Şimdi Ara

trafikte sürekli sellektör yapanlar ve makas atanlar hakkında görüşleriniz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
3.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • takma kafana tokadan başka
    en büyük derdin selektör olsun
  • yok be kafama takdığımdan değil yanlış yapıldığından bahsediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 31 Mart 2008; 17:26:16 >
  • sellektör yapmak cok doğal bişey korna calmaktan cok daha etkili geceleri bi şekilde sürücüyü uyarıyosun bunda bu kadar kıl olunca bişey yok eğer hersey kurallara göre olsaydı haklıydın ama malesef öle değil otobandada hız ınırı 120 km idir 120 le giderken bile korkuyosun yolcu otobusu bile daha hızlı gidiyor cünkü v.s v.s yani sellektör uyarmak için var zaten ne kadar cok uyarılcak durumda olursan o kadar cok olur yapcak bişey yok
  • yuci
    bende kırmızı ışıkda beklerken vitesi boşa alıp yeşil yandığında anca 1 e takıp 2 saat bekleyenlere kılım sonuna kadarda sellektor yaparım.
    sol şerit babanın yolu değil sollamanı yaparsın orta şeride geçersin.hiç aynasına bakmayıp istikrarlı biçimde soldan seyir eden muhabbete dalmış şahıs babamda olsa gder kıcına yapısır sellektoru kornayı allah ne verdiyse basarım.

ha ayrıca kasislerde aracın burnu yukarı kalktığı için sana sellektor gibi geliyordur. ki daha bundan haberin yok onu sellektor sanıyorsan dahasını yazmıyım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkuzu

yuci
    bende kırmızı ışıkda beklerken vitesi boşa alıp yeşil yandığında anca 1 e takıp 2 saat bekleyenlere kılım sonuna kadarda sellektor yaparım.
    sol şerit babanın yolu değil sollamanı yaparsın orta şeride geçersin.hiç aynasına bakmayıp istikrarlı biçimde soldan seyir eden muhabbete dalmış şahıs babamda olsa gder kıcına yapısır sellektoru kornayı allah ne verdiyse basarım.

ha ayrıca kasislerde aracın burnu yukarı kalktığı için sana sellektor gibi geliyordur. ki daha bundan haberin yok onu sellektor sanıyorsan dahasını yazmıyım...

28 yaşındayım ve sellektörün ne olduğunu biliyorum,
    bu ve bundan sonrakii mesajlara yorum yapmıyacam ne hissediyosanız onu yazın serbest ama adımı hitap alarak yazmayın,
    sonuçta forum bu
  • Sol şeritte hız sınırı olan 120 km/s ile giden bir kişi arkasından selektör yapana yol vermek zorundamıdır?
  • yasal olarak belki değildir ama acil durum söz konusu olabilir.yani hiç bir trafik polisi hız sınırının 120 olduğu yerde yol vermemenizden dolayı size ceza yazmaz.

AYRICA SOL ŞERİTİ DEVAMLI İŞGAL ETMEKTE SUÇTUR.SOL ŞERİT SOLLAMA ŞERİTİDİR.SOLLAMAYI YAPAR(HIZ SINIRLARI DAHİLİNDE) TEKRAR ORTA ŞERİTE GİRERSİN.YASAL OLAN BUDUR.

quote:

Orjinalden alıntı: profurio

Sol şeritte hız sınırı olan 120 km/s ile giden bir kişi arkasından selektör yapana yol vermek zorundamıdır?
  • acele giden ecele gider,acele işi varsa ne demektir?Bunun mantığı nedir?kazaların bir çoğu acelecilikten kaynaklanmakta,hiç sıkıntıya gelemiyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: giza

yasal olarak belki değildir ama acil durum söz konusu olabilir.yani hiç bir trafik polisi hız sınırının 120 olduğu yerde yol vermemenizden dolayı size ceza yazmaz.

AYRICA SOL ŞERİTİ DEVAMLI İŞGAL ETMEKTE SUÇTUR.SOL ŞERİT SOLLAMA ŞERİTİDİR.SOLLAMAYI YAPAR(HIZ SINIRLARI DAHİLİNDE) TEKRAR ORTA ŞERİTE GİRERSİN.YASAL OLAN BUDUR.

quote:

Orjinalden alıntı: profurio

Sol şeritte hız sınırı olan 120 km/s ile giden bir kişi arkasından selektör yapana yol vermek zorundamıdır?

Yani 120 km/s ile sol şeriti işgal eden suçlu, ona arkadan selektör yaparak hız sınırını aşan suçsuz öylemi? (acil durumları hariç tutuyorum ama bu konuda suistimal çok fazla). Tamam bence de sol şeridi gereksiz işgal edenler suçlu ama ona selektör yapan, hız sınırını aşanda suçlu.

Not: Bu arada büyük fontlar bağırmak anlamına gelir, tanımadığınız kişilere bağırma hakkınız yoktur. Ayrıca trafik kurallarını gayet iyi biliyorum, sizden öğrenecek değilim.

