Şimdi Ara

Trafiği Okuma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum klişe olacak ama 1 kişiyi bile etkilesem o da 1 kişiye anlatsa benim ve Türkiye trafiği için kardır. Normalde İstanbul'da yaşayan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bizi kimse düzeltemez. Bizi düzeltmenin tek yolu bugün bütün sürücülerin ehliyeti iptal olacak Almanya'ya benzer bir eğitimle öğreteceksin ki 2-3 nesil sonrası kurtulsun ama sadece eğitimle de olacak iş değil neyse.

1 ) Şehir içindesiniz karşınızdan araba gelmiyor sağda solda yaya bekliyor karşıya geçecek. Yaya soldaysa eğer kendi şeridinizin sağına yaklaşırsanız yayayı boşuna bekletmeden rahatça geçmesiniz sağlarsınız arkanızda araba yoksa. Eğer yaya sağdaysa da biraz karşı şeride taşarsanız o da geçmesi için yol açtığınızı anlar. Ben bu şekilde yapıyorum karşıdan gelen varsa yapılmaz tabii ki ama niye yağmurda veya sıcakta bekleteyim ki ?

2 ) Bir dönüş yapacaksanız eğer rica ediyorum dönüşe 5 metre kala değil 100-200 metre kala yapın tüketiminiz artmaz korkmayın. Karşınızdaki de sizi anlar ve sağa sola dönecekse sizi boşuna beklemez 2 saat.

3 ) Hız sabitleyicisi ile ekonomik yolculuk yapmak istiyorsunuz bunu anlarım. Hız sınırı 110 ise 121 ile sollayabilirsiniz tamam bunu da anlarım ama insan olduğumuz için bazı şeylerin farkına varmamız lazım. Hani ilkokul 1.sınıftan beri diyorlar ya insanın farkı düşünmesi falan filan. Yani bu farkı kullanarak diğer insanları da düşünün. Arkanızdan gelene mümkün olduğunca az fren yaptırmaya çalışın. 3-4 defa 125-130 a çıkarsanız yakıt tüketiminiz yine çok artmaz. Zaten bu kadar yakıt sizi etkiliyorsa işiniz zor.

4 ) Bir üst maddede bahsettiğim gibi insan olduğumuz için bazı şeylerin bilincinde olmamız lazım. Başkasına yol vermemek 121'e sabitleyip 132'ye sabitleyip bizi kötü şoför veya kötü insan yapmaz buna hakkınız var çünkü ancak bunu devamlı sol şeritte yapmanın da cezası var. Yanlış bilmiyorsam 46.madde 2-D falan olması lazım. Mesela arkanızdan 2 araç hızlıca geliyor siz orta şeritteyim banane demeyin. Sağ şerit boş ise sağ şeride geçin nasıl olsa sizin önünüz boş.

5 ) En önemlisi sollamayı bitirince orta şeride geçin. İnsanlar hızlı kullanıyor 3-5 saniye bile aynaya bakmasanız arkanızda biri selektör atıyor olabilir. Ya aynaya sık sık bakın ya da işiniz bitince direk orta şeride geçin.

6 ) Önünüzdeki arabaya odaklanın ama daha çok 2-3 araba sonrasına bakın yoğun trafikte bu sizi devamlı fren yapmaktan ve tehlikelerden kurtarır.

Bilmiyorum okur musunuz ama en çok karşılaştığım hatalar bunlar. Belki sürerken aklınıza gelir bu bile yeterli olur benim için çünkü İstanbul'da bakıyorum özellikle yayalara karşı isteyerek su sıçratan bile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 23 Ağustos 2018; 23:55:47 >

• Her konuya Megane yazacağımıza 1 kere bu tarz bir konu açalım 1 kişi harbi ya ben de bundan sonra yaparım veya bir yaya gördüğünde dur şunu yapayım derse benim için kardır.

Kimseye bir şey öğretmeye çalışmıyorum sadece aklınızda bulunsun diyorum.

Edit: Kimseyi etkilemeyeceğini de düşünmüyorum burada genelde Ekşi üyeliği olan insanlar da var. Ekşideki çoğu DSG konusu buradan alıntıdır. Milyonlar okuyor ve etkileniyor demek ki bir şeyi etkileyebiliyoruz.

