Şimdi Ara

Trafik cezasına​ itiraz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    59 km ile radara girmişim.Cezanın kesildiği belirtilen yerde o hızı yapmam pek imkan dahilinde görünmüyor ki ben gerçekten hız yapan biri değilim ama caza tutanağında görüntü mevcut diyor.Cezanın kesildiği caddeyi baştan sona gezdim kesinlikle radar ile hız kontrolü yapıldığına dair tabela yok.Sadece aşağıya eklediğimiz gibi bir tabela var.
    Trafik cezasına​ itiraz Mahkemeye vermek istiyorum.
    1. Mahkemeye vermek için harç falan yatırılıyor mu?
    2. Mahkemenin olumsuz çıkması halinde ekstra bir masraf var mı?(cezayı ödeyeceğim onun dışında)
    3.Delil olarak Yolu baştan başa kameraya çekip sunmak istiyorum.Bir faydası olur mı?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi küll -- 23 Mayıs 2017; 15:21:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O tabela yeterli kardeşim geçmiş olsun hiç uğraşma

• batuhannn35 B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim teşekkür ederim.

Kesin yeterli olduğunu biliyor musun?

Kesin bir bilgi sahibi olduktan sonra uğraşmayı düşünüyorum.Üşenmem...

• Kardeşim babam polis memuru için rahat olsun paramız yabanciya değil devletimize gidiyor helal olsun boşver ben de 2 bine yakın ceza var inan ufacık dokunmuyor Allah can sağlığı versin para gelir geçer

• O tabela yeterli değil. Açıkça radarla hız kontrolü yapıldığı yazılmalı. Ancak geçici tabelalar konulabiliyor günlük olarak. Harç yok. Idare avukatla kendini temsil ederse karşı vekalet ücreti ödemek durumunda kalırsın. Cezayı kesen yerdeki mülki amirliğe bağlı bu husus. Gerçekten hız yapmadığını düşünüyorsan hakkını ara. Görüntüleri emniyette gidip seyredebiliyorsun sanırım

• Sonuç alma konusuna da değinirsek, itirazı inceleyecek olan sulh ceza hakimine bağlı. Çok da titiz davrandıklarını söyleyemem..

• Dediğim gibi geçici tabelalar koyabiliyorlar denetim yapılacağı zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

O tabela yeterli değil. Açıkça radarla hız kontrolü yapıldığı yazılmalı. Ancak geçici tabelalar konulabiliyor günlük olarak. Harç yok. Idare avukatla kendini temsil ederse karşı vekalet ücreti ödemek durumunda kalırsın. Cezayı kesen yerdeki mülki amirliğe bağlı bu husus. Gerçekten hız yapmadığını düşünüyorsan hakkını ara. Görüntüleri emniyette gidip seyredebiliyorsun sanırım

Selamlar.
    Sizce radarla hız kontrolü için şehir içinde tabela olması gerekli mi? Ayrıca gezici radarlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Bu konuda verilmiş mahkeme kararları var. Devletin kendi vatandaşına tuzak kuramayacağı, gizli saklı ceza yazamayacığına dair. Bu nedenle şehiriçi veya dışı, sabit veya mobil her türlü hız denetiminin uyarılması gerekli diye düşünüyorum

• Merhaba
    itirazda bulundunuz mu?
    Bulunduysanız işlem için neler yaptınız?
    Nasıl sonuçlandı. Tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen?

@sertosman
    internet sitelerinde itirazın nasıl yapılacağını açıklayan bilgiler mevcut. itiraz dilekcesi uzun uzun hukuki bilgiler verilmek zorunda mı yoksa başlık kısmında kişi, araç ceza bilgileri yazıldıktan sonra kısaca kısaca itiraz nedeni yazılabilir mi?

Ayrıca bazı sitelerde hız sınırını 2-3km farkla geçen birinin itirazının kabul edildiği ve farkedilemeyecek kadar az farkla yazılan cezalar için emsal olduğu belirtilmekte.
    Emsal karar üzerinden giderek nasıl bir yol izleyebilirim?

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    Saygılar. iyi forumlar.
  • folkeyno kullanıcısına yanıt
    O türden kararlar var ancak dosyanıza bakacak hakimin bu tür olaylara nasıl baktığı önemli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.