Şimdi Ara

Trafik Kazası Karşı Sigortasız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Motosiklet kazası yaptım 4 ay geçti. Karşı tarafta motosikletli. 50cc ve altı olduğu için zorunlu trafik sigortası yok kendiside yaptırmamış. Ehliyeti de yok fakat bunun bir önemi yok sadece ceza yedi neyse. Süreç çok yavaş ilerdi. Şu anda da adli tatil. Karşı taraf asla üstüne düşmedi aramadı bile. 4-5 kez ben aradım ve masrafı karşılamayacağını belirtti. Ben şikayetçiyim ve davacıyım diye ifade verdim. Adliyede soruşturma numaram gözüküyor fakat eylülde tatil bitince savcı bakacakmış. Asıl sorum şu. Ben şimdi ufaktan motosikletimi yaptırmak istiyorum. Sorduğumda yaptığın şeyleri faturalandır diyorlar tamam bunu yapacağım. Fakat bunu bir yere beyan etmem lazım mı? Yani şu şu hasarlar bu kazada oluştu diye. Yarın bir gün bana yaptırdığım yerlere burayı talep edemezsin demesinler. Zaten tüm masrafı yaptıramam 20bine yakın masraf var. Granajlar pahalı ön takım yamuk. Kozmetiği sadece kırık olanları halledip, yürürde ön takımı düzelttirdikten sonra artık binmek istiyorum. 2 sorum var yani. İlki önce de dediğim gibi beyan etmem lazım mı yarın bir gün yaptırdığım yerlere hayır demesinler. Ya da sadece bu yaptırdığım yerleri alırlar mı? Mesela ben 6 bin tl masraf yaptım ama 10 bin daha var. 6 bin faturalı 10bin kalan kısmı yaptırmadığım için yazmama durumları olur mu? Ben motosikletime aracıma nasıl artık müdahale edebilirim istediğim gibi? Nasıl beyan edeceğim şu şu masrafı var diye? Umarım anlatabilmişimdir. Lütfen konuda bilgisi olan veya çevresi olan, trafik kazalarına bakan, daha önce yaşamış kişiler cevap verirse sevinirim. Artık canıma tak etti. Soruları ve olayı tam anlatamadıysam tekrar açıklarım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Mahkemeye dava açarken, zararın tespitini talep edersiniz. Siz olay gününün fotoğraflarını ve hasarların videosunu ek olarak sunarsınız. Davanızı hemen açmanızı tavsiye ederim. Lakin karşı tarafın ödeme kuvvetinin olması en önemlisi olucaktır. Davayı kazandıktan sonra zararını karşı taraf ödeyemecek ise ( hacze kabil malı da yoksa) boşa uğraşmış olucaksınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheXLarGe kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafın hacizlik bir varlığı olduğunu düşünmüyorum tabi emin değilim oladabilir ama konuştuğum kadarıyla peşine düşmeyeceğimi sanıyorlar. 1997 doğumlu genç birisi. İlla ki sigortalı bir işte çalışıyordur ya da sigortalı bir işe girer o zaman maaş verenden maaşının belli bir kısmını ay ay alabiliyormuşuz diye bir şey öğrendim. Bu yol doğru mudur?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam, aranızda veya polis eşliğinde bir kaza tutanağı tutuldu mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik Kazası
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.