Şimdi Ara

TRIDENT H-2304 HDMI/USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
2
Favori
22.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 30 küsür GB ın üstünü Fat32 formatlayamıyor değil mi, partition magic tarzı programlar yapıyor ? Ben harddiski formatlarken windowsun kendi programını kullandım bir de "msaltik" arkadaşa sormak lazım o nasıl formatladı çünkü ikimizde de WD var farklı boyutlarda ikimizin de çalışıyor.

Eğer o da windowsun kendi programını kullanarak yaptıysa son tavsiyem birde benim gibi 2 ye bölüp Fat32 olan bölümü ufak tutmak, izlemek istenilen birşey olduğunda NTFS biçiminde formatlanmış bölümden videoları Fat32 ye aktarmak.

Üşenmezseniz ve veri yedekleme yeriniz varsa bir deneyin, cevapları takip ediyor olacağım.
    Kolay gelsin

Edit : Bigisayara taktığımda 2 bölüm için de autorun çalışıyor. Problemin bu olmadığına emin olabilirsin.
    Ayrıca bu dediğimi yapması zahmetli (verileri yedekle, sonra tekrar yaz vs vs..) ama kesinlikle harddiski gördükden sonra iyiki yapmışım diyorsunuz. Çok rahat oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thdentist -- 8 Şubat 2008; 15:43:52 >

• harddiskimi seninki gibi bölümlendireceğim. fat32 ve ntfs olarak. bunu partition magicle yapmamın bir sakıncası yoktur sanırım. bölümlerde 20 fat32 60 ntfs olacak. fat32'lik bölümü de etkinleştireceğim söylediğin yöntemle. (win xp'de menüde active seçeneği yok. sanırım budur.) ama denemeyi ancak bu gece yapabileceğim. ilgine teşekkürler....

not: mesajını kendi mesajımı gönderdikten sonra gördüm. windows'da disk biçimlendirme programı hangisidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercumende -- 8 Şubat 2008; 16:13:53 >
  • partition magic ile yapma, windows ile yap bölümlemeyi.
  • mesajını kendi mesajımı gönderdikten sonra gördüm. önceki mesajıma ekleme yaptım ama görmeyebileceğin düşüncesiyle burada sorumu yeniliyorum. windows'da disk biçimlendirmeyi nasıl yapacağız. diskin üzerine tıklayıp biçimlendir seçildiğinde sadece ntfs biçimlendirme yapabiliyor durumdayım da...
  • bilgisayarıma sağ tıkla yönet'i seç. Açılan sayfada disk yönetimi tarzı birşey var (ingilizce vista kullandığım için tam çevirisini yazamıyorum).

Resim :http://img292.imageshack.us/img292/87/hard2rt8.jpg

Bölümlere sağ tıklayarak çıkan seçeneklerle silebilir, bölebilir, formatlayabilirsiniz. Hatta bu "active" seçeneği bile işlem sonunda XP de de çıkabilir.
  • thdentist senin soyledin sıra ile calıstırdım 400 gb smartmedia player hdd ye
    ulaştım okuma suresi 2-3 dk ama okuduktan sonra klasorlerin arasında geçiş
    son derece hızlı

500 gb lik mybooka hala ulaşamadım smartmedinanın format programı ile
    tekrar deneyecegim

bu alt yazı ile doktor dizilerini seyrederken sıkıntı duyacagım :)

• bir tanesini çalıştırdığına sevindim aslında 3,5 inç lerde sorun olmaması lazım elektiriği dışarıdan aldıkları için önemli olan formatı doğru ayarlama. Yukarıda anlattığım windowsun kendi yöntemiyle yaparsan sorun olacağını sanmıyorum mybook'da da.

