyorum kovalama kovalıyor en sonunda 5 kişi adama dalıyor max 1 kişi almış oluyor

• quote:

quote:

olay daha çok kile yönelik 1ini alıyorlar diğer kaçan az hp lide mutlaka ölücek be açgözlü alamıyacağın kesin 3 kişi kovalıyon bu sefer gidiyo 3 ü ölüyo bide respawn zamanlamarı oyuncuların kule alıyorlar mesela öteki kuleyi almaya çalışırken hepsi paketleniyo her zaman takımı chatten yönetiyorum dragon demesem ward koymayacaklar o derece ama banada yarıyor bu özellik bedavaya baron dragon kestiğimiz oluyor bence bu sorunların geneli minimapa bakmamaktan kaynaklı.

• dogru tespitler eklemek gerekirse benim gördüğüm hatalarda TAB tuşunun yeterli şekilde kullanılmaması tf kazanıp yarım canla kule alayım derken düşmanın doğum zamanına bakılmadığı için birçok oyun dönebiliyor çünkü kule aldım bide adamların Inhibitor u alayım diyince rakip doğup gelip hepinizi kesebiliyor. sonra gidip baron alıyorlar veya direk oyunu bitirebiliyorlar.

birde en büyük hatalardan birisi sup oynayan arkadaşların ultilerini eve götürecekmiş gibi saklamaları.. mesela sona oynuyorsunuz veya annie oynuyorsunuz eğer takımınızda hoplayan zıplayan veya alan dmg vuran şampiyonlar var ise FLASH kullanıp tf leri sizin başlatmanız gerekiyor. yani rakibi beklemediği anda stunlamanız lazım ondan sonra sizin takımınızdakiler rahatça rakibin carrylerini keser oyunu kazanırsınız. oyle mal sonalar annieler leonalar goruyorum ki aklım almıyor sanki ultisini eve goturucek iki tane video da gormuş 3-4 tane kişiyi stunlayan support ila onun aynısnı yapıcak. tam tersine rakip apc ve adc yi yan yana gördüğünüz anda flash la girip ultinizi kullanın leona iseniz flasha bile gerek yok biraz yaklaşıp ultinizi kullanın rahatça giden oyunu çevirebilirsiniz bu sayede. tabi bunu yapmadan once takımınıza soyleyin flash ulti atıcam diye çünkü tr dekilerin refleks olayı çok kötü mesela weste olsan bunun için sadce ping atman yeterli ama tr de mutlaka söylemen gerekiyor ustune ping atman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasc1453 -- 25 Ocak 2014; 6:18:32 >

• quote:

tr ping verdiğin için küfür yiyebilirsin üstüne reportlanırsın veya bidaha ping atarsan afk kalıcam vs. diyen tipleride görebilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dota 2 maç bulma sorunu hakkında
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

cidden bazı oyuncular tdm havasında oynuyor
  • @jasc1453 şimdi ulti işi duruma göre değişir. Hiç atmayan supportu bende sevmem ama 1 kişi için 3 alan ulti atıyorsanız ondan sonraki 2 dakika tflere girmemeniz lazım. Bencede bol bol atmak lazım ama attıktan sonra ona göre oynamak lazım.
  • teşekkürler çelincır oldum
  • benim gördüğüm en büyük hatalardan biri de şu:

mesela tf aldık, gidip base atmayın olum. midden kule alın bir tane ya da iki tane kule alın. ama düşmanın ne zaman doğduğuna bakıp ona geri çekilin, base e kadar gidenler var gaza gelip. önceki tf den canlar yarıdayken kule alıyoruz ama geri çekilmeyince tam canlı 5 düşman bizi kesmeye geliyor. tab a basın doğma sürelerine bakın. ölüyseniz süreyi chat e yazın.

diyelim böyle yapa yapa inhibitör aldınız ve adamlar doğacak geri çekildiniz gayet güzel şekilde. üstünlüğünüze üstünlük kattınız. şimdi geldi sıra barona.

en rahat baron yapma zamanını kaçırmayın. gidip dragon kesmeyin baron varken, ya da bottaki minyonlara gitmeyin. gidin baronu kesin ve o baronu keseren pembe ward alın bunu bi kaç kere yazcam anlamayan var.
    pembe ward alın
    pembe ward alın

sonra canlar yarıya inmediyse baron esnasında . ya oyunu bitirmeye gidin
    birinci yol: diğer koridordan kule alarak en garantisi ( diğer koridorda büyük minyonlar zaten ittiriyor, düşmandan biri orayı tutmak zorunda ve düşman tf de 4 kişi kalıcak en az )
    ikinci yol: inhibitörün ordan girip alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53kenan53 -- 25 Ocak 2014; 20:44:41 >

