Şimdi Ara

Trabzon'da hayat nasil ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Istanbulda yaklasik 4 senedir yasiyorum ondan once hollandada yasadim (dogup buyudum).
    Istanbul'dan tasinmaya karar verdim.
    Trabzon 2 nolu besir mah. 'nde guzel evler ve siteler oldugu icin oraya karar verdim.
    evliyim ve 2 cocugum var.
    Is problemim yok, evden calistigim icin.

Sizden ricam, trollemeden Trabzondaki hayati anlatabilirsminiz. Bu arada trabzonluyum ( her sene koy'e giderim ve 2-3 gun trabzon meydan da takilirim ).
    Hafta sonu ne yaparsaniz, aile ile nasil vakit gecirirsiniz vsvsvsvs.

Sagolun

• Trabzona hayatımda gitmedim ama evden çalışıyorum demişsiniz? Webmaster falan mısınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fazla yaşamadım ama birkaç AVM var, uzungöl vs. doğası güzeldir, denizi biraz kirlidir ama istanbula göre daha temiz emin olabilirsin, benim bilgim bu kadar
  • Yazilim muhendisiyim, yurtdisina calisiyorum

Trabzon hakkinda benim de okadar bilgim var, ben normal yasam hayatini sormustum.

Yinede tsk ederim
  • Valla ben burda ogrenciyim. Biter bitmez gidecem. Burada yaşayan adam normal adam olamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayça22 kullanıcısına yanıt
    neden anlatabilirmisin ?
  • Hocam 2. Nolu Beşirlide oturan biri olarak yazıyorum. Beşirli Trabzon'un en elit mahallelerinden birisidir. Çokça emeklinin oturduğu bir mahalle olduğu için güvenli bir yerdir. İstanbul'la kıyaslarsak zaten Trabzon çok güvenli bir şehirdir. Ev fiyatları yükselti arttıkça artmakla beraber diğer şehirlere kıyasla ucuzdur. Fakat Trabzon'da yaşam pahalıdır. Birçok şeyin alternatifini bulamazsınız. İnsanlarına gelecek olursak, bahsettiğim gibi güvenilir ve iyi niyetlidir çoğu , fakat hizmet sektörü de buna dahil olmakla birlikte genellikle insanları sinirli ve kabadır. Karadenizli olmanın verdiği her şeyi ben bilirim havası vardır insanlarında. Çoğunlukla bir konuda haklıda olsanız karşınızdaki kişiye bunu kabul ettiremezsiniz. Ayrıca insanları hayata çok olumsuz bakarlar ve dışarıya negatif bir enerji yayarlar.Bu nedenle İstanbul' dan gelecek bir insanın Trabzon insanına alışması pek kolay olmayacaktır. Şehirde toplamda 3 tane alışveriş merkezi bulunmakta(Forum,Cevahir Outlet, Varlıbaş) fakat en çok tercih göreni Forum'dur. Cevahir ve Varlıbaş çok tercih edilmez. Şehirin merkezi meydandır. Meydan'da büyük markaların mağazaları bulunmamakla birlikte genelde halka hitap edecek mağazalar vardır. Birçok işinizi burada görebilirsiniz fakat kalabalık ve yorucudur. Şehrin doğu bölgesinin sonunda(merkezden çıkmıyorum.) Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsü vardır çok büyük bir kampüs olmasa da kolay ulaşılabilecek hem şehir hem doğa ambiyansı arayan bir insan için idealdir. Beşirliden KTÜ araba ile 15 dk dır.(Forum hemen KTÜ nün altında kalmaktadır.). Beşirli den batıya doğru gidecek olursanız Akçaabat'a ulaşırsınız. Burasıda birçok meşhur akçaabat köftesi yapan restaurantlar bulunmaktadır. En uzak restaurant beşirliden araba ile 25-30 dk arasıdır. Gelelim köy yayla konusuna. İlk kez görecek bir insan için çok güzel doğa harikaları barındıran bir ambiyansa sahiptir. Bizim babamızdan kalma 2 tane yayla 1 tanede köy evimiz olmasına rağmen yayla ve köy muhabbetlerinden hoşlanmadığım için bu konuya detaylıca giremeyeceğim malesef. Beşirliden başlayarak şehrin sahil yolu vardır, araçlar için rahatlatıcı olmakla beraber aileniz ile birlikte sahil yolunda bulunan yürüyüş yolunda denize karşı yürüyebilir burada bulunan balık ekmek satıcılarından yemek yiyebilir ailenizle hoşça vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca daha önce bahsetmiş olduğum Meydandan yukarı çıktığınız zaman Boztepe'ye varıyorsunuz. Burası Trabzon'daki en yüksek yerlerden biri olmakla beraber yeni gelişmekte olan bir mahalledir. Ev fiyatları burda Beşirli'den daha ucuzdur fakat daha karışık bir yerdir. Ayrıca burada şehre tepeden bakarak çay içebileceğiniz çay bahçeleri bulunmaktadır. Son olarak Forumun daha batısına gittiğiniz zaman Yomra, Yalıncak taraflarına varırsınız. Buralar şehrin bu zamanlarda yerleşim anlamında en çok ve en hızlı geliştiği yerlerdir. Birçok Otel ve Konut yapılmıştır yapılmaktadır. Ben orayı Arap şehri olarak adlandırıyorum :) Ailecek vakit geçireceğiniz birşey bulamazsınız o taraflarda. Uzun lafın kısası hocam Trabzon büyük şehirlerden hele ki yurtdışından gelen biri için alışması inanılmaz zor bir şehirdir. 1 hafta yapacak birşeyler bulabilirsiniz fakat 2. hafta ne yapacağınız konusunda hiç fikriniz bulunmaz. Küçük bir şehirdir Trabzon. Hocam şimdilik aklıma gelenler bu kadarıyla sınırlı inşallah size bir faydam dokunabilmiştir. Eğer sormak istediğiniz daha farklı sorularınız varsa cevaplamak ve size yardımcı olmak beni mutlu edecektir.

İyi Akşamlar Diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMKarahan -- 23 Eylül 2016; 17:23:50 >

• Beşirli merkeze uzak, çok bir numarası yok o tarafların ama evler falan yeni yapı. Çok fazla bir şey beklemiyorsan rahat yaşarsın ufak bir şehir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.