Şimdi Ara

TRIDENT H-2304 HDMI/USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
2
Favori
22.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar haftasonu arkadaşımın plazmasında denemeyi düşnüyorum. ama bugün için en azından cihazın yapabildiklerini bir keşfedeyim dedim. birkaçtane de fotoğraf yolluyorum.
    Öncelikle bağlantı yaptığım TV arçelik 70 ekran tüplü (böööğğğ demeyin), ses için Philips FW878C müzik seti 280W RMS, 3000W PMPO, 16cm wooferlı çılgın bişedir. TV'nin bağlantısı digiturk'un vermiş olduğu dandik bir scart. onu hemen altın uçluyla değiştirecem. müzik setini de sağ-sol şeklinde kaliteli bir kabloyla bağladım. Fotoğraflar Nikon D40 SLR.

Kutu içeriğini fotoğraflardan görmüşsünüzdür. abartısız ama iyi. aceleci bir insan olduğum için aleti söker sökmez elektriğe bağladım. scart ve müzik seti bağlantısını yapıp çalıştırdım ki ztn açılmıştı. dış görüntüsü hoşuma gitti. Sürücü kapağı devamlı olarak mavi renkte yanıyor. belki karanlıkta film seyrederken rahatsız edebilir. Kumandası biraz büyükçe çok fazla tuş var üstünde. lazım olacak herşey mevcut. yalnız tuşların basımı hiç güzel değil. çok yüksek yapmışlar. basma esnasında sağa sola yatıyo tuşlar. kumanda yaklaşık 6m mesafeden sorunsuz çalıştı.

ilk denemeyi DVD üzerinde yaptım. sürücü kapağı çok hızlı bir şekilde açılıyor. tepsisi şeffaf ve şık. cihaz genel olarak ucuz mal hissi vermiyor zaten. bu hoşuma gitti. DVD'yi okuma hızı çok iyi. DVD için söylenecek çok birşey yok işte. okudu, hızlıydı, kumanda işlevleri iyiydi. falan filan. dandik scartla dandik tv'ye bağlantı yaptığım için görüntünün sadece keskinliğinin iyi olduğunu söyleyebilirim. bu haliyle renkler cansızdı çünkü.

sonra DL DVD'ye çekmiş olduğum supernatural dizisini koydum. okuma hızına hayran kaldım. masaüstü bilgisayarımdaki LG ve Samsung DVD yazıcılardan da hızlı okudu. dosya ismini Supernatural 2-01.avi şeklinde vermiştim. 2. sezon 1. bölüm anlamında. o sonundaki "-01" kısmı ekranda gözükmedi. bilmiyorum belki benim tv 4:3 olduğu içindir. belki geniş ekranda daha geniş görme imkanı sunar. ama yine de sol üstteki sayaçtan dizinin istediğim bölümünü aşağı doğru gelerek seçtim ve oynattım. burda şunu belirtmem gerekiyor bütün bölümler AYNI dizin altında. yani her biri için ayrı dizin açmadım. altyazılarda karışma falan olmadı. bu önemliydi. 10. bölümden sonra da bir karışıklık yapmadı. 2, 7, 13, 14. bölümleri açtım sıkıntı yok. Ses kalitesi ve seviyesi süper. 40'a kadar açılan müzik setimin sesini 15de bırakmak zorunda kaldım ve sonra 10'a düşürdüm. altyazı boyutu fotoğrafta gördüğünüz gibi. bu boyutta tv için küçük yalnız 42" plazmada iyi olur. altyazının fontu da hoşuma gitmedi. arial narrow tarzında. hem küçük hem dar. Divx'te 32x ileri sardırma yaptım en ufak sorun yok. çok rahat okudu makine. okuyucusu hakikaten güzel. inşallah bozulmaz yakında.

sonra 4.7Gblik DVD taktım. filmlerin ayrı ayrı klasörlerini gördü. windows gezgini tarzında kolay kullanımı var. diski taktım arkamı dönüp oturduğumda dizin karşıma gelmişti bile. hakkaten ben bile şaşırdım. bahsettiğim gibi Cd1 cd2 şeklinde filmleri aynı dizinde olmasında bir sakınca yok. bunu bir kere daha gördüm.

fotoğraf makinemin SD kartını taktım. sorunsuz okudu. aynı dizin yapısı içinde dosya isimlerini gösterdi. fotonun üstüne geldiğinizde yanda önizlemesini de gösteriyor. tıkladığınızda da o fotodan başlayarak slayt show yapıyor. bnm makinem 6MPdir. bir dosyanın boyutu 2.3MB civarında. eğer fotolar arasındaki geçiş bir efektse sıkıntı yok yalnız değilse birazcık ama birazcık yavaş kalıyor. küçük boyutlu fotolarla denemek lazım.

