Şimdi Ara

trafikte sürekli sellektör yapanlar ve makas atanlar hakkında görüşleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
3.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: giza

hocam sol şeritte giderken arkadan gelip selektör yapanı anlarım.adamın acelesi vardır veya benden daha hızlıdır geçmek isteyebilir.ama orta şeritte ben 80-90 la giderken arkadan selektör yapana diyecek laf bulamıyorum.sinirimden çıldıracak gibi oluyorum.geç sağ şeride nereye gidiyosan git.

anlatmaya çalışyığım durumlardan birisi işte

sağol giza
  • Orjinalden alıntı: yuci

-düşünün kırmızı ışıkta bekliyorsunuz sarı yandığında yeşil yanmadan arkadan sellektör yaparlar,

kalkışta kopuyorum hatasını anlıyor zemin bozuk ve çakıllı ise daha iyi oluyor arabası haritaya dönüyor

-tek yönlü bir sokakta iki tarafına araç parkedilmiş her 50-60 metrede bir hız yavaşlatma tümseği olan yol vermeye yanaşacak yeri bile olmayan bir yerde arkadan sellöktör yapanlar,

arabamı korumak için yol veriyorum bu durumda

-sağ yada sol şerit farketmiyor 90 la gidiyorsunuz ş.içi e-5 te öndeki 15-20 metre önünüzde araç var takip mesafesinden az bir mesafeyle bile trafikte seyir esnasında arkanızda şahin doğan doblo megane mercedes farketmiyor hemen dibinizden sellöktör yapanlar

o hızlanıp sağımdan soluma geçmesin diye öndeki arabayla mesafemi sıfırlıyorum sağdan apaçilik yapması gerekiyor

sadece gülüyorum böylelerine

• over and under bu çakıl olayını sevdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

over and under bu çakıl olayını sevdim

birkaç ay önce oldu daha

yol çalışması olan yerde zemine tutsun diye çakıl dökmüşler

arkamdan sıfır bembeyaz 3.20d geliyor deli gibi xenonları çakmış yanında kız arkadaşı sarılmış boynuna ohhh keyfi de süper neyse

adamın arabası zarar görmesin 4'lüleri yaktım keza benimkide zarar görmesin diye yavaşladım ve camı açıp yeri işaret ettim

ancak hala selektöre devam edince dayanamadım Allah ne verdiyse topukladım

cam da açık olduğu için kaportasına çarpan taşların sesini çok net duyabiliyordum

ardından da zemin düzelene kadar açık ara önde gittim

sonra zemin düzeldi sağ şeride geçtim gitsin nereye giderse

• eeee gerekiyor böylelerine
  • Selektör yapmak tacizden hiç bir farkı yok.Selektörü çok kullanan kişiler çoğunlukla cahil ,medeniytesiz ,maganda diye tabir edebileceğimiz kişilerdir .Acelesi olması bahane değil .Acelen var diye önündeki bir insanı rahatsız edemezsin .bu senin sorunundur .Selektör ün amacı karşıdaki araca yol vermek ve çoğunlukla sollamalrda öndeki sürücüyü uyarmaktır hadi yürü demek ya da dur ağzını burnunu kıracam demek değildir.Arabaların da selektörü çok kullanan kişilere
    Kırmızı ışığı geçip de yaya geçidinin üzerinde ya da önünde duranlar ise zaten medeniyetsiz oldukları ortadadır.Şuncacık basit kuralları öğrenip uygulamaktan acizlerdir.Bunlara söylenecek tek söz yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 30 Mart 2008; 18:36:53 >

• Defate;
    Benim önümdeki aracın önü boşsa da o zmn ben sellektor yaparım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Defate

senn önündeki araçın önü boş ise peki...

quote:

Orjinalden alıntı: balimsnet

Otobandasol şeritte gidiyorum. Arkadan yol istemek amacıyla yapabilir tabi. Ama eğer ben ztn önümdeki araca belli bi yakınlıktaysam bu yol isteme terbiyesizliktir. Benim traifkteki hakkımı hiçe saymış olur. Ama eğer ben gereksiz yere işgal ediyorsam haklıdır. Sonuçta hiç bir aracın sürekli sol şeridi işgal etmeye hakkı yoktur.

O Arabanın Şoförü bayandır
  • Sellektör de yaparım kariyer de:)

Kavşak öncesi kesinlikle sellektör yaparım.
    Araç solluyorsam, onun önünde araç olmadığını bilsem de gene sellektör yaparım. Ne olur ne olmaz adam yanindakilere bir direksiyon şakası yapayım falan der.

Bizim Türk insanı dikkatsizdir; hep uyarılmayı bekler!

Ben geceleri sellektör değil de korna çalanlardan hoşlanmam....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 30 Mart 2008; 18:55:34 >
  • araç sollarken bende selektör yaparım.hatta solladığım adamın sakat gittiğine inandıysam kornada çalarım.dediğin gibi şaka maka olayları çok olur bizde.
    quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Sellektör de yaparım kariyer de:)

Kavşak öncesi kesinlikle sellektör yaparım.
    Araç solluyorsam, onun önünde araç olmadığını bilsem de gene sellektör yaparım. Ne olur ne olmaz adam yanindakilere bir direksiyon şakası yapayım falan der.

Bizim Türk insanı dikkatsizdir; hep uyarılmayı bekler!

