Şimdi Ara

True Detective (2014 - ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.857
Cevap
53
Favori
118.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dizideki bir diğer ayrıntıda yıllara göre oluşan moda akımları 2000 yılların baslarında emo olayları gençler arasında yeni yeni başlamıştı...daha doğrusu benım gibi 30 yaslarında olanlar bilir emo satanızım vs olayları 90 yılların sonunda 2000 lerın baslarında nasıl derler büyüme yıllarıydı..o ayrıntıda çok hoşuma gitti...
    martynin kızıda büyüyüp gruplara katılmaya başlamasıda ilginçti tabii..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 18 Şubat 2014; 9:59:41 >

• Bence Rust dosyayı kapamadı, tek başına araştırmaya devam ediyor. Aranmasına izin vermediği depoda da topladığı deliller vs. var.

Dizi mükemmel gerçekten, 4-5 saat olsa sıkılmadan oturur izlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakı-Balık -- 18 Şubat 2014; 10:14:53 >
  • Vay arkadaş biz 4 bölüm boyunca Prologue izlemişiz sanki. :P 5. bölümde tavan yaptı olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felina.

Ya benim anlamadigim bir nokta var,

Rust ve digerinin 1995 teki halleri ve 2012 deki halleri cok degisik. Benziyorlar eski hallerine yine ama Rust cok farkli olmus. yani demek istedigim dizide dandik bi yaslandirma teknigi degilde cok farkli bisey kullanilmis gibi

Sette o saclari falan nasil yapiyolar. Mesela diger adamin adini unuttum Sirma gibi saclari var 95 te ama 2012 de dokulmus hepsi bunu nasil yapiyolar?

Woody Harrelson'da saç yok zaten gerçekte, dökük. 95'teki makyaj.

• yanlız aralarda kayboluyor ama aradaki cümlelerde inanılmaz ekşi sözlükte bakarken gördüm şu cümleye bakarmısınız.. rust cohle: "ölüm, yok edeceği şeyleri yetiştirmek için zamanı yarattı."
    birde sarı kral acaba kral
    martymı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 18 Şubat 2014; 11:12:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

her sezon farklı hikaye farklı cast ile çekilecekmiş. dolayısı ile bu hikaye için sezon finali.

rust'ın işin içinde olduğuna ben de inanmıyorum.

• 1-2-3-4.bölümler oldukça iyiydi.5.bölüm ise diğer bölümlere nazaran daha kaliteli,daha duygusal,saha eksenli ve kafalarda daha çok soru işareti bırakacak cinsten bir bölümdü.
    Rust ve Marty'nin oyunculukları özellikle'de Rust'un oyunculuğu gerçekten izleyiciyi etkisi altına alacak türden.
    Görüntü yönetmenine bir kez daha bize süper ve hatasız çekim açıları ile diziyi en üst kaliteye taşıdığı için teşekkür ederim.Şimdi Spoiler'a geçme zamanı;

Şimdi ilk olarak diğer bölümleri tek tek ele almak isterim fakat az çok diziyi takip eden arkadaşlar ilk dört bölüm hakkında detaylı bilgiye sahiptir bende bu bilgiye sahip olduğunuzu bilerek bu dört bölümün bağlantısından ziyade 5.bölümü ele alacağım.HBO yapımı ile izleyici karşısına çıkan ve hepimize ''Bu dizi HBO yapımı dostum,nalet olsun,izlememem için tek bir sebep yok,intro'yu gördüm daldım''dedirterek bizi diziye başlatan,torrent sitelerine akın ettiren bir yapım.Dizi 5.bölümde karşımıza izleyiciyi şaşırtan ve ayrıntılarla süslenmiş bir senaryo ile çıktı.Bu bölümde ''ne oluyor lan''tepkisi ister istemez iç sesimizde yer buldu.Bunun en büyük sebebi yeni dedektiflerin Rust ve Marty'i sorgulamaları esnasında ağızlarında ki baklayı çıkartmaları oldu.Siyahi bu koca adamlar Rust'un zamanında aldığı soruşturmaları başka bir yöne çekerek ve istediği gibi yönlendirerek soruşturmaları kendisinden uzak tutmasını sağladığını Marty'e söylemeleri olmuştu.Rust yine keskin zekasını kullanarak deposunun aranmasının ancak arama emri ile olacağını söyledi ve sorgunun başından beri aslında Rust bu koca adamların asıl hedeflerinin kendisi olduğunu biliyordu.Rust sorguya daha fazla devam etmek istemedi ve sorguyu terk etti ama Marty aynı delikanlılıkta olamıyacak gibi zira şu an aklı bir hayli karışmış durumda,bu bölümden sonra flash back'lerin artacağı kanaatindeyim.Çünkü Marty eskiye dönerek kendi gözünden Rust'un izlenimini verecek.Diğer sezonda Rust olur mu olmaz mı bilemem fakat dizinin kemik karakterlerinden birinin 1.sezon için dizi'de yer aldığını düşünmüyorum.Birbirinden bağımsız sezonlarda ne denli mantıklı olur bilemem.Senaryo güzel,görüntü yönetmeni iyi açılarla diziyi ayakta tutuyor,oyunculuklar mükemmel,fakat dizi yapısı gelecek sezon başka bir yapıya bürünürse izleyici kaybeder benden söylemesi.Diyeceklerim bu kadar.Saygılarımla

