Şimdi Ara

Trafik sig. olmayan motosiklet sol dan çarptı ilk kazam ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar arkadaşlar 2010 dan beri aktif araç kullanırım 2. aracımı 4 ay önce ikinci el polo 2012 bm aldım, şükür bu güne kadar bir kaza belaya karışmadım. Aracı oldığım dönemde trafik sigortaları ve kaskolar tavan yapmıştı, önce trafik sigortasını yaptırayım bir bir süre sonrada karko yaptırım dedim, mali sorunlar deken birde eşim doğum yaptı 3 gün önce öyle kasko işi havada kaldı.

ön bilgiden sonra geleyim sadede 2 gün önce izmirde trafik otoparkı çıkışında yeşil ışık yanmasına mütakip kerşıya geçiyordum ki kırmızda durmayan bir motorsiklet sürücüsu gelip sol tarafa çarptı, üstüne üstlük çarpan genç birde kaçmaya kalktı, neyseki son dakikada polis yetişip yakaldı. kimlik yok, ehliyet yok, sigorta yok, yok yok yok, parmak izinden kimlik tespiti yaptılar filan.. kaza raporunu emniyetten aldm motosiklet sürücüsünün asli kusurlu olduğu şahsımında kusursuz olduğu yazıyor. peki tüm bunları geçtik,

sanayiye gittim kaportacıya gösterdim değiştirmeden tamir ederiz biraz zor olacak dediler 2000 tl civarı bir fiyat çıkardılar. çok ta aksi oldu tam doğum sonrası mali krizde... şimdi affınıza sığınarak mevzuatı nedir ne değil dir nasıl olur bu konularda başıma iş gelmediği için hiç bilmiyorum. bu tamir masrafını ben cebimdenmi ödemek zorundayım, ödemeye mecburmuyum, karşı tarafın hatası zararı, üstelik araçta değer kaybı filan.. bunlar kimden nasıl tanzim edilir, traik sigortası bunu ödermi ? karşı tarafın sigorta fian yok nasıl olacak ? bu konuda çok engin bilgiye sahip olan arkadaşlar olduğunu forumu gezerken görmüştüm konu ile ilgili bilgi verebilecek yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden tşkler.

kazasız belasız günler dilerim..

• kasko yoksa işiniz zor. Ödeyip yaptıracaksınız sonrasında mahkeme yada başka birşekilde talep edeceksiniz.
  • Trafik mahkemesine basvuracaksiniz. Ordan sigorta fonundan zararinizi yaptiracaksiniz. Cebinizden para cikmayacak. Zararinizi fon karsilayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Trafik mahkemesine basvuracaksiniz. Ordan sigorta fonundan zararinizi yaptiracaksiniz. Cebinizden para cikmayacak. Zararinizi fon karsilayacak

söyle 2 soru aklıma takıldı şimdi, diyelimki cebimden ödedim yaptırdım allaha havale edip başka hiç bir işlemde başlatmadım, bu anlamsız kaza tramerde gözükecekmi ? trafik kaza raporu var traik şube bunu trammere bildiriyormu, plaka şare sorgulamada çıkmaya başlayacakmı ? yoksa hiç şansım yokmu, ister kendim yaptırayım ister dediğiniz gibi sigortadan, yada karşı taraftan talep edeyim illaki kaza olarak görünecekmi tramerde, görünecekse kaza bedeli kaç para yazacak ?
  • Kendiniz yaptirirsaniz tramerde carpma yazar. Tutar gozukmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Kendiniz yaptirirsaniz tramerde carpma yazar. Tutar gozukmez.

ne güzel, desenize araba ilk kazasını yazdırdı. kafam karma karışık. genel olarak aslında tüm kullanıcılarada danışmak istiyorum ? sizce ne yapmalıyım, trammerde tutar görünmesin kendin yaptır daha mantıklı mı ? yoksa bir kar elde etmez trafik fonundan yaptır ne çıkarsa çıksın olan oldu mu demeliyim ? böyle bir sistemin işlediğini bilseydim çarpana git yoluna kardeşim der devam ederdim cebimden yaptırır geçerdim, türkiyede kanun yok dedikleri bumu acaba ? :)

NE YAPMALI ? ne dersiniz... düşünceleriniz alternatifler fikirler ?...
  • Şahıs yaptırmıyormu motorun anahtarını bıraksın gitsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sigortaciniz ile bir gorusun veya forumdan bir abimiz var ankarada sigortacilik yapiyor ismi aklima gelmedi konuya cagiramiyorum ona ulasirsaniz en doğru bilgiyi o size verecektir.Kirmizida gecmis kusur direkt ona cikar.Kendi cebinizden yaptirmayi sakin dusunmeyin bile para kolay kazanilmiyor durumunuz zaten ortada dardasiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Sigorta fonu sadece yaralanmalı ve ölümlü kazaların masraflarını karşılar.

Konu sahibinin sorularına gelecek olursak;
    Hasarı kendi cebinizden ödeyip daha sonra karşı tarafı mahkemeye vereceksiniz.
    Kendi cebinizden ödediğiniz için tramerde tutar yazmaz fakat kaza tutanağı olduğu için tutarsız bir kaza tarihi yazar.
    İyi bir sigortacıya ve avukata başvurmanız gerekebilir.

• ZaFeRMaX kullanıcısına yanıt
    Tramerde gözükmesin derken?

Satarken hatasız diye satıp Dolandırıcılık mı yapacaksınız?

• @rbcntechnic:
    Şahisı görmedimki bi daha, motorda plakada yoktu yüklediler trafik çekicisine, polis şahsı paket yapıtı aldı nezatere kim ne belli değildi, zaten hastaneye gidiyordum,
    polis; abi senin beklemene gerek yok senin yapabileceğin bişi kalmadı uğra yarın trafik şubeden raporunu al başka bişi yok şimdilik dedi, çıktım gittim hastaneye...

