Şimdi Ara

TRONSMART VEGA S89 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
3
Favori
12.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: garcy

120 dolarlık modeli aldım.En son durum bu...

TRONSMART VEGA S89

Elinize geçmeden gümrük vergisi ödeyip ödemeyeceğinizi bilemiyorsunuz. Benimki 93 dolar tuttu ve paket bir
    ara kayboldu yanlış şehire gitti geldi.. Buradaki her iki ptt şubelerine defalarca gittim.. Takip numarasından ekrana
    bakan her memur "Abi bu gümrüklü" lafını mutlaka etti.

"Ne demek gümrüklü lafı" diye belki 6 ayrı memura sordum. "Gümrüklü ama paket bize ulaşmadan gümrük vergisi çıkar mı
    çıkmaz mı bilemeyiz" dedi... Netice de beş günlük koşturmadan sonra pakete ulaştım ve 2,60 Tl ile kurtuldum.

75 euroyu geçen her gönderi mutlaka vergilendiriliyor..

• nodar kullanıcısına yanıt
    Gidip kendinmi aldın yoksa adresindemi ödedin hocam...
  • Her zaman kendim gider alırım ptt kargodan..

Mayısın 3'ünde Ebay(Japonya dan) gönderilen kablosuz kulaklık 280 dolar tuttuğu için direk İstanbul Pim gümrük vergisini hesaplayıp göndermişki
    Ptt kargonun arabasını tam dağıtıma çıkmak üzereyken yakaladım ve orada memura 120 tl ödeyip aldım.Gelmesem bile dağıtım arabası eve kadar getiriyor ve
    gümrük vergisini alıp paketi öyle veriyor ki iki sene önce aldığım dm800 gümrüğe girmeden direk kapıya kadar gelmişti.

Nisanın 28'inde GB den gönderilen medya player 13 mayısda Muğla ya(yanlışlık sonucu Fethiye ye gitti geldi) 16'sında Marmaris Ptt(Posta şubesine) sine geldi ve 4 gün orada
    bekleyip 20 mayısda Ptt Kargodan teslim aldım.

Defalarca yurt dışından alışveriş yaptım ve şunu öğrendim... Başı "RF.." ile başlayan takip numaraları "Taahhütlü" anlamına geliyor ve alması biraz uzun sürebiliyor.
    Ben buradaki her iki ptt şubesi arasında 3 gün gidip geldim.Artık çıldırmak üzereydim ki son an da olay çözüldü ve sakinleştim... RF ile başlayan gönderilerin presedürü
    biraz uzun sürüyor.

Yani özetlemek gerekirse ilk örnekde ki paket direk İstanbul pim tarafından gümrük vergisi kesilip paketin üzerine belirtildiğinden hızlı geldi. İkinci örnekde ki paket
    Medya Player 93 dolar tutması nedeniyle mi bilemiyeceğim İstanbul Pim vergi hesaplamamış ama gümrüklü damgası vurup Marmaris postanesinin insiyatifine
    bırakmış anlaşılan ki burada ki veznedar aslında gümrük memuruymuş, tabi hemen uyardım "Mevzuata göre 75 Euro yani 102 doları geçmediği için vergi kesilmemesi
    lazım
    " dedim Tabi haklısın dedi, "O zaman gümrüklü lafı ne oluyor" diye sordum."O önemli bir konu değil" diye geçiştirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 22 Mayıs 2014; 21:07:25 >

Ptt kargoya gidip alırız yada eve gelirse vergisini öderiz problem değilde...Ukim vb.nerede olduğu belli olmayan uzak yerlere gitmeyelim yeterli...
  • bugune kadar bir suru malzeme aldım... 200 dolar... 100 dolar... hep kapıma kadar geldı.. bir kere bile vergi vs..vs ödemedim.... peşine felan düşmeyin bir şekilde gelir elinize
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

bugune kadar bir suru malzeme aldım... 200 dolar... 100 dolar... hep kapıma kadar geldı.. bir kere bile vergi vs..vs ödemedim....

Bende öyle diyordum hocam, bende bugüne kadar çok şey aldım hiç vergi ödemedim ama bu sefer kaçamadım.Her tatlı rüyanın sonu varmış.

