Şimdi Ara

TRIDENT H-2304 HDMI/USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
2
Favori
22.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende de o yazı cıktı. birazcık filmi acar gibi oldu ona benzer bir yazı vardı sanırım..
    belki de dedğini gibi prodji olabilir.ben hep prodjinin filmlerini indirdim..
    ama aynı codec leri kullanıyor.
    yalnız sunu söylemeyi unuttum.contractor filmi Dual bir film.2 seside barındırdıgı için olaiblirmi?

hdmı ise>

aslında var bazen bi kaç kez görüntü gitti. anlamadım bir türlüü..

ama menüden hdmi ayarlarnı değiştirdim.su anda bir sorun yok gibi gözüküyor
  • dual olan filmleri mi bi deniyim bakıyım
  • yok dual'leri çalıştırıyor ama 1. sesi. diğerine geçiş yapamadım. language tuşuna basınca "dur" işareti de çıkmıyo ilginç. diğer o an çalışmayan tuşlara baınca dur işareti çıkıyo neyse.

sanırım codec'le alakalı bişeler seçiyo. az önce 750*??? olan filmi açtı. yalnız 720 açmadığı oldu. 800ü de açmadı. gariplikler devam ediyor. az önce UDF formatında yaktığım DVD'yi de tanımadı. başta UDF olduğu için diye düşündüm ama dün 4.7GBlik Ratatouillr filmininin yine UDF şeklinde kaydettiğim DVD'sini koymuştum en azından klasörünü okumuştu. bilinmeyen disk uyarısı verdi. demek arada bişeler seçebiliyo
  • Kutu Üzerİnde Mp4 Cİhaz Üzerİnde Mpeg4 Yaziyor. Kullanma Klavuzunda Mp4 İŞlemlerİ BaŞlikli AÇiklama BÖlÜmÜ Var.

Aynen SÖyle Yaziyor.

"mp4, SikiŞtirilmiŞ Ses Ve GÖrÜntÜ Formatina Verİlen İsİmdİr.bu Format Mpeg-2acc Standartlarina GÖre HazirlanmiŞtir.ses Ve GÖrÜntÜ Sİnyallerİ 15:1, 20:1 Oranlarina GÖre YapilmiŞtir. Bu Format Yapisi İtİbarİyle Dvd Efektlerİne Benzemektedİr.
    Dİsk Play
    A Normal Mod
    1-normal İŞlemlerİ Yaparak Dİskİnİzİ Cİhaziniza Takin, Daha Sonra Cİhaziniz Dİskİnİzİn İÇerİsİndekİ Bİlgİyİ Okuyacak Ve Ekraniniza Getİrecektİr. EĞer Dİskİnİz Mp4 Formatili Bİr Dİsk İse Ekraninizda AŞaĞidakİne Benzer Bİr MenÜ Gelecektİr
    2-yÖn TuŞlarinizi Kullanarak KursÖrÜnÜzÜ İstedİĞİnİz MeÜnÜn Üzerİne Hareket Ettİrebİlİr Ve Enter TuŞuna Basarak MenÜye GİrİŞ Yapabİlİrsİnİz. Daha Sonra YÖn TuŞlari İle İledİĞİnİz Mp4 Şarkinin Üzerİne Gelerek Enter Yada Play/pause TuŞlarini Kullanarak Şarkinizi Dİnleyebİlİrİsİnİz."

Dİyor. Ama Nero Dan Encode EttİĞİm Mp4 Tanimadi Bİle. YanliŞ Bİr Şey Mİ Yapiyorum Bİlen Varsa AÇiklayabİlİr Mİ? Mp4 Lerİ Nasil Çalip OynatacaĞiz? Yoksa Cİhaz Çalmiyor Mu. Mp4 Fİlmlerİ De GÖstermİyor Herhalde.yaklaŞik 300 Mb 1,5 Saatlİk Fİlmİ Oynatamadim. Dİskİ GÖrmedİ Bİle.aÇiklama Yapabİlİrmİsİnİz.?

• Thdentist
    Eeee tozuttun iyice ya.
    Kardeşim, özelden pm at diyorum playerini vereyim, atmıyorsun burda cak cak ediyorsun.
    Ne yapacağım, yani rüzgara mı vereceğim, playeri. Yok servise gelemezmiş, yok bir player parası tutarmış, mış mış.
    Kendine güvenen adam atar özelden mesajını sorar, nerdesin kardeşim, nerde buluşalım kardeşim, nasıl yapalım kardeşim diye? Belki kapı komşusuyuz, ne biliyorsun uzak olduğumuzu, gökten kuşlar mı söyledi?
    Playeri veren benim, ben masrafı hesap etmiyorum da sen niye panik yapıyorsun?
    Ben üzüm yiyecem diyorum, sen tutturmuşsun bağcıyı dövecem.
    Bu durumdaki yaklaşımın bir tek şey olduğunu akla getiriyor, ben gene efendiliğimi bozmayıp, o şeyin ne olduğunu aşağıdakileri okuyarak insanların yorumuna bırakıyorum.

