Şimdi Ara

tsi passat ilk calistirma rolanti sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 2010 tsi dsg passata sahibim. Arac yaklasik 1.5 senedir bende. Gayet memnunum fakat havalarin isinmasiyla bir problem yasamaya basladim. Havalar isindikca ilk calistirmada rolanti 1200 devire cikiyor motordan tuhaf sesler geliyor vuruntu oluyor.(ilk calistirma 6 saat ve uzeri kontak kapattigimda. Motor sicakken sorun yasatmiyor) 1 dakka sonrada ses kesiliyor vuruntu bitiyor kisaca arac normale donuyor. Fakat o bir dakkada sanki arac motoru oldugu yere birakacakmis gibi bir durum yasatiyor. Bu sorunu yasayan forum uyeleri olmus fakat cozumlerini yazmamislar. Bu sorunu yasayipta cozum bulanlar yardimci olursa memnun olurum. Kazasiz surusler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aslına bakılırsa normal bi durum gibi görünüyor havalar sıcak ancak siz arabayı gölgede bırakıyorsunuz sanırım veya garajda haliyle motor soğukluğu ve havanın sıcaklığından olsa gerek araba kaç bin km de? ve kontağı çevirip direk yolamı çıkıyorsunuz normalde turbo beslemeli araçlarda bu çok önemli rolantiyi düşmeden araçı hareket ettirmemek önemli bir durum geçmiş olsun inşallah dediğim gibi gölge ve hava sıcaklığındandır. içinizdeki şüpheyi dindirmek için aracınızı 1 günlüğüne servise bırakabilirsiniz birde onlar baksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einz42

aslına bakılırsa normal bi durum gibi görünüyor havalar sıcak ancak siz arabayı gölgede bırakıyorsunuz sanırım veya garajda haliyle motor soğukluğu ve havanın sıcaklığından olsa gerek araba kaç bin km de? ve kontağı çevirip direk yolamı çıkıyorsunuz normalde turbo beslemeli araçlarda bu çok önemli rolantiyi düşmeden araçı hareket ettirmemek önemli bir durum geçmiş olsun inşallah dediğim gibi gölge ve hava sıcaklığındandır. içinizdeki şüpheyi dindirmek için aracınızı 1 günlüğüne servise bırakabilirsiniz birde onlar baksın

Onceden en az 20sn beklemeye dikkat ediyordum. Simdi ise en az 1 dakka beklemek zorundayim. Kesinlikle normal bir durum degil normal zamamanlarini biliyorum. Aksamdan park edip sabah calistirirken hava 16 derecenin uzerindeyse yapiyor. 16 derecenin altindaysa yapmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sercan0825

quote:

aslına bakılırsa normal bi durum gibi görünüyor havalar sıcak ancak siz arabayı gölgede bırakıyorsunuz sanırım veya garajda haliyle motor soğukluğu ve havanın sıcaklığından olsa gerek araba kaç bin km de? ve kontağı çevirip direk yolamı çıkıyorsunuz normalde turbo beslemeli araçlarda bu çok önemli rolantiyi düşmeden araçı hareket ettirmemek önemli bir durum geçmiş olsun inşallah dediğim gibi gölge ve hava sıcaklığındandır. içinizdeki şüpheyi dindirmek için aracınızı 1 günlüğüne servise bırakabilirsiniz birde onlar baksın

Onceden en az 20sn beklemeye dikkat ediyordum. Simdi ise en az 1 dakka beklemek zorundayim. Kesinlikle normal bir durum degil normal zamamanlarini biliyorum. Aksamdan park edip sabah calistirirken hava 16 derecenin uzerindeyse yapiyor. 16 derecenin altindaysa yapmiyor.

sanırım servise gitmeniz iyi olur. hava filtresinden kaynaklıda olabilir. tekrardan geçmiş olsun

• Daha once bu sorunu yasayan birinin cevabini alamazsam servise goturup birakicam. Ilginize tsk ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercan0825 -- 4 Temmuz 2015; 15:18:05 >
  • Arkadaslar katalitik konvektorden kaynaklaniyor olabilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal değil. bu bende de oluyor. böyle yapacağını hissettiğinizde hemen kapatın yeniden çalıştırın. benzin geri dönüş haznesi valfi ile ilgili bir sorun. ben yaptırmadım. ama ne olduğunu öğrendim. kötüleşirse yaptıracağım. yaptıranlar var. kronik sorun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sercan0825

quote:

sanırım servise gitmeniz iyi olur. hava filtresinden kaynaklıda olabilir. tekrardan geçmiş olsun

ne ilgisi var ? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gokturk010

normal değil. bu bende de oluyor. böyle yapacağını hissettiğinizde hemen kapatın yeniden çalıştırın. benzin geri dönüş haznesi valfi ile ilgili bir sorun. ben yaptırmadım. ama ne olduğunu öğrendim. kötüleşirse yaptıracağım. yaptıranlar var. kronik sorun.

Merhabalar sizdede ilk calistirmada belli bi hava sicakliginin uzerindemi yapiyor ve tamir fiyat konusunda bir bilgi alabildiniz mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.