Şimdi Ara

TRİGER DEĞİSİMİ(KM-YIL SORUNU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba beyler.Hemen konuya gireyim.2009 model 1.2 aveo aracımızın triger kayışı hiç değişmedi.Araç 30 bin km de.Genelde garajda yatıyor.Bu aralar maddi sıkışıklıktan dolayı değistiremedik triger kayışını.Sizce durumun çok aciliyeti var mı veya ne kadar idare eder?Bir konuda 8 yıllık kalosunda triger değiştirmemiş olduğunu görmüştüm.
    Durum hakkında az çok tavsiye verirseniz sevinirim,sağolun.

• Normalde 5 yıl 100.000 km de değişir derler. Servislerde bunu dayatir ama reel de eminim 6-7-8 yıl 120-130 bin km lerde değiştirenlerin sayısı cok fazladır.

Ben 2006 civic in trigerini 105 bin km de 2013 yazında değiştirmiştim.
  • Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız sizinki gibi çok örnek var ama insan tedirgin oluyor.Geçen 400 km yol gidecektik aklımıza takıldı.Bende sizin gibi düşünüyorum.
  • Yıl olarak genelde 4 yılda bir değişmesi gerekiyor. Km olarak ise araç firmalarına göre değişiyor ama sizin aracınız yaklaşık 6 yaşında.

Buna göre değişim zamanı geçmiş bile. Bir şey olmaz dersiniz ama olursa bedeli çok ağır olur.
  • Ben normal değişim zamanını bilmiyordum bile geçen forumda okudum içime kurt düştü.O zaman en yakın zamanda değiştirmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhn2355

Ben normal değişim zamanını bilmiyordum bile geçen forumda okudum içime kurt düştü.O zaman en yakın zamanda değiştirmek lazım.
    2008 c-max i 2014 yılında 36 bin km de aldım, adam 90 binde değişecek diyordu Aracı aldıktan bir gün sonra 37bin km de değiştirdim ben. Fabrika 4 ya da 5 yıl diyor bu araçta, 6 yıl sorun çıkarmamış ancak koparsa risk büyük.
  • Bu işler birazda şans işi adamınki 10 yıl olmuştur kopmaz sen biraz aksatırsın motor elinde kalır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Bu işler birazda şans işi adamınki 10 yıl olmuştur kopmaz sen biraz aksatırsın motor elinde kalır
    bende getz vardı 2007 model daha 3 ay önce değiştirdim. araba 50bin km deydi. triger kayışı sağlamdı ama diğer kayışlar kopmak üzereydi.
  • Hocam kusura bakmayın bugün girmedim.Diğer kayışlar derken neyi kastetdiginizi anlamadım.
    Edit:Cevap verenlere teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhn2355 -- 2 Ekim 2015; 18:20:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhn2355

Hocam kusura bakmayın bugün girmedim.Diğer kayışlar derken neyi kastetdiginizi anlamadım.
    Edit:Cevap verenlere teşekkür ederim.
    8 senedir değiştirilmemiş yol gitmese bile plastik lastik türü bir malzeme zincir olsa o değişmez tamam ama onda da arada bir çalıştırılıp yağlanması sağlanması gerekli bir parça. değiştirilmesi gereklidir kayış iyice özelliğini yitirmiştir bunun bir kontrolü var normalde normal ömrü içinde iken parmakla bastırırsın 1 cm esneklik payı vardır. ve ayrıca ip türü şeyler vardır içerisinde bu ipler dışarıda ise veya çatlamalar var ise değişecek. kopmasa bile sente atlatabilir. büyük hasar oluşturur.
  • gkhn2355 kullanıcısına yanıt
    Hocam serviste gösterip kayışların durumuna göre değişim yapmanız gerekir, siz serviste kayışların durumuna baktırın ona göre hareket edin.

Bizim araçtan örnek verirsem eğer bizim 1.6 HDI Citroen için triger kayışı değişim periyodu 10 yıl-180.000km.
  • gkhn2355 kullanıcısına yanıt
    V Kayışı
  • Birazda kullanım ile alakalı motor freni yapmak adına yığdırma yapılıyorsa yüksek devirlerde çok çıkıyorsanız debriyajı normal sert bırakırsanız kayış ömrü normalinde altında olur. Yok bunlardan uzak sürüş sitiliniz varsa kopma riski en az olur. Ama ne olursa olsun. Çok geçirmeden değiştirmek gerekir.
  • Sizin arac 4 yil/60.000 km dir. Buna gore degistirmeniz gerekir. Trigerin sakasi olmaz hic inatlasmayin. Triger sonuc olarak kaucuk tan yapilan bir parca km yapmasanizda eskir. Ayrica su pompasini da degistirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Sizin arac 4 yil/60.000 km dir. Buna gore degistirmeniz gerekir. Trigerin sakasi olmaz hic inatlasmayin. Triger sonuc olarak kaucuk tan yapilan bir parca km yapmasanizda eskir. Ayrica su pompasini da degistirin.
    Triger işi şansa bırakılacak bir olay değildir, denilenden çok uzun süre gidebilecek kapasitede olmasına rağmen kendi fiyatı koptuğunda çıkabilecek masrafa göre çok az olduğundan aksatmadan değiştirmek en güzelidir.
  • Zaman ayırıp cevap verenlere teşekkür ederim.Uyarılarınız doğrultusunda bu hafta içinde değiştireceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Hocam serviste gösterip kayışların durumuna göre değişim yapmanız gerekir, siz serviste kayışların durumuna baktırın ona göre hareket edin.

Bizim araçtan örnek verirsem eğer bizim 1.6 HDI Citroen için triger kayışı değişim periyodu 10 yıl-180.000km.

Kauçuk bir kayış için 10 sene çok uzun bir süre... Triger zincirli değil dimi?
  • ankay2 kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu söylediğimde bu soruyu mutlaka alıyorum.

Triger zincir değil normal kayış fakat değişim periyodu Citroen'de böyle 10 yıl-180.000km ama servise her gittiğimde özellikle kayışlarının durumunu soruyorum.

Zaten arabayı senede yaklaşık olarak 10.000km'den biraz fazla yaptığımızdan senede 1 kere bakıma yetkili servise gidiyoruz haliyle bu süre bizim için daha da uzun oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 3 Ekim 2015; 12:43:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Hocam bunu söylediğimde bu soruyu mutlaka alıyorum.

Triger zincir değil normal kayış fakat değişim periyodu Citroen'de böyle 10 yıl-180.000km ama servise her gittiğimde özellikle kayışlarının durumunu soruyorum.

Zaten arabayı senede yaklaşık olarak 10.000km'den biraz fazla yaptığımızdan senede 1 kere bakıma yetkili servise gidiyoruz haliyle bu süre bizim için daha da uzun oluyor.
    Klasik olacak ama "bir yaşıma daha girdim" Farklı marka-model araçlar kullandım. En fazla duyduğum 5 sene - 120bin km idi, citröen maşallah nasıl bir kayış kullandıysa

• ankay2 kullanıcısına yanıt
    Hocam severek kullanıyoruz Citroen'imizi yetkili servisimizden de çok memnunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.