sonra belki de en çok beklenen kısma geldim. 120GB 2.5" harici HDD bağlantısını yaptım. diski bir bölümü 10GB FAT32 olacak şekilde ikiye ayırdım. ve sorunsuz olarak okudu. buraya yazdığım ilk mesajımda çalıştıramadığımı yazmıştım. o kullandığım USB kablodan kaynaklanıyomuş. şimdi sorun yok. harika çalışıyor. ayrıca bunun 160GB olanını da çalıştırdım. boyut sorunu yok. 160GB'yi komple gördü.

USB'yi denemek için 256MBlık mp3 player taktım. hızlı bir şekilde okudu. mp3leri çok güzel bir şekilde çaldı. aynı diskin içine fotoğrafta koydum. kapasitesi düşük olduğu için 640*??? boyutunda divx formatında video klip te koydum. hepsini okudu ve başarılı bir şekilde oynattı. hafızası yetersiz olduğu için film koyamadım ama klip bana yeterli bilgiyi verdi. keşke sardırma testi de yapsaydım neyse.

burdan sonra işler ters gitmeye başladı
    800*??? 768*??? ve 736*??? çözünürlükte filmler koydum hiçbirini okumadı. "Video resolution not supported" yani çözünürlük desteklenmiyor uyarısı verdi. aslında bu beklenen birşeydi ama Discovery arkadaşımız açtığını söylemişti. neyse sorarız ona yine.
    bu arada 720*??? lık bir dosyayı da "Video GMC not supported" deyip oynatmadı. işin ilginci görüntüyü göstermezken, dosyaların sesini ve altyazısını gayet güzel bir şekilde verdi. acaba önüne geçilebilir mi diye düşündüm

deneme amaçlı iki tane farklı MP4 dosyası koydum. ikisini de görmedi bile. kılavuzuznu okumadım ama sanki MP4 değilde MPEG4 denmek istenmiş gibime geldi. neyse sonuçta okumadı

MKV dosyasını da görmedi. onu da beklemiyoduk ama umut işte :)

şu an aklıma gelen denemelerim bunlar. denememi istediğiniz birşey olursa yazın. elimden geldiğince bakayım. ama dediğim gibi asıl kalite testi haftasonu.

05.01.2008 TARİHLİ HDMI TESTİ SONUCUM

arkadaşlar HB'den altın uçlu HDMI kablosuyla aldığım cihazı arkadaşımın 94 ekran plazmasına bağladım bugün. sorunsuz bir şekilde görüntü ve ses aktardı. HDMI konusunda kesin dille "çalışmıyor" ifadeleri bir kez daha yalanlanmış oldu.

bunlarda fotoğraflar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 28 Ocak 2008; 13:59:11 >

• Neyse arkadaşlar msaltik yaptığı teste dönecem.Mp4 ve mvk olayını desteklemiyor demişsin.Diğer arkadaşlar açtığını söyledi.Seni yazını okuyunca kafam karıştı.Almaktan vazgeçtim.En azında mp4 ve yüksek çözünürlükleri açar diye umuyordum.

Msalktik tşkler testin için.
  • neyse biz konumuza dönelim cihazdan çok memnun kaldım. inşallah HDMI ve/veya plazma bağlantısı beni üzmez. hepsiburadadan aldım. yanında 2m. 24k altın kaplı HDMI kablo verdiler. haftasonu arkadaşıma gidip orda bi denicem. hem çalışıp çalışmadığını görürüz. hem de kalitesini.
  • MP4 bende açamadım arkadaşım sadece denemek için 2 tane sample indirmiştim. Açıkcası mp4 ün ne işe yaradığınıda anlamış değilim bu formata yabancı olduğum için. bu mp4 denilen psp, pocket pc ve cep telefonları için olan düşük çözünürlükdeki videolar değilmi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

neyse biz konumuza dönelim cihazdan çok memnun kaldım. inşallah HDMI ve/veya plazma bağlantısı beni üzmez. hepsiburadadan aldım. yanında 2m. 24k altın kaplı HDMI kablo verdiler. haftasonu arkadaşıma gidip orda bi denicem. hem çalışıp çalışmadığını görürüz. hem de kalitesini.