• Ah şu konunun başına bir bakamadım, ana sayfaya yönlendirip duruyor. :(

• Anladığım kadarıyla 2. sezon olacak ve Rust karakteri olmayacak. Bence tam bir saçmalık. Bana göre dizinin tek baş rolü var o da McConaughey'dir. Dizi efsane olacak ama her sezon farklı hikaye ve farklı cast olayı bana biraz saçma geldi
    .
  • 1*05

Yine harika bir bölümdü.

Davanın bu kadar kolay çözüleceğini zannetmemiştim. Nitekim öyle de oldu. Önce bizlere davanın çözüme kavuşturulduğu hissi verildi, ardından ise bu işin arkasında başka birinin daha olabileceği söylendi.

Rust'un sorgulama tekniğine hayran kaldım. Sorgulama sonunda hem itirafı kopardı, hem de çözmüş olduğu davanın aslında çözülmediğini öğrenmiş oldu.

Marty ve Rust'ın kulübeye baskını sırasında üstlerine, yaşananları başka türlü aktarmaları da güzeldi. Ancak ben, Rust'ın orada anlattıkları şekilde değiştirdiği olay mahallini daha detaylı görmek isterdim. Maalesef buraya fazla değinilmemiş.

Sonunda Marty ve Rust'a yapılan sorgulamanın nedenini anlamış olduk. Bakalım önümüzdeki bölümlerde olaylar nasıl gelişecek...

• Abi mükemmel ötesi bir bölümdü yine, bakalım çizgiyi bozmazlarsa -ki sanmıyorum- 1. numaralı dizim olmaya aday.
  • Dizi 5.bölüm le beraber tavan yaptı resmen.Efsaneler arasına girdi bence.Bu nasıl bir şeydir arkadaş.Her şeyiyle harika.

Rust'ın bu olaylarda parmağı olmadığını düşünüyorum.Ama insan yine de şüpheleniyor.Marty de şüpheye düştü.

Siyahi dedektifler iyi hazırlanmaışlar baya.Rust'ı sıkıştırdılar köşeye.Bence bu işte Rust'ın da dediği gibi büyüklerin parmağı var.

Sarı kral kimdir acaba?Rust bulamadı sanırım onu.Günümüzde bile onu araştırıyor bana kalırsa.Ama son sahnede çok şaşırdım.Rust hayran kalmış gibiydi bence.

Harika bir 3 bölüm bizi bekliyor.Dizinin puan 9.5 oldu bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Bora. -- 18 Şubat 2014; 20:23:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Ah şu konunun başına bir bakamadım, ana sayfaya yönlendirip duruyor. :(

Boşuna deneme.Bu konu arızalı.Ancak son sayfadan girebiliyoruz konuya.
  • Dizi üstüne kata kata mükemmel bir sekilde devam ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitter'da bir fotoya denk geldim.Yellow King ile ilgili.Dizideki bir sahneden alınmış.Gerçekten bu düşünüldüyse güzel bir detay.

