Şimdi Ara

trafikte sürekli sellektör yapanlar ve makas atanlar hakkında görüşleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
3.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -düşünün kırmızı ışıkta bekliyorsunuz sarı yandığında yeşil yanmadan arkadan sellektör yaparlar,
    -tek yönlü bir sokakta iki tarafına araç parkedilmiş her 50-60 metrede bir hız yavaşlatma tümseği olan yol vermeye yanaşacak yeri bile olmayan bir yerde arkadan sellöktör yapanlar,
    -sağ yada sol şerit farketmiyor ş.içi e-5 te öndeki 15-20 metre önünüzde araç var takip mesafesinden az bir mesafeyle bile trafikte seyir esnasında arkanızda şahin doğan doblo megane mercedes farketmiyor hemen dibinizden sellöktör yapanlar
    "yanlış anlaşılmasın, sol şeritte önü boş ve yavaş gidiyorsa öndeki araca selektor yapanlara bir şey demiyorum"
    bu ve bunun gibi durumlarda her ne olursa olsun bunu alışkanlık haline getirenlere sinir oluyorum ve hiçte hiç istifimi artık bozmuyorum

ayrıca altındaki araca ve kendine çok güvenip makas atarak trafik kurallarını uymayarak kendilerinin ve başkalarının hayatını tehlikeye sokanlar,

butür durumlar yaşayan arkadaşaların yorumlarını bekliyorum..

düzeltme:içerik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 2 Nisan 2008; 9:41:57 >

• Ya adamın acelesi varsa?
  • acelesi olan adam kendini belli eder,
    zaten çoğu zaman seni geçse 20 metre önünde başka araç var yada ışık
    seni geçse ışıkta aynı adamı yine görüyorsun acelesi olan adam sağ sol şerit, emniyet şeridi kaldırım,polis, ışık dinlemez,
  • trafik ışıkları olayında kızmana gerek yok bazen öndeki araç ışığın geçtikden sonra park ettiği için görme imkanı olmuyor.
    sokak meselesine gelince arkadaki araç tümsekden geçerken sana sellektör yapıyormuş gibi gelebilir.
    e-5 de 90 la sol şertitten gidersen fazla yaşamazsın, sellektör yapmaları bile normal. ben ankara konya yolunda 120 den bile aşağı araba kullanmıyorumki trafiğin akış hızı o zaten
    hep sellektör olayı sana denk geliyorsa biraz kendini eleştirmen lazım bence, onlardan nefret etmeden önce

yinede trafikde senin dediğin dengesizlerde var ama eskisi gibi çok fazla değil birazdaha bilinçlenmişler

edit: ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoppix -- 30 Mart 2008; 13:22:20 >

• sağ şerit boşsa ve soldan normalin altında bi hızla gidiyosa sellektör yaparım bunu yapan zaten acemi şofördür araba kullanmak bence gaza frene basmakla sadece arabanın ucuna bakmakla olmaz . Sağdan soldan ne çıkacak arabanın önüne değilde trafiği izlemek yani taa ilerileri görmek ve abartmıyorum her 10 sn ye bi dikiz aynasından arkasını takip etmek ve bunların hepsini anlık yapmak gerekir . Sen kendi arkanı kollarsan gelene yol verirsen kimse sellektör yapmaz . Syn yuci bu sözlerim sana değil kişisel algılanmasın tabiki seninde haklı olduğunu düşünüyorum yol verecek yer yoksa ve arkadan sellektör yapıyosa o arkadakinin terbiyesizliğidir
  • trafikte sol seritte kafasına göre gidip sol seriti işgal edenlerden nefret edenler
    trafikte selektör yapıp halen odun gibi yol vermeyenlerden nefret edenlere katılırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Defate

trafikte sol seritte kafasına göre gidip sol seriti işgal edenlerden nefret edenler
    trafikte selektör yapıp halen odun gibi yol vermeyenlerden nefret edenlere katılırım

lütfen yazdığım durumlar karşısındaki görüşleri belirtiniz,

park ta gezinir gibi sol şeridi kapatanlar için diyeceğim yok lütfen iyi okuyunuz,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında ülkemizde sellektör değişik amaçla kullanılıyor. sellektör yapmak karşınızdaki araca sen geç anlamına gelmezmi? ama bizim ülkemizde çekil önümden üleeennn ezerim,parçalarım bak anlamına geliyo.hepimiz o amaçla kullanıyoruz işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: SLMVER

sağ şerit boşsa ve soldan normalin altında bi hızla gidiyosa sellektör yaparım bunu yapan zaten acemi şofördür araba kullanmak bence gaza frene basmakla sadece arabanın ucuna bakmakla olmaz . Sağdan soldan ne çıkacak arabanın önüne değilde trafiği izlemek yani taa ilerileri görmek ve abartmıyorum her 10 sn ye bi dikiz aynasından arkasını takip etmek ve bunların hepsini anlık yapmak gerekir . Sen kendi arkanı kollarsan gelene yol verirsen kimse sellektör yapmaz . Syn yuci bu sözlerim sana değil kişisel algılanmasın tabiki seninde haklı olduğunu düşünüyorum yol verecek yer yoksa ve arkadan sellektör yapıyosa o arkadakinin terbiyesizliğidir

