Şimdi Ara

Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
82
Favori
72.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
541 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O teşkilat sonuna kadar haksız. Tahrik varsa bu arkadaşa da önceden tahrik var, tahrikin tahriki. Tabi sonuçta hata hata ile kapatılmaz o da suç ama sonuçta oradaki polislerin tavrı, umursamazlığı asıl suç. Ayda 5000TL yi ceplerine koymasını biliyorlarsa az işin başında duracaklar. Az adam olsalar zaten sizin bu bahsettiğiniz tahriklere de mobeseler üzerinden ulaşıp detaylı tahkikat yapabilirler. Ama nerde, vur patlasın çal oynasın goygoydalar. Yani az iq 100 seviyeleriyle dahi işlerini yapıyor olsalar bile bu detayları onların farkedebilmesi ona göre tutanak tutmaları gerekir. Sonuç olarak başta ilgilenmemeleri de, ekstra tahriki fark etmemeleri de bizim polisimizin ne kadar başarısız olduğunu gösteriyor.
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Bence asıl tahrik eden kural ihlaline karşı diğer sürücüye korna çalan, sol şeritte önünü kapatıp yol vermeyen forum üyesi arkadaşa aittir.

Sağından tepkisini gösterdikten sonra geçip gitseydi konu polise dahi yansımazdı. Bu kadar basit.
  • Vita Es Muorte kullanıcısına yanıt
    Valla benim bildiğim sol şerit hız şerididir. Senden hızlı gitmeye niyetli birisi arkana yapışırsa, sağa geçer yol verirsin sonra yine çok istiyorsan müsaitsen sola geçersin. Ben sol şeritte giderken muhakkak arkama dikkat ederim. Sonuçta altımda egea var. Mercedesi, jeep i rahat basıyorlar, hiç yollarını kapamıyorum. Ha arkadaşın yakaladığınız tahrikine de katılıyorum, güzel nokta. Ben olsam örneğin takmazdım, orta şeride geçerdim, yoluma bakardım, öyle bende onu durdurayım falan işlerine girmezdim. Yine dediğim gibi polis olması gerektiği gibi çalışsa kısa sürede mobeseden olayı fark edip bunu da tutanağa eklerdi. Yani polis ne yazık ki ne şikayeti takıyor, ne olayı takıyor, kim kime dum duma. Yazık yani. Yapacağı da bilgisayar başından iş yani atla deve değil. Ya arabası çalınan adama hangi mafyanın çaldığını söyleyen polis var, sonrasında 30bin fidye ile araç geri alınıyor. Maşallah yani polis mafya iş birliği. Motoru çalınana üstüne soğuk su iç diyen polis var. Yani karakol bunlar. 300bin kişilik teşkilat diyorsunuz, kişi başı min 5binTL maaş. Yazık günah.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Polis haklı yada haksız demiyorum, savunmuyorum da. Ama herkes başına gelen kötü örneği gösterip bütün teşkilatı kötüleme peşinde. Bunların bir kısmı siyasi görüşleri sebebi ile polisi zaten sevmeyen cenah. Diğer kısmı ise mağdur olduğu konuda polisin görevini yapmaması veya yapmadığını düşünmesi sebebi ile tepkisi olanlar. Forumda polis ile ilgili kaç başlık vardır buna benzer. 100, 1000 yada abartalım 5000. Her bir konu ile ilgili en az 2 polis ortalama 5 polis desen, 25000 işini düzgün yapmayan polis iddiası olduğunu varsayalım (afaki ve uçuk rakamlar bunlar, böyle bir hal yok esasında). Geriye kalan 275000 polisi yaftalamanız doğru mu bu sayı için? Hakkaniyetli olmak gerek. Bu yapılan kötüyü emsal gösterip geneli kötülemektir. Bunu yapmakla, bir milleti, bir devleti, bir zümreyi yada bir dinin mensuplarını kötülemekle aynı şeydir. Kötü örnek, örnek değildir.

Konuyu dikkatli okursanız ben zaten geçip gidiyorum. Sonradan hırslanıp sağdan beni sıkıştırmaya çalışıyor sol şeritte önümde araç varken. Bunun üzerine ben de yavaşlıyorum. Sağımdan geçebilecek iken benim üzerime üzerime hamle yapıyor araçla.

Resimlere 2'li bakarsanız görürsünüz sola hamlesini. Saniyelere dikkat edin hepsi anlık hamleler. Bu hareketlerden dolayı hızımı yavaşlattığım da belli oluyor öndeki araç ile mesafeden.
    Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?

Alenen kaza yaptırmaya çalışıyor.

Gelelim 300binlik teşkilatı kötülemeye. Benim babam da emniyetten emekli ilk mesajda da söyledim. Onlarca polis arkadaşlarım abilerim kardeşlerim var. O 300binlik teşkilat ailelerle birlikte 1 milyonu aşan bir ailedir. Polis teşkilatına herhangi bir kötüleme yok. Karşılaştığım karakol polisleriyle alakalı serzenişim ve gözlemlerim var konuda. Malesef karakollarımız hali büyük ölçüde böyle.

Profilinizdeki doğum tarihi vb bilgiler doğruysa muhtemelen sicil numaranız 280bin ile 290bin arasınddır diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 29 Ağustos 2019; 13:14:37 >

• Hocam geçmiş olsun.
    Olaydan çıkardığım sonuç bir yerlerde amcalarınız, enişteleriniz vs yoksa hak aramak çok zor. İki yerde de tanıdığınız olmasaydı olay dipsiz çukur gibi sonsuza kadar sürer durur gibi.
  • karakolda tanıdık yoksa o mobese görüntülerini hiç bir zaman göremeyeceğiz demek...
    zaten o dosyayı yazması gereken memura yalvar yakar ısrar edip dosya/tutanak tuttursak yazdırsak bile siz karakolun kapısından çıktığınızda memur onu çöpe atıp hiç öyle bir tutanak yazılmadı hatırlamıyorum diyebilir, ve bu konuda hiçbir şey yapamassınız.
  • Yazının başlığının ve ilk paragrafın ;

Emniyette karşı tarafın ifadesini okumak için tanıdık bir kaç polis ve mobeselere bakmaya yetkisi olan üst düzey tanıdığınız varsa yapmanız gerekenler diye değiştirilmesi gerekiyor !!!

Aksi taktirde hikayenin seyri tamamen değişecektir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Ben tamamen haksız demiyorum kullanıcı için. Hata sizin bu konular olduktan sonra kasıtlı ve bilinçli olarak sol şeridi kapatıp, diğer sürücüyü engelleyip konunun daha fazla uzamasına ve gerilmesime sebep olmanızdır. Ve tavrınızdan bunun olması kaçınılmazdır. Bu hata yada kusur değil, kasıttır. Ki siz bunu inkar etmiyorsunuz başlığın ilk mesajında olduğu gibi.

Sizin kötüleme niyetiniz olmayabilir ama DH forumda maalesef polisin tabiri caizse düşmanı azımsanmayacak bir güruh var. Yeterki başlık içinde bir yerde olumlu yada olumsuz birşey geçsin, hemen içindeki nefreti kusan bir güruh. Ayrıca Türkiye geneli 1000 e yakın polis merkezi var. Karakolların hali büyük ölçüde böyle derken kaç polis merkezini inceleme fırsatınız oldu? Gidip illa inceleyin demiyorum ama şu genelleme huyunu bir kenara bırakıp hakkaniyetli olun lütfen.

Sicilim 240-250 binlerde.
  • Çok iyi yapmışsınız. Polisler sallabaşı al maaşı modundaydı sanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akhunturk kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafın ifadesini dosya savcılığa gittikten sonra aldım. Görmüş olmanın seyri etkileyen bir etkisi yok.
    Mobeseyi görmüş olmamın da seyre etkisi yok. O görüntüler henüz dosyaya eklenmedi. Eklenecek mi göreceğiz.

Bu kadar konuşulmuşken dosyanın duruma bakmaya gideceğim birazdan. Savcılık o eklenmeyen görüntüleri dilekçem üzerine istemiş mi diye.
  • Geçmiş olsun hocam... Maddi hasarlı veya yaralamalı trafik kazasına karışan her iki tarafın da haklı veya haksız olmasına bakılmaksızın alkol raporları alınır. Bunda şaşılacak herhangi bir durum yok...

• Kardeş böyleleriyle uğraştığına değmez. İnsanlar artık o kadar şiddet yanlısı ki kimin ne yapacağı belli değil.Herkes birbirini vuruyor. Bu hale geldik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Konuyu okuyunca nedense ön-arka araç kamerası alasım geldi. Bıktım trafikteki bu magandalardan.
  • Polislerlere iş yapmamak için para ödeniyor sanki 😄 o üst düzey tanıdığınıza polislerin tutumunu da söyleseydiniz.belki onlar içinde birşeyler yapılırdı .

• Çok faydalı bir konu. Lakin burada en kritik konu kanıt niteliği teşkil eden araç kamerası ve kameranın aktif olarak kayıtta bulunması şartı. Zira mobese ve çevre kameraları size göstermezler ve ulaşmanıza kolay kolay izin vermez bunlar. Kaç kişi bunu düşünüyor ki. Önemli bir detay. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Ağustos 2019; 13:50:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İşte bunu anlatmaya çalıştım yukarıdaki arkadaşa da konu sahibi de diğerleri de anlayamıyor. Adamın yaptığı yanlış ama olay olmayacak yerde olay çıkmasının sebebi konu sahibinin tahriki. Hiç bir şey yapmayıp gitse hadi diyelim sadece korna çalıp gitse yine bir şey olmayacaktı. Önünü kesme falan nedir. Cahil dediğimizde kızıyorlar sonra.
  • roman gibi okudum, elinize sağlık hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Yemin ederim artık mahalle karakolundaki polislerden gına geldi.Bunları denetleyen hiç mi kurum,kuruluş,kişi yok?Nedir bu sorumsuzluk,rahatlık?Aynı olay kendi başlarına gelse,3 kilometre öteden kamera kaydı bulup dosyaya eklerler.Yazık günah dosya açmamak için yaptıkları olaylara bak.

Bu arada konu sahibinin ısrarı takdire şayan.Çoğu insan bu kadar üzerinde durmazdı.
    Merhaba, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakalım lütfen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar şeyi üşenmeden yaptığına imrendim yeminle.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.