yazılım güncellemesi için uğraşılıyor kısa bir sürede çıkacağını umut ediyorum başka platformlarda üstadlar gayet ciddi ve özverili çalışıyorlar yakından takip ediyorum eğer çıkarsa izinimi alarak buradan paylaşırım.
  • 20 gb fat32 bölümü etkin olarak atadım. söylediğin yöntemle thdentist. denedim ve sonuç değişmedi. kafa atmalar devam ediyor :). 60 gb'lık ntfs bölümü biçimlendirmesinden kurtarıp bir daha denedim sonuç değişmedi :( benim aygıtın k2304 olması sizinkilerin h2304 olması buna neden olabilir belki de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercumende -- 8 Şubat 2008; 21:51:17 >
  • 2,5 luklarda farklı markalar farklı güç gereksinimi duyuyor olabilir. Şans eseri WD ler çalışıyor olabilir. Ben sadece bunları yaparak çözüme ulaştım. Umarım sende ulaşırsın. Yoksa bu konularda öyle ahım şahım bir teknik bilgi sahibi değilim Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum
  • benim 2,5'luk da WD. bölgesel bir voltaj düşüklüğü bile bu soruna sebep olabilir diye düşünüyorum. trident yazısı çıktıktan sonra makineyi tak demiştin. öyle yaptığımda disk dönmüyor. sadece ışığı yanıyor makinenin. makineyi dvd player stand bye konumuda iken taktığımda disk dönmeye başlıyor. makineyi açtığımda dönmeye devam ediyor. usb'yi seçtiğimde kafa atıyor. sanırım voltaj kaynaklı sorun. şunu öğrenmek istiyorum. makineyi siz taktığınızda dönmenin dışında okumayı andıran bir titreşim hissediyor musunuz? yoksa usb'yi kumandadan seçtikten sonra mı okumaya başlıyor?

büyük olasılıkla bende makine çalışmayacak ama, gösterdiğin ilgiden dolayı müteşekkir olduğumu belirtmeliyim thdentist. bir gün yolun ankara'ya düşerse WD'lini yanına almayı unutma. deneriz :)
  • ilginç gerçekten bende taktığında dönmeye başlıyor hatta denk gelirse rezonansa girip ahşaptan uğuldama sesi geliyor, tuşa başınca ise tek bir çıt (kafa atma) sesi duyuluyor. Dvd playerın lcd ekranı sönüyor ve beklemeye başlıyor. Bazen waiting yazıyor bazen yazmıyor. niyaheyinde dosyaları görüyor.
    Bölgesel voltaj düşüklüğünden olacağını hiç sanmam yinede uğraşmaya devam edin çıkmadık candan ümit kesilmez ama olmazsa bu herhalde h v k serileri farkından olmuş olacak.

cemusta nickli arkadaş birini tanıtmış, 3,5 luk WD yi tanıtmakla uğraşıyormuş şuan.

120lik WD yi çalıştıran msaltik arkadaşa mesaj attım daha geri dönedi, o da tecrübelerini paylaşınca belki yol katedebiliriz.
  • ok. bir dizi deneme daha yapabiliriz. hdd nasıl olsa bomboş bu hafta sonu boyunca... cihazla ilgili bir sorum daha olacak. dvd'lere genelde divxleri -eski bir vestel 4550 kullanıcısı olarak- 6 tane 700'lük dosyalar halinde doğrudan kök dizine, isimleri aynı olan altyazılarını da aynı yere kaydetmiştim. bu cihazda vestelde olduğu gibi sanırım önce altyazıyı göstereyim, sonra filmi başlatayım gibi bir seçenek yok. alfabetik sıradaki ilk 3 700'lük divxlerin altyazılarını altyazı tuşu ile gezinerek bulunabiliyor. ama sonraki 3 700'lük için bir çözüm üreteniniz var mı?
  • bu konu hakkında bir fikrim yok, optik okuyucuyu hiç kullanmıyorum hatta hep harddiski takıyorum.
    çözüm olarak sadece o 6 filmi klasorlerle atmanı tavsiye edebilirim, tabi arşiv varsa tekrar uğraşılmaz. yazılımla çözülebilecek bir sorun olduğunu varsayarsak gelecek yazılımlada sonuca ulaşamayacaksın çünkü 2 aydır sadece altyazı ile uğraşıyorlar ve tam bir çözüme ulaşılmadı ulaşıldığında da bu tip sorunlara vakit ayırıcak mecalleri kalmayacağını düşünüyorum
  • aslında benim bu cihaza bulaşma öyküm biraz ilginç anlatayım da gülün. benim bir vestel 4550 dvd-divx playerim var. oturmuş ailecek gündeme uygun persopolisi izliyorduk ki -sanırım devrim muhafızları veya takdiri ilahi bizim yeterince seyrettiğimizi düşümüş olacaklar- birden görüntü dondu kaldı. makineyi restart edip çalıştırdığımda bir daha hiçbirşeyi okumaz oldu. bizim peder geçtiğimiz salı bunu yetkili servisine götürmüş. "15 gün içinde!!! yaparız abi ama dvd kapağına 55 ytl!!! sıkıştırırsan" demişler. bizimki ne yapayım dedi ben de boşver zaten o kadar fiyata dvd playerler var dedim tabiatıyla. ve anında bu 2304 siparişi verdim. ertesi gün babam şu vestelin içini bi göreyim diye açmış. sonra da kapamış. yani hiçbirşey yapmamış. ne olsa beğenirsiniz :) makineyi taktığında vestel dvd'leri yeniden görüyor... :) hikaye aslında devam ediyor da uzatıp kafanızı şişirmeyim.
    kıssadan hisse; yetkili servisine gitmem zaten derseniz vestel alınız :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercumende -- 8 Şubat 2008; 22:49:57 >

