Şimdi Ara

trafikte sürekli sellektör yapanlar ve makas atanlar hakkında görüşleriniz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
3.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • orta şerit dolu ise yol veremiyorsam sırf sol şeritteyim diye 140-150 yapmak zorundamıyım? arkadakinin keyfine gaza basıp kendimi riske atamam. en fazla 120 yaparım. Arkama sıfırladımı; onun bileceği işi arkadan çarparsa ceremesini çeker.
  • ozaman adam makas atıp önüne geçip frene basarsa sen suçlusun yani ?
  • sol şerit hızlanma şerididir 120 km le gidiyorum diye kendini cok hızlı zanneder sol seritden devam edersem sellektör yersin sol şerit sürekli gitme seridi değildir
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkuzu

ozaman adam makas atıp önüne geçip frene basarsa sen suçlusun yani ?

trafik öyle demiyo mu? arkadan çarpan 8 de 8 suçludur bitti.
  • gıcık olurum gece sellektör yapanlara,özellikle xeononlu jipler arkadan sellektör yapmasalar bile rahatsız edebiliyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2000 Renault 19 1.6e

quote:

Orjinalden alıntı: utkuzu

ozaman adam makas atıp önüne geçip frene basarsa sen suçlusun yani ?

trafik öyle demiyo mu? arkadan çarpan 8 de 8 suçludur bitti.

tamam işte adam senın önüne geçicek aniden frene basıcak sende adama çarpıcaksın
    sonuç sol serit senın
    hata da senin :)
  • bu topikte yerinde durmuyor ha
    hergün kasa değiştiryor
    dün selektör konusundaydı
    bugünde makas opsiyonu eklenmiş
  • size ders vermek gibi niyetim yok.büyük harfle yazmamın sebebi genel olarak konuyla alakalı ve okuyanlar direk geçmesin dikkat çeksin diye yazdım.yanlış anlamışsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: profurio

quote:

Orjinalden alıntı: giza

yasal olarak belki değildir ama acil durum söz konusu olabilir.yani hiç bir trafik polisi hız sınırının 120 olduğu yerde yol vermemenizden dolayı size ceza yazmaz.

AYRICA SOL ŞERİTİ DEVAMLI İŞGAL ETMEKTE SUÇTUR.SOL ŞERİT SOLLAMA ŞERİTİDİR.SOLLAMAYI YAPAR(HIZ SINIRLARI DAHİLİNDE) TEKRAR ORTA ŞERİTE GİRERSİN.YASAL OLAN BUDUR.

quote:

Sol şeritte hız sınırı olan 120 km/s ile giden bir kişi arkasından selektör yapana yol vermek zorundamıdır?

Yani 120 km/s ile sol şeriti işgal eden suçlu, ona arkadan selektör yaparak hız sınırını aşan suçsuz öylemi? (acil durumları hariç tutuyorum ama bu konuda suistimal çok fazla). Tamam bence de sol şeridi gereksiz işgal edenler suçlu ama ona selektör yapan, hız sınırını aşanda suçlu.

Not: Bu arada büyük fontlar bağırmak anlamına gelir, tanımadığınız kişilere bağırma hakkınız yoktur. Ayrıca trafik kurallarını gayet iyi biliyorum, sizden öğrenecek değilim.

• Ben bu forumdaki bazı arkadaşların şu şekilde düşündüklerine kanaat getirdim; ya sol şeritte topuklayacak 150-160 ın altına inmeyeceksin ya da orta ve sağ şeritte kamyon ve tırlarla ve de yoldaki bozuk satıhla becelleşip (otobanların en bozuk kesimleri bu şeritler) sinir harbi geçireceksin, niçin çünkü hız sınırını aşanların senden daha fazla yol hakkı var, onların dokunulmazlıkları var, sen nasıl onların şeritlerini işgal edemezsin, adamlar sol şeridin tapusunu almış torpido gözüne koymuşlar. onlara göre hız sınırı olan 120 ile gidene otobanda yaşama hakkı yok. benim anladığım bu ne yazıkki.