Ben geceleri sellektör değil de korna çalanlardan hoşlanmam....
  • burada yapılan güvenlik amaçlı tabiki
  • benim önümde de araç varsa çekilmek bir yana yavaşlarım.
  • ama işte trafikte böyle değil,benm önündeki araçın önündeki araçn önü boş oldugu zaman önümdeki araçda önündeki trafiği kapatan araça uyarı yapmadıgı süreçe ben selektör yapmak zorunda kalıyorum

olmadı cekilmiyorlarmı makas atıyorum bazende inatlasıp bende o yolu kapatanların önüne geçip onların hızının dahada hızı yavaslatıp aynı drumları o kişilere yasatıyorum

belki sonra adam olurlarda serit işgal etmezler

quote:

Orjinalden alıntı: balimsnet

Defate;
    Benim önümdeki aracın önü boşsa da o zmn ben sellektor yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defate -- 30 Mart 2008; 22:21:14 >
  • quote:

ama işte trafikte böyle değil,benm önündeki araçın önündeki araçn önü boş oldugu zaman önümdeki araçda önündeki trafiği kapatan araça uyarı yapmadıgı süreçe ben selektör yapmak zorunda kalıyorum

olmadı cekilmiyorlarmı makas atıyorum bazende inatlasıp bende o yolu kapatanların önüne geçip onların hızının dahada hızı yavaslatıp aynı drumları o kişilere yasatıyorum

olmadı böyle defate,
    makas atarak bi sağ şerit bi sol şerit yaparak daha çok hata yapmanız sol şeridi açmaya çalışarak trafik polisliği yapma çabalarınızı kapatıyor,
  • bence sol seritte sol seritin kaptan kişinin arkasında durarak böylece bnm araçın arkasında araçların birikmesiyle daha cok trafik yogunlugu yasanır
    quote:

Orjinalden alıntı: yuci

quote:

ama işte trafikte böyle değil,benm önündeki araçın önündeki araçn önü boş oldugu zaman önümdeki araçda önündeki trafiği kapatan araça uyarı yapmadıgı süreçe ben selektör yapmak zorunda kalıyorum

olmadı böyle defate,
    makas atarak bi sağ şerit bi sol şerit yaparak daha çok hata yapmanız sol şeridi açmaya çalışarak trafik polisliği yapma çabalarınızı kapatıyor,

• şehir içindeki trafikteki sıkışıklığın ve kargaşanın en büyük (hatta tek) sorumluları yoldaki herkesi sa....k zanneden trafik magandaları diye tabir edilen tiplerdir. bunların yaptıkları ise:
    - habire selektör yakar, korna çalarlar, önündeki araçlerın keyfine yavaş gittiklerini düşünürler, yüz ifadelerine bakarsanız borsada az önce tüm varını yoğunu kaybettmiş gibi sinirli bir halleri vardır
    -daha sarı bile yanmadan el-kol hareketleri yaparlar (önündekiler kör ya)
    -trafik sıkışık olduğu halde yine 'ben sinirliyim len' hareketleriyle inatla sağından geçmeye çalışırlar. önünlerine ileride bir engel çıkınca da burunlarını uzatıp trafiği kitlerler
    - önündeki aracın 5-10 saniyeliğine manevra yapmalarına veya yolcu indirmelerine tahammülleri yoktur.

neyse daha fazla yazmayacağım, yazdıkça sinirlerim tepeme çıkıyor. sırf bu tipler yüzünden şehir içinde araba süresim gelmiyor. herkes birbirine trafikte saygılı olsa trafik çok daha rahat akacak.

• Trafik Kuralları
    made 46/2-a Araçları, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmemek,
    madde 46/2-b Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte seyreden araçların geçişini beklememek,
    madde 46/2-c Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmek,
    madde 46/2-d Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli işgal etmek,
    madde 56/1-a Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak,

alıntı: trafik.gov.tr
  • ben trafikte seyir halindeyken onumdeki aracin camindan bir ondeki araci takip ederim. bu nedenle onumdekinin ne mantikla seyir aldigini kestirebilirim.
    ha benim arkamdaki koru korune benden yol istiyorsa bazi seylere katlanmasi lazim.

-kim olursa olsun kalkista arkamdan sellektor yaptiginda; once ben sinir oluyorum, daha sonra agirdan alip onu cileden cikariyorum ve sinirli bir sekilde bana makas atmak istediginde tam gaz yapip uzaklasan noktayi oynuyorum.

-dar caddelerde veya sokaklarda normal seyirinde gitmek varken israrla sellektor yapiyorsa; benden daha cesaretli olup gaza daha uzun sure basmasi gerek. yok eger bunu beceremeyecekse neden yol istiyor.

-e5 te seyir halindeyken arkamdaki daha yaklasmadan yol istiyorsa buyur gec kardesim der yol veririm. ama dibime kadar girip ardarda sellektor yapiyorsa saga sinyali yakip gazi koklerim. madem oyle buyur boyle gec.

-ha birde sol serit bos olmasina ragmen, ben sagdan seyir aldigim halde herif emniyet seridinden beni geciyorsa bir anlik sag sinyalimi yakarim ve kafasini karistiririm. hatasini anlasin, her an donebilirim, girme sagima dercesine. yok illa burnunu sokuyorsa, yolunu daraltirim ve solumdan gecmesi icin zorlarim. sola gecmeye niyet ettiginde ise sollayacak bir arac bulamaz.

gonul isterki trafikte hic problem olmasin. bugune kadar kimseyi taciz edip, zor duruma sokmadim. sehir icinde ufak capli kapismalarda bile trafik kurallarina sadik kaldim. buna ragmen digerleri benim duzenimi bozmaya calisiyorsa ufaktan dersini vermek lazim.

• HİÇ DEĞİLSE KORNA ÇALMAKTAN DAHA İYİ
  • Önünde, yanında hiç yer yokken selektör yapanlar en gıcık bence...
    Bir de 120 ile gidiyorsun adam hala üstüne çıkacak. 150 yine çıkacak. Seni geçince hemen de yavaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.