Şimdi Ara

Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
82
Favori
72.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
541 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Amerika dahil bütün Avrupa ulkelerınde neredeyse araba kullandım tek limitsiz otobanlar Almanya’da bulunur ordada sol şerit sadece sollamak içindir ve aracı geçer gecmez hemen sağa geçer böyle sol şerit hiçbir yerde işgal edilmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun, amaç burada para mara değil, söylediklerinizi yapıp bilgilendirmeniz çok önemli. Ülkemiz gerçeklerinde kimse ama kimse uğraştığınız gibi uğraşmazdı. Ne yazık ki bu tür adamlar ülkenin gerçeği ve çoğunluğu oluşturuyor. Karakolda oturan polisin de bundan bir farkı yok. Devlet daireleri olsun, karakollar olsun, hastanelerdeki çalışanlar olsun herkes iş yapmadan, emek vermeden gün geçirmek ve para kazanmak derdinde, kolay yoldan para kazanmak herkesin işine geliyor.
    Tabi ki iyi niyetli insanları ve yozlaşmamış grubu tenzih ederim, her yerde olduğu gibi iyilerde var kötülerde olduğu gibi ama sıkıntı bu kötülerin artması ve önlem alacak (denetçilerin işi bu!) kişilerin bulunmaması.
    Sizin bu anlattığınız sistem bile başlı başına ülkemizdeki yasaların ve adaletin sağlanamayışının temsili göstergesi.

• Arabaya kamera almak lazım nolur nolmazz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helal olsun böyle insanlar lazım bu ülkeye

• şimdilik bir arabam yok, ama ön ve arka kamerayı alacağım :) hazırda dursun xD

bu arada tebrik ederim çabanız ve uğraşınız için çok iyisiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabada kameram var ancak keşke araç çalışmadığında da kayıt almaya devam etse.
  • "7. basamak indirimli trafik sigortası vardı. Artık seneye 2000TL'ye sigorta yaptırınca aklı başına gelir.".
    işte bu acıtacak
    Bayılıyoum hukuk eliyle magandaların süründrülüp cezalandırılmasına.
  • kimse uğraşmadığı için bu magandalar cesaretleniyor.sonuna kadar gittiğiniz için tebrikler...
  • Çay içiyorlar deyip de çaylarını içmek!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam senin gibi adamların sayısı artsa cidden bu magandaların, magandalık yapma cesaretleri 10 da 1 ine düşer.

Tebrik ederim
  • Geçmiş olsun , inşallah adalet yerini bulur amabu ara kendinizide riske atmışsınız. Karşındaki silah da çeker, maymun gibi aracın tavanında zıplar. Cesur ve örnek bir soförsünüz , Almanya'dan selamlar...

• Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarlukBeta -- 30 Ağustos 2019; 19:31:30 >
  • Benim başıma da geldi. Dedikleri gibi takipsizlik oldu. Polis dedi ki yönetmelik değişti yaralanmalı olmayıncs gelmiyoruz e ne olacak dava açccan dava açma parası harcı 1000 tl. Yuh. Uzman gelecrk bakacak öyle paran ödenecek. A bu arada adamın trafik sigortası yoktu. Kazalı araçla geziyordu. Benim araç duruyordu. Duran araca çarptı. Arkadaşımın bana dediği gibi tr de adaletmi var. Kaskom var kaskoda diyorki imzalaması lazım. Adam diyor imzalamam.ölür müsün öldürürür müsün? Allah ıslah etsin. Polis dedi ki savcının da başına geldi. Sınrasında sahtems bir tutanak tutmuşlar. Öyle halletmişler. Ne iş ya. İstanbul değil sizin kent.

• araba satın alınırken iq testinden gecirmeleri lazim.

boyle bos adamlar yuzunden bir ton meşgale cikiyoe sanki ulkemiz cok zengin refah icinde bide bunlara efor harcaniyor

• Oha, gerçekse çok geçmiş olsun. 20 tl nedir ya.
  • Olayı yaşayan arkadaş babasının da eski emniyet mensubu olması nedeniyle eski kanunlara göre işlem yapmaya çalışmış karakol polisini boş yere suçlamış. Yazık olmuş.
    1- Yaralama, ölüm gibi afaki bir olay olmadığı sürece bu tür sadece maddi hasarlı kazalara polis bakmaz hatta savcı da bakmaz ama savcılık vatandaşı göndermemek için müracaatını alıyor.
    2- Bununla alakalı kanun değiştiği icin Polis Merkezlerine yazı geldi.
    3- Savcının veya Polis Merkezinin bu tür olaylarla ilgili olaki müracaat alıp işlem baslatsa bile vuran tarafın %100 hatalı olduğu sabit olsa bile çıkacak karar kimseyi bağlamaz. Sigorta ve kasko şirketleri bu kararla araç yaptırmaz. Arkadaşın yaşadığı olayda hasarın yapılmasında başka bir durum olduğunu düşünüyorum. Dosyaya bakılması lazım.
    Bu tür olaylarda yapılması gereken paldır küldür kamera görüntüsünü alıp Polis Merkezine veya Savcılığa gidilmez. Adliyede Sulh hukuk mahkemeleri veya Trafik mahkemelerine gidilip vuran kişi hakkında tazminat davası açılması gerekiyor. Plakası belli olmasa bile yine aynı mahkemeye gidilir. Mahkeme plaka tespiti için emniyete yazı yazar. En sonunda mahkemenin verdiği kararla sigorta ve kasko şirketlerine müracaat edilir.
    Süreç böyle işliyor artık arkadaşlar. Bilgisizce hareket edip devlet kurumunda çalışan kişileri insanların gözünde küçük duşürmeyin. Karakol polisliği yapan kişiler gece gündüz demeden yağmur çamur demeden çalışan cefakar insanlardır. Bu iş parayla yapılmaz çünkü adamların parayı harcayacak vakitleri yok. Emekli olduktan sonra en fazla 15-20 yıl yaşayıp ölüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