Şimdi insanlar mantık yürütsün
    Birileri bir firmanın bir ürününü ile ilgili yaşadığı tecrübeyi insanlarla paylaşmış, ve insanlara demiş ki; bunu almak yerine aynı firmanın şu ürünü daha cazip ve bunu ısrarla söylemiş.
    Bu forumları sürekli takip eden hangi arkadaş bu eleştirileri göre göre gider de o ürünü alır, siz söyleyin.
    Bence forum tecrübesi olan kimse almaz, alma niyeti olsa bile eleştiriyi görünce vazgeçer ya da eleştiren vatandaşdan hiç olmazsa daha ayrıntılı bilgi almaya çalışır.

DiscoverY_magic'in daha önce bu playerle ilgili yorum yazdığı bir başka sayfadahttp://resim.donanimhaber.com/m_17958988/mpage_3/key_/tm.htm
    (el elden üstündür mantığıyla) yardım istiyoruz tık yok, olmadı bu sayfada restleşiyoruz, vatandaştan yine günlerce hiç tık yok.
    Günler sonra birden, konuda birtek mesajı bile olmayan iki vatandaş (msaltik-thdentist ne hikmetse bir de ahbap-çavuşlar) çıkıyor, ürünü öyle bir ateşli savunuyor ki şaşmamak elde değil.
    Konuyla ilgili sayfada nöbet bekliyorlar, bu da yetmiyor eleştiren vatandaşların peşinde forum forum geziyorlar.
    Nerde ürünle ilgili bir eleştiri mesajı görürlürse hakaretlerin bini bir para.
    Üstelik bedava playeri de bağışlarcasına (oynamaya gönlü olmayan gelin misali).

msaltik-thdentist kardeşlerim, şu duruma bakan herkes sizlerin ne olduğunuzu ve neyin peşinde olduğunuzu çok net görür.
    Oldu olacak aletin bir de garantisini verin de, benim cihazı size getireyim, kendi servisinin bu kadar ilgileneceğini sanmam çünkü.

msaltik kardeşim
    Sen de okumayı öğren istersen artık.
    Yazdıklarımı ısrarla çarpıtman bu konuda sorunun olduğunu gösteriyor.

Bak o bahsettiğin cümlemi buraya aynen tekrar koyuyorum.

"5 ayrı mağaza" demişim,
    "(İki farklı hdmı kablo, mağazalar farklı olduğu için doğal olarak tv'ler ve playerlerda farklı)" demişim.

Sen bu cümlelerin neresinde "aynı" kelimesini görüyorsun. Mağaza "farklı", kablo "farklı", tv "farklı", player "farklı". Oldu mu?
    Daha iyi okuyabilmen için büyük harf yazmak isterdim ama maalesef yasak, artık büyüteç kullanırsın.

Bu arada altıncı cihazı ambalajını açtırmadan kusurunu bile bile aldım, zira HDMI olayı benim için o kadar da önemli (benim için önemli olan mtk oluşuydu) değildi. Evde dayanamadım bu cihazda da hdmı'yı denemek istedim. İlk taktım gösterdi, görüntü gitti-geldi, ayarları ile oynadım düzeldi. Yarım saat kadar izledim. Kapattım-açtım görüntü yok, bir iki deneme yok. Doğal olarak kablo kontrol, bir daha aç, geçmiş olsun, alette görüntüyü bırak elektrik yok. Gittim hemen, sağolsun aldığım yer zorluk çıkarmadı, değiştirdi. hdmi'ye bulaşmazsam sorunum da yok yani.
    Ama benim için önemli olmayan başkaları için önemli bir eksiklik olabilir diye de insanları uyarmak istedim.

Ben ne demişim?
    "Alacaksanız hdmı yi deneyin öyle alın"
    Başka sayfalarda da aynı işi gördükten sonra 2303 modelini alın, hem daha ucuz demişim.
    Nedir bu cümlelerde sizi bu kadar rahatsız eden?

msaltik-thdentist,
    hadi bakem, ne olduğunuz ortada iken daha da sizi muhatap kabul edip, klavyemi yormaycem, bilesiniz, size cevap vermeycem, dediğinizi yapcem, bu sayfayı terketcem.