Zamanında konu dışında çok kan bağışı olsun, maddi bağış olsun o konular ekşi'de de açıldı ve önemli yardımlar yapıldı.
  • Milletin işi gücü yok herhalde yav . Şu foruma Türkiye nüfusunun bilmem kaçta biri ancak giriyor , bu bölümdekilerin çoğuda zaten trafikte nasıl hareket etmesi gerektiğini biliyordur kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Milletin işi gücü yok herhalde yav . Şu foruma Türkiye nüfusunun bilmem kaçta biri ancak giriyor , bu bölümdekilerin çoğuda zaten trafikte nasıl hareket etmesi gerektiğini biliyordur kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz .
    Her konuya Megane yazacağımıza 1 kere bu tarz bir konu açalım 1 kişi harbi ya ben de bundan sonra yaparım veya bir yaya gördüğünde dur şunu yapayım derse benim için kardır.

Edit: Kimseyi etkilemeyeceğini de düşünmüyorum burada genelde Ekşi üyeliği olan insanlar da var. Ekşideki çoğu DSG konusu buradan alıntıdır. Milyonlar okuyor ve etkileniyor demek ki bir şeyi etkileyebiliyoruz.

Zamanında konu dışında çok kan bağışı olsun, maddi bağış olsun o konular ekşi'de de açıldı ve önemli yardımlar yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 24 Ağustos 2018; 0:17:36 >

• 1.maddede ne demek istediğinizi çok anlamadım. Yayaya yol vermek istiyorsanız durup işaret edeceksiniz o da geçecek. Sağa veya sola yanaşma hareketi durmadığınız sürece işe yaramaz. Mesafe çoksa zaten yaya geçer sizin hangi şeritte olduğunuza bakmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

1.maddede ne demek istediğinizi çok anlamadım. Yayaya yol vermek istiyorsanız durup işaret edeceksiniz o da geçecek. Sağa veya sola yanaşma hareketi durmadığınız sürece işe yaramaz. Mesafe çoksa zaten yaya geçer sizin hangi şeritte olduğunuza bakmaz.
    Yol vermemek değil. Şehir içinde her zaman görüş açımız binadan veya park etmiş araçlardan net değil. Yaya da tereddütte kalıyor kırmızı ışıkta bile araçlar durmayınca korkuyorlar. Atıyorum yaya yola 1-2 adım inmiş benim geçmemi bekliyor ben de yolun soluna geçiyorum o da yürümeye başlıyor. Zaten ben sol tarafa doğru gidince genelde 2-3 adım daha atıyorlar.

Bebek arabası varsa kesin duruyorum. Dediğim gibi amaç yayayı boş yere bekletmemek çünkü durduğun zaman bile anlaşamıyorsun illa el kol yapıcan geç diye onu da anlamayan çıkıyor.

• 3.maddede haklısınız. Çoğu kişi fren kullanmayı bilmiyor önü boş olsa ve düz yolda dahi tereddüt freni yapıyorlar. Hafif viraj frensiz uygun hızda geçebileceği yerde aşırı yavaşlıyor. Ya da çok hızlı viraja girip viraj içinde frene asılıyor. Işıkları okumayı bilmiyor sarıyı görür görmez ani fren yapıyor. Oysa ışıklara gelmeden gazdan ayağını kesse belki çok az frenle durabilir. Çok fren aynı zamanda çok yakıt tüketimi demektir

• 1. maddede durup yayaya yol verinki insanlar iyilik görsün..
    diğer maddeleri zaten sürücüler uyguluyorlar
    çok fazla aksaklık yok benim gördüğüm.
    istisnalar hariç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD yazma hızı sorunu ???
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben uzun yolda aracın ışıklarını kullanmanın önemine vurgu yapmak istiyorum.

Mesela sol şeritten gidiyorum, orta şeritteki araçları geçince sağa geçeceğim, aynaya baktım bir araba kaptırmış geliyor. İyi biliyorum ki ben sollamamı bitirmeden arkamda bitecek, o selektör yapmadan ben sağ sinyalimi yakıyorum. Dolayısıyla selektör yemiyorum. Çünkü adama "Geldiğini gördüm, ilk fırsatta sağa geçeceğim" mesajını vermiş oluyorum. Yorgun olduğum bir kaç sefer dışında selektör yemişliğim yoktur (Saçma sapan selektörleri saymazsak).

Bir de mesela sollamaya çıkacağım, sol şeritten araba geliyor. Yakar sinyalimi beklerim, o da "Ben geliyorum çıkma" diye selektör yapar, geçmesini beklerim. Benim sinyal açmamın sebebi de "Ben de sollamaya çıkacağım, bir an önce geç" mesajı vermektir ki genelde de dikkat ettim, soldan gelen araba bana selektör yaptıktan sonra hızlanıyor.

