Şimdi Ara

TRIDENT H-2304 HDMI/USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
2
Favori
22.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aileme de bir tane alacaktım iyi oldu sağolsun aaa finanse edecek

Edit: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thdentist -- 30 Aralık 2007; 16:29:09 >
  • aaa bi daha gelir mi bilmem ama ben bayağı bir sulandım bu oynatıcıya..
  • yaw ben de sipariş verdim de şimdi bu adamların yüzünden insan kıllanıyo ister istemez. HDMI'yı nasıl deneyebilirim acaba. henüz plazmamı almadım da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

yaw ben de sipariş verdim de şimdi bu adamların yüzünden insan kıllanıyo ister istemez. HDMI'yı nasıl deneyebilirim acaba. henüz plazmamı almadım da.

burada da karşılaştık demek

32 inçlik vestelde de denedim, HDMI dan görüntü aldım sorun yok. Bence kafana takma
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

hd-rip gostermez arkadasim. hd-rip destekleyen cihaz henuz yok turkiye'de . yanlis bilgilendirmeyelim

Arkadaşım senin varmı bu cihazdan anlamıyorum buraya yorum yapıp kaçan kaçana.Cihazda bizzat HDrip bir film denedim gösteriyor.Biliyorum hiç bir dvd player HDrip göstermiyor ama bu cihaz gösteriyor.Ayrıca 60 karakter felan sorunuda yok.Sadece srt dışında altyazı okumuyor bunu söyleyeyim.Bilmeden yorum yazıp insanları yanlış bilgilendirme!
  • arkadasim hd-rip gostermez bu cihaz, çözünürlük desteklemiyor
  • hd-rip den kastınız nedir ? mkv mi yada avi uznatılı yüksek çözünürlüklü divx mi ?
  • aynen o , hatta sozlukten alıntı yapayım daha kolay anlaşılsın

"hd dvd'den,hd tv'den ya da blu ray ortamlarından riplenmiş olan ve genellikle minimum 1280x720 çözünürlükte film başına ortalama 4.5 gb'dan başlayan dosya boyutları ile dvd'nin çok ötesinde muazzam görüntü kalitesi sunan video dosyaları.genellikle mkv container formatında sunulurlar ve 4.5 gb'lık bir giriş seviyesi rip bile dvd'den çok ötedir,12 gb'a ulaşan ripler 1920x1080p yani 1080p (bkz: full hd) çözünürlükte 12000 kbit/s video bitrate ve 1500 kbit/s audio bitrate gibi baş döndürücü teknik değerlere sahip olabilirler.hemen her filmin high definition medyalarda sunulması ile hdrip'leri sunan forum sayısı ciddi miktarda artmıştır.artan internet hızları ile hdrip'leri indirmek artık çok da mantıksız değildir."

quote:

Orjinalden alıntı: thdentist

hd-rip den kastınız nedir ? mkv mi yada avi uznatılı yüksek çözünürlüklü divx mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 30 Aralık 2007; 21:28:37 >

• quote:

arkadasim hd-rip gostermez bu cihaz, çözünürlük desteklemiyor

Arkadaşım HDrip gösteriyor ama sen hd diyorsan göstermez.HDrip HD-DVD den riplenmiş divxtir.Görüntü kalitesi dvdrip e göre daha iyi çözünürlük ise 752x416 dır.İzlediğim dosya bu ''Poseidon.2006.HDRip.XviD-TLF-CD1''
  • arkadasım hdrip olmasi icin min minimum 1280x720 çözünürlükte olmasi gerek ki bu cihazlarbu coznurlugu desteklemiyor malesef

quote:

Orjinalden alıntı: DiscoverY_magic

quote:

Arkadaşım HDrip gösteriyor ama sen hd diyorsan göstermez.HDrip HD-DVD den riplenmiş divxtir.Görüntü kalitesi dvdrip e göre daha iyi çözünürlük ise 752x416 dır.İzlediğim dosya bu ''Poseidon.2006.HDRip.XviD-TLF-CD1''
  • mkv yi stabil olarak destekeyen player yurtdışında bile yok ki 90 liralık trident desteklesin, yüksek çözünürlüklü divxleri açması normal çoğu player bu desteği veriyor.