Meydan sizindir, hayda bre pehlivanlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stentli -- 4 Ocak 2008; 1:29:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aaa

DiscoverY_magic'in daha önce bu playerle ilgili yorum yazdığı bir başka sayfadahttp://resim.donanimhaber.com/m_17958988/mpage_3/key_/tm.htm
    (el elden üstündür mantığıyla) yardım istiyoruz tık yok, olmadı bu sayfada restleşiyoruz, vatandaştan yine günlerce hiç tık yok.
    Günler sonra birden, konuda birtek mesajı bile olmayan iki vatandaş (msaltik-thdentist ne hikmetse bir de ahbap-çavuşlar) çıkıyor, ürünü öyle bir ateşli savunuyor ki şaşmamak elde değil.

Dostum,foruma mesajını yazdığında bayramdı ve bayramda memlekete gittim nete giremedim cevap yazmadım.Geldiğimde bu başlığa gereken cevabı yazdım hdmi çıkışında sorun yok dedim ama sen illa çalışmıyor dedin ve bir anda herkes beni pm yağmuruna tuttu herkesede yardımcı olmaya çalıştım.Cihaz default olarak hdmi kapalı olarak geliyor ve setuptan hdmi çıkışını aktif hale getirmen gerekiyor yoksa hdmi çıkışından görüntü alamıyorsun.Senin denediğin cihazlarda muhtemelen böyle idi ama küçük bir ayrıntıyı kaçırman olayı bu hale getirdi.Sen hdmi çıkışı çalışan türkiyede böyle bir cihaz yok dedin,böyle bir durum mantıkende mümkün deildir.Bu bir arızadır ve sence firma bu kadar cihazla uğraşmak istermi zaten ne kazanıyorki bu fiyattan adamlar.Vel-aslı kelam bir yanlış yaptın ve bu bir hataydı bu kadar kafana takacak bir durum yok.İnsanlar hata yapabilirler ne var bunda.Diğer arkadaşlarıda biraz daha geniş düşünmeye davet ediyorum.Sonuçta teklif bana yapıldığı için,ben player felan istemediğimi yazmıştım.

• yaw kardeşim senin işin gücün yok mu? bırak da insanlar doğru olanı görsünler siteden. kardeşim başka sitelere de "sakın bu playerdan almayın" diyen sen değilmiydin. şimdi özellikle seçtiğin kendi cümlenle insanları doğruya yönelten adam mı oldun. komedisin yaa.
    senin gibi vidi vidi edeceğime aldım elime kağıt kalemi player hakkında test edebildiğim kadar şeyi test ettim kendime görüşlerimi yazdım. fotoğraflar çektim koydum. o yazıyı da görmüşsündür heralde forumda. ama sen ne yaptın sadece kendinin, şu kadar adamdan sadece kendinin başına gelen bir durumdan dolayı "sakın almayın" yorumu yaptın. şimdi eğri otur doğru konuş. hangimiz forum mantığına daha uygun hareket ettik, hangimiz diğer kişilere daha faydalı olabildik. bi de madem HDMI çalışmıyo, böyle çok zoruna giden bi durum var. niye gidip illa bu üründen alıyosun. madem chipset'e önem verdin. koy verdiğin paranın üstüne azcık daha al sağlam bi player. ne yaptığını bilmez bi haldesin. çok ilginç. HDMI olayını da yarın deneyeceğim, çalışmayabilir sonuçta elektronik bi üründür. arızalı, ayıplı olanı denk gelmiş olabilir. ama öyle bişe olursa aynen kutusunda geri gönderirim, onlar da yenisini gönderirler. diyelim ki onda da sıkıntı oldu. o zaman da baktım sıkılıyorum para iadesi isterim. bu kadar basit. çok fazla zihin yoracak bi durum yok.
    bu arada dentist ile ahbaplık çavuşluk bişeler demişsin. kendisini tanımam ama daha uygar olarak bilgi alışverişi yapabildiğim birisi olduğunu söyleyebilirim. lütfen bu konunun işleyişini daha fazla bozma. millet senin vidi vidilerini okumak zorunda değil.