• katılıyorum, hız limiti 120 olacak, arkamdan 140la gelen 'öncelikli' araba için hızımı düşürüp 80le giden tırların arasına gireceğim. başka isteğiniz var mı?
  • birde böyle insanı sıkıştırıp kazaya zorlayan manyaklarda var. Daha bir kaç ay önce başıma geldi. Önümde trafik adam arkadan sürekli sellektör falan iyice canım sıkıldı yol vereyimde geçsin dedim. Tam bir sağdaki şeride geçeyim derken birden bir araba bitmesin mi az daha kaza yapıyordum zor topladım. Ondan sonra adam hala arkamdan selektöre devam ediyor frene asılıverdim. Altıma girdin diye o kadar sinirlendim bir nevi kontrolümü kaybettim. Arkada sekiz çizdi sonra sellektörü falan da kesti. Sonrada defolup gitti.Bence ehliyet vermekle iş bitmiyor, her 2-3 senede bir insanların fiziki sürüş yetenekleri yanında psikolojik olarakta şöförlüğe uygun olup olmadıkları test edilmeli. Ben eğitimli bir insan olarak böyle manyaklarla aynı trafikte araba kullanmak istemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur-orhun

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

ben 1 kere sellektor yaparim baktim trafiği aksatiyor dayanirim tamponunun arkasina bir korna bak sonra nasi ödü kopup cekiliyor
    ha frene basarsa sahadet getirecek kadar vakti olur herhalde

çok barbarsın be ceyhun :)

ve tüm bunları yarisle yapıyorsun

hak edene hak ettiği gibi davranirim insana insan ... bunlara ise bu sekilde.

yarise değil soforlüğe ve ne kadar deli olduguma bağlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 31 Mart 2008; 21:10:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sss66

katılıyorum, hız limiti 120 olacak, arkamdan 140la gelen 'öncelikli' araba için hızımı düşürüp 80le giden tırların arasına gireceğim. başka isteğiniz var mı?

bende bunu anlatmaya çalışıyorum, ben hızlıyım herkes çekilsin ben geçeceğim mantığındaki insanlar hız ihlali yapıyor, ama kimse onlara söz söylemeyecek. hız ihlali yapmak kimileri için sorun değil demekki, bu mantalitenin değişmesi lazım. ehliyet almak bu kadar kolay olursa sonuçların bu şekilde olmasına şaşırmamak gerekiyor anlaşılan.
  • kurallara uymamanın bahanelerini arar olmuşuz,
  • madem yorum yazmayacaksın neden açıyorsun başlığı ??
    ayrıca yaşlada ilgisi yok 40 yaşında insanda bilmeyebilir.
    Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkuzu -- 31 Mart 2008; 22:24:13 >
  • konuyu takip ediyorum, gerekirse cevap yazarım, polemik yok iyi forumlar
  • Adam şurda doğru sözler söylemiş herkes laf etmiş. Eğer 120 hız sınırısa ve adam 120 ile gidiyorsa ambulans itfaiye tarzı araçlar dışında kimseye yol vermek zorunda değildir. Kırmızı ışıkta ışık yandıktan sonra biraz beklemek çok da yadırganmamalı çünkü ülkemizde kırmızı yandıktandan sonra yeni yandı diye karşıdan gelen geçer sonra kaza olur. Eğer bu ülkede bu yapılan sellektörler vs. doğru olsaydı trafik kazalarında bu kadar can kaybetmezdik. Dünyada bu konuda 1.liğe oynamazdık. Yanlışlara bahane bulmak bizim genlerimizde var galiba...
  • Adam hanımını eşini dostunu coluğunu cocuğunu hastaneye götürüyorsa napıcaksın inat edip vermicek misin ?
    Bence iyi şöför gereksiz yere sol şeridi işgal etmeyip en az sellektör yiyendir. baktın arkandan geliyor senden hızlı bir araç neden inat edesin ki bırak geçsin

quote:

Orjinalden alıntı: leventodemis

Adam şurda doğru sözler söylemiş herkes laf etmiş. Eğer 120 hız sınırısa ve adam 120 ile gidiyorsa ambulans itfaiye tarzı araçlar dışında kimseye yol vermek zorunda değildir. Kırmızı ışıkta ışık yandıktan sonra biraz beklemek çok da yadırganmamalı çünkü ülkemizde kırmızı yandıktandan sonra yeni yandı diye karşıdan gelen geçer sonra kaza olur. Eğer bu ülkede bu yapılan sellektörler vs. doğru olsaydı trafik kazalarında bu kadar can kaybetmezdik. Dünyada bu konuda 1.liğe oynamazdık. Yanlışlara bahane bulmak bizim genlerimizde var galiba...

• quote:

Orjinalden alıntı: utkuzu

Adam hanımını eşini dostunu coluğunu cocuğunu hastaneye götürüyorsa napıcaksın inat edip vermicek misin ?
    Bence iyi şöför gereksiz yere sol şeridi işgal etmeyip en az sellektör yiyendir. baktın arkandan geliyor senden hızlı bir araç neden inat edesin ki bırak geçsin

quote:

Orjinalden alıntı: leventodemis

Adam şurda doğru sözler söylemiş herkes laf etmiş. Eğer 120 hız sınırısa ve adam 120 ile gidiyorsa ambulans itfaiye tarzı araçlar dışında kimseye yol vermek zorunda değildir. Kırmızı ışıkta ışık yandıktan sonra biraz beklemek çok da yadırganmamalı çünkü ülkemizde kırmızı yandıktandan sonra yeni yandı diye karşıdan gelen geçer sonra kaza olur. Eğer bu ülkede bu yapılan sellektörler vs. doğru olsaydı trafik kazalarında bu kadar can kaybetmezdik. Dünyada bu konuda 1.liğe oynamazdık. Yanlışlara bahane bulmak bizim genlerimizde var galiba...

acil bir durum varsa tabiki yol verilmeli ama acil bir durumda arabanın dörtlüleri yakılır ve kornaya basarak yol istenir diğer sürücülerde bunu anlar yol verir onun dışıda bunu yapan adamlar lüzumsuz adamlar bence ya yanında kız arkadaşı vardır ya hız delisidir yada bunu sürekli yapıyosa serseridir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.