terim karmaşası yaşanmış sadece bunun için tartışmaya gerek yok, esas "aaa" yı bekliyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thdentist -- 30 Aralık 2007; 21:43:54 >
  • quote:

arkadasım hdrip olmasi icin min minimum 1280x720 çözünürlükte olmasi gerek ki bu cihazlarbu coznurlugu desteklemiyor malesef

O zaman 720p HD Videolarıda göstermesi lazım.Bu çözünürlük hd 720p çözünürlüktür.Bunu sadece hd-dvd ler gösterebilir.Ben onlardan riplenen hdrip videolardan bahsediyorum.Siz hiç hayatınızda hdrip izlemediniz heralde.Dvd var dvd rip var,DVD 4.7 GB ken dvdrip 700 mb oluyor.HDrip te bir film 1.5gb oluyor en küçük,benim size bahsettiğim bu dosyalardır.HD-DVD ise en az 15gb oluyor ve ripi 1.5 gb oluyor.Ben bu dvd playerde 1.5 gb lık bir HD-DVD den riplenmiş ve dvd ye yazılmış bir filmi izledim diyorum.Diğer kullandığım dvd playerler bunu yapamadı ama bu cihazın bunu yapabildiğini yazdım.BAHSETTİĞİM OLAYDA Cihazın upsale yeteneğini kastetmiyorum yanlış anlaşılma olmasın.Cihaz zaten normal bir divx i zaten 1080i ye upsale yaparak hd görüntü kalitesine ulaşabiliyor. Umarım anlamışsınızdır.

• quote:

arkadasım hdrip olmasi icin min minimum 1280x720 çözünürlükte olmasi gerek ki bu cihazlarbu coznurlugu desteklemiyor malesef

quote:

quote:

Bence 752x416'yı göstermesi oldukça iyi. Kayınpedere aldığım Sunny SNY-4002 bu çözünürlükleri desteklemiyordu (daha doğrusu piyasadaki player'ların çoğu 720x576'nın üstünü (Maks. DVD çözünürlüğü) desteklemiyor). Ben de Trident 2304 siparişi verdim bugün. Bazen aspect ratio nedeniyle 720-760 arası yatay çözünürlüklü ripler çıkıyor piyasaya, en azından bunlarda problem çıkmaz.

• o 1280*??? olan filmleri ztn "mkv" olarak geliyorki ztn onları çalıştırma durumu yok. benim 50nin üstünde o çözünürlükte filmim var. onları da laptopu bağlayarak seyredecem mecbur. en güzeli HDMI çıkışlı laptop aslında ama biraz masraflı.
  • quote:

quote:

O zaman 720p HD Videolarıda göstermesi lazım.Bu çözünürlük hd 720p çözünürlüktür.Bunu sadece hd-dvd ler gösterebilir.Ben onlardan riplenen hdrip videolardan bahsediyorum.Siz hiç hayatınızda hdrip izlemediniz heralde.Dvd var dvd rip var,DVD 4.7 GB ken dvdrip 700 mb oluyor.HDrip te bir film 1.5gb oluyor en küçük,benim size bahsettiğim bu dosyalardır.HD-DVD ise en az 15gb oluyor ve ripi 1.5 gb oluyor.Ben bu dvd playerde 1.5 gb lık bir HD-DVD den riplenmiş ve dvd ye yazılmış bir filmi izledim diyorum.Diğer kullandığım dvd playerler bunu yapamadı ama bu cihazın bunu yapabildiğini yazdım.BAHSETTİĞİM OLAYDA Cihazın upsale yeteneğini kastetmiyorum yanlış anlaşılma olmasın.Cihaz zaten normal bir divx i zaten 1080i ye upsale yaparak hd görüntü kalitesine ulaşabiliyor. Umarım anlamışsınızdır.

Hocam yeterli bilgiye sahip olmadan burada arkadaşları eleştirmişsiniz. HD ve BLURAY filmler Matroska nın sıkıştırma formatıyla piyasada yer etmiştir ve HD-Rip,BluRay-Rip olarak tanımlanır minimum 1dvd boyutundadır esas Rip kavramı budur.

Tabiki sizde yanlış bir şey söylemediniz elinizdeki filmler HD kaynaktan riplenmiştir, Hdrip olarak geçer(sadece adı) formatı bildigimiz divx tir sadece dvd den degil HD filmden riplenmiştir. Yani forumda göreceginiz adı geçen hdrip filmler sizin elinizdeki 2cd lik divx filmler degildir saglıcakla kalın

• quote:

Orjinalden alıntı: ne bu yaa??