çalıştıracağına eminim kimsenin varlığını bilmediği aidata marka 1,5 yıllık lcd tv de çalıştırdım birde vestel marka tv de denedim 2sinde de çalıştı zaten çalışmaması için bir sebep yok.
  • ya ben ilk defa bir cihazı kullanırken ayarlarına falan girmedim. direk nasıl geldiyse öyle kullandım. ama ayarlarıyla okumasının bağlantılı olmyacağı da kesin. discovery okudum dedi. bi okusun benim yazdıklarımı bakalım ne dicek? o çalıştırmıştı çünkü 756*??? olanı. acaba işin içine codec mi giriyo. ama o da olmaması lazım. ne biliyim garip.

bu arada sana şunu söyliyim öyle 1280*??? çalıştıran bi player yok. sadece HD oynatıcılarda var o özellik. mesela PS3 gibi. onlarında en ucuzu 1000YTL. bu ürün ise 113 lira HDMI kablo ile. bence parasının karşılığını veriyor.
  • yaw çalışmayabilir. olur ya üretim hatası olur %1 sana denk gelmiş olur. en baba ürünleri ben geri gönderdim creative mp3 çalar şarj olmuyodu. hiç aklına gelir mi creative marka şarj olmıcak. ama oldu işte. ama nedir %1i geçmez. bu adam diyoki 5 tane denemiş aynı mağazada bilmem kaç tane kabloda denemiş olmamış. ordan kıllandım ztn.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

ya ben ilk defa bir cihazı kullanırken ayarlarına falan girmedim. direk nasıl geldiyse öyle kullandım. ama ayarlarıyla okumasının bağlantılı olmyacağı da kesin. discovery okudum dedi. bi okusun benim yazdıklarımı bakalım ne dicek? o çalıştırmıştı çünkü 756*??? olanı. acaba işin içine codec mi giriyo. ama o da olmaması lazım. ne biliyim garip.

bu arada sana şunu söyliyim öyle 1280*??? çalıştıran bi player yok. sadece HD oynatıcılarda var o özellik. mesela PS3 gibi. onlarında en ucuzu 1000YTL. bu ürün ise 113 lira HDMI kablo ile. bence parasının karşılığını veriyor.

ister istemez reklam gibi oluyor aslında ama xboxsım componentten bağlı olduğu için HDMI bir player ilk kriterimdi alırken ki bunla ilgili konu da açtım burada.

Aldığıma pişman değilim HDMI dan görüntü ALIYORUM, 2,5 inç lik HDD mi ekstra güç olmadan altyazı ile çalıştırıyorum sonuç olarak beklentilerimi karşılıyor. Ok eywallah divx altyazısı mükemmel değil ama sorun yaratacak küçüklükde de değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: thdentist

MP4 bende açamadım arkadaşım sadece denemek için 2 tane sample indirmiştim. Açıkcası mp4 ün ne işe yaradığınıda anlamış değilim bu formata yabancı olduğum için. bu mp4 denilen psp, pocket pc ve cep telefonları için olan düşük çözünürlükdeki videolar değilmi ?

Senin dediğin Mp4 playerler için sanırım yanlışlık oldu.Mp4 - mpeg-4 nero digital tarafından desteklenmiş format oluyor.Çözünürlükleri yüksek olduğu için görüntü kalitesi çok yüksek.

Aslında benim sorduğum soru yüksek çözünürlüklü filmleri açabiliyormu?
    Kastettiğim 1280 olanlar değil.750-800lük olanlar.

Mp4'ün açılımı = MPEG-4'tür ve bilindiği gibi Mpeg-4'te mpeg-1, mpeg-2 gibi bir video formatıdır !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 2 Ocak 2008; 23:17:56 >

• quote:

MP4 bende açamadım arkadaşım sadece denemek için 2 tane sample indirmiştim. Açıkcası mp4 ün ne işe yaradığınıda anlamış değilim bu formata yabancı olduğum için. bu mp4 denilen psp, pocket pc ve cep telefonları için olan düşük çözünürlükdeki videolar değilmi ?

MP4'ün benim için hiçbir anlamı yok. onlar H264 denen bi tarzda sıkıştırılıyo. ama çözünürlükleri VCD'nin bir üstü. 400*??? fln. yani çalmasına çok da sevinmezdim. çünkü onlar bahsettiğin gibi küçük ekranlı oynatıcılar için. bize yüksek çöz. lazımdı onu da beceremedik
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

quote:

Senin dediğin Mp4 playerler için sanırım yanlışlık oldu.Mp4 - mpeg-4 nero digital tarafından desteklenmiş format oluyor.Çözünürlükleri yüksek olduğu için görüntü kalitesi çok yüksek.

