Şimdi Ara

TSI Golf buldum satın alacağım ancak sorun var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aylardır fsi aracımı satıp tsi golf arıyorum.. bir tane geçen gün buldum fiyatı uygun, kazası vuruğu yok.. aracı görmeye gidecektim ki plaka sorgulama yaptım.. şu çıktı..

Markası: VOLKSWAGEN
    Modeli: 2007
    Sahip Belge Tarihi: 18.01.2007
    Tescil Birimi: AVCILAR
    Renk 1: GRİ (Refleks Gümüş)
    Renk 2: -
    Cinsi: OTOMOBİL
    Çalıntı Mı: HAYIR
    Hak Mahrumiyeti: VAR

Hak Mahrumiyeti Makam/Kurum Tarih
    HACİZLİ(H) ÇATALCA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ 18.07.2008
    REHİNLİ (R) VOLKSWAGEN DOĞUŞ TÜK FİN AŞ 19.01.2007

HACİZLİ NE ANLAMA GELİYOR SATILAMAZ MI NEDİR VALLAHİ BİLMİYORUM :)

• hem kredi borcu var hemde muhtamelen sahibinin vergi borcu nedeniyle araba üstünde haciz var. bu arabayı almasına alırsın ama bir sürü prosedür işlemesi gerekir. adamla önce bir noter sözleşmesi yaparsın şu şu plakalı aracı şuraya olan boçlarını kapatarak satın alacağım diye. adamla imzalaşırsınız. önce o dediği yerleri gezersiniz. önce vergi dairesi sonra doğuş finans borçları kapar temiz belgesi alır sonra da devrini yaparsınız. ama vergi borcu bu araba fiyatından bile pahalı olabilir
  • önce vergi dairesinden hacizi kaldırmak gerekiyor
    sonra rehini
    bunlardan sonra alın
    haciz varken sözleşmeli dahi olsa almayın
  • bu haciz ve vergi bprcu konusunu araç sahibi halledecektir..
    sen pazarlık yaparken adama bunu belirtirsin.. birgünde halleder zaten..
  • Eniştem net üzerinden Ankara'da bir araç beğendi. Araç sahibi ile konuştu pazarlık yaptı 2.000uyl kadar. Toplamda 17.000ytl ye anlaştılar. Kalktı arabayı almaya gitti Rize'den Ankara'ya (adam resimlerde aracın plakasını kapatmıştı) Eli boş döndü. Meğersem Arabanın 26.000ytl vergi borcu varmış. Eniştem çok kızdı adama 800x2= 1600km. yolu boşa tepti..
    Malesef oluyor böyle şeyler bence de aracı temiz kağıdını getirene kadar almayın ilerde sorun yaşamak istemiyorsanız..
  • yaw arabayı 3 beş ucuza alırsın ama yarın bi gün uykusuz geceler başlar boşver alma zaten adam düşmüiş bole bi duruma..
    sonuçta aracın değerinden 3-5 bin verip alm fazla verip almayacaksın aksine fiyatı düşük söyleyeceksin çünkü bi ton prosedir var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: müMKÜNsüz

Eniştem net üzerinden Ankara'da bir araç beğendi. Araç sahibi ile konuştu pazarlık yaptı 2.000uyl kadar. Toplamda 17.000ytl ye anlaştılar. Kalktı arabayı almaya gitti Rize'den Ankara'ya (adam resimlerde aracın plakasını kapatmıştı) Eli boş döndü. Meğersem Arabanın 26.000ytl vergi borcu varmış. Eniştem çok kızdı adama 800x2= 1600km. yolu boşa tepti..
    Malesef oluyor böyle şeyler bence de aracı temiz kağıdını getirene kadar almayın ilerde sorun yaşamak istemiyorsanız..

Ne yazık ki 2002'yi 2003'e bağlayan kış aylarında da bizim başımıza böyle bir şey geldi, 2000 model TOFAŞ marka KARTAL tipi bir araç aldık, 8.000 YTL'ye, Pozantı plakalı (01 P 03XX), araç o kadar temizdi ve az km yapmıştı ki almamak hataydı. Yılbaşına doğru devrini almak amacıyla ruhsat sahibini bulmak için kalktık buzz gibi hava ve yarım metre kar arasında Pozantı'ya gittik. 2 Saat beyefendiyi bekledik (bir lokanta sahibi, BMW süren ve malmüdürüne "(u)lan" diye bağıran, utanmaz bir adamdı), gerçi hakkını yemeyelim, lokantasında bir yemek de yedik (kemikli şiş piliç), sonra acı haber, trafik şubesindeki dosyasında 1 değil 5 haciz vardı, bankalar araca haciz koymuşlardı, 4 saat uğraştı ve sadece 2'sini kaldırabildi (birisi plakaya yazılan ceza, diğeri Ziraat Bankasından rehin), geriye çözülemeyen 3 adet tapu gibi rehin vardı aracın üzerinde. Biz de aracı geri verdik, 8.000 YTL'lik 1 aylık çek aldık.

