Şimdi Ara

Trafik sigortası ve yan sanayi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
4.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım 2008 model geçtiğimiz hafta bir kazaya karıştım ve kusur karşı tarafta. Aracımın kaputu ve sol çamurluk değişmesi gerekiyor.

Karşı tarafın ve benim sigortam da Anadolu sigorta, benim merak ettiğim konu araç onarımı için sigortalar 5 yıllık araçlardan sonra yan sanayi parça kullanabiliyorlarmış ancak bu ürünlerin TSE onaylı olması ve yurt içi sanayinin ürettiği parçalar olması gerekliymiş.

bu şartlarda sigorta şirketleri onarım için kaporta parçalarını yan sanayi dandik ürünler olan araca oturmasında bile sıkıntı yaşanan tayland , endonezya gibi ülkelerde üretilen parçalar ile onarıma kalkışması durumu söz konusu olabilir mi ?

böyle bir durum olursa şayet itiraz etsem sonuç alabilirmiyim ? benim düşüncem yetkili honda servisinden kaputu ve çamurluğu direk orjinal olarak taktırmak, gerekirse bedelin üstünü tamamlayıp orjinal parça taktıracağım bunun için sigorta ile onarım için parça göndermek yerine ödeme yapması hususunda anlaşabilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 23 Mayıs 2017; 7:57:57 >

• 2015 de çıktı kanun ve itiraz hakkınız da yok maalesef
  • awrlord kullanıcısına yanıt
    değişimi yaptırıp değer kaybı davası açmak daha mantıklı
  • Yerli sanayinin gelişimi, dovize ve dışarıya bağımlı kalmamak ve sigorta şirketlerinin masrafları azalsın ve trafik fiyatları düşsün diye yapıldı.

Tayland, endonezya vs. bunları kullanamaz,yerli ve milli sanayi olması lazım.

Şöyle olabilir, değişicek parça yan sanayi 400 TL iken orjinal yedek parça 600 TL arada ki 200 TL'lik farkı siz ödersiniz.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Bu durumda yerli üretim parça yok ise mecburen orjinal parça ile değişim yapmak zorunda kalacaklardır.

Forumlarda araştırdığım kadarıyla bazı sigorta şirketleri bu bahsettiğimiz ülkelerin malları ile onarım yapmaya kalkabiliyormuş ne kadar doğru bilemiyorum tabi.

Tramerden kabahat raporu çıktıktan sonra süreci buradan da paylaşacağım.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
    orjinal çıkma parça ile değiştirebiliyor, orjinal sıfır parça değil hocam bilginiz olsun.

Yapana daha benim müşterilerim de rastlamadım, ama doğrudur sigorta şirketi nezdinde olmasa da servis bu işi yapabiliyordur, duysam yok artık nasıl yapıyorlar demem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

orjinal çıkma parça ile değiştirebiliyor, orjinal sıfır parça değil hocam bilginiz olsun.

Yapana daha benim müşterilerim de rastlamadım, ama doğrudur sigorta şirketi nezdinde olmasa da servis bu işi yapabiliyordur, duysam yok artık nasıl yapıyorlar demem.

Ben aracı alalı henüz 1 sene olmadı ve en az 2 yıl daha bineceğim bu yüzden parçayı orjinal istememin sebebi ağzı burnu yamuk bir şekilde kullanmak istememem kaldıki beğenerek aldığı aracını kimse dandik parçalar ile kullanmayı istemez.

Böyle bir durumda sigorta şirketi araç sahibiyle sanırım pek muhatap olmuyor meseleyi servis ile halletmeye çalışıyor. Tramerden kusur ile ilgili görüş geldikten sonra servis ve sigorta şirketi ile görüşmeler yapmam gerekecek gibi. Zira kabahatsiz olsam da bir an önce meseleyi halledip araçsız kalmamak için farkını ödemeye razıyım ve orjinal parçalar ile hızlıca onarımın gerçekleşmesini istiyorum. Umarım sorunlar ile karşılaşmam bu aşamada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    haklısınız hocam, durup dururken servisti şuydu buydu uğraşıyorsunuz.

trafik poliçenizi yaptırdığınız acente sahibi sizin yerinize görüşme yapması gerekir. Bende sigorta acentesi sahibiyim, müşterilerimin hasarlarını ben takip ediyorum.
    sigortam.net üzerinden anadolu sigorta ile trafik poliçesi almıştım, pek sanmıyorum ilgileneceklerini ama bir görüşmekte fayda var.
    Yardımcı olmazlar, hasarları takip etmiyorlar ve hasar birimleri de yok
    Malum yerden hiç bir yerden yaptırma hocam.
    Belki 50-60 TL daha uyguna yaptırıyorsun ama bu sana hasarda 5000-6000 TL
    olarak geri dönebilir.
  • Hocam iki hafta önce şahinle kaza yaptım kaput değişecekti yan sanayi kaput alayım dedim kaportacı oturmuyor farların üstünde boşluk kalıyor dedi 100 lira daha fazla verip orjinal aldım şahinin bile kaputunu adam akıllı yapamıyorlarsa diğer yan sanayileri düşünemiyorum.
    Bu gün içinde dosya komisyon onayına düştü ve bir kaç saat içinde kusur karşı tarafa yazıldı..