• ilk olarak tartışma amaçlı mesaj değil bu ona göre okursan sevinirim sonra yanlış anlaşılmalar çıkmasın ortaya

quote:

Orjinalden alıntı: aaa

Thdentist
    Eeee tozuttun iyice ya.
    Kardeşim, özelden pm at diyorum playerini vereyim, atmıyorsun burda cak cak ediyorsun.
    Ne yapacağım, yani rüzgara mı vereceğim, playeri. Yok servise gelemezmiş, yok bir player parası tutarmış, mış mış.
    Kendine güvenen adam atar özelden mesajını sorar, nerdesin kardeşim, nerde buluşalım kardeşim, nasıl yapalım kardeşim diye? Belki kapı komşusuyuz, ne biliyorsun uzak olduğumuzu, gökten kuşlar mı söyledi?
    Playeri veren benim, ben masrafı hesap etmiyorum da sen niye panik yapıyorsun?
    Ben üzüm yiyecem diyorum, sen tutturmuşsun bağcıyı dövecem.
    Bu durumdaki yaklaşımın bir tek şey olduğunu akla getiriyor, ben gene efendiliğimi bozmayıp, o şeyin ne olduğunu aşağıdakileri okuyarak insanların yorumuna bırakıyorum.

sen servisde görüşelim dediğin için ben masrafdan bahsettim, çünkü bildiğim kadarıyla servis sirkecide ben de feneryolundayım.

quote:

Konuyla ilgili sayfada nöbet bekliyorlar, bu da yetmiyor eleştiren vatandaşların peşinde forum forum geziyorlar.
    Nerde ürünle ilgili bir eleştiri mesajı görürlürse hakaretlerin bini bir para.
    Üstelik bedava playeri de bağışlarcasına (oynamaya gönlü olmayan gelin misali).

forumun bu bölümünde son 10 güne kadar hiç mesajım olmaması herhangi bir dvd player almadan önce araştırma isteğimle alakalı birşey. Hatta konu bile açmıştım HDMI ve USB player arıyorum diye herneyse gittim aldım HDMI'yın çalıştığını görüncede resim ve videoyu upload ettim ama sen reklam yapıyorsun dedin.
    Senin peşinde forum forum gezdiğimde yok diğer foruma 2004 yılından beri üyeyim sen o forumda da aynı şeyleri yazdığın için bende aynı resim ve videoları koydum.

quote:

"5 ayrı mağaza" demişim,
    "(İki farklı hdmı kablo, mağazalar farklı olduğu için doğal olarak tv'ler ve playerlerda farklı)" demişim.

Sen bu cümlelerin neresinde "aynı" kelimesini görüyorsun. Mağaza "farklı", kablo "farklı", tv "farklı", player "farklı". Oldu mu?
    Daha iyi okuyabilmen için büyük harf yazmak isterdim ama maalesef yasak, artık büyüteç kullanırsın.

bunu diyen bendim,yanlış anlamışım dediğini bu konuda özür dilerim. 5 ayrı mağaza diyince o mağzalarda aynı playerı farklı tvlerde denediğini düşünmüştüm.

quote:

Evde dayanamadım bu cihazda da hdmı'yı denemek istedim. İlk taktım gösterdi, görüntü gitti-geldi, ayarları ile oynadım düzeldi. Yarım saat kadar izledim. Kapattım-açtım görüntü yok, bir iki deneme yok. Doğal olarak kablo kontrol, bir daha aç, geçmiş olsun, alette görüntüyü bırak elektrik yok. Gittim hemen, sağolsun aldığım yer zorluk çıkarmadı, değiştirdi. hdmi'ye bulaşmazsam sorunum da yok yani.
    Ama benim için önemli olmayan başkaları için önemli bir eksiklik olabilir diye de insanları uyarmak istedim.

Esas en can alıcı yer burası. Divx izlerken 2-3 kere aynı görüntü gitmesini bende yaşadım. Görüntü gitmesi dediğim renklerin bir anda morarması daha sonra çözünürlüğü 720 den 1080 yada tam tersi yaptığımda görüntü normale döndü, televizyonum kalitesiz olduğu için ilk olarak ona bağlamıştım sorunu fakat demekki playerda olan bir sorun. HDMI harici birşeyle bağlamamış olmama rağmen şuan için bir sorun yok.

Ben firmanın savunucusu değilim çok kaliteli ahım şahım bir ürün olmadınıda hepimiz biliyoruz. Fiyat/performans olarak gayet iyi ama. Ne bakımdan iyi derseniz benim isteğim HDMI lı olması ve external HDDmi tanımasıydı ikiside oldu.

"aaa" sen HDMI muhabbetinde videoyu izleyip sendeki sorunun çözümüne yönelik mesajlar atsaydın yada reklamları izledik yerine sende çalışmış bende çalışmadı bendeki makinayı sende deneyeyim çalışmassa servise gider şunu yaparız bunu yaparız desen seve seve ben evimin kapılarınıda açardım.