Not: Bu yazıyı genele yazdım, özellikle bir kişi için yazmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profurio -- 1 Nisan 2008; 15:09:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur-orhun

bu topikte yerinde durmuyor ha
    hergün kasa değiştiryor
    dün selektör konusundaydı
    bugünde makas opsiyonu eklenmiş

yoğun istek üzerine
  • quote:

sol şeridin tapusunu almış torpido gözüne koymuşlar.

çok güzel bir cümle olmuş

• Başlığın tamamını okudum gayet İstanbul trafiğinde olağan şeyler yazılmış..

Daha sabah karşıdan eve gelirken, siyah bir seat leon kullanan artis kardeşimiz sol şeridin tapusunu almış arkadaşın dediği gibi 90-100 arası takılıyor ki, iki şerit sağ tarafı boş..Selektör yaptım doğal olarak çekilmedi, bir daha yaptım el kol işareti yaptı?

Tabi duramam ki bu durumlarda, sağına geçip o sinirle içimi boşaltıcaktım da yanında bayan vardı uzadım gittim..

Allah sabır versin bu tip insanlar için bizlere..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mRcOLL

..................................yanında bayan vardı uzadım gittim..

bir günde şunu okuyacakmıyız acaba şu forumda
    yanımda bayan vardı uğraşmak istemedim diye :))
    hep başkalarının yanında oluyor beyan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur-orhun -- 1 Nisan 2008; 15:38:23 >

• Yanımda bayan varken haksız bir durumda bu tip davranışa kesinlikle girmem..

Yanlışlıkla bayana küfür gelir falan, katil olmak çok kolay..
  • zaten ofluyum çoşarım diyorsun
  • hocam vuracaksın arkadan tamponuna sonra fren tekrar tamponuna deydireceksin sonra kacıcan

yada sende onun önüne geçip sende onun yolunu kapatıcaksn

quote:

Orjinalden alıntı: mRcOLL

Başlığın tamamını okudum gayet İstanbul trafiğinde olağan şeyler yazılmış..

Daha sabah karşıdan eve gelirken, siyah bir seat leon kullanan artis kardeşimiz sol şeridin tapusunu almış arkadaşın dediği gibi 90-100 arası takılıyor ki, iki şerit sağ tarafı boş..Selektör yaptım doğal olarak çekilmedi, bir daha yaptım el kol işareti yaptı?

Tabi duramam ki bu durumlarda, sağına geçip o sinirle içimi boşaltıcaktım da yanında bayan vardı uzadım gittim..

• Ne selektör yaparım ne korna, hızımı kesmeden gitmeye devam ederim, zaten çok yaklaştığımda yol verir. Ama genelde pek yol istemem, hızlı gidiyorsam sağı boşsa şerit değiştirir geçerim. Ne o hızını değiştirmiş olur nede ben.
  • sol şeritte hız limiti aslında 120 değildir.sollama yapılırken %5 fazlasına kadar çıkılabilir diye biliyorum.bu da 126ya gelir.

eğer hatam varsa düzeltin
  • bi-xenon'um var canım sıkıldıkça selektör yapıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

sol şeritte hız limiti aslında 120 değildir.sollama yapılırken %5 fazlasına kadar çıkılabilir diye biliyorum.bu da 126ya gelir.

eğer hatam varsa düzeltin

yol boşsa sağ şerittende 120 ile gidilir
    önemli olan sol şeridi ihtiyacın olduğu zaman kullanmak
    ben 200 lede gitsem gerektiği zaman sol şeridi kullanmaya dikkat ederim. sollamamı yapar çeker çıkar giderim orta şeridime efendi efendi.
    şimdi gelmiş amca 80 ine sol şeritte 40 50 gidiyor sağda kamyon vs vs
    napıcan ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.