Şimdi Ara

TRIDENT H-2304 HDMI/USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
2
Favori
22.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilginç, yanındaki mavi led demi yanmıyor ?
  • o yanıyo ama motor dönmüyo hiç. sonuçta NTFS olması dönmemesini sağlamaz. ztn hareket etmediği için NTFS olduğunu da anlamaz

garip bi durum. bi daha deniyim bakıyım
  • dediğin gibi NTFS olmaması dönmemesini sağlamaz, benimki NTFS deyken boş gösteriyordu. Biraz uğraş bakalım inş. çalışır çok büyük rahatlık oluyor.
  • yok çalışmadı. çok ilginç yaa. bi de ne komik biliyosun. HDMI çalışmıyo diye ısrar edenler vardıya :) demek bi de bunu görseler. "USB de çalışmıyor" diye özel başlık açardı.
  • Kutu üzerinde Mp4 cihaz üzerinde Mpeg4 Yaziyor. Kullanma Klavuzunda Mp4 işlemleri başlikli açiklama bölümü Var.

Aynen söyle Yaziyor.

"mp4, sıkıştırılmış Ses ve görüntü Formatina verilen isimdir.bu Format Mpeg-2acc Standartlarina göre hazirlanmiştir.ses Ve görüntü sinyalleri 15:1, 20:1 Oranlarina göre yapilmiştir. Bu Format Yapisi itibariyle Dvd efektlerine benzemektedir.
    Disk Play
    A Normal Mod
    1-normal işlemleri Yaparak diskinizi cihaziniza Takin, Daha Sonra cihaziniz diskinizin içerisindeki bilgiyi Okuyacak Ve Ekraniniza getirecektir. Eğer diskiniz Mp4 Formatili bir disk İse Ekraninizda aşağidakine Benzer bir menü gelecektir
    2-yön tuşlarinizi Kullanarak kursörünüzü istediğiniz meünün üzerine Hareket ettirebilir Ve Enter tuşuna Basarak menüye giriş yapabilirsiniz. Daha Sonra yön tuşlari İle ilerlediğiniz Mp4 Şarkinin üzerine Gelerek Enter Yada Play/pause tuşlarini Kullanarak Şarkinizi dinleyebilirisiniz."

Diyor. Ama Nero Dan Encode ettiğim Mp4 Tanimadi bile. Yanliş bir Şey Mİ Yapiyorum bilen Varsa açiklayabilir Mİ? Mp4 leri Nasil Çalip oynatacağiz? Yoksa cihaz Çalmiyor Mu. Mp4 filmleri De göstermiyor Herhalde.yaklaşik 300 Mb 1,5 saatlik filmi Oynatamadim. Diski görmedi bile.Bu konuda bilgisi olan yok mu ? Bilenler açiklama yapabilirmisiniz.? Şimdiye kadar cevap veren olmamış? Yoksa gören olmadı mı?

• arkadaşım kimse cevap yazmamış derken, 2. sayfada player'la ilgili baya geniş olduğunu düşündüğüm bi inceleme yazım var. onu okumadın heralde. orda MP4 okumadığını yazmıştım. MP4ü okuyan da yok ztn. farklı kaynakların marklı MP4'lerini koydum okumadı. MP4'den kasıtların MPEG4 tür. aldatmaca demek istemiyorum, hata yapılmış diyelim. yazımı okumanı tavsiye ederim
  • Türkiyede MP4 (Mpeg4) okuyan DVD Divx Player yok mu diyorsun ? MP4 Mpeg4 aynı mıdır?
  • Video gösterebilen çin işi müzikçalarları düşünün, üzerlerinde hep "Mp4 player" falan yazar. Yani sadece Mp3 değil görüntü de var anlamında. Ama kendilerine özel bir video formatına çevirmeniz gerekir, Mp4(MPEG4) oynatmazlar.
  • plazmamı geçen hafta aldım. 50PV70F. tridentimi de taktım ve bir kez dha hayran kaldım. hakkaten parasının hakkını fazla fazla veriyor. HDMI bağlantıda 1-2 kez görüntü gitti tv'den sadece görüntü kaynağını önce başka bi yere sonra tekrar trident'e alınca görüntü aynen geldi. o kadarcık olur. o da nazarlığı olsun. altyazı boyutu da doğal olarak küçük gelmiyor artık
    almak isteyen arkadaşlar tekrar tekrar tavsiyedir.
  • aynısı bende de oluyor bazen 3-4 günde bir bazende bir filmde 1-2 kere. Sanırım kronik problem :)
    Altyazı boyutuna bende alıştım fakat beyaz zeminde görünmemesi kötü tabiki yazılım gelsin artık.
  • ARKADAŞLAR BİR KONTROL EDERMİSİNİZ?