Tabiki sizde yanlış bir şey söylemediniz elinizdeki filmler HD kaynaktan riplenmiştir, Hdrip olarak geçer(sadece adı) formatı bildigimiz divx tir sadece dvd den degil HD filmden riplenmiştir. Yani forumda göreceginiz adı geçen hdrip filmler sizin elinizdeki 2cd lik divx filmler degildir saglıcakla kalın

Arkadaşım bende aynı şeyi söylüyorum ama ne yazıkki anlaşılamıyorum heralde.Neyle riplersen riple 1280x560 formatındaki görüntüyü cihaz açabilıyor yalnız akıcılık biraz yavaşlıyor izlerken benim hdrip dediğim olay budur.Sonuçta senin mantığınla düşünürsek her karesi 1280x560 dan oluşan 25 fps bir film demek saniyede 1280x560 dan 25 tane resimi ekranda göstermek demektir.Yani 4.7 gb olarakta bu görüntüyü xvid codecle kodlarsan cihaz gösterecektir.Buda bir başarıdır.Benim denediğim olay budur.Diğer playerlere bunu yaptıramadım..İsteyen istediğine inansın benim inandığım budur.Herneyse Rip olayında başka söyleceğim bişey yok

• quote:

Orjinalden alıntı: aaa

Saygısız ve fütursuzca yazanları görünce bu lafı söylemeden edemeyeceğim; "böyle başa, böyle tarak".
    "Böyle tüketiciye, böyle üretici" az bile.
    Hoş burası artık tüccar sitesi oldu ya, hata bende.
    Zaten bu yazacaklarımdan sonra yukarıda bana çamur lafı atarak kendi çamurluklarını görmeyen kişiler yerine büyük olasılıkla ben banlanırım ama hiç de umurum değil.
    Zaten böylelerinin olduğu yerde benim işim olmaz. Onların seviyesine inmektense orayı terk etmeyi tercih ederim.
    Bunca zamandır üslubumu bozmadan, arkadaşlarımızı uyaralım, kötü üründen koruyalım demişiz, kabahat işlemişiz ki, şu yazılan terbiyesizliklere bakın.
    Ben beni kaçmakla suçlayanlar gibi boş adam değilim ki kardeşim işim var, gücüm var. Her dakika burda nöbet mi bekleyeceğim.

Bu arada sözümün arkasındayım,
    Videoyu koyan arkadaş, playeri nereden aldığı ve ne marka HDMI kablo kullandığı konusunda bizleri de bilgilendirse sevinirdik.
    Daha sonra da özelden pm atsın, firmanın ikimize de yakın olan bir servisinde buluşalım, göreyim çalıştığını vereyim playerini gitsin (tabi şu anda da çalışıyorsa cihaz )

playerı kadıköy Evkurdan aldım, HDMI kabloyuda yazıcıoğlundan rastgele bi dükkandan aldım markasına dikkat etmedim.

Kendin demişsin işim gücüm var forumda nöbetmi tututcam diye, benimde işim gücüm var servise gelip videosunu ve resmini çekerek kanıtladığım şeyi tekrar kanıtlamaya gerek var ?

Ayrıca bu nasıl bi tabirdir "veriyim playerını gitsin" bu mantığın olduğu sürece buralardan gitmek için banlanmayı bekleme bence

• mkv dosyalari calistirmaz, calistirir diyen arkadasa da benden bir trident hediye ama calistirmazsa ondan bana hediye. Iste hodri meydan
  • mkv'yi çalıştırır demiyo zaten. 1280 çözünürlüklü dosyaları çalıştırıyo diyo. biliyosun playerlar 720*576 üstüne çıkmıyolar. (pek)
    eğer arkadaşımız hakkaten codec dönüşümü yapıp çalıştırmışsa süper olacak. ben de akşam denicem. ev 1280*??? çözünürlüklü film dolu.
  • arkadaşlar 2304'üm geldi. paketin açılmasında cihazların kullanılmasına kadar fotoğraflı detaylı incelemem geliyor. ama ne yazıkki plazma deiğil şu an için :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.