1 Hafta sonra aynı aracı Adana Yüreğir Açık Oto Pazarında 9.500 YTL ile yine satışa çıkarmışlardı.

Taner Göde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 1 Kasım 2008; 22:48:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazı noterler araç satışında trafikten kontrol ediyor. Araç üzerinde rehin veya haciz gibi bir durum varsa işlem yapmıyor. Ben alırken böyle bir durumla karşılaşmıştım..
  • www.trafik.gov.tr adresinden ceza puanıma baktım, 5 puan almışım, o da yeni aracımla otobanda ilk defa şöyle bir ideal hava, yol ve otomobil şartlarında gaz basmaktan sonra 1961'den kalma davul gibi bir radar koyan trafikçilerin kucağına düşmekten mütevellit meydana geldi...

Olur böyle şeyler....
  • İlgili araç 2007 model golf tsi 140 midline triptronik.. 60000 km de ve değişen boya vs yok.. 33000 istiyor ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZetLeVoo

İlgili araç 2007 model golf tsi 140 midline triptronik.. 60000 km de ve değişen boya vs yok.. 33000 istiyor ??

O seri en donanımlı seri değil mi? üstelik 1.4 140hp.. Şu anki satış fiyatına baktım 44.910ytl.. bayaa bi uygun fiyatı aslında rehinler kaldırılırsa alınır
  • Sakin aranizda protokol falan yapmaya kalkmayin, gecerliligi olmaz. Sen al ben borcu sonra kapatirim gibisinden. Noterler "hay hay" derler ama hukuki dayanagi icerigine bagli olsa da mahkemede bir cirpida bozulur gider. 2. el arac, el degistirdigi gun noterden satisi yapilmalidir, aksi takdirde butun hukuki sorumluluklar eski sahibi uzerinde kalir. Boyle bir araci da kullanmak hos olmasa gerek. Trafik sigortasi, kasko, vergi borcu yatirirken ilk sahibinin pesinden mi kosacaksiniz? Veya arkanizdan ceza yazildi diyelim. Bu arac sahibine gidecektir. Hangi arac sahibi buna razi olur. Veya aracimi sattigim ama noterde satis yapmadigim kisi araciyla bir takim olaylara karisti. Sorumlusu yine kim? Arac sahibi. Taner Bey'in de yazdiklarini siki bir sekilde takip ederim ama Kartal hikayesini okuduktan sonra herkesi daha dikkatli olmaya cagiriyorum bu konuda. Hukuksal islemleri pek onemsemesek de bunlar oldukca ciddi islemlerdir. Ondan sonra Turkiye'de burokrasi cok kotu diye yirtiniriz...

• Sayın Cormen,

Avrupa'da araç tescili kolluk kuvvetleri (TRAFİK, BELEDİYE, DEVLET POLİSİ) tarafından değil, BELEDİYE tarafından yapılır. Satış/devir/yeni kayıt/silme/hurda işlemleri için avucunuzun yarısı kadar küçücük bir kağıtla bu işlemleri devede kulak diyebileceğiniz kadar ufak meblağlara halledebiliyorsunuz.

1 Ağustos 2008'de yürürlüğe girecek olan ARAÇ SATIŞ İŞLEMLERİ NOTERDE DEĞİL TRAFİK ŞUBESİNDE YAPILACAK girişimini Türkiye'de ÇOK GÜÇLÜ olan NOTER LOBİSİ kaçıncı defa yine engellemiştir, Çok aşırı derecede bir para dönmekte, noterler meslekleri ve kurdukları düzen icabı hiç bir iş yapmasalar, 1 ay boyunca 1 yevmiye numarası vermeseler bile ORTAK HESAP (OH) sayesinde en kötüsü 50.000 YTL olmak üzere bi gelir elde ederler. Noter olmak için var gücü ile çalışan Hukuk Fakültesi mezunu kişilere bakınız. Noterlik kadar kârlı başka bir meslek var mı? (var ama burada sözü edilmesi uygun olmaz).

150.000 / 200.000 / 500.000 / 750.000 YTL tutarında bir gayrımenkul satışı için nüfus cüzdanınızla TAPU DAİRESİNE gitmeniz ve adınızın yanına "OKUDUM" yazdıktan sonra imzanızı tatbik etmeniz yeterli, kâfi görünürken 500 YTL'den başlayan ve ortalama 20.000 30.000 40.000 50.000 YTL olan 2. el ve kullanılmış otomobil satış/devir/tescil/intikal işlemlerinde Sayın NOTER'in yanına gitmeniz, mümkünse "birisinin" selamı ile başkatibi görmenizde fayda var.