• diamond bi hesapta girdim trye. baktım bi adamı 4 kişi karşı base e kadar kovalıyor bir daha girmedim orda bi şeye. birde 30 level hesabım duruyor unranked kenarda tr.

basit hata falan değil direk server hata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I love her -- 25 Ocak 2014; 20:48:47 >
  • quote:

@jasc1453 şimdi ulti işi duruma göre değişir. Hiç atmayan supportu bende sevmem ama 1 kişi için 3 alan ulti atıyorsanız ondan sonraki 2 dakika tflere girmemeniz lazım. Bencede bol bol atmak lazım ama attıktan sonra ona göre oynamak lazım.

yazdıgımı bidaha okursan 1 kişi için değil tf başlatmak için kullanmaları gerekdiğini söylüyorum tabi bunun için teamde hoplayan zıplayan bir anda savaşa girebilen şampiyonlar gerekli. mesela ben annie mid oynuyorum genel olarak bazen takıma leona veya sona geldiğinde yırtınıyorum tf başlamadan once flash ulti at bende işi bitireyim flash ulti atıp ama nafile adam ya tf nin souna dogru kullanıyor yada kendi ölüceken kullanıyor.
  • tr de yapılan en büyük hata birini yakalayan amumuya takımla dalmaktır abi bu kadar üstün zeka gerektiren başka hata yoktur.

edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rikei -- 25 Ocak 2014; 20:52:46 >
  • Ap almak zorunlu değil arpen diye bir şey var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar kurban bağışı Genel Müdürlüğü ile ilgili bir şey yok ki de bir Davutoğlu lazım ama ben bu günlerde yaşanan ekonomik kriz üzerine bildirisi Marksizm bir şey yok ki de bir Davutoğlu lazım ama ben bu günlerde yaşanan ekonomik kriz üzerine bildirisi Marksizm bir şey yok ya ben sana da bir gerçek bir tanem sen bana bir de sen de bu şekilde kişinin de bi de bi ara ara ara ara ara ara sıra şehir içinde ister misiniz bir tanem anladım ki bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasc1453

quote:

@jasc1453 şimdi ulti işi duruma göre değişir. Hiç atmayan supportu bende sevmem ama 1 kişi için 3 alan ulti atıyorsanız ondan sonraki 2 dakika tflere girmemeniz lazım. Bencede bol bol atmak lazım ama attıktan sonra ona göre oynamak lazım.

yazdıgımı bidaha okursan 1 kişi için değil tf başlatmak için kullanmaları gerekdiğini söylüyorum tabi bunun için teamde hoplayan zıplayan bir anda savaşa girebilen şampiyonlar gerekli. mesela ben annie mid oynuyorum genel olarak bazen takıma leona veya sona geldiğinde yırtınıyorum tf başlamadan once flash ulti at bende işi bitireyim flash ulti atıp ama nafile adam ya tf nin souna dogru kullanıyor yada kendi ölüceken kullanıyor.

Tamam yanlış anlamışım.Lane'de atmıyorlar demek istedin sandım.
    Yorumuna tabi kide katılyorum. Özellikle apc yada adc yakalanamlı yada en azından 3 kişi ultiye girdiği gibi atılmalı. Tabi duruma göre herşey olur ama bende skillerini 5 kişiye tuturucam diye hiç atmayan, yada boşa atan supları sevmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Colonette

Ap almak zorunlu değil arpen diye bir şey var

+10000000000000000000000

Bi anlamadılar şunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -DeathMark-

quote:

Orijinalden alıntı: Colonette

Ap almak zorunlu değil arpen diye bir şey var

+10000000000000000000000

Bi anlamadılar şunu.

Arkadaşım oyundaki bütün armor penide çıksan en başta hiç armor çıkmamıs adam kadar olmaz. Boşuna armor pen yazmayın. Olmaz yetişmez.

Ayrıca hadi adcye kastınız. Ormancı,topu ve midcidemi kasıcak?Onlardamı bütün runları armor pen olarak giricek? ki yüzde ile azaltan bir item var zaten.Flat azaltanlar tam tersine yüksek armora karşı useless.

• az önceki oyun illa support olcam diyen biri geldi son 10 maça bir baktım hiç ward itemi almadan oyun bitirmiş. Direk dodge.
    Fb değilseniz tek tek bakın acayip faydası oluyor. Ondan öncede çok saçma bir hero ile ormancı giriyorlardı açtım baktım adam kazanmış hll olsun dedim zaten oyunda kaybettiğim lane'ni gelip kurtardı. Özetle 15-20 lp kar. Sadece bunlara dikkat ederek
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.