True Detective (2014 - )
  • ters koşe yermıyız 8. bolumde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darwin's Finches

S01E05, yine tek kelimeyle harika bir bölümdü. Dizide kusur bulabileceğim hiç bir şey yok resmen. Her şey o kadar iyi aktarılıyor ki sanki oradaymışız gibi. Kamera açıları olsun, müzikleri olsun, oyunculuklar vb. her şey muhteşem resmen.

Bu bölümle dizi daha farklı bir yol aldı. Bizim zenci herifler asıl katilin Rust olduğunu düşündükleri için Rust ve Martin ile konuşuyorlarmış. Martin'e içinde Rust'ın olduğu bir kaç fotoğraf gösterdiler. Rust'ın en başından beri Martin'i kendi istediği yönde götürdüğünü ve bu yüzden kimsenin katilin o olduğunu farkedemediğini falan söylediler.

Son 3 bölüm çok heyecanlı olacak. Rust'a o kadar karizma dedik, bağrımıza bastık, burdan sonra katil o çıkarsa feci terse yatmış oluruz.. O yüzden senaryonun ilerleyen 3 bölümde nasıl ilerleyeceğini çok merak ediyorum. Bir de ikinci sezonda Rust'ın olmayacağını düşünürsek, hiç beklenmeyen bir son ile karşılaşabiliriz.

Martin'in kızıda arabada 2 tane erkekle çıplak şekilde basılmış. Martin'in yetiştirdiği kızdan bu kadar olur.

2. sezon Rust olmayacak mı? Yani tüm cast değişecek muhabbeti var ama başroller de mi gidecek biz alışmıştık

Ayrıca ben sanmıyorum Rust olacağını çok bariz bir tahmin olur öylesi bence çok daha farklı bir şey çıkacak

• Her sezon başka cast, başka bir senaryo üzerinden hareket edilecek hocam. Dizinin en büyük dezavantajı ise ilk sezondan Rust gibi bir karakteri seyirciye yansıtmaları oldu. 2. sezonda yokluğunu çok hissedeceğiz gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Her sezon başka cast, başka bir senaryo üzerinden hareket edilecek hocam. Dizinin en büyük dezavantajı ise ilk sezondan Rust gibi bir karakteri seyirciye yansıtmaları oldu. 2. sezonda yokluğunu çok hissedeceğiz gibi geliyor.

Hocam böyle bir yazı var ama

Long before HBO’s dark and dreary ‘True Detective‘ became a critical rave after only three episodes, showrunner Nic Pizzolatto explained that a second season would likely follow the anthology approach with a new cast and original story. And while HBO has yet to formally renew the Woody Harrelson-Matthew McConaughey for a second season, what of HBO’s latest dealings all-but-confirms ‘True Detective’ will open a second case in 2015 for season 2?

As for the potential storyline of second season, common belief tells us that the cast would likely undergo a great deal more turnover than ‘American Horror Story,’ while the central story could prove equally different, given the flexibility of the series title.

As noted by Deadline, Pizzolatto put forth several ideas during the recent TCA press tour:
    There could be a season that’s much more of a widespread conspiracy thriller, a season that’s a small‑town murder mystery, a season where nobody is murdered and it’s a master criminal versus a rogue detective or something. Even the title, True Detective, is meant to be, of course, purposefully somewhat generic – the word “true” can also mean honorable and authentic and things like that. So as long as there is some crime in there, I think the series format can approach it.

Uzun olduğu için spoilere alıyorum ingilizcesi iyi olan yardım ederse iyi olur

Her sezon ayrı bir cast ve ayrı bir hikaye çok saçma olur ama. Alışmışsın karakterlere, dizinin kendi bir ağırlığı var farklı ilerliyor. Bence bozmamalılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora T.

Twitter'da bir fotoya denk geldim.Yellow King ile ilgili.Dizideki bir sahneden alınmış.Gerçekten bu düşünüldüyse güzel bir detay.

True Detective (2014 - )

Yok artık canım orada virajı alıyordu adam Anlık bi tesadüften ibaret olduğunu düşünüyorum ama burda konuşulması gereken bu değil. O kareyi yakalayan adam. Nasıl bi dikkattir bu ? Nereden fark ettin yani mübarek

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.