Şimdi Ara

TSK Personel Sayısını Açıkladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 345'i general/amiral, 39 bin 511 subay, 96 bin 189 astsubay, 22 bin 945 uzman jandarma, 60 bin 358 uzman erbaş ve 4 bin 218’i sözleşmeli er/erbaş olmak üzere toplam 629 bin 593 personel görev yapıyor.

- Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 345'i general/amiral, 39 bin 511 subay, 96 bin 189 astsubay, 22 bin 945 uzman jandarma, 60 bin 358 uzman erbaş ve 4 bin 218’i sözleşmeli er/erbaş olmak üzere toplam 629 bin 593 personel görev yapıyor.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, kara, deniz ve hava kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın personel mevcutlarına ilişkin bilgi verildi. Buna göre, kuvvet komutanlıklarında 312, Jandarma Genel Komutanlığı’nda 32 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda 1 olmak üzere 345 general/amiral bulunuyor. Subayların 32 bin 625’i kuvvet komutanlıklarında görev yaparken Jandarma Genel Komutanlığı’nda 6 bin 261, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda ise 625 subay çalışıyor. Kuvvet komutanlıklarında 70 bin 733 bin astsubay, 44 bin 694 uzman erbaş ve 4 bin 218 sözleşmeli erbaş/er görev yaparken, Jandarma Genel Komutanlığı’nda ise 23 bin 966 astsubay, 22 bin 945 uzman jandarma, 14 bin 968 uzman erbaş görev yapıyor.

Kuvvet komutanlıklarında 290 bin 876, Jandarma Genel Komutanlığı’nda 113 bin 322, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda ise bin 829 olmak üzere 406 bin 27 yedek subay ve erbaş/er bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sivil memur/işçi ile birlikte tüm personel mevcudu ise 982 bin 223 olarak açıklandı.

quote:

İHA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profesör Extreme -- 3 Ocak 2015; 0:59:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dur bakalım kimler kötüleyecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldu o zaman biz kalkalım

• Istediginiz ulkeye bakin cin dahil bu kadar general amiral bu arada goremezsiniz ciddiyim bak. He bana giren cikan var mi yok. Isterse hepsi yuzbasi olsun. Onun rutbesi burda sokmez

• İsrail bi nükleer .......
  • Askeriye devletin sırtına yük be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

Istediginiz ulkeye bakin cin dahil bu kadar general amiral bu arada goremezsiniz ciddiyim bak. He bana giren cikan var mi yok. Isterse hepsi yuzbasi olsun. Onun rutbesi burda sokmez

Ne belirtmek istedin merak ediyorum,general sayımızın fazla olduğunu mu ? Bizi aydınlat lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah hepsıne uzun ömür versin, itten köpekten korusun diyelim
  • artık devir teknoloji devri asker sayısına göre üstünlük bundan 100 yıl önce bitti. allahtan yavaş yavaş savunma sanayimiz gelişiyor. ayrıca doğuda kan akmaya devam ettiği sürece neyleyim 600 bin askeri. başımızdaki amcanın bir lafı var ben lafa değil icraata bakarım diye şimdi o lafı ona iade ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mark.

quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

Istediginiz ulkeye bakin cin dahil bu kadar general amiral bu arada goremezsiniz ciddiyim bak. He bana giren cikan var mi yok. Isterse hepsi yuzbasi olsun. Onun rutbesi burda sokmez

Ne belirtmek istedin merak ediyorum,general sayımızın fazla olduğunu mu ? Bizi aydınlat lütfen

Fazla oldugunu tabiki de. Gereksiz bence

• Raz3rs kullanıcısına yanıt
    ben. daha geçenlerde olağan üstü hal ilan edildi lan doğuda 600k insan olsa nolur bi kaç kıytırık sokak göstericisine bile dokunamıyorlar
  • şu devir değişti yaaaa cılar

zamanında Çanakkale ' de teknoloji vardı , ama sonuç ?

Görende bizi commodore64 ile yürüdüğümüzü sanıyor
  • önemli olan akıllı olmak . bir plan yaparsın herşeyi kaybedersin bir plan yaparsın akşama şarabını pariste içersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

ben. daha geçenlerde olağan üstü hal ilan edildi lan doğuda 600k insan olsa nolur bi kaç kıytırık sokak göstericisine bile dokunamıyorlar

o askerlerin degil onlara vur emri vermeyenlerin hatası. Ver vur emrini köpekler nasıl kaçacak delik arıyor gör bak

• Sajuuk kullanıcısına yanıt
    Hocam dokundurdukları zaman dokunuyorlar.93-96 yılları arasında neler oldu herkes biliyor.

Kimler dokundurtmuyor.Ordu neden tasfiye ediliyor düşünmek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

artık devir teknoloji devri asker sayısına göre üstünlük bundan 100 yıl önce bitti. allahtan yavaş yavaş savunma sanayimiz gelişiyor. ayrıca doğuda kan akmaya devam ettiği sürece neyleyim 600 bin askeri. başımızdaki amcanın bir lafı var ben lafa değil icraata bakarım diye şimdi o lafı ona iade ediyorum

gelde bunu aklara anlat işte askeri ordu teklonoji diyip duruyorlarda. benım askerim doğuda öldükten sonra alıp biyerime soksalar o teklonojiyi yine umrumda olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: .TheGamE.

Allah hepsıne uzun ömür versin, itten köpekten korusun diyelim

Eyvallah kardeşim. Benim babam ve eniştem de asker. Zor vallahi. Allah hepimizi itten köpekten korusun. Doğudaki öğretmeni de askeri de polisi de.

• Seferberlik çıktığı zaman TSK'nın ulaşabilceği maksimum personel sayısı kaç milyon olur?Ayrıca seferberlik esnasında polisinden,jandarmasına kadar bütün kolluk kuvvetlerinin toplam personel sayısı tahminen ne kadardır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raz3rs

Hocam dokundurdukları zaman dokunuyorlar.93-96 yılları arasında neler oldu herkes biliyor.

Kimler dokundurtmuyor.Ordu neden tasfiye ediliyor düşünmek lazım

eskinin özal harekatçıları artık yok ve izin vermiyorlar böyle davranmalarına emirler büyük yerden. 3-5 yıl daja videodaki gibi davranılsaydı bu sorun biterdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicnouma -- 3 Ocak 2015; 1:35:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tecrübeli Tedirgin

quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

o askerlerin degil onlara vur emri vermeyenlerin hatası. Ver vur emrini köpekler nasıl kaçacak delik arıyor gör bak

Burdan sonrası da siyaset, e ne anladım ben 600 bin kişiyi valla hiç tatava yapmaya gerek yok başında adam gibi biri olmazsa isterse 1000 milyon kişi olsun. Lan biz boşuna mı övünüyoruz ALP ARSLAN la ATTiLAyla ATATÜRKLE FATİH SULTANLA bak bunlar 100.000 vs 20000 yapmış adamlar. Olay kafada bitiyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.