Ama gördüğüm kadarıyla yapıcı olmadın sende her mesajının sonunda hala çalışıyorsa makinan diye not düştün sonuna. sen yapıcı olmayınca bende olmadım forumda kirlilik yarattık. özelden devam ederiz istersen...

• bu arada bnm external çalışmadı güç yetmedi. ama onun da bir aparatı varmış. bi arkadaş yazmıştı foruma. çok da problem değil. 4GB USB diskle hallederim. her USB çıkışın gücü bir değilki...
  • *.srt gibi altyazı dosyalarını küçük ve kötü gösteriyor..

*.idx ve*.sub şeklinde olan altyazıları ise gayet güzel..

bu srt dosyalarını sub formatına çevirdim subtitle workshop ile gene olmadıı.

niçin *.srt dosyalrını *.idx ve*.sub şeklinde göstermiyor bilgisi olan varmı ?

yade firmware update falan varmı bu cihazın ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: deuh256

*.srt gibi altyazı dosyalarını küçük ve kötü gösteriyor..

*.idx ve*.sub şeklinde olan altyazıları ise gayet güzel..

bu srt dosyalarını sub formatına çevirdim subtitle workshop ile gene olmadıı.

niçin *.srt dosyalrını *.idx ve*.sub şeklinde göstermiyor bilgisi olan varmı ?

yade firmware update falan varmı bu cihazın ?

idx/sub altyazı formatı altyazıyı metin olarak değil de DVD altyazılarında olduğu gibi grafiksel olarak (bitmap) saklayan bir altyazı türü, bu nedenle aynen DVD altyazılarında olduğu gibi cihazdan cihaza farklılık göstermemekte. Ama birçok basit Divx player bu formatı desteklemiyor ne yazık ki. Yani cihaz için metin olarak algılanmıyor. Video dosyasının üstüne bindirilen ikinci bir görüntü kanalı gibi.

srt, sub vb formatlar ise metin tabanlı formatlar, altyazıları zaman veya frame'ye bağlı diziler olarak içeren metin (text) dosyalarından ibaret, notepad ile dahi düzenleyebilirsiniz. Bu metin dosyaları sabit bir font bilgisi içermediklerinden, her player kendi kafasına göre bir font ile gösterime sunuyor. Genelde de dandik, küçük ve okunması zor fontlar yaygın her nedense.

• eyvallah Witchdoktor hocamm..

bu cihazla en fazla yazı tipi destegi gösterdigi gibi olacak sanırım...
  • arkadaşlar HB'den altın uçlu HDMI kablosuyla aldığım cihazı arkadaşımın 94 ekran plazmasına bağladım bugün. sorunsuz bir şekilde görüntü ve ses aktardı. HDMI konusunda kesin dille "çalışmıyor" ifadeleri bir kez daha yalanlanmış oldu.
  • Playerı 5.1 le kullanan var mı , girişleri doğru bir şekilde taktım fakat ses alamadım , bir ayar yapmak falan mı gerekiyor yoksa birşeyi eksik mi yaptım , yardımcı olabilecek var mı?
  • ben kullanıyorum..gayette güzel çalışıyor.
    analog ses ayarından 5.1 seçmen gerekiyor.
  • dostum sesle alakalı menüden bağlantı şekline uygun ayarı yapman gerekiyor.
  • Yok ya demin tekrar denedim ama olmadı beceremedim hoparlörleri doğru şekilde takıyorum ve menüden 5.1 i seçiyorum fakat olmuyor msaltik biraz daha açarmısın başka ne ayarı yapmam gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tilkea. -- 6 Ocak 2008; 21:34:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tilkea.

Yok ya demin tekrar denedim ama olmadı beceremedim hoparlörleri doğru şekilde takıyorum ve menüden 5.1 i seçiyorum fakat olmuyor msaltik biraz daha açarmısın başka ne ayarı yapmam gerekiyor ?

dostum yardım etmek isterim ama 5.1 sistem yokki. müzik setimi sterro olarak bağlıyorum. sen de hiç mi ses yok? yoksa 5.1 mi alamıyosun?
  • Ya bende logitech 5+1 ses sistemi var onu aparatla stereo üzerine taktım 5.1 ses alıyorum fakat surround değil stereo . hoparlörleri playera takıyorum 5.1 i seçiyorum menüden fakat ses alamıoyrum bu ses işinden falanda çok anlamam birşeymi eksik anlamış değilim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.