Filmlerde altyazılı izlerken altyazılar eksik çıktıgı oluyormu??? Sanırım 60 karakter sınırlaması var.. Sizdede boyle birşey oluyormu??? Sirf bu yuzden divzx filmlerime altyazıyı gömüp oyle izliyorum zevki kaçmasın diye..

Yokmudur bir yazılım felan
  • playerı aldığımdan beri çok fazla divx izledim ama dediğin gibi birşeyle karşılaşmadım, o kadar uzun cümleli birşey de izlemedim açıkcası.

Bildiğim kadarıyla "word wrap" yok yani senin dediğin uzun cümleler sorun yaratıyor. Fakat elimde deneyebileceğim bir medya yok. Test edebileceğim metod varsa yardımcı olmak isterim.

Edit: Forumlarda yazılım görmedim, kendi sitesine Kaspersky trojan var diye girişi engelliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thdentist -- 25 Ocak 2008; 21:01:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emrah_Tr

ARKADAŞLAR BİR KONTROL EDERMİSİNİZ?

Filmlerde altyazılı izlerken altyazılar eksik çıktıgı oluyormu??? Sanırım 60 karakter sınırlaması var.. Sizdede boyle birşey oluyormu??? Sirf bu yuzden divzx filmlerime altyazıyı gömüp oyle izliyorum zevki kaçmasın diye..

dostum 1-2 yerde başıma gelen birşeyi anlatayım. hani altyazıları satırlara bölebiliyosunya. eğer bir satırdan ekrana sığmayacak kadar karakter varsa. bi yerden sonra onları üst üste gösteriyo. yani fazlalık kısmı ikinci bir satıra bölmüyor. yani bu çok abartılacak bir durum değil aslında. altyazıyı ilk çektiğinde 2 dakikanı ayırıp fazla satırları ikiye bölersin. brir filmin içinde bunlar olsa olsa 3-5 tane olur. o da olursa...

bu arada son zamanlarda HDMI sıkıntısı yaşamadım. belki de ısınmayla alakalı bişedir. benimkinin üstünde digiturk reciever'ı da var çünkü. ama şimdilik bi sıkıntı yok.

• hocam d ivxplanet.com dan bir altyazı indir herhangi bir altyazı.. sonra elindeki her hangi bir divx filmle birlikte aynı cdye veya flashbellege aynı isimle koy.. muhtemelen sende farkedeceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

quote:

ARKADAŞLAR BİR KONTROL EDERMİSİNİZ?

dostum 1-2 yerde başıma gelen birşeyi anlatayım. hani altyazıları satırlara bölebiliyosunya. eğer bir satırdan ekrana sığmayacak kadar karakter varsa. bi yerden sonra onları üst üste gösteriyo. yani fazlalık kısmı ikinci bir satıra bölmüyor. yani bu çok abartılacak bir durum değil aslında. altyazıyı ilk çektiğinde 2 dakikanı ayırıp fazla satırları ikiye bölersin. brir filmin içinde bunlar olsa olsa 3-5 tane olur. o da olursa...

bu arada son zamanlarda HDMI sıkıntısı yaşamadım. belki de ısınmayla alakalı bişedir. benimkinin üstünde digiturk reciever'ı da var çünkü. ama şimdilik bi sıkıntı yok.