@bnym97
    efendim sigortacı dediğiniz afedersiniz tümünü kastetmiyorum %80i mevzuatı bilmeyen, uygulamayı bilmeyen sadece para kazanmak için acentelik yapan kişiler,
    sigorta yapalım komisyonumuzu alalım gerisi boş, ki trafik sigortasını hazırlayan bi yarım akıllı bayandı 3-5 denemeden sonra işlemi yapmayı becerebildi.
    dediğiniz gibi forumda bene böyle bir arkadaş hatırlıyorum ama çıkartamadım biraz arama yaptım bulduramadım malesef...
    spacewolf kullanıcısına yanıt
    Forumda sigorta konusunda yardım eden kişi spacewolftur :)Bana çok yardımcı olmuştu.Pm atarsanız yardımcı oluyor.Bazı sigortacılar gerçekten bu işten anlamıyor.
    @spacewolf

• Merhaba ,

Öncelikle geçmiş olsun. Sigorta bu durumu maalesef karşılamaz.

Önünüzde iki adet yol var.
    İlki aracı kendiniz yaptırabilirsiniz , ardından dava açarsınız ve 6-8 ay içerisinde karşı taraftaki sürücüden bu tutar gerekirse haciz yoluna bile gidilerek tanzim edilir.

İkinci ve kolay yol ise karşı sürücü ile görüşme yaparsınız. Yaşı küçükse ailesiyle görüşürsünüz. Durumu anlatırsınız ve aracınızın yapılması gerektiğini söylersiniz. Kendileri gidip aracı yaptırır ve siz hiç ödeme yapmamış olursunuz.

İlk bahsettiğim yol ne yazık ki uzun ve sıkıntılı bir süreç. Bu nedenle karşı tarafla anlaşma yoluna gitmenizi öneririm.

Gerekirse çıkma orijinal parçayı kabul edersiniz , pazarlığı onlar yapar lakin sizin istediğiniz yerde yapılır araç.

Anlaşma yoluna gidersiniz lütfen onların önerdiği servisi kabul etmeyin. Siz bu tutarı ne olursa olsun elinizdeki raporla alırsınız. Karşı tarafın gözünü avukatlık masraflarını ödeyecekleri bilgisini vererek de korkutabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: spacewolf

Merhaba ,

Öncelikle geçmiş olsun. Sigorta bu durumu maalesef karşılamaz.

Önünüzde iki adet yol var.
    İlki aracı kendiniz yaptırabilirsiniz , ardından dava açarsınız ve 6-8 ay içerisinde karşı taraftaki sürücüden bu tutar gerekirse haciz yoluna bile gidilerek tanzim edilir.

İkinci ve kolay yol ise karşı sürücü ile görüşme yaparsınız. Yaşı küçükse ailesiyle görüşürsünüz. Durumu anlatırsınız ve aracınızın yapılması gerektiğini söylersiniz. Kendileri gidip aracı yaptırır ve siz hiç ödeme yapmamış olursunuz.

İlk bahsettiğim yol ne yazık ki uzun ve sıkıntılı bir süreç. Bu nedenle karşı tarafla anlaşma yoluna gitmenizi öneririm.

Gerekirse çıkma orijinal parçayı kabul edersiniz , pazarlığı onlar yapar lakin sizin istediğiniz yerde yapılır araç.

Anlaşma yoluna gidersiniz lütfen onların önerdiği servisi kabul etmeyin. Siz bu tutarı ne olursa olsun elinizdeki raporla alırsınız. Karşı tarafın gözünü avukatlık masraflarını ödeyecekleri bilgisini vererek de korkutabilirsiniz.

öncelikle iyi bayramlar dilerim,
    ilginize ve cevabınıza ayrıca çok tşk ederim.

dediğim gibi şahsı polis götürdü, ne telefonu ne adresi ne ismi vardı, nede kimliği, parmak izinden kimlik tespiti yapmışlar,
    daha sonrasında bana şahsın nufus kayıt örneğini verdiler, ilgili bir adres veya telefon nerden nasıl bulunur bir fikrim yok..

ilk seçeneğimi denemeli acaba.. hastaneden doğum sonrası bu akşam çıktık harab oldum kafam yerinde değil bürokrasi ile uğraşmaktan filan gözüm korktu
    ilk etapta birkaç kaportacı ile daha görüşeyim biraz daha iyi bir fiyat alırsam orda yaptırayım sonrasına bakarız diye düşünmeye başladım.

bu noktada genel oalrak sormak isterim izmirde otogar civarındayım mesafe 40-50km olarak aşırı uzak olmayan tanıdığı referanslı kazıkçı uçkağıtçı olmayan kaportacı varmı ?
    onlarada göstereyim olmadı uygunda oralardada yaptırabiliim..

• Bence gidip yetkili servisle görüşün. Onlar mevzuatı biliyorlardır. Hem orjinal parça ve temiz iş yaptırmış olursunuz. Trameri bu kadar önemsemeyin. Anlaşma yolunuda boşverin. Ehliyetsiz sigortasız gezen kekoya ders olsun. Muhattab olmayın gidip. Başınıza bela etmeyin. Nasıl insan olduklarını bilmiyorsunuz. Allaha havale ederseniz yarın başkasınında canını yakar.

• Büyük ihtimalle dava açmak zorunda kalacaksın

Kardesim kaskon yok diyorsun ara bi sor sigorta sirketine rapor varsa elinde git sigortacinla konus oyle sey mi var bitti gitti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.