Her halükârda aracı İLK SAHİBİNDEN, borçsuz, rehinsiz, tahditsiz almak gerekir. PARAYI ÖDEMEDEN ÖNCE trafik tescil şube müdürlüğündeki dosyasına bakmak, vergi dairesi kaydına bakmak, ruhsattaki kaydına bakmak çok önemlidir.www.trafik.gov.tr adresi bu hususta önemli bir ihtiyaca cevap verirken yine de son, son, son ana kadar tüm bu işlemlere ve hususlara az veya çok şüphe ile yaklaşmakta fayda var. "It's too good to be true", yani "Gerçek olamayacak kadar güzel" bir fırsatla karşılaşırsanız da hemen üzerine atlamayın, sık dokuyup ince eleyin. Genelde davulun sesi uzaktan güzel gelir. Siz siz olun, asla kurnaz bir satıcının karşısına kek, kelek, aptal, ahmak, salak ve bilgisiz biriymişsiniz gibi bir halde çıkmayın, bazıları affetmez, harcar, her zaman peygamber gibi adam çıkmaz karşınıza. Kriz ortamında da cebine para koyup 2. el oto pazarına giden kuzuları bekleyen çok kurt vardır.

Tabi olaylar çok daha farklı da olabilirdi. Mesela ARAÇ PLAKALARINI Trafik Polisi değil de Belediye Araç Tescil Müdürlüğü de verebilirdi. Motorlu bir aracın suç aleti olarak kullanılabilme ihtimaline karşı ülkemizde bu görevi Trafik Polisi üstlenmiş ve bu nedenle işleri çok yoğun ve çoğu zaman da çok zor. Halbuki plakaların araçla birlikte olduğu, hiç değişmediği, vergisi yıllık alınan, sorunsuzca satılan ve noter veya trafik polisine gitmeden, postane, banka veya belediyeden kolayca alınabileceği (Hollanda'daki gibi) bir sistem de getirilebilir artık, hem e-devlet var, hem herşey on-line. Borcu olandan emeklilik primine haciz konulur (Almanya'daki gibi).

Aslında herşey mümkün, ama insanların kafasındaki sınırları, tembelliği, çıkarları ve kurnazlığı aşamadığımız sürece bunlar benim yazdıklarımdan öteye gidecek hususlar değil.

Sağlıcakla kalınız.

Sizin,

T.G.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 2 Kasım 2008; 13:36:08 >

• Bu aracın en dolusu comfortline donanımıdır.
    golf 1.4 140 midline aracın 2009 u 41.300 , 2008 i 40.000 liradır.
    bu anlamda fiyat gerçekten çok yüksek.kesinlikle tavsiye etmiyorum.internetteki fiyatlar gerçek değildir.
    geçen sene aynı arabanın 17.000 km dekini 33.000 liraya anlaşmıştık ama sonradan caydı: )
    hiç bir boya çizik vuruk yoktu.
    60.000 km de bi arac yılı ne olursa olsun eski bir araçtır. Değeri bu etmez.
    hayırlısı olsun.
  • Yorumlarım manuel vites içindi.Bu ayrıntıyı atlamışım..
  • Herkese merhaba, Taner beyin sözünü ettiği düzenlemeyi noter lobisi engellemiştir bence iyi de yapmıştır. Bizim BELEDİYE lerimiz Almanya dakiler gibi değildir keza trafik şubelerimizde. Şu gelir mevsuzu da rüya gibi. Bingöl - Solhan aylık ortalama gelir 700ytl, Diyarbakır - Çermik 1500 ytl. Her yer aynı değil yani. Samsun 60.000 ytl :)) Noter olmak için hukuk mezunu olmak yeterli sınav falan yok ama şimdi mezun olsanız 30bin kişi var önünüzde ve bu da 25 - 30 yıl demek. Önceden 3-5 yılda geliyordu sıranız ama şimdi öyle değil, ha birde direkt büyük şehirlerden başlayamıyorsunuz. Hükümet bununla ilgili de düzenleme yapacak. Artık SINAV la alacak. Hani şu HAKİM lik sınavları gibi MÜLAKAT ile. Herkese saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZetLeVoo

aylardır fsi aracımı satıp tsi golf arıyorum.. bir tane geçen gün buldum fiyatı uygun, kazası vuruğu yok.. aracı görmeye gidecektim ki plaka sorgulama yaptım.. şu çıktı..

Markası: VOLKSWAGEN
    Modeli: 2007
    Sahip Belge Tarihi: 18.01.2007
    Tescil Birimi: AVCILAR
    Renk 1: GRİ (Refleks Gümüş)
    Renk 2: -
    Cinsi: OTOMOBİL
    Çalıntı Mı: HAYIR
    Hak Mahrumiyeti: VAR

Hak Mahrumiyeti Makam/Kurum Tarih
    HACİZLİ(H) ÇATALCA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ 18.07.2008
    REHİNLİ (R) VOLKSWAGEN DOĞUŞ TÜK FİN AŞ 19.01.2007

HACİZLİ NE ANLAMA GELİYOR SATILAMAZ MI NEDİR VALLAHİ BİLMİYORUM :)

Sizde FSİ confortmu vardı daha önceden?

• bende fsi midline var 2004 model 66000 bin de... satıp tsi almak istiyorum.. dsg tsi arıyorum (eşim için)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.