Şimdi Ara

Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
222
Cevap
82
Favori
72.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
541 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tebrikler hocam uğraşmanıza sevindim. Konuda bazı aptallar var cahil vs demiş, direkt bloklayın geçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeerNet* -- 29 Ağustos 2019; 9:24:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım polis, ondan aldığım bilgiyi aynen aktarıyorum. karakollarda çalışan polislerin %90'ı emekliliği yaklaşmış ya da diğer birimlerden sürülmüş veya iş bilmez tiplerden oluşur.

Karakola gittim bir gün, bir çocuğun motoru çalınmış, hiç ilgilenmedikleri gibi, yav bundan bişi çıkmaz zaten üstüne bi soğuk su iç dediler adama.

Bunları denetleyen mum gibi edecek bir mekanızma yok. Adam zaten emekliliğim geldi banane modunda.
  • Bir tanıdık polis ifadeyi gösterdi kısmı başınıza bela olmasın. Hukuka aykırı olarak dosyaya erişmişsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Bu ülkede adamın yoksa hiçbir iş yapamayacağımızı bir kez daha anladım. Tekrardan geçmiş olsun.
    Maalesef konunun özeti.

• Hocam güvenlik güçlerimiz bi yeri kazanamazsam polis olurum mantığıyla o makama geldikleri için ve kalite olmadığı için başına bir şey gelirse veya manyağın teki size çatacak gibi olursa polis yokmuş gibi davranıp olay yerinden nasıl en az zarar alarak parçayı kurtarabilirim diyerek kaçacaksınız. Malum biz gibi insanların tanıdığı falan yok öyle. Elimizden bir şey gelir o da Allah'ın dan bulsun diyip geçmek. Yoksa polis, hukuk geç onları...
    Güzel ülkemde hukuk adalet gibi kavramlar daha baştakilerin istismarına uğradığı için güvenlik güçlerinden bu kavramlara riayet etmelirini beklemek abes olur diye düşünüyorum. İşini iyi yapan güzel yürekli polisimiz elbet var. ben biliyorum onlar müstesna. Ama çok azlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu kadar uzun anlatmaya gerek yok ya peşine takılıp yakaladığınız yerde laaaps laaaaps
  • öncelikle geçmiş olsun diyorum. haklısınız böyle andavallar sol şerit dedesinden miras kamış tapulu malı gibi araç kullanıyorlar. helal olsun. tebrik ederim. iyi uğraşmışsınız. keşke herkes sizin gibi uğraşa bilse hatta keşke herkesin sizin gibi uğraşmasına gerek kalmayıp, polis olaya müdahale edip adamı yaka paça mümkünse devam ettiği güzergah üzerinde değilse evinden o da değilse 1 saat içerisinde karakola çağırıp süründürse ama ölüden gö(z) istemek gibi bir şey benimkisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapstar_bg -- 29 Ağustos 2019; 10:55:35 >
  • Çok işle uğraşmışsın hocam yani bu kadar zamanım yok benim. İnşallah başımıza gelmez tabi ama hem suçlu olacak hem beni itecek kaktıracak ben saldırırım.

• 2, 3 yerde tanıdık vasıtası ile dönmüş iş. Ben kendim gitseydim çoktan sepetlemişlerdi beni... Gene de uğraşmışsınız helal olsun..

• Adalet mi türkiye de mi?
    Polis mi türkiyede mi?
    Buralarda düzen ve adalet beklemeyin. Sade bir vatandaşsanız sakın adalet aramayın. Ama eğer Zenginseniz buralarda adaleti satın alabilirsiniz. Çünkü bizim insanlar aynen kumar makinsası gibiler para atarsan çalışır.

• Hocam kesinlikle haklısınız fakat ben başka bir şeyden bahsetmek istiyorum. Başkasının başına gelirse diye 1 dakika kaybedin ama bu kekolarla uğraşmayın. Değmez yani. Şükür siz hafif atlatmışsınız ama daha kötüsü de olabilirdi. Bence tükürüp devam etmek lazım. Ders vermeye falan gerek yok gitsin Allahından bulsun bence.
  • quote:

Yanından geçerken kornayla birlikte önüne geçtim.
    Bundan sonrası evlere şenlik. Kornayla birlikte önüne geçince bu şahıs bir hırs yaptı. Sol şerit akarken sağdan yanıma gelip beni sıkıştırmaya, üzerime üzerime hamle yapmaya çalıştı. Bunun üzerine ben de sağ tarafta trafik olunca 30-20km/s'a kadar yavaşladım, arkamda beklettim bunu. Sol şeriti kapatmak nasıl oluyor görsün dedim. Tabi iyice hırslandı.