hocam sizin soylediğiniz şeyi de denedim. Substitle wokshop ile vs. Ne yaparsam yapayım 61. harfi gostermiyor.. Birkaç arkadasa sormustum özel mesaj yoluyla onlar da aynı dertten muzdaripti.. Belki bir cozum bulunmustur umud ediyordum ama yok demekki

• quote:

hocam d ivxplanet.com dan bir altyazı indir herhangi bir altyazı.. sonra elindeki her hangi bir divx filmle birlikte aynı cdye veya flashbellege aynı isimle koy.. muhtemelen sende farkedeceksin

emrah arkadaşım bu son msjını bana mı yazdın tam anlayamadım. ne demek istediğini de. ama az önceki msjımda bahsettiğim ve dentist arkadaşımızında en doğru şekilde ifadesiyle "word wrap" olayı yok playerda. sığmayan satırdaki karakterler üst üste gözüküyor.
  • 61 (trabzon) göstermiyorsa durum kötü
    kardeş öyle bişe yaşamadım. yani elimde o tarzda çok uzun karakterlerin olduğu filmler var ama hangisi neresinde bulmam çok zor. sen yine manual olarak bölecen altyazı yapacak bişe yok. o da kolay bi işlem ztn.
    çok fazla kafa yormamışlar bu duruma heralde. ya da onların da kullandığı filmler kısa altyazılıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 25 Ocak 2008; 21:20:26 >
  • @msaltik : evet, üst üste altyazıyı yaşadım bende fakat bir mana verememiştim demek uzun olduğu için oluyormuş

@emrah_tr : dediğin siteyi zaten yıllardır kullanıyorum ama arama penceresinde 60 karakter uzunluğunda satırların olduğu altyazıları ara diye bir seçenek yok

şaka bir yana 2 ay olmuştur herhalde playerı alalı özet olarak eksileri ;
    . Altyazılar cılız fakat okumayı engellemiyor (beyaz zeminler hariç)
    . Uzun altyazıları desteklemiyor üst üste gösteriyor
    . HDMI da sebepsiz yere görüntü gidebiliyor fakat çözüm kolay ya source yada resolution değiştirmek
    . Mp4 açmıyor

Artıları :
    . Harika bir netlik ve keskinlik (HDMI)
    . Harici güç olmadan Ext HDD desteklemesi (firma yada model seçebiliyor ne yazıkki)
    . Divx, Xvid, Vob formatlarında %100 lük açma başarısı gösterdi

Uzun lafın kısası 90 küsür liraya aldığım bu aletten çok memnunum nedenine gelirsek; incecik bir kablodan (HDMI) ses ve görüntüyü transfer etmek (Component bağlasam X360 ı sökmem gerekecekti), Ext HDD mi görmesi ve altyazı ile oynatabilmesi. Ufak tefek hatalar ve eksiklikler illaki olacaktır ama fiyat / performans olarak gayet tatmin edici.

• quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

61 (trabzon) göstermiyorsa durum kötü
    kardeş öyle bişe yaşamadım. yani elimde o tarzda çok uzun karakterlerin olduğu filmler var ama hangisi neresinde bulmam çok zor. sen yine manual olarak bölecen altyazı yapacak bişe yok. o da kolay bi işlem ztn.
    çok fazla kafa yormamışlar bu duruma heralde. ya da onların da kullandığı filmler kısa altyazılıydı

yani hocam demek istediğim diyelimki o sn'deki senktrondaki altyazı 74 karakter.. siz bunu isterseniz her satıra 30 harf gelecek sekilde ayarlayın. 60dan sonra gostermiyor player haliylen ne soylenildiği anlasılmıyor... Bende cozum olarak elimdeki divx filmi uygun altyazı ile tekrardan encode ediyorum.. Altyazıyı filme gomuyorum.. Ondan sonra isterse cihaz altyazı desteklemesin, CNbc-e veya e2 deki filmler gibi altyazı dublajlı oluyor

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.