Şimdi Ara

Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
82
Favori
72.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
541 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mahkemeler takipsizlik olarak bilinen KVYO kararı vermez. MAhkemeler ya mahkumiyet ya da beraat verir. Sizin kararınızı savcılık vermiş olmasın. Şayet savcılık vermişse ki; KVYO yu savcılık verir, karara itiraz edebilirdiniz.
  • nemesis kullanıcısına yanıt
    Üstat, aracın çevresinde sizin aracınızı gören kamera bulunmaz mı ? Araştırdınız mı ?
  • Ön arka kamera şart polise asla güvenmeyin sanki çay bahçesi gibi bir yer oldu çoğu karakol.

Geçmiş olsun.
  • Siz doğru olanı yapmışsınız lakin yapmayan karakol polislerini de, Cimere yazın ısrarla yazım derim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerde olduğunu bilmiyorum ki. Birde uğraşmaya değmez dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun, konu kötü örnek teşkil edebilir, konuyu, trafik kazasında çarpıp kaçan araç ile ilgili neler yapılması gerektiği kısmından itibaren alsanız yeterliydi zira sol şeritte yavaş giden araç yol vermeyince önüne geçip aynı şekilde yavaşlama davranışı doğru bir davranış değil, sizi de anlıyorum belki her zaman yapacağınız bir durum değildi ve çok fazla sinir oldunuz, ders niteliğinde ona aynı durumu yaşatmak istediniz ancak yanlış yanlıştır, yanlışı yanlış ile düzeltmek ya da ders vermek de doğru olmaz.

Yaptığınız davranış istemediğiniz sonuçlar doğurabilirdi. Evet adamın sol şeridi düşük hızda işgal etmesi hatalı bir davranış ancak bu davranışı cezalandıracak sistem siz değil ilgili kanunun 46/2-d maddesidir.

Olay varyasyonlarını ele alalım:

Önemli not: Hepimizin bildiği gibi aksine bir işaret bulunmadıkça, geçiş için ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmek suçtur. Bu sebeple sizinde orta şeritte olduğunuzu varsayıyorum.

1) Sol şeridi kullanan bir sürücü var ve bu sürücü bu şeridi geçiş için kullanmıyor sadece düşük hızla işgal ediyor, siz zaten orta şerittesiniz ve eğer önünüz açık ise sizi ilgilendiren bir durum yok, en kötü yan yana gelmemek istiyorsanız ufak bir şekilde gaza dokunun hızınızı arttırıp devam edin.

2) Sol şeridi işgal eden bir sürücü var, siz orta şerittesiniz (olmanız gereken), önünüze araç çıktı ve bu araç düşük hızla seyrediyor ve takip mesafesi gereği sizde yavaşlıyorsunuz ve bu durumdan kurtulup normal seyir hızınıza yeniden çıkmak istiyorsunuz ancak sol şeride bakıyorsunuz kapalı, önünüz zaten kapalı, yol eğer 3 şeritliyse yapmanız gereken, sinyal verip sağ şeride geçip hızınızı arttırıp tekrar sinyal verip orta şeride geçip, normal seyir hızında devam etmek olur.

3) Olaydan anladığım kadarıyla ikinci varyasyon geçerli değildi çünkü orta şeritte önünüz açık olduğu için devam edip sol şeritteki sürücünün önüne geçip yavaşlamışsınız. Evet yavaşladınız ve arkadaki araç sizin kadar iyi bir sürücü değildi diyelim, daha hızlı arkadan size çarptı, siz arkadan aldığınız darbe sonucunda aracın kontrolünü kaybettiniz, sağa sola çarptınız, sonuç çift taraflı maddi hasar ve fiziki yaralanma olur. Hatta kazaya başka araçlar da karışabilirdi.

4) Aracın önüne geçtiniz yavaşladınız, olayda olduğu gibi ışıklara gelince tahrik unsuru olarak sol şeridi işgal eden sürücü geldi tamponunuza dokundu ya da çarptı her neyse, adamın zaten amacı belli, sizi tahrik etmek ve olay yaratmak, araçtan indiniz, beyninini kullanmayan sol şerit sürücüsü sizi yaralayabilir, sizi öldürebilir, bunları geçtim, siz de eminim ki boş değilsiniz, en kötü kendinizi savunacaksınız, savunurken ters bir bölgesine geldi ve adam yere düştü kafasnı vurdu, geçmiş olsun kasten adam yaralama, hadi diyelim adam yere düşüp kafasını vurduktan sonra darbe sonucu hayatını kaybetti diyelim, yine geçmiş olsun kasten adam öldürme.