Aslında benim sorduğum soru yüksek çözünürlüklü filmleri açabiliyormu?

Mp4'ün açılımı = MPEG-4'tür ve bilindiği gibi Mpeg-4'te mpeg-1, mpeg-2 gibi bir video formatıdır !

ozaman bir fikrim yok, denemek için o formatta bir videomda yok

• ducatine arkadaşım ben mp4'lerin yüksek çöz. lü olanına rastlamadım hiç. çok üstüne düşmediğim için de olabilir. ama görüntüleri bnm hiç hoşuma gitmedi.
    bendekilerin özellklerine bakar söylerim sana istersen? belki ben birşey atlıyorumdur.
  • Arkadaşlar,öncelikle yazılanları okudum bazı yanlış anlamaları düzeltmek istiyorum gerçi daha önce de çok düzelttim ama hep yanlış anlama oluyor.Ben 1280 görüntüler derken mkv felan kastetmedim.1280x456 formatında ve hd-dvd den riplenmiş ama avi olarak bir görüntüyü arada sırada duraksayarak gösterdiğini söyledim.Ayrıca 848x576 formatları felan gayet düzgün oynatıyor.90 ytl lik bir cihazı nerdeyse blu-ray player anlayışı ile inceleyenler var.Cihaz hiç bir şekilde mp4 formatını okuyamıyor.Bunun için servisine götürdüm orda bazı yazılım müdehaleleri oldu ama mp4 hiç bir şekilde okumadı.Bir diğer farklılık diğer kullandığım playerlere göre vcd formatı olan .dat uzantılı doyayı usb den flash diske atıp bu cihazda oynatabildim.Önceki playerlerde bunu yapamadım.Altyazılarda karakter sorunu yok.Yani çok uzun altyazılar bile gösteriliyor,ancak 42 inç plazmada bile altyazılar küçük kalıyor.Srt formatı dışında hiçbir altyazıyı göstermiyor ve aynı klasörde olması gerekiyor.Bu cihaz için izlenimlerim bu.Bu zamana kadar 20 ye yakın arkadaş pm atıp bu cihaz için sorular sordular ve hepside şu an bu cihazı aldılar ve gayet memnunlar.Bazıları iddiaya girmek istiyor bazıları beni bir yere davet ediyor bu konularla uğraşacak vaktim yok.Kimseye playerde alamam kimseninde player vermesini istemiyorum.Benim bu cihaz için tecrübelerim bunlar kim ne derse desin,sonuçta bu cihazı ben üretmiyorum.Herkese playeri ile zevkli anlar yaşamasını diliyorum.Saygılar

• dostum ben 720'den büyükleri çalıştıramadım. sence neden? bi versiyon farklılığı falan mı var? ya da codec'le alakalı bişe

bu akşam başka da denerim olmazsa ama direk çözünürülük hatası verdiği için çok da umutlu değilim
  • Selam ,

Bu cihazı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum verdiğim fiyata göre aldığım performanstan gayet memnunum fakat tek bir problemim var oda altyazılar ; altyazılar çok ince (gerçi insan giderek alışıyor ama) bu durumu düzeltmenin bir yolu varmı update vesayre gibi ?

...
  • şimdilik yok ama kısa sürede update geleceğini düşünüyorum, bu işlerden ileri seviyede anlayan kullanıcılar başka bir platformda MTK çipinden yazılımı aldıklarını söylemişlerdi sadece geliştirilmesi kaldı demekki.
  • dentist arkadaşım sen şu 720*??? üstü filmleri çalıştırabildin mi?
    bende olmadı da
  • belki bu size yardımcı olabilir.arkaslar..

The.Contractor.2007.XviD.AC3.PRoDJi.avi , 720*384 , 25fps , DIVX (R) filmini hiç açamadı

The.Reaping.2007.HDRip.XviD.AC3.PRoDJi.avi , 720*296 , 25fps , XVİD filmini ise açtı fakat filmin
    içindeki hızlı sahnelerinde takılıyor.yavaş acıyor..
  • ben de contractor'u denemiştim. "video gmc not supported" diye bi hata verdi. şey farkediyomu acaba, hani sıkıştıran kişinin yöntemi
    unseen var, projdi var. böyle bir sürü tür var. WAF, TLF... ama sonuçta kullanılan divx codec değil mi niye açmasın. ilginç bi durum. senin HDMI bağlantında sıkıntı var mı arkadaşım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.