Yine mesela kamyonun kamyonu sollamaya doğru gittiğini gördüysem önce hızım kamyoncunun hızına kadar düşürür, selektör yaparım. Kamyoncular genelde bunu anlayıp sollamalarını yapıyorlar.

• Döner kavşak içinde olanın geçiş önceliğini bilmeyip kavşağa girene yol vermesini de ekleyeyim.

Malum arkamızdan gelen kişide bilmiyor, kavşaktakine yol verince bas bas bağırıyor. Kavşağa bakıyorsun içerdeki de durmuş senin geçmeni bekliyor. Orta yolu bulamadılar bi türlü.

• 1. maddede aynı şeyi yapıyoruz
    2. maddeye sinyal verin'i de ekleyelim. kahin miyiz biz adam dönücek mi düz mü gidicek belli olmuyor...
    3. maddede ise cruise control açanlar da çok fren yapıyor. araçta adaptif cc yoksa can sıkıcı. önüne atlayanlar, çıkan kamyonlar derken uğraş dur.. sürekli 80'le gidilmez motor körleşir arada gazlamak lazım.
    4- ona ben de katılıyorum. adam seni geçmek istiyorsa yol vereceksin. adam tam hızlanırken hızlanıp yol vermeyenlere ben de gıcık kaparım.
    5- haklısın
    6- öndeki 2-3 arabaya ve sık sık aynalara bakmak çok önemli
  • Bunlara ilave benim uzunyolda sol şerit sevdalılarından sonra en sinir olduğum tip :

Sağ şerittesiniz, sabit hız gidiyorsunuz. bayağı ileride yavaş bir vasıta var. Daha zaman var ama eninde sonunda sollamaya çıkmanız lazım. Aynaya bakıyorsunuz sol şeritte araç var. Sol şeride çıkamıyorsunuz, sizi geçmesini bekliyorsunuz. Kamyona yaklaştığınızı göre göre bu arkadaş sizi 3 km/h hız farkıyla sollamaya devam ediyor. Sonunda mesafe bitiyor ve kamyon arkasında fren yapıyorsunuz bu gerizekalı yüzünden.

Bu tarz durumlarda ben dikkat ederim, baktım adam sıkışacak basar gaza bir an önce adamın yolunu açarım ki sıkıntı yaşamasın.

Millet çevresinden bihaber etrafında ne olup bitiyor habersiz, sadece kendi önüne bakarak araç kullanıyor. Trafiği okuma biraz beynini çalıştırma gibi bir çaba yok gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 24 Ağustos 2018; 11:29:10 >
  • Ek olarak,uzun yolda aracı yükleyip de kıçı yere yaklaştıkça; farların ayarını düşürmesi gerektiğini bilmeyenler de var. 5 araçtan biri, nur saçıyor

Gündüz güneşten, akşam da ayarsız farlardan gına geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Her konuya Megane yazacağımıza 1 kere bu tarz bir konu açalım 1 kişi harbi ya ben de bundan sonra yaparım veya bir yaya gördüğünde dur şunu yapayım derse benim için kardır.

Alıntıları Göster
    Donanımhaber genel itibariyle Ekşi Sözlük'ün filtrelenmiş hali oldu son birkaç senedir. Bunu kötü anlamda söylemiyorum. Ekşi sözlük'e giremediğimiz ortam ve zamanlarda gündemi takip etmek için bir numaralı alternatif DH. Forumu ilk takip ettiğim ve üye olduğum zamanlarda (17 yaş civarı, şu an yaş oldu 31) konuların siyasete kaymaması için hassasiyet gösteriyordu yönetim. Şimdi sadece ülkemiz gündemi için değil, dünya gündeminin de konuşulduğu "Ülke ve Dünya Gündemi" bölümü var. Ekşi Sözlük'ün biraz daha yumuşatılmış hali.Pek bir fark da kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 24 Ağustos 2018; 11:44:33 >

• Boşuna yazıyoruz ama...

Şehir dışında yola çıkmak için bekliyorum... Benzinlikten falan...

Adam sağdan sağdan geliyor. Tamam yol onun ama sola geçse bir şey kaybetmez.

Onun yüzünden arkadan gelen konvoyu da bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Boşuna yazıyoruz ama...

