Şimdi Ara

Triptonik araç için Kartalda usta önerisi olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2010 Yaris aracım var. Şanzıman ustası lazım. Tavsiyesi olan arkadaş var mı acaba? Forumda biraz arama yaptım. Pek bir sonuç elde edemedim.

Yanlış yere ki nu açmışsam kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun nedir belki anlayan olur triptonik bu arada yarı mı oluyiii

• Evet yarı otomatik. Aracı servise bakıma götürmüştüm. Bir aydır vites geçişlerinde hafif sertleşme olmuştu. Birkaç defa da ilk hareketten önce vitese atınca geç geçiyordu. Bakmalarını söyledim. Debriyaj takımı değişmeli falan dediler. Şu anda araçta ekranda arada sırada şanzıman hatasını belirten uyarı yanıyor. Kırmızı şekilde. Yola çıkacağım. Bu hafta halletmem lazım.

Kartal’da bildiğiniz usta varsa gidip hiç bilmediğim , işten anlamayan bir ustaya teslim etmeyeyim diyorum.

Mesela doğanşanzıman adını gördük birkaç yerde.

İlginize teşekkürler

• Merhaba,
    MMT şanzıman için Güngören Toyotronic yada Maslak Tem Toyotayı tavsiye ederim. İlla kartalda olacak diye kendinizi şartlamayın, işin ve parçanın ustalarına götürün.

MMT şanzımanda problemler sadece baskı balata kaynaklı olmayabiliyor. Aktüatör denilen üç tane motor var ayrıca şanzımanda. Bunlardan arızalananlar da olabilir, kontorlü gerekir. Sadece temizlemeyle bile bir çok kişinin problemi çözülüyor. Bu sebeple özel toyota servislerini tavsiye ederim. Toyotronicte en son baskı balata değişimi için orijinal aisin 1100 fiyat vermişti. 6 ileri olan için bu, 5 ileri daha uygundu. Tem'de fiyat biraz daha yüksekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Merhaba,
    MMT şanzıman için Güngören Toyotronic yada Maslak Tem Toyotayı tavsiye ederim. İlla kartalda olacak diye kendinizi şartlamayın, işin ve parçanın ustalarına götürün.

MMT şanzımanda problemler sadece baskı balata kaynaklı olmayabiliyor. Aktüatör denilen üç tane motor var ayrıca şanzımanda. Bunlardan arızalananlar da olabilir, kontorlü gerekir. Sadece temizlemeyle bile bir çok kişinin problemi çözülüyor. Bu sebeple özel toyota servislerini tavsiye ederim. Toyotronicte en son baskı balata değişimi için orijinal aisin 1100 fiyat vermişti. 6 ileri olan için bu, 5 ileri daha uygundu. Tem'de fiyat biraz daha yüksekti.
    Serviste de benzer birşeyler söylediler. Debriyaj motoru da arızalı olabilir değişirse 3500 +işçilik sadece bunun fiyatı dediler. Debriyaj seti için ise işçilik dahil 2600 civarı fiyat verdiler.

Gebze’deyiz. Araba oraya kadar gider mi, yoksa yolda kalır mıyım emin olamıyorum. Kartal tercihim o yüzdendir. Ama iyi usta bulamazsam mecburen orayı da deneyeceğim. Tek umudum sadece debriyaj seti ile kurtarabilmek. Teşekkür ederim.

• Araç kaç km de, kaç model? Yaşadığınız arıza tam olarak nedir? Yolda giderken aniden boşa mı atıyor, yoksa bir viteste takılıp kalıyor mu? Bunlar henüz olmuyorsa çok endişelenmeyin, arıza baş göstermiş sadece. Manuel moda alıp gelebilirsiniz. Yine arıza verirse kenara çekip 5 dk bekleyerek tekrar çalıştırırsınız. Ama sanmıyorum o kadar kötü durumda olduğunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Araç kaç km de, kaç model? Yaşadığınız arıza tam olarak nedir? Yolda giderken aniden boşa mı atıyor, yoksa bir viteste takılıp kalıyor mu? Bunlar henüz olmuyorsa çok endişelenmeyin, arıza baş göstermiş sadece. Manuel moda alıp gelebilirsiniz. Yine arıza verirse kenara çekip 5 dk bekleyerek tekrar çalıştırırsınız. Ama sanmıyorum o kadar kötü durumda olduğunu.
    Şu ana kadar kullanırken hiç boşa atmadı. Ama ben hep Manuelde kullandığım için olabilir mi bilmiyorum. Araç 2010 ve 80.000 km’de. Sadece son bir aydır özellikle boşta olan vitesi ileri veya geri attığımda oluyor. Yani ilk çalıştırmada veya durup park ederken. Bunu da her defasında yapmıyor. Arada bir yapıyor ama sıklaşmaya başladı. Ayrıca kırmızı uyarı da ekranda çıkıyor. Kılavuzda da 15 dk bekleyin. Soğuyunca servise gidin yazıyor.

Açıkçası araba işinden hiç anlamam. Servis de söküp bakmadan hangi parçalar arızalı tam olarak söyleyemeyiz sesi. Ama minimum 4000 olur diye fiyat çıkardı. Gerisi şansınıza kalmış dedi.

Eğer Kartal’da yoksa gerçekten bu işten iyi anlayan usta tabii ya servise ya da Maslakta önerilen yerlere yaptıracağız. Maddi anlamda sıkıntılı bir döneme denk geldiği için fiyatı kaliteden çok ödün vermeden biraz aşağı çekebilirsem çok iyi olacak.

Teşekkür ederim cevap veren arkadaşlara. Önerilere açığım tabii ki. Yardımcı olmaya çalışan herkesi dinlemeye hazırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara fiesta usta önerisi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hiç şanzıman yağı değiştiriniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: yiğit_kemal

Hiç şanzıman yağı değiştiriniz mi?
    80.000 bakımını yeni yaptırdım. Şanzıman yağı ve yağ tapa contası değişti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.