Şimdi Ara

TTNET Fiber İnternet(ÇAKMA FİBER) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
7
Favori
80.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alkımm

O dolaba şeytan diyor yapıştır bezbol sopasını o olsun.Belki yenisini yaparlarda düzelir telefonla sorduğumda santrale çok uzaksınız diyor lan santral önümde diyorum bir dakika kontrol ediyorum diyor evet 1100 mt uzağınızda diyor eee 1 klm ye bile 8mb veremiyorsan sen ne halta yararsın bide tvbu çıktı hd yayın çıktı 1 aydır çökük olan internet uyanık site sakinleri sayesinde yerlere düştü.Sitebinde olde d smart ta var digitürkte görmemişler tvbuda aldı.

santral dibinde olsa bile direk kablo sana gelmiyor ki :D mesela sen beşiktaşta oturuyorsun santralde karşında ama TT seni eminönüne giden kabloya bağlamış senin santral dibinde olmasına rağmen önce kablo eminönüne gidiyor ordan sana geliyor.

yani tamamen .... işi

• vdsl de kaç kablo geliyor?adsl gibi tek mi?
  • FiberNET santrale kısa mesafelerdeki abonelere yüksek bant genişliği sunulabilen internet hizmetidir. TTNET Fiber İnternet hizmeti VDSL2 teknolojisi ile sunulmaktadır.
    - - - -- - -- - -
    VDSL2 teknolojisi bakır hatlar üzerinden sunulan DSL hizmetlerinin en hızlı üyesidir. VDSL2 hizmeti ve erişim hızı altyapı olanakları ile sınırlıdır. 32 megabit hız ve indirme süresi fiziksel bağlantı koşulları nedeniyle, garanti edilen hız ve süre olmayıp ulaşılabilecek en yüksek hızı ve en düşük süreyi göstermektedir..

kaynak ttnet.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchutZ -- 2 Mart 2011; 20:30:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

Verilen hizmet ADSL altyapısından değil, saha dolaplarına yakın yerlere VDSL2 altyapısı üzerinden veriliyor, saha dolabı ile ttnet santrali arasındaki arasındaki taşıyıcı kablo fiber, işte size sattıkları ttnet fiber bundan ibaret.

Ek bir bilgi olarak VDSL2'de, ADSL'in aksine simetrik olarak kısa mesafede 30MHz bandından 100Mbit/sn hız almak mümkün.

açıklama için teşekkürler, epey aydınlatıldık sayenizde :).

Peki saha dolabının nerde olduğunu nası öğrenirim ