Şimdi Ara

Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
82
Favori
72.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
541 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle gecmis olsun. Benzer bi kazayı motosiklet ile giderken ben de yaşadım. Sagolsun yanımdaki arkadaşlarım çarpan doblonun plakasını almışlar. Ayni sekilde benim de dava devam ediyor.

Asil önemli konu, polis tutanagi doldururken, "çarpan araç firari" diye bir ibare eklemesi gerekiyor. Bu ibare ile %100suclu olsanız bile, haklı konuma geciyorsunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araç kamerası çok çok önemli , neden mi.

Aracın biri daralmış yolda sağdan kaynak yaparak önüme geçmeye çalışırken aracıma vurdu.
    İndi arabadan dedi ki '' duruyordun tam ben geçerken hareket edip aracıma vurdun''
    Ben hiç muhatap olmayıp tutanak tutturdum.
    Neyse araçta kamera var dedim, sıkıntı yok kim suçluysa hak yerini bulur dedim.
    Bu arada kendi aracım büyük panelvan , bende 3 parmak çizik, onun aracında 20,25cm ezik oldu.
    Neyse gittim hemen servise dosya açtırdım, kamera görüntülerine verdim.
    O tabi kaskosuna gitmiş ve sigortalar arası anlaşmazlık çıkmış.
    İş Trafik kurula gitmiş ve benim video görüntüm ile karşı taraf 8 de 8 suçlu bulunmuş.
    Yoksa boş yere bize dayacaklardı
    Arkadaşı da hak aramasından dolayı tebrik ediyorum.
    Yollar sonradan görme Keko'lar ile dolmaya başladı ,bunlar iyi günlerimiz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu musibetten çıkan sonuç=abi hangi araçiçi kamerayı alayım? :D
  • Tebrik ederim, hakkınızı savunmanız çok hoş ve örnek bir davranış.
  • Dostum merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Şikayetinde ısrarcı olarak trafik terörüne karşı en doğru hamleyi yapmışsın.

Belki konumu görmüşsündür. Araç dışı bir trafik kazası mağduru oldum. Bu yüzden yasaları ve hukuki akademik makaleleri sürekli okur haldeyim.

Söylemek istediğim şey şu ki. Uzlaşmaya gidip ufak bir para alabilirsin evet. Ancak ben bununla uğraşırım sonuna kadar giderim dersen, burada bir olası kast var gibi.

Adam sana zarar vermek istememiş belki, ama zarar verebilirmiş de. Senin bir hastalığın var mı, arabada bebek var mı düşünmeden sana ufak bir hızla da olsa bilinçli olarak çarpmış.

Düşüncem o ki, eğer bunun sonuna kadar gidersen ona adli bir ceza aldırabilirsin. Maddi manevi tazminat da alabilirsin.

Bu işlemler için defalarca karakola gittin, savcılığa gittin, belki duruşmalara gideceksin. Bu sürelerde sen çalışıp para kazanacaktın. Bu maddi kısmı.

Yaşadığın sinir, öfke, trafikte yaşadığın bu olay sebebiyle gerginliğin çevrene ve senin yaşamına ve davranışlarına yansıyabilir. İtilip kakıldığın için gururun kırılmış, incinmiş olabilirsin. Bunlar da manevi nedenler. Tabi ne yaşadığını bilmiyorum. Ben çok kötü şeyler yaşıyorum.

Tabi uğraşmak istemeyebilirsin de. Senin tercihin. Ben bilgilendireyim dedim. Yine de sen bilirsin. Tekrar çok geçmiş olsun. Allah kimseye göstermesin, yaşatmasın.

• Polis işe yaramıyor diye bir konu vardı herkes kanayan yarasını yazmıştı.
    Hatırlarsınız
    İşte o konu kaldırıldı....

• Araç kamerasi (on ve arkayı gören) şarttır.
    Bu sayede bana vuran tir suçlu bulundu ve tazminat aldım.
    Kamera görüntüsü olmasaydı, KOR NOKTA deyip geçiyor karsiya tramer. Özellikle tir şoförleri de bunu biliyor ve kör noktadaysaniz o gelip çarpsa da, çarpışma anını hemen fotoğraf çekiyor bak kör noktada sin diyor ve ardına bakmadan gidiyor..

O nedenle kendini seven aracını seven kendi önlemini kendisi alsın.. Kamera için de 200tl ye uyduruk çözünürlüğü düşük ihtiyaç halinde plakayı okuyamadiginiz gece çamur gibi çeken bir şey almayın.
    İyi bir çift kameralı sistem 800-1000 TL.
    Park halinde de kayıt edebilmeli en azından 24 saat (akü limiti nedeniyle)

Çok Deyip ucuza kaçmayın.
    Kaza halinde kat be kat fazlası cebinizden çıkıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 29 Ağustos 2019; 15:42:8 >

• Benimde daha yeni başıma geldi. Sıfır arabama biri park halindeyken çarpıp kaçmış. Tampona öyle bi geçirmişki plakalık kırılmış sağı solu çizilmiş. Montaj yarlerinden esneyip atmış. Yani içine etmiş tamponun. Evin önünde fark ettim. Hangi karaktersiz yaptı bilme şansım yok. Birde zaten ülkede hukukta olmadığı için sizin gibi uğraşmazdım muhtemelen. Tebrik ediyorum sizi. Herkes böyle uğraşsa bu tarz magandalar bu kadar rahat dolaşamaz trafikte. Aslında arabalarda fabrikasyon hem ön hemde arka kamera olması lazım.
    Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?
    Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?

• Wallahi zorbaya iyibir ders vermişsin
    Brawo

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    arkadaş iyi hoş söylüyorsun,doğruyu da söylüyorsun ama biri de çıkıp '' ne oluyor yahu'' demesin mi..Herşeye sessiz mi kalsın bu insanlar Allah aşkına ?
  • Ön kameranın markasi xaomi de model hangisi hocam?

.
    quote:

500-1000TL'ye uzlaşırım diyeceğim. Onunla da arkaya kamera alacağım.

Fikri beğendim

• quote:

Orijinalden alıntı: Emyn1907

arkadaş iyi hoş söylüyorsun,doğruyu da söylüyorsun ama biri de çıkıp '' ne oluyor yahu'' demesin mi..Herşeye sessiz mi kalsın bu insanlar Allah aşkına ?
    bknz. emine bulut

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef polis işini yapmıyor bazıları içinde olsa geneli böyle geçmiş olsun.
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    "Xiaomi Yi" Görüntüde sol üstte model logosu çıkıyor Xiaomi kameralarda.
    Öyle çok çok iyi bir kamera değil aslında. Park modu falan da yok. Sıfırdan alacaklar park modu olan, GPS ile hızı da videoda gösteren modellere bakarlarsa daha iyi olur. Parası olan direkt Viofo 129 Duo alsın.
  • Güzel bi konu ve tartışma olmuş..

• Ülkedeki her kurum 'adamin varsa'işini yapiyor böyle leş kokuşmuş ülkede yaşayan iyi insanlara Allah sabir versin

• Tanıdık yoksa sıçtık yani.

• İkinci tanıdık kelimesi sonrası bıraktım okumayı.

• Üstat, arkadan vurma mini onarımla yapılıyor diye biliyorum, bu aşamada eğer tramere işlediyse değer kaybı için de dava açmanızı öneririm. Böyle magandalara bu az bile olmuş.
  • simonmc S kullanıcısına yanıt
    Benim sigorta yaptırdığım kişi, sigortacılar telefon numarası gibi özel bilgilere ulaşamıyor demişti, bu doğru değil mi ? Yani sigortacılar telefon vs. gibi numaralara ulaşım sağlayabiliyorlar mı ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.