Şimdi Ara

TT NET Tarife Değişikliği Acil.. (Bilgisi Olanlar Yazarsa Sevinirim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8 aralık gününden itabaren 1 mb limitsize gecmiş bulanmaktayım..türk telekomu aradım ve ayın sekizinden itaberen 1 mb sınırsıza gectiğinizi sölediler..ayın sekizden sonra bayağı bir download yaptım(Limitsiz diye) bu benim ocak ayı fatura miktarını etkilermi..ayın sekize kadar normal olarak hesaplanacak sanırım.. sekizden ay sonuna kadar sınırsız tarife olarak hesaplanacak.. ama emin olamıyorum.. download etmeye devammı edim?

• Eğer 8'ine kadar kotayı asmadıysanız 26+45=71 tl fatura gelmesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozdeniz1907

Eğer 8'ine kadar kotayı asmadıysanız 26+45=71 tl fatura gelmesi lazım

yok kota aşımı olmadımı ama sınırdı.limitsize gecmeden önce kota 3.50 gb gibi birşeydi...
  • Netten araştırdım baya ama hiç kimse tam birşey bilmiyor.. Bende 4 gb - 1mbit kotalı kullanıyorum ama kota aşımlarından dolayı 1mbit sınırısıza geçmeyi düşünüyorum.. Herkesin merak ettiği bir konu senin dediğin.. dediğim gibi kimse tam bilgi sahibi değil herkez farklı bişey söylüyor. Bana sorarsan bu ay downloada yüklenme ocak ayını bekle..

Bu arada 26+45=71tl bu doğru ise çok saçma bişey.. Hem sınırsız hem sınırlı parası ödemek hangi mantığa sığar.. kınıyourum bu telekomu.. elimizden anca bu geliyo..
  • Yanlış hesapladım 8 gün kotalı parası vereceksin 22 gün sınırsız parası vereceksin.
  • 22 gün kotasız için gelice faturan 3,5gb download yapmışsın 8 günde yani kotanı aşmışsın 4gbyi 30 güne böl 8 ile çarp çıkanı 3,5gbden çıkardın mı kota aşımını göreceksin oradan hsplarsın artık
  • 1 mbit sınırsızım var 8 mbit netlimitsize şimdi geçersem ne kadar bir fatura yansır bana acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu konuda herkes yanlış biliyor bu fatura hesaplamayı, bu işin doğrusu şudur.

TT faturaları ayın 1 i itibarı ile ve kullanımdan önce peşin kesilir. Buna göre ayın 8 inde tarife değiştiren birisi;

Faturası zaten kesilmiş olduğundan eski tarifesi üzerinden fatura alıcaktır gelen ilk faturada.

Daha sonraki gelecek olan fatura ise çok tuzlu olacaktır sebebi ise;

Bir sonraki ay gelen yeni tarifenizi içeren faturada, fatura miktarı + AYLIK KIST. ÜCRET denilen bir ibare bulunacaktır.

AYLIK KIST.ÜCRET bir evvelki ayın 8 inden yani traifeyi değiştirdiğiniz günden ay sonuna kadar olan ücrettir, buna artı olarak birde yeni tarife ücretinizi ekleyiniz buyrun size yeni fatura rakamınız.

Buna göre 1mb sınırsız a geçen biri si tarifeyi değiştirdiği aydan bir sonraki ayda 45 + (45/30) * 22 = 78 tl fatura öder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: j.sparrow

1 mbit sınırsızım var 8 mbit netlimitsize şimdi geçersem ne kadar bir fatura yansır bana acaba?

ne kadar bı fatura gelır?
  • Arkadaşım yukarıda yazdım o kadar matematiğin yokmu, fomul yukarıda işte ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Arkadaşlar bu konuda herkes yanlış biliyor bu fatura hesaplamayı, bu işin doğrusu şudur.

TT faturaları ayın 1 i itibarı ile ve kullanımdan önce peşin kesilir. Buna göre ayın 8 inde tarife değiştiren birisi;

Faturası zaten kesilmiş olduğundan eski tarifesi üzerinden fatura alıcaktır gelen ilk faturada.

Bir sonraki ay gelen yeni tarifenizi içeren faturada, fatura miktarı + AYLIK KIST. ÜCRET denilen bir ibare bulunacaktır.

AYLIK KIST.ÜCRET bir evvelki ayın 8 inden yani traifeyi değiştirdiğiniz günden ay sonuna kadar olan ücrettir, buna artı olarak birde yeni tarife ücretinizi ekleyiniz buyrun size yeni fatura rakamınız.

Buna göre 1mb sınırsız a geçen biri si tarifeyi değiştirdiği aydan bir sonraki ayda 45 + (45/30) * 22 = 78 tl fatura öder.

Hesaplama baştan sona yanlış bana göre

29 tl lik tarifeden sınırsız 45 tl lik tarifeye geçişlerde
    8*(29/30)= 7,733
    22*(45/30)= 33 ortalama 40 - 41 tl civarı gelir.

+ yaklaşık 2,5 gb kota aşımı var hesaba katılmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @frin -- 17 Aralık 2009; 11:28:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: @frin

quote:

Arkadaşlar bu konuda herkes yanlış biliyor bu fatura hesaplamayı, bu işin doğrusu şudur.

8*(29/30)= 7,733

quote:

Arkadaşım yukarıda yazdım o kadar matematiğin yokmu, fomul yukarıda işte ;)

hadi benim matematiği boşverde senin bu formül ttnette işe yaramaz onların kendine göre formülleri var herzaman ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: @frin

quote:

8*(29/30)= 7,733

daha geçen gün bende yaptırdım ve müşteri hizmetlerindeki memur ile de biraz ahbablıgım oldugu için ayrıntılı konuştuk.
    fatura kesimleri ayın başında peşin peşin yapılıyor. ayrıca kotalı bir internet kullanıcısı için günlük kullanım hesabı yapılmaz (yani 8*(29/30)= 7,733 bu hesaplamaz yanlış).
    ayın hangi günü olursan ol yada kotan ne olursa olsun. (kota aşımı hariç) , tarife degişikligi yada adsl kapatma işlemi yapılsada 26 tl yi peşin peşin alırlar.
    ama sınırsız tarifelerde ise, günlük kullanım hesabı yapılarak, ayın hangi gününde olduguna göre ücreti faturalaştırırlar.

2smoke nın yapmış oldugu hesaplama kesinlikle doğrudur.

• Tarife değişikliklerini ay sonuna doğru yapmak daha düşük fatura gelmesini sağlayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.