Tabi ki size katılıyorum. Ama ülkemizde özellikle olay farklı işliyor. Gerçi bildiğim kadarıyla Almanya'da falan da pek hız limiti olmadığı için otobanlarında falan sol şeridi açıyorlar arkadan hızlı gelen varsa. Ama bizde tabi ki zaten hız üst limitinde gidiyorsan daha hızlı git ya da çekil deme hakkı normalde olmamalı. Ama ben takmıyorum. Varsa 150 basmak isteyen arkama yapışan, orta şeride geçiyorum, o geçince tekrar boşsa sola alıyorum. Özellikle maşallah akşamları 8 den sonra falan tüm yarışçı ruhlu insanlar yollara çıkıyor. Ha hepsinde de öyle mercedes falan yok. Baya doblo, clio falan tarzı en kıytırık motorlu arabalarla maşallah 150 altına inmemek üzere yarışıyorlar. O zaman zaten pek sol şeridi kullanmıyorum dahi. Yani 140-150 lerle gece körlüğünde bariyerlere o kadar yakın gitmek bana riskli geliyor. Makas atanlarda epey artıyor. Ben fix orta şeritte 70-90 arası takılıyorum. Çok şükür bugüne kadar hiç bir yere öyle çok acele yetişmemde gerekmedi.
    almanya örneğini hız meraklıları çarpıtarak getirip örnek olarak gösteriyor ,orada sadece otobanın belli bir bölümünde hız limiti yok ,onun dışında hız limitini aşanların canına okuyorlar ,misal 50 km. hız sınırı varsa bunu geçmeye kimse cesaret edemiyor
    otobanın belli bir bölümünde hız sınırının olmamasının bir mantığı da yok ama almanlar dünyanın hatırı sayılır otomobil üreticisi olduğundan ve madem 300 km. hız yapamayacaksak o zaman niye bu hıza ulaşan araba yapıyorsunuz denilmesin diye böyle bir uygulama yapmışlar ,yani bir derece politik bir durum

bende sizin davrandığınız gibi yapıyorum ,diğer türlü hangi biriyle uğraşalım ,üstelik bu görev bizim değil ,emniyet yetkililerinin

• Polislerin ucunda para yoksa is yapmamak icin uyusukluklari ve vazgecmislikleri ve hakli oldugu davada sonuna kadar gitmeye hazir bir vatandasin tecrubeleri . Sizin gibi davranabilecek 10 bin kisi olsa ulkede cogu sey duzene girer . Gercekten tebrikler .

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim. Bu arada dün özellikle İstanbulun bir ucundan diğer ucuna giderken dikkat ettim. Harbiden bu forumda bahsedildiği gibi sol şeritte diğer arabanın tamponuna yapışıp gaz fren ile sıkıştıran, boş bulursa bolca makas atıp son sürat giden araçların hemen hemen hepsinin fiat doblo olduğunu gördüm. İstisnalar tabi kaideyi bozmaz, orta şeritte düzgün gidenleri de vardı. Çok enteresan gerçekten nedir bu doblocuların aşırı hız merakı acaba. Hayır düzgün de durmuyorlar, makas falan derken başkalarınında kaza yapmasına sebep olacaklar. Dün trafik dahi yoktu yani gittiğim yollarda rahat 90-100 civarı fix gidilebiliyordu. Buna rağmen adamlara yetmiyor.
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    tek sebep denetim eksikliği ,hani almanya örneği verilip duruyor ya ,işte o almanya da o bahsettikleri otobanın bir bölümünde hız limiti olmaması dışında ,kimse kural ihlali yapamaz ,neden peki ?

denetim sıkıdır ,vatandaşlar hemen ihbar eder ve hepsinden ötesi yaşayanlar böyle yaşamaya alışmıştır
    ayrıca çok büyük cezalar vardır ,bizde basit görülen bazı ihlaller ,onlar için büyük suçtur ve hapis cezası dahi verilir
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.