Daha fazla vasyasyonları uzatabilirim ama gerçekten hiç gerek yok, sonuç olarak uğraşmak gereksiz, yapmayın, ailenizin veya sevdiklerinizin yıllarca üstüne titreyerek büyüttüğü, dualarla yaşattığı insanlarsınız, 3 kuruşluk insanlar ile olaya girmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoprazol -- 29 Ağustos 2019; 22:18:52 >

• Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?

• Bizim de başımıza geldi. Bir sitenin güvenlik kamerası tüm olayı çekmiş. Hasar küçük ama adamın tavırlarına ve kaçıp gitmesine kızıp ekip çağırdık.polise izlettik görüntüleri ben de aldım polis işlemleri yaptı karakola gidip ifade de verdik. Komiser bir sürü muhabbet etti ilgilendi ama özünde işine git bizi uğraştırma diyordu. Epey zaman oldu hala ses çıkmadı. Bir de küçük yerde olsa yarım saatte çözerim diyor bana. Plaka eşgal her şey var istese anımda bulur da canları istemiyor.

• Kamera taktırmak lazım artık öbür türlü olacak gibi değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık. 10 yıl önce pamukkale otbüsü ile bi kaza yaşadım. Karşı yaraf suçluyken yüzde yüz bana verdiler. O zamandan beri kamerasız gezmem. Banggood sitesi vergi dahil ( 15 tl farkla ) gönderim yapıyor. Kamerarehberi sitesinden çok kaliteli ve uygun fiyatlar bakabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yalnız tahrik var yanından geçerken korna çalmak ne demek dağ başında mı yaşıyorsun. ne oldu yani sağından geçince dünya başına mı yıkıldı çok mu zor geldi? insanlık bitmiş gelmiş birde konu açıyorsun marifetmiş gibi. bit kadar olayı deveye çevirmişsin bravo.
  • Autoking in sahibi olmak vardi su dunyada

• Biri aracıma carpıp kacsa arkadan bazuka atarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

Valla benim bildiğim sol şerit hız şerididir. Senden hızlı gitmeye niyetli birisi arkana yapışırsa, sağa geçer yol verirsin sonra yine çok istiyorsan müsaitsen sola geçersin. Ben sol şeritte giderken muhakkak arkama dikkat ederim. Sonuçta altımda egea var. Mercedesi, jeep i rahat basıyorlar, hiç yollarını kapamıyorum. Ha arkadaşın yakaladığınız tahrikine de katılıyorum, güzel nokta. Ben olsam örneğin takmazdım, orta şeride geçerdim, yoluma bakardım, öyle bende onu durdurayım falan işlerine girmezdim. Yine dediğim gibi polis olması gerektiği gibi çalışsa kısa sürede mobeseden olayı fark edip bunu da tutanağa eklerdi. Yani polis ne yazık ki ne şikayeti takıyor, ne olayı takıyor, kim kime dum duma. Yazık yani. Yapacağı da bilgisayar başından iş yani atla deve değil. Ya arabası çalınan adama hangi mafyanın çaldığını söyleyen polis var, sonrasında 30bin fidye ile araç geri alınıyor. Maşallah yani polis mafya iş birliği. Motoru çalınana üstüne soğuk su iç diyen polis var. Yani karakol bunlar. 300bin kişilik teşkilat diyorsunuz, kişi başı min 5binTL maaş. Yazık günah.
    bu forumda defalarca söyledim sol şerit hız şeridi değil ,sollama şerididir ve şehir içinde duruma göre kurallarda vardır ,misal sola dönecek birisine sol şerit sollama şerididir ,soldan yavaş gidemezsin deme hakkın yoktur ,yasal hız üst limitinde gidene daha hızlı git deme hakkın yoktur

ancak yeterli denetim olmadığı için uygulama maalesef bunun tersi oluyor ve hatta bu forumdaki araba sahiplerinin bildiği tek kural vardır ,sol şeridi kapatmayın der dururlar (diğer yasalar falan umurlarında olmaz ,sanki hiç bilmiyormuş ,duymamış gibi davranmayı severler) ,hatta kendileri haksız olduğu halde ,haklı olanlara sürekli öküz diye hitap etmelerinden onları tanırsınız (yani meramını uygun bir lisan ile dahi anlatamazlar bu şahıslar)