Benim her iki paketi de falçata ile açmışlar. Hele medya playerın olduğu kartonu adeta parçalamışlar ama İstanbul pim de!...Netice de 93 dolar tutuması
    nedeniye vergi ödemedim sadece 2,6 tl ardiye parası ödendi o kadar.

• Benim cihaz dobroski oldu...İlk defa böyle bir yazı görüyorum...Eskiden ne güzel sorunsuz gelirdi...Sakınan göze çöp batar çok üstüne düştüm herhalde...

TRONSMART VEGA S89

Edit:Pazartesi avpim de torbaya eklendi alındı oldu...
    Edit:27.05.2014 dağıtıma çıkmış

TRONSMART VEGA S89

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garcy -- 27 Mayıs 2014; 10:34:04 >

• Karşı tarafa ne kadar yazmasını söylediniz?
  • Bu gümrük olayları nerden çıktı yav.
    Üstüne 80 dolar yazmalarını istedim...Yazdılarmı bilmiyorum...Aldığım ürün 120 dolarlık model...

http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-Vega-S89-Amlogic-S802-2-0GHz-Quad-Core-Android-TV-BOX-2G-16G-Dual-Band-WIFI-2-4G-5G-Bluetooth4-0-XBMC---Black-324676.html
  • quote:

Üstüne 80 dolar yazmalarını istedim...Yazdılarmı bilmiyorum...Aldığım ürün 120 dolarlık model...

http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-Vega-S89-Amlogic-S802-2-0GHz-Quad-Core-Android-TV-BOX-2G-16G-Dual-Band-WIFI-2-4G-5G-Bluetooth4-0-XBMC---Black-324676.html

siparişten sonra kaç günde türkiyeye geldi.iyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigben33

quote:

siparişten sonra kaç günde türkiyeye geldi.iyi akşamlar.

Ben 10 nisanda sipariş verdim ama stok bittiği için 2-3 mayıs gibi kargoladılar...15 inde Türkiye ye giriş yaptı...

• garcy gecmis olsun..buyuk bi ihtimal benim aldigim cihazda gumruge takilacaktir.bende faturayi 100usd olarak belirttim..siz hic merak etmeyin endiseniz olmasin dediler.ayrica siz hangi siteden almistiniz.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beytug16 B kullanıcısına yanıt
    Sağol...Geekbuying den aldım...

Haftaiçi ukim e gitmeyi düşünüyorum hoş nasıl gideceksem...4 vasıta değiştirmem gerekecek herhalde...Birazda yürümek lazım...Hiç bilmediğim yerler...

Paypal çıktısı,Kredi Kart ekstresi,geekbuying ilan sayfası,Türkiye de satılan android box modellerinden birinin çıktısınıda alırım hepsiburada dan olurda isterlerse bir daha gidilmez oralara...Vergisini verip alırım herhalde...Şimdi gitmezsem gümrük memuru kafasına göre ürün fiyatı kadar vergi çıkarıp eve yollarsa mecbur iade etmek zorunda kalırdım.Bari gideyimde açık açık göstereyim ne kadar ödediğimi sanırım 260 tl oluyor ödediğim %20 vergisi 50 tl falan yapar...Zorla hayır bu ürün 500 tl demezler herhalde...

Ne günlere kaldık ya...Gümrük memurunun o günkü psikolojisine göre muamele görüyoruz...Bir daha 75 euro üzerinde alıveriş yapmam...

• Geekbuying için indirim kodu olan var mı?
  • Kargoya takılıyomu bu ürün şimdi birde alıp kullanan arkadaşlar bi inceleme yapsin artık resim Vs görelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz Tronsmart A928 almıştınız galiba. Nedir durum? kumandadaki ses çıkışı falan ne durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 25 Mayıs 2014; 22:55:49 >
  • 4 sayfa okudum hala cihazı alıp test edip yorum yazan yok.
  • Merhabalar,
    Yakinda S89H modeli elimde olacak. 428'im bozuldu ve saticisi bununla degistiriyor. S89H benzeri farkli bir marka box turunden bir urun de kullaniyorum onda bu tivibu cep uygulamasi acilmiyor.
    Bu problemle karsilasan var miydi acaba? Bir de S89H'in online kullanim klavuzu icin link verebilirseniz cok sevinirim.
    tesekkurler
  • hocam dıyorum ya.. alan varda.. aldıktan sonra forumdan kayboluyorlar...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.