Şimdi Ara

Triptonic - otomatik vites kullananlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşla iddaya girdik , idda konusu ; triptonic veya otomatik viteslerde debriyaj bulunan araçlar mevcut mu ? Yani bir araç otomatik veya triptonic olup debriyaja sahip olabilir mi ? Benim bildiğim olay triptonic'lerin bazılarında debriyaj bulunuyor . Fakat arkadaş hiçbir şekilde debriyaj ne otomatikte nede triptonicte bulunmaz diyor .

• bulunmaz.
  • Yukarı ...
  • pek bir tecrübem olmadı ama eski aracım jetta tiptronik dsg ydi.debriyaj falan yoktu
  • Benim aracımda triptonik.Debriyaj felan yok.
  • bulunmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrVortex

Benim bildiğim olay triptonic'lerin bazılarında debriyaj bulunuyor .

Cevap için kendi sorundan yola çıkabilirsin. Hangi araçlar bu bildiklerin mesela?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S tronic vites tam otomatik mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • debriyaj olsa otm olmaz zaten biraz mantık
    yanlız şöle birşey var pedal olmasada yarı otm şanzımanlarda robotik olarak debriyaj var devirine göre vites düşürüp büyüteceği zaman sizin yerinize sistem kavrama yapıyor
  • babamın aracı tam otamatik, son kullandığım iki araç tiptronik, ablamın aracı tiptronik. Sonuç : tiptronik ve tam otomatik araçlarda debriaj olmaz :D Arkadaşların da belirttiği gibi mantığa ve amaca ters
  • debriyaj bulunmaz ama otomatikleştirilmiş şanzımanlarda araç debriyaja kendi basar örnek olarak fiatın dualogic'i ama pedal bulunmaz bunlardada
  • olmaz
  • debriyaj vardır pedalı yoktur.

triptronik değil zaten tiptronik
  • Bulunmaz.
  • klasik otomatiklerde ne debriyaj ne de pedalı yoktur; tork konvertörü denen türbün vardır..
    yarı otomatik/çift kavrama v.s. şanzımanlarda dabriyaj balatası buluup; otomatik kontrollüdür,pedal yine yoktur..
    var gibi gördüğünüz de pedaldan el frenli mersodur
  • Yok
  • Vardır arkadaşlar. Geçenlerde 24 kanalında izlerken aklımda kalmıştı. Bilirsiniz belki ralli pilotu bir ablamız sunuyor programı. Orada tırı sürerken otomatik şanzımandan bahsediyorlardı. 2 ve 3 pedallı lafları geçmişti. Aklımda kalmış. Konu çıkınca bir araştırdım linkini buldum...Arada aşağıdaki cümle geçmekte...

http://www.scania.com.tr/hakkimizda/basin-bultenleri/2010/scania-dan-dunyanin-en-guclu-cekicisi.aspx

"Tam otomatik veya debriyaj pedallı seçenekleri bulunan Opticruise’da elektro hidrolik kontrol sistemi otomatik debriyajda yüksek duyarlılık ve manevra sırasında ekstra debriyaj kontrolü imkanını tanıyor."

• yarı oto. araçlarda debriyaj vardır ancak debriyaj pedalı yoktur....vites geçiş esnasında bir robot sizin yerinize debriyaja basıyor....ancak tam oto. araçlarda debriyaj yoktur.
  • Yari otomatik Araclarda var dsg edc v.s cift kavrama

İki tane debriyaj baski balata var ama sen basmiyorsun

DSG den ornek verelim
    İki tane baski balAta var sagli sollu ortada tribun var
    Birinci baski 1-3-5-7 vites
    İkinci baski 2-4-6- geri vites
    Okadar hizli vites atiyorki manuel olarak o hiza yetismek mumkun degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitto

Vardır arkadaşlar. Geçenlerde 24 kanalında izlerken aklımda kalmıştı. Bilirsiniz belki ralli pilotu bir ablamız sunuyor programı. Orada tırı sürerken otomatik şanzımandan bahsediyorlardı. 2 ve 3 pedallı lafları geçmişti. Aklımda kalmış. Konu çıkınca bir araştırdım linkini buldum...Arada aşağıdaki cümle geçmekte...

http://www.scania.com.tr/hakkimizda/basin-bultenleri/2010/scania-dan-dunyanin-en-guclu-cekicisi.aspx

"Tam otomatik veya debriyaj pedallı seçenekleri bulunan Opticruise’da elektro hidrolik kontrol sistemi otomatik debriyajda yüksek duyarlılık ve manevra sırasında ekstra debriyaj kontrolü imkanını tanıyor."

tır çekicisi arkadaşım bu, binek araç değil. binek araç dorse ile manevra yapma gereği duymadığı için otomatik viteslerde debriyaja ihtiyaç yoktur

• Tiptronic araçlarda debriyaj vardır.
    Tam otomatik arabalarda yoktur.
    diye söylenir hep...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.