+1
  • Otobandasol şeritte gidiyorum. Arkadan yol istemek amacıyla yapabilir tabi. Ama eğer ben ztn önümdeki araca belli bi yakınlıktaysam bu yol isteme terbiyesizliktir. Benim traifkteki hakkımı hiçe saymış olur. Ama eğer ben gereksiz yere işgal ediyorsam haklıdır. Sonuçta hiç bir aracın sürekli sol şeridi işgal etmeye hakkı yoktur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whoppix

trafik ışıkları olayında kızmana gerek yok bazen öndeki araç ışığın geçtikden sonra park ettiği için görme imkanı olmuyor.
    sokak meselesine gelince arkadaki araç tümsekden geçerken sana sellektör yapıyormuş gibi gelebilir.
    e-5 de 90 la sol şertitten gidersen fazla yaşamazsın, sellektör yapmaları bile normal. ben ankara konya yolunda 120 den bile aşağı araba kullanmıyorumki trafiğin akış hızı o zaten
    hep sellektör olayı sana denk geliyorsa biraz kendini eleştirmen lazım bence, onlardan nefret etmeden önce

yinede trafikde senin dediğin dengesizlerde var ama eskisi gibi çok fazla değil birazdaha bilinçlenmişler

edit: ...

tümsek olayı sadece hızlı gidilemeyecek bir sokak olduğunu anlatmak için,

asla e-5 te 90 la sol şeritte gitmem o hızda gideceksem sağ şeritten giderim,

size dün akşam başıma gelen bir olayı anlatayım yanımda bir arkadaşda var,
    tek yön sokak e-5 değil sokak önde tır yavaşa yavaş gidiyor (tırın ne işi varsa orda),
    sağ taraf tamamen araç park edilmiş,
    arkadan accent selektör yapıyor,
    ya sabır dedim geçecek mesafe olsa ben geçerim tırı geçebilecek yer yok sokakta habire selektör yapıyor,
    iyi geç dedim geçti accent ne oldu tabiki tırı geçmedi uğraştı geçemedi neymiş tek akıllı trafikte o mu yani benim dediğim böyle durumlar

yoksa sol şeritte 90 la gidip arkadan gelene yol vermemek gibi birşey değil yani

• quote:

Orjinalden alıntı: SLMVER

sağ şerit boşsa ve soldan normalin altında bi hızla gidiyosa sellektör yaparım bunu yapan zaten acemi şofördür araba kullanmak bence gaza frene basmakla sadece arabanın ucuna bakmakla olmaz . Sağdan soldan ne çıkacak arabanın önüne değilde trafiği izlemek yani taa ilerileri görmek ve abartmıyorum her 10 sn ye bi dikiz aynasından arkasını takip etmek ve bunların hepsini anlık yapmak gerekir . Sen kendi arkanı kollarsan gelene yol verirsen kimse sellektör yapmaz . Syn yuci bu sözlerim sana değil kişisel algılanmasın tabiki seninde haklı olduğunu düşünüyorum yol verecek yer yoksa ve arkadan sellektör yapıyosa o arkadakinin terbiyesizliğidir

hocam katılıyorum asla saydığınız koşulları oluşturmam zaten,
    ben o koşullar dışında nefes almak gibi alışkanlık haline getirip heryerde bunu yapanlara lafım

• quote:

Orjinalden alıntı: balimsnet

Otobandasol şeritte gidiyorum. Arkadan yol istemek amacıyla yapabilir tabi. Ama eğer ben ztn önümdeki araca belli bi yakınlıktaysam bu yol isteme terbiyesizliktir. Benim traifkteki hakkımı hiçe saymış olur. Ama eğer ben gereksiz yere işgal ediyorsam haklıdır. Sonuçta hiç bir aracın sürekli sol şeridi işgal etmeye hakkı yoktur.

aynen katılıyorum
    sol şeritte benden daha hızlı gittiğini gördüğüm anda sinyali verip hemen sağa geçerim zaten sellektör yapmasına fırsat vermeden
    5-10 sn de bir alışkanlıkla bakarım dikize ama anlatmaya çalıştığım olay sol şerit işgali değil
  • senn önündeki araçın önü boş ise peki...

quote:

Orjinalden alıntı: balimsnet

Otobandasol şeritte gidiyorum. Arkadan yol istemek amacıyla yapabilir tabi. Ama eğer ben ztn önümdeki araca belli bi yakınlıktaysam bu yol isteme terbiyesizliktir. Benim traifkteki hakkımı hiçe saymış olur. Ama eğer ben gereksiz yere işgal ediyorsam haklıdır. Sonuçta hiç bir aracın sürekli sol şeridi işgal etmeye hakkı yoktur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Defate

senn önündeki araçın önü boş ise peki...

ihtimalleri konuşmuyoruz, gerçekleri konuşuyoruz
  • evet selektör karşıdakine geç demek anlamına gelirken bizim ülkemizde dur ben geçeceğim anlamına geliyor ki bu ülkemizde araba kullanımının ne halde olduğunu gösteriyor..

quote:

Orjinalden alıntı: umtdrn

aslında ülkemizde sellektör değişik amaçla kullanılıyor. sellektör yapmak karşınızdaki araca sen geç anlamına gelmezmi? ama bizim ülkemizde çekil önümden üleeennn ezerim,parçalarım bak anlamına geliyo.hepimiz o amaçla kullanıyoruz işte

• döner kavşakta dönene yol vermeyip direk geçenlerin bide el kol hareket etmesi kadar normal değilmi
  • hocam sol şeritte giderken arkadan gelip selektör yapanı anlarım.adamın acelesi vardır veya benden daha hızlıdır geçmek isteyebilir.ama orta şeritte ben 80-90 la giderken arkadan selektör yapana diyecek laf bulamıyorum.sinirimden çıldıracak gibi oluyorum.geç sağ şeride nereye gidiyosan git.
  • selektör neyse de korna çalanlar yokmu beynimden vurulmuşa dönüyom kaç kişi yi dövdüm ya..
  • cok şeritli yollarda sol şeritte yapılan selektör normal ama bazı arkadaslar bi haltmıs gibi bunu alıskanlık haline geliyorlar heryerde selektör yapıyorlar buda insanı çileden çıkarıyor tabi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.