Şimdi Ara

Trafik Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar bizim arabanın geçen ay muayenesini yaptırırken hiçbir borcu gözükmüyordu. ayrıca muayene yapılırken de bu kontrol edilmişti ve hiçbir sorun olmadan muayene yapılmıştı.

Ancak bugün tamamen şans eseri garanti internet şubesinden baktığımda gözlerime inanamadım. 180tl lik ceza gözüküyor, üstelik 36tl de gecikme faizi gelmiş.

inanamayıp internet vergi dairesinden de kontrol ettiğimde aynı ceza gözüküyor. :S

sitenin söylediğine göre ceza 30.11.2010 de kesilmiş ve 15.05.2011 de tarafımıza tebliğ edilmiş. ancak tebliğ edilse ve biz ödemesek zaten muayene yaptıramazdık. (zaten bize tebliğ yapılmadı.)

Bu durumda ne yapabilirim. ayrıca bu ne cezası olabilirki???:S

• genellikle bu tür cezalar plakaya yazılıyor sonradan tarafına gönderiliyor fakat ulaşmıyır ve devlet bunları ilan ettiğini sayıyor buda size tebliğ edildiği analamına geliyor ve o ceza vergi dairesine gönderilene kadar baya zaman geçiyor

sizde borcum yok zannediyorsunuz bir tanıdığmız vergi dairesinden sabah borcu yoktur aldı öğlen hesabına 2 tane trafik cezası geldi kaç yıl öncesinden :)
  • Malesef Türkiye'de posta işleme çok yavaş. Ama bazen çok hızlı olduğu zamanlarda oluyor. Bayramdan bir gün sonra radara girdik 1 hafta sonra eve geldi. Komşumuzun 2 yıl önce eve ceza geldi ama ceza 4 yıl öncenin falan.
  • Ülkemizde normal, banada aynısı oldu,geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Malesef Türkiye'de posta işleme çok yavaş. Ama bazen çok hızlı olduğu zamanlarda oluyor. Bayramdan bir gün sonra radara girdik 1 hafta sonra eve geldi. Komşumuzun 2 yıl önce eve ceza geldi ama ceza 4 yıl öncenin falan.

2 yıllık önce geliyor ama ceza 4 yıllık işte Devletimiz !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marshall Mathers

quote:

Malesef Türkiye'de posta işleme çok yavaş. Ama bazen çok hızlı olduğu zamanlarda oluyor. Bayramdan bir gün sonra radara girdik 1 hafta sonra eve geldi. Komşumuzun 2 yıl önce eve ceza geldi ama ceza 4 yıl öncenin falan.

Şöyle yani orda karışıklık oldu. 2 yıl önce ceza geliyor ama o cezada tebliğ tarihinden 2 yıl önce. Yani günümüzden 4 yıl önceki ceza 2 yıl önce geliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Marshall Mathers

quote:

Şöyle yani orda karışıklık oldu. 2 yıl önce ceza geliyor ama o cezada tebliğ tarihinden 2 yıl önce. Yani günümüzden 4 yıl önceki ceza 2 yıl önce geliyor.

Gerçekten çok karışık bir durum.

• Vergi yada trafik borcu varsa arac muayene yapılmıyor mu ?
  • birde internette 2010 cezalarını araştırdım ancak 180tl lik bir ceza bulamadım. acaba cezanın ne olduğunu nasıl öğrenebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Vergi yada trafik borcu varsa arac muayene yapılmıyor mu ?

http://www.tuvturk.com.tr/userfiles/document/Onhazirlik0811.pdf

Madde 6.
  • arkadaşlar bugün babam bu cezayla ilgili trafik bürosuna uğramış ve söyledikleri bu cezanın 130 tl olduğu ancak bize tebliğ edilene kadarki zamanda 180 tl ye çıktığı ardından 36tl de gecikme bedeli uygulandığını söylemiş. ayrıca cezanın tam olarak nerde kesildiği meçhul. :S

şimdi işte biçok saçmalık var. bize tebliğ edildiği söylenen 15,05,11 günü pazara denk geliyor. benim bildiğim postacılar pazar günleri çalışmıyor. nasıl bir tebliğ oldu anlamadım.

şimdi sormak istediğim internette bir yazıda biraz bilgi okudum ve cezanın iptali için başvurursam faiz işlemesi durduğu ve en kötü ihtimalle bugünkü bedeli ödemek zorunda kalacağım ve sadecee dilekçe ile bu mahkemeye başvurabileceğim yok.

eğer sizlerden daha önce böyle bir işle uüraşmış kimse var ise bana bu konuda bilgi verebilirmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergy -- 9 Mayıs 2012; 20:38:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.