< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 5 Mayıs 2023; 19:21:50 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Trafik cezası affı ne zaman geliyor?
-
-
Takip
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden af gelecekmiş ki?
-
Yürürlükteki 7440 sayılı kanun ile 31.12.2022 öncesi tebliğ edilmiş trafik cezaları yasa kapsamına alındı.
E-devlet şifreniz ile interaktif vergi dairesi ne giriş yapıp kanundan istifade ederek ödeme yapabilirsiniz.
Gecen geldi iste. Hepsi silindi cok sukur. Binlerce lira odemekten yirttik.
Teşekkürler. Keşke bu seneyi de kapsasaydı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 7 Mayıs 2023; 12:5:52 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Umarım hiç gelmez. Ülkede ahlaklı vatandaş enayi yerine koyuluyor hep.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 7 Mayıs 2023; 13:32:49 >
Cezalara af gelmemeli düzgün kullanırsan kurallara uyarsan cezada yemezsin cezalar dahada arttırılmalı gerekirse en ufak hata 200 bin lira olmalı.
-
Mali Müşavirim, yükümlülüklerini düzenli ödeyen mükelleflerime çok üzülüyorum. Bu son yasa kapsamında bir müşterimin ödemediği SGK primlerini yapılandırdım, Adam yıllardır prim ödemiyordu, peşin ödeme seçeneği ile prim aslının tamamı ile yeniden hesaplanan gecikme zammının sadece %10 unu ödeyerek yılların pisliğinden kurtulacak.
5 Yıl önce işçinin 1 aylık primi 700 liraydı, adam neredeyse sadece onu ödeyerek bu borçtan kurtuluyor. O tarihlerde primleri ödemeyip 200 liradan gram altın almış koymuşsa kenara düşünün yıllardır ne kadar kara geçtiğini.
Böyle adaletsizlik olmaz, bu tür aflar yükümlülüklerini zamanında yerine getiren dürüst vatandaş için zulümdür. Umarım bu son Af kanunu olur, bir daha kabahatli hiç kimse kabahatinden dolayı affedilmez.
-
işte adaletsizlik.. ben tüm vergilerimi, cezalarımı tam zamanında ödüyorum.
Resimdeki cezayıda af gelmeden bi kaç gün önce ödedim..
-
Benim e-devlette görünen 3-4 tane trafik cezam vardı. Şimdi baktım sadece Ağustos 2022 tarihli bir ceza görünüyor, öbürleri görünmüyor. Bu nasıl olur?
Ödediklerimizi geriye alabiliyomuyuz 😂
Ödeme ile ilgili bir problem yaşıyorum.
E-devletten araçlarım, trafik cezası, seç, ceza ödeme için ivd gib’in sitesine yönlendirme buraya kadar tamam.
Gib sitesinde “ödeme ve borç işlemleri” seçip oradan “MTV - TPC / Beyanlı TPC Borç Ödeme” seçiyorum. Plakayı bitişik yazıyorum. Ceza kodunu (tutanak harf ve seri no) yazıyorum. Sorgula deyince şu çıkıyor:
“Mükellefin 202209190…… nolu ödeme planına ait borcu bulunmamaktadır.(MA96…..)”
iPhone 6s ekranında ivd’nin sitesi üzerinde işlem yapmak çok zor. Kaçırdığım bir şey mi var? Bu borcu ödediğim kesin midir yoksa yanlış bir şey mi yapıyorum? Ben ödediğimi hatırlamıyorum çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 13 Mayıs 2023; 12:17:9 >
Hiç bir şeye af gelmesin...
Af bekleyenler beklememeyi öğrensin artık...
Ayrıca hiç bir cezada indirim olmasın...
Herkes aldığı ceza kadar hapis yatsın...
Namuslu dürüst vatandaş ile diğerleri ayırt edilsin...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Umarım hiç gelmez. Ülkede ahlaklı vatandaş enayi yerine koyuluyor hep.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X