Şimdi Ara

TSI motorla en fazla Km

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TSI motorla şimdiye kadar kim en fazla ve ne kadar km yaptı? 100 bin km göreniniz var mı?

Sahip olduğum ilk el FIAT otomobil ile 190 bin km.yi makul ölçülerde sorunsuz gören biri olarak bu konuyu gerçekten çok merak ediyorum. Anlayacağınız üzere amacım, aldığım bir otomobili kısa vadede satmamak ve uzun yıllar tepe tepe kullanmak. TSI motorlu bir VW (ve yeni tüketim ekonomisi teknolojileri ile üretilen herhangi bir marka araç) bu konuda beni üzebilir diye endişe ediyorum açıkcası.

• TSI teknolojisine sahip bir VW motoru 350 binden önce açılmaz diye tahmin ediyorum...

94 model bir BMW 3.18'imiz var.250 bin kilometreyi devirdi ve motordan hala memnunuz.

Kaldı ki VW'in yeni motor teknolojileri işin içine giriyor...
  • http://www.sahibinden.com/jetta_1_4_tsi-comfortline-140_hp_full_cok_temiz-16WQQaXQQ14610380WQQpXQQdisplayitem

110000 km de satılık, 6 ay öncede 105000 de satılan görmüştüm. Millet iyi yol yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

http://www.sahibinden.com/jetta_1_4_tsi-comfortline-140_hp_full_cok_temiz-16WQQaXQQ14610380WQQpXQQdisplayitem

110000 km de satılık, 6 ay öncede 105000 de satılan görmüştüm. Millet iyi yol yapıyor

Yılda 55.000 km...
  • bursa doğuşa bakım için 160 000 km de şirket arabası jetta tsi 140hp geleni biliyorum....
  • yakın arkadaşımda golf 1.4 TSI var 125.000 km de sorun yaşamadı bu zamana kadar.
  • Ben de çok yol yapanlardanım. 70000 km ye yaklaştım.

Yılda 45000 km civarı. Sorunsuz...

Selamlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en iyi dizel motor.
    17 yıl önce açıldı
    LPG de en az yakan araba
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vfanger

Ben de çok yol yapanlardanım. 70000 km ye yaklaştım.

Selamlar.

acaba ortalama tüketiminiz nedir? bi depoyla ş.içi ve uzun yol sabit hızda max yaptığınız km nedir?
  • Merhaba.

Şehir içinde 600 km civarı gidiyorum. Bunun bir kısmı sabahları Kuyubaşı'ndan Seyrantepe'ye geliş, açık trafikte 7,0lt/100 km ye düşüyor ortalama yakıt.

Dönüşte trafiğe yakalanmasam 6,0 lt ye iniyor. 600 km dedim ama benzin aldığımda en az 70-80 km menzil gösteriyor oluyor.

Şehir dışı eğer 105-110km civarı giderseniz İstanbul-Ayvalık arası 6,0-6,2 lt/100km gibi değişiyor. Ama biraz daha uzun giderseniz örneğin İzmir-Ankara

arası gibi 5,8 lt/100km görmek mümkün. Ya da Ankara'dan Kırıkkale'ye 4,6 lt/100km ortalamayla gitmek mümkün. Sizi yanıltmasın dönüşte aynı yolu 6,0

lt/100km gibi alıyorsunuz. Malum gidişte aşağı inip dönüşte yukarı çıkıyorsunuz.

Şehir dışı 750 km civarı gidiyorum. Ama kontak kapatmadan ya motor soğumadan 105-110km/h civarı hızla

900-950km gibi gidilebilir düşüncesindeyim. Tabii gittiğiniz yola bağlı.

İstanbul-İzmit arası 140-180km/h arası gidiyorum. 7,6-7,7 lt/100km gibi yakıyor.

Selamlar.

quote:

Orijinalden alıntı: 06JR530

quote:

Selamlar.

acaba ortalama tüketiminiz nedir? bi depoyla ş.içi ve uzun yol sabit hızda max yaptığınız km nedir?