Bu ifadelerden sonra polise söz söylemeniz yakışıksız. Polisi eleştirdiğiniz yerlerde haklı olduğunuz yerler olabilir ama haksız olduğunuz yerlerde var.Diğer sürücü ne kadar kurallara aykırı hareket ederse etsin bu size kurallara aykırı hareket etme hakkı vermez. Burada kural ihlali yok alenen tahrik var. Sonra akşam haberlerinde görüyoruz "kırmızı ışıkta duran araca arkadan çarptılar, birde üstüne darp ettiler". Alırsınız plakasını 155'e bildirirsiniz, sonucunun bana bildirilmesini istiyorum dersiniz. Baktınız gelmedi cimer yada egm ye şikayet edersiniz.

Birde burada marifet gibi anlatmışsınız. Keşke plakayı versenizde plaka sahibine bu konuyu ulaştırıp dava dosyasına eklenmesi için söylesek.

• Vita Es Muorte kullanıcısına yanıt
    Sol şeriti işgal eden aracı mecburen sağından geçip, geçerken kornaya basıp tekrar sol şerite geçmeyi tahrik olarak görüyorsanız tahrik anlayışınız çok farklı. Şahsen gidip başvuru yapmama rağmen işini savsaklayan, iş yapmamak için direnen, hatta ifadeyi almak için bile sen al sen al diye kendi aralarından çekişen memurlar 155'i aramakla yetinsem iş yaparlar mı sanıyorsunuz ki zaten araç kaçtıktan sonra aradım 155'i. Verdikleri cevap "karakola gelip şikayetçi olacaksınız".
  • Ben bi ön kamera alayım araba alınca işe yarar
  • Konuya yazarsam bu ülkede hakkını aramak gereksiz görülüyor. Polislerin daha teşvik etmesi gerekirken resmen kanunsuzluga sevk ediyorlar.

Arabamı çizip çizip giden aynı 1.3. Doblo sahibi vardı. Park yeri meselesi işte . Polisi çağırdım apartman görüntüleri var. Yanina yaklaşıp maket bıçağı ile harita çizmiş.

Polisin yaptığı bir şey olmadı. Bana birde nasihat ettiler. Fazla uğraşmayın iyi geçinin filan.

Sonunda kafaya koydum. Adamın arabayı pert edecektim.

Rüzgarlı bir günde 10 tane tuğlayi gece üstüne boşaltım. İçim rahat. Kanunsuzluk böyle giderilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflardaki görüntülerden konunun başladığı yer ve sonlandığı yer arasında 3.5 km mesafe var.
    Sağından geçmeniz kural ihlalidir, kendi beyanınıza göre hatalı sollama yapmışsınız. Korna çalmanız tahriktir, çünkü yanından geçerken "senin sağından geçiyorum, aman sağa geçme" anlamında olmadığı gibi, bilakis en hafif tabiri ile tepki sebebiyledir. Bu da tahriktir.
    Ama asıl mesele ise siz bu 3.5 kilometrelik yolun 500 metresini, abartalım 1 kilometresini ve hatta 2 kilometresini bu sürücünün arkasından gittiğinizi ve size yol vermediğini varsayalım. Kalan 1.5 kilometrede siz ona kasıtlı bilinçli olarak yol vermemişsiniz, sol şeridi sürekli işgal kuralını ihlal ettiğiniz gibi diğer sürücüyü kasıtlı tahrik etmişsiniz. 155 operatörünün sizi yanlış yönlendirdiğini düşünüyorsanız onu da şikayet edersiniz, polis merkezindeki memuruda. Ama işin kolayı forumda başlık açıp 300.000 kişilik bir teşkilatı yermek değil mi?

Sizin plakayı vermenize gerek yok. Olayın olduğu yer belli, tarih belli, saat belli. Sizin burada yazdıklarınız da bir nevi itiraf. Diğer araç sahibine ulaşıp bu sayfayı ileteceğim. Kendisi de isterse konuyu siber birimlerden sordurması için mahkemeye iletir.

Konunun en başında trafik yönünden haklı olabilirsiniz ama gelişme ve neticesinde şahsi görüşüm haksızsınız.

Konunun başlama yeri :
    Konunun bitiş yeri :

Edit: Mesafe düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vita Es Muorte -- 29 Ağustos 2019; 12:6:59 >

• Konudan anladığım iki önemli şey
    1) Aracında kamera olacak.
    2) Bi yerlerde tanıdığın olacak.

Kıssadan hisse için teşekkürler hocam.

• Öncelikle geçmiş olsun.sabırlı ve uzun uğraşmalarınızdan dolayı da tebrik ederim.Maalesef ülkemizde her yerde mutlaka bir tanıdık olması lazım.Sıradan normal bir vatandaş olarak sırf bu işlem yoğunluğundan devletin bir çok kurumunda vatandaş hakkını arıyamıyor.Bu da toplumda kuralları rahatça çiğneyebilmek anlamına geliyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.