Onarım süreci ile ilgili de burada durumu paylaşırım, benden sonrakiler için bilgi olmuş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Yardımcı olmazlar, hasarları takip etmiyorlar ve hasar birimleri de yok
    Malum yerden hiç bir yerden yaptırma hocam.
    Belki 50-60 TL daha uyguna yaptırıyorsun ama bu sana hasarda 5000-6000 TL
    olarak geri dönebilir.

Merhaba,

aracımın onarım süreci başladı, sigorta ile servisim anlaştılar ve servisle birlikte parçaların teminine başladık.

Değer kaybı almam mümkün olur mu araç 2008 model ve daha öncesinden hasar kaydı ve 1 parça değişeni vardı, bu kaza ile birlikte 2 değişen olmuş oldu ve sigortanın ayırdığı hasar bütçesi 6500 TL muhakkak ki aracımda bir değer kaybı söz konusu ve bunu tazmin etmem mümkün olur mu ?
    Değer kaybı talep edilebilmesi için bazı şartlar var, aracın onarımı bitip teslim alınması gerekiyor, ondan sonra kendiniz bağımsız ekspere değer kaybı raporu yazdırabilirsiniz ücret karşılığında. Değer kaybı çıkıyorsa üzerine hesaplattırmak için ödediğiniz rakamı da ekleyerek talep edebilirsiniz.

Yada direkt karşı tarafın trafik sigortasına başvurup onların hesaplattırıp ödeme çıkıyorsa talep edebilirsiniz.

Bunun için mutlaka kusur dağılımında en az %25 haklı çıkmanız gerekmektedir.
    Kusursuz iseniz değer kaybı çıkarsa tamamını talep edebiliyorsunuz. Evet sapma olabiliyor benim müşterim direkt karşı tarafa başvurmak istedi Sompo Japan sigortaya 6 ay sonra ödeme çıkmıyor diye cevapladılar. Tahkim komisyonu üzerinden 2600 TL civarında bir rakam aldık. Neredeyse kazanın üzerinden 1 yıl geçti ama.

Hayır sizde kusur olmadığından dolayı sizin sicilinizi etkilemez hocam.
  • Sonuç ne oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eldo60 E kullanıcısına yanıt
    Dün sigorta ile görüştüm, onarım bedeli bu gün hesabıma yatırılacak.

Değer kaybını tazmin edebilmem için ise ıslak imzalı dilekçeyi sigorta firmasının genel merkezine kargo ile göndermem gerektiğini belirttiler, belge ulaştıktan sonra 2 hafta süre içerisinde işleme alınıp sonraki iki hafta içinde de rapor ve ödeme sürecinin sürdüğünü, yani eğer değer kaybı ödemesine yönelik bir karar çıkar ise dilekçenin tesliminden sonra en fazla 1 ay içerisinde ödemenin alındığını belirttiler.

Bayram tatilinden sonra dilekçeyi postalayacağım, o süreç ile alakalı da durumu buradan paylaşırım.
    Sigorta firması Mapfre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awrlord -- 21 Haziran 2017; 7:41:44 >
    Merhaba,

Değer kaybı alabilmek için hasar alan aracın kilometresinde bir sınır var mı ? benim aracım yüksek km 200 bine dayandı,

165.000 gibi bir rakamı üst sınır olarak okudum birkaç sitede bunun doğruluğu nedir ?

eğer böyle bir üst sınır var ise bu da bir saçmalık olarak değerlendirilir, km si yüksek araç değer kaybetmiyor mu yani ?
    Merhaba hocam,

Değer kaybı hesaplanmasında formül var, 165.000 KM ve üstü teminat dışıdır diye bir madde yok lakin KM arttıkça formülde ki kat sayılar ile alakalı 0 değer çıkabilmektedir.
    Değer kaybı genel şartları linki aşağıda kendiniz okuyabilirsiniz;

https://tsb.org.tr/images/Documents/ZTS%20Genel%20_%C5%9Eart%20Taslak.pdf
    Bilgi için teşekkürler kontrol edeceğim.

Geçtiğimiz cuma günü dilekçeyi mapfre sigortaya ilettim ve salı günü dosyanın açıldığına dair sms telefonuma ulaştı, bekelmedeyim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.