• quote:

Merhaba.

Şehir içinde 600 km civarı gidiyorum. Bunun bir kısmı sabahları Kuyubaşı'ndan Seyrantepe'ye geliş, açık trafikte 7,0lt/100 km ye düşüyor ortalama yakıt.

Dönüşte trafiğe yakalanmasam 6,0 lt ye iniyor. 600 km dedim ama benzin aldığımda en az 70-80 km menzil gösteriyor oluyor.

Şehir dışı eğer 105-110km civarı giderseniz İstanbul-Ayvalık arası 6,0-6,2 lt/100km gibi değişiyor. Ama biraz daha uzun giderseniz örneğin İzmir-Ankara

arası gibi 5,8 lt/100km görmek mümkün. Ya da Ankara'dan Kırıkkale'ye 4,6 lt/100km ortalamayla gitmek mümkün. Sizi yanıltmasın dönüşte aynı yolu 6,0

lt/100km gibi alıyorsunuz. Malum gidişte aşağı inip dönüşte yukarı çıkıyorsunuz.

Şehir dışı 750 km civarı gidiyorum. Ama kontak kapatmadan ya motor soğumadan 105-110km/h civarı hızla

900-950km gibi gidilebilir düşüncesindeyim. Tabii gittiğiniz yola bağlı.

İstanbul-İzmit arası 140-180km/h arası gidiyorum. 7,6-7,7 lt/100km gibi yakıyor.

Selamlar.

quote:

Orijinalden alıntı: 06JR530

quote:

Selamlar.

ilginiz için tşkler..

• depo nekadara doluyor acaba yani 600km nekadara mal oluyor?
  • 55*3.31= 182.05 liraya doluyor 182.05/600= 304 kuruş a denk geliyor km de yakılan benzin bence fazla gibi yav ama bunda son zamların da etkisi büyük
    benzin olmuş 3.31 yani
    bu arada benzin 3 kuruş ucuzlamış şimdi farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 8 Ağustos 2009; 12:13:25 >
  • Araç 2008 model 170 HP GT sport

Şehir içinde yaklaşık 600 km yol yapıyorum... 46-48 litre arasında benzin alıyorum.
  • Anladığım kadarıyla TSI motor sahipleri arasında 100 km'ye sorunsuz ulaşan yok, ya da anlaşılamayan bir nedenle durumlarını gizlemeyi tercih ediyorlar. Yazılan yanıtlarda başkalarından duyulan deneyimler verilmiş sadece. Bizzat kullananlar arasında ise sadece bir 70 bin km deneyimi var. Bu kadar süre içinde bizzati 100 km ve üzeri bir deneyimin hala ortaya çıkmamış olması bir hayli düşündürücü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirxanthos

Anladığım kadarıyla TSI motor sahipleri arasında 100 km'ye sorunsuz ulaşan yok, ya da anlaşılamayan bir nedenle durumlarını gizlemeyi tercih ediyorlar. Yazılan yanıtlarda başkalarından duyulan deneyimler verilmiş sadece. Bizzat kullananlar arasında ise sadece bir 70 bin km deneyimi var. Bu kadar süre içinde bizzati 100 km ve üzeri bir deneyimin hala ortaya çıkmamış olması bir hayli düşündürücü..

Fazla düşündürücü değil valla, bizzati olarak 100 bin km yapan adam acaba arabadan indiğinde foruma yazı yazacak kadar vakit bulabiliyomudur?
  • bence dikkate almıyordur.Günümüz motor teknolojisinde 100.000 km nedirki.Ayrıca sorun yaşıyan olsa buğüne kadar bangır bangır bağrınır doğuşa veryansın ederdi inanınki.ha sorun yaşanmıyacak diye bi şey yookk ama sorun olursada bireysel olur kronik bir hastalık olduğunu düşünmüyor en önemlisi duymadım bilmiyorumm.Kaldıkı dünyanın 1.0-1.4 cc klansmanında bu yılda ödül almışş 2006 dan bu yana 4.sene oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.