• gitti gidiyor'da son beş 4 ürün, birini ben aldım fiyatı bana uygun geldi 63 YTL. h2304 diye aratırsanız tek sonuç çıkıyor.. Şu sıralar hiçbir sitenin stoğunda ben ürünü bulamadım ondan bilgilendireyim dedim.. satanla filan hiçbir alakam yok onu belirteyim..
  • topicdeki tüm mesajları okumadım. ancak çoğunluk memnun gibi? benim için önemli olan usb okuması ve 720p videoları oynatması. bu ürünü alsam pişman olurmuyum?
  • 720p videoları okutmaz malesef
  • Hocam birincisi elektronik bir ürün alıyorsun ... Gidip en kralını alırsın elinde patlar , en dandiğini alırsın 40 yıl kullanırsın ... Şans işi senin de bildiğin üzere..Aletin oynatmadığı format yok neredeyse, takır takır çalışıyor .Altyazılar küçük diye belki canın sıkılabilir ,onu da MTK çipsetli olduğu için düzeltebiliyorlar . Ama ne zaman düzeltirler onu bilemem ...Bu arada hiç katmadığımız bir şey var . Fiyatı .Bu fiyattaki bir ürünü , pioneer , panasonic gibi bir devden almaya kalksan .... bayağı bir masraf etmiş olursun .Performans/fiyat bakımından da süper.E daha ne olsun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jackosman

Hocam birincisi elektronik bir ürün alıyorsun ... Gidip en kralını alırsın elinde patlar , en dandiğini alırsın 40 yıl kullanırsın ... Şans işi senin de bildiğin üzere..Aletin oynatmadığı format yok neredeyse, takır takır çalışıyor .Altyazılar küçük diye belki canın sıkılabilir ,onu da MTK çipsetli olduğu için düzeltebiliyorlar . Ama ne zaman düzeltirler onu bilemem ...Bu arada hiç katmadığımız bir şey var . Fiyatı .Bu fiyattaki bir ürünü , pioneer , panasonic gibi bir devden almaya kalksan .... bayağı bir masraf etmiş olursun .Performans/fiyat bakımından da süper.E daha ne olsun ?

@unpop 720p videoları oynatamadığını söylemiş hiç şans yokmu oynatması için ya birde alt yazı boyutu ne kadar küçük? ss yayınlandımı bu konunun içinde? teşekkürler.

• 720p oynatmıyor öyle bir şans da yok. ya bilgisayarı bağlayacaksın yada daha yurtdışında yeni yeni satışa sunulan 3-4 cihazdan birini alıcaksın ki fiyahlar hiç de ucuz değil.

Altyazı için çalışıyor yakında çıkacaktır yeni yazılım. Şu anki hali ideal değil tabki ama ben zorlanmıyorum. Önceki sayfalarda msaltik arkadaşın resimli incelemesinden altyazı boyutunu görebilirsin, saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.