Şehir dışında yola çıkmak için bekliyorum... Benzinlikten falan...

Adam sağdan sağdan geliyor. Tamam yol onun ama sola geçse bir şey kaybetmez.

Onun yüzünden arkadan gelen konvoyu da bekliyoruz.
    İşte demek istediğimi güzel şekilde yansıtmışsınız. Empati eksik bizde. Adam düşünmüyor ya benim solum boş ben sola geçeyim bu adam da sağdan çıksın. Ben bunu hep yapıyorum istisnasız. İnsanlara zaman kazandırmaya çalışıyorum sonuçta taş atıp kolum yorulmuyor ya direksiyonu biraz kırıyorum bitiyor.

@Sanal Bellek Benim orada üyeliğim yok ama keşke zamanında açsaydım şimdi arkadaşlar diyor 20-30 bin sıra var. 5-6 senede anca geliyormuş Oradaki çoğu otomobil ile ilgili konu DH'den alıntıdır. Oradaki çoğu konu da burada açılıyor. Sonuçta milyonlara ulaşıyor.

@rallier_61 Arkayı dolduruyorlar araba yere yapışıyor bir de arka camı dahi kapatıyorlar sağına soluna geçip selektör atmadığın sürece görmüyorlar çok tehlikeli.

@rst78 Evet öndeki de biraz gaza basayım trafiği rahatlatayım demiyor demek zorunda değil ama işte yine empati burada devreye giriyor hani kendini sağ şeride atsa 3 araba da rahat rahat birbirini geçip gidecek. Soldan gelen de gaza basmıyor onu bekliyoruz iki saat. Ben sol sinyali yakıyorum o zaman da selektör atıyor ama yavaş yavaş geliyorsa hala atıyorum kendimi.

@kerotobil İstanbul İmes Sanayi sitesinin orada dönel kavşağa girerken dönel kavşağın içindekine yol verin yazısı var ama okuyup uygulayan yok. Şirket araçları frensiz giriyor. Kamyonlar daha da hızlanıyor. Geçenlerde hatta çimento aracı birinin aracına 3-4 kere vurmuştu bilerek dönel kavşak tartışmasında haberlere çıktı İmes'in orası.

• Türk insanına gereksiz yere solu işgal etmemeyi ve yerlere çöp atmamayı öğretemezsin.İzmariti kumsala gömen toplumdan bi cacık olmaz.
  • Bu megane’ci troll’un sozlerine itimat eden bir guruh var bir de su forumda. Adam troll kere troll.

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Bunlara ilave benim uzunyolda sol şerit sevdalılarından sonra en sinir olduğum tip :

Sağ şerittesiniz, sabit hız gidiyorsunuz. bayağı ileride yavaş bir vasıta var. Daha zaman var ama eninde sonunda sollamaya çıkmanız lazım. Aynaya bakıyorsunuz sol şeritte araç var. Sol şeride çıkamıyorsunuz, sizi geçmesini bekliyorsunuz. Kamyona yaklaştığınızı göre göre bu arkadaş sizi 3 km/h hız farkıyla sollamaya devam ediyor. Sonunda mesafe bitiyor ve kamyon arkasında fren yapıyorsunuz bu gerizekalı yüzünden.

Bu tarz durumlarda ben dikkat ederim, baktım adam sıkışacak basar gaza bir an önce adamın yolunu açarım ki sıkıntı yaşamasın.

Millet çevresinden bihaber etrafında ne olup bitiyor habersiz, sadece kendi önüne bakarak araç kullanıyor. Trafiği okuma biraz beynini çalıştırma gibi bir çaba yok gerçekten.
    İşte bu

• Bir de şunlar var;

Sokaktan tali yoldan anayola çıkacaksınız. Anayoldan araba geliyor, sizi de görüyor. Bekliyorsunuz geçsin de çıkayım diye. Dibinize kadar gelip hop ya sizin beklediğiniz sokağa ya da öncesinde dönüp yoldan ayrılıyor

Demiyor ki bak adam yola çıkmayı bekliyor, sinyalimi yakayım da benim döneceğimi anlasın, boşuna beklemesin çıksın yola.

Ama yok tabi ki.

• 7-sarı ışık yanınca birden turbo moda girip kırmızıya yakalanmadan hemencecik geçeyim 200 metre arkadan elim kornada basili halde uçup geçiyim, bir sağa doğru bir sola derken dansçı olduk bunlar yüzünden
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.