Şimdi Ara

Trafik sorunu nasıl çözülür? Fikri olan gelsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gerçekten de geçen hafta Bakırköy'den Kadıköy'e tam tamına 2 buçuk saatte gittim. Buna alışığım gerçi. Yakacık'ta oturuyorum ve iş yerim Merter'de. Her gün minimize ettiğimde yaklaşık 1- 1buçuk saatim yolda geçiyor. Metrobüs vs kullanamıyorum. İşim gereği elimde yük oluyor getir götür yapıyorum. 3. köprü açılacak ve trafik azalacak diyorlar. Sizce ne kadar etkiler. Zira dünyanın en çok trafik olan 3. şehrindeyiz.http://www.dijitalkanal.com/teknoloji-haberleri/Dunyanin-En-Cok-Trafik-Olan-Sehirler-Listesinde-Bakin-Istanbul-Kacinci-Sirada.html

Üzerinde çok düşündüm bir tek çift katlı yol fikrinde yoğunlaştım. Bu çok mu imkansız. Çok maliyetli ona hem fikirim. Fakat ne bileyim bu sorun nasıl çözülür. Fikir jimlastiği yaptım fakat başka bir şey gelmedi.

Sizin çözüm önerileriniz neler

• istanbulun trafiğine çözüm olamaz.çok fazla araç ve insan var.ne yaparsa yapsınlar 50 tane köprü 5 er katlı otoyolda yapsalar yinede istanbulda trafik olur.
    insanlar cahil herkes usta şoför her yol her şerit kendinin havasında millet.
    araç çok fazla trafikte mızmızlanan nazlanan elinde telefon aptal aptal giden adam çok.
    tek çare istanbula göçü durdurup son 10 15 veya 20 yılda göç edip yerleşenleri memleketlerine geri gönderip orada bu insanlara gerekli istihdamı sağlayıp memleketin çeşitli bölgelerini kalkındırmak.başka türlü istanbulun kalabalığı trafiği sorunu bitmez.
  • Önüne gelen araç alıyor ama yinede metrobüsler, trenler, dolmuşlar, vapurlar full+full dolu oluyor nasıl iş çözemiyorum vallahi..
  • çok basit, özel araç trafiğini yasaklayıp sadece toplu taşımaya izin vereceksin lakin tt araç ve sefer sayısını 5-6 katına çıkaracaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap çok basit; raylı sistemler geliştirilmeli japonya gibi
  • istanbuldan kaçın kökten çözüm
  • İSTANBUL TRAFİGİNİ İFTAR VAKTİ VE BOMBA KORKUSU DIŞINDA BOŞ GÖRMEDİM

ÇÖZÜMÜ MOTORSİKLET ALARAK BULDUM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En basit yöntem birkaç bomba daha patlaması. 2 gündür trafik rahattı.

• fikir jimnastiğini nasıl yapıyorsunuz
  • Bomba patlayınca trafik azalıyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • waRRioR kullanıcısına yanıt
    Latife yapmışsınız fakat yine de Allah korusun diyelim biz. Yine trafik çekelim de insanlar ölmesin.
  • Ch4ylak kullanıcısına yanıt
    Belki de hane başına alınacak otomobil kısıtlanmalı. Bu da olabilir. Ama devletin bir vergi kaynağını köreltmiş olacaksınız.
  • Egitim şart.
    Bencede bi şekilde vatandaşı motorsiklete teşvik etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orjinal-puma -- 22 Mart 2016; 14:08:13 >
  • İstanbul gibi çokluğun olduğu yerde yaşamamak.

• çözüm yok, özel aracın olduğuna şükret, bende 40 gidiş 40 dönüş 80km yola günde 4 saatimi harcıyorum hemde toplu taşıma ile(bjk maçı varsa +1).Bu devirde kimseyi toplu taşımaya özendiremezsiniz malesef.Yazın sucuk kokusu, kışın buz gibi havadan fırın gibi otobüse binip sırılsıklam terleyip hastalığa davetiye.Bunlar yerine 2 saat kendi aracımla dur kalk yapmayı tercih ederim.Sıcaksa cam aç soğuksa klima, ister osur ister şişeye işe, istediğin müziği kulaklıksız dinle. Liste daha uzun uzun gider...

Edit:Bide bu bomba mevzusu olunca, ücretsiz otobüs kartlarıyla istanbul turu yapan teyzelerden kurtulduk en azından, bir kaç gündür elinde alışveriş poşetli yaşlı başlı teyzeler olmayınca, otobüse asıl ihtiyacı olan kesimi görebildim.Metrobüste, otobüste hava alınabilecek seviyelerdeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Br00klyn28 -- 22 Mart 2016; 14:18:46 >
  • İnşaat muhendisligi öğrencisiyim bu yüzden bu konu ile ilgili bir seminere katıldım,daha 1. Sinifim o yüzden pek bilimsel şeyler soyleyemeyecegim ama genel olarak bu sorun yol yaparak çözülmez.Kapitalist tüketim sistemi içerisinde ne kadar yol yaparsan,seni araba almak için o kadar teşvik ederler.Turkiye de büyük şirketlerin açık pazarı haline geldiği için bu sorun sadece bilinçlenerek çözülür.

• motor al
  • sehrin nufusunu yayacak cozum bulunsun.. trafik azalır.. mesela onune gelen istanbul'a tasınmasın..
  • şuanda bazı şehirler bomboş,millet iş imkanı için istanbulu doldurdu birkaç fabrika açılıp iş imkanı sağlasalar başka şehirlere millet durmaz orada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.