• fuzuli uğraşmışsın. kaybettiğin zamana yazık olmuş. ayrıca bu süre içerisinde çektiğin zahmetin sana getirisi olan ruhsal sıkıntıda kdv'si olmuş. bela bazen geliyorum der. görüp de bulaşmak isteyen ancak böyle hareket eder.

bu şekilde hareket etmek pek akıl işi değil. öfkene yenik düşmüşsün, bunu kabul etmeni beklemiyorum. senin bu tutumundan da konu iştirakçileri arasında rahatlayanlar da olmuş. buna da iyi güldüm.
  • Kameranın icadından haberiniz varsa bu kadar tantanaya gerek yok. Bir de süreç müreç açıklamış. Teknoloji çağında millet nelerle uğraşıyor.
    Abicim malın ve canın kıymetli ise kimseyi inandırmaya çalışmayın, GAMERA İCAT EDİLDİ GAMERA!

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Tabi ki size katılıyorum. Ama ülkemizde özellikle olay farklı işliyor. Gerçi bildiğim kadarıyla Almanya'da falan da pek hız limiti olmadığı için otobanlarında falan sol şeridi açıyorlar arkadan hızlı gelen varsa. Ama bizde tabi ki zaten hız üst limitinde gidiyorsan daha hızlı git ya da çekil deme hakkı normalde olmamalı. Ama ben takmıyorum. Varsa 150 basmak isteyen arkama yapışan, orta şeride geçiyorum, o geçince tekrar boşsa sola alıyorum. Özellikle maşallah akşamları 8 den sonra falan tüm yarışçı ruhlu insanlar yollara çıkıyor. Ha hepsinde de öyle mercedes falan yok. Baya doblo, clio falan tarzı en kıytırık motorlu arabalarla maşallah 150 altına inmemek üzere yarışıyorlar. O zaman zaten pek sol şeridi kullanmıyorum dahi. Yani 140-150 lerle gece körlüğünde bariyerlere o kadar yakın gitmek bana riskli geliyor. Makas atanlarda epey artıyor. Ben fix orta şeritte 70-90 arası takılıyorum. Çok şükür bugüne kadar hiç bir yere öyle çok acele yetişmemde gerekmedi.

• Hocam öncelikle geçmiş olsun.

Bir sigorta ve tazminat hukuku ile ilgilenen avukat olarak anlattıklariniza bakılırsa aracınızın hasari karşı tarafın trafik sigortasından karşılanacak ardından sigorta ortada kasıt olduğu için bu şahsa rücu edecek ödemiş olduğu bedeli bu şahıstan tahsil edecektir. Tüm delilleri dosyaniza sunun.

Ayrıca şahıs hakkında kasten mala zarar verme suçundan dava açılmasi için elinizden geleni yapın ki ne yaptığını neye karıştığını bilsin.

Tekrardan geçmiş olsun. Polislerin tavrı ne yazık ki içler acısı..

• seni itip mitince kırsaydın çomarın ağzını yüzünü savcılıkla falan ne uğraşıyorsun savcılık ne yapacak bunlara yumruğu geçirseydin suratının ortasına. korkma sen yumruğu geçir bak kaşı gözü açılsın o kaştan şöyle bir kan süzülsün aşağıya doğru yada dişleri kırılsın o şaşkınlıkla sana geri vuramaz bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 30 Ağustos 2019; 11:17:12 >
  • Çok güzel bir yazı olmuş hak mücadeleniz hantal sisteme rağmen taktire Şahan,bu ülke yapanın yanına kar kalmadığını anlayınca yaşanabilir bir ülke olacak.surecin sonunu beklıyor olacağız bizim içinde çok aydınlatıcı bir yazı olmuş elinize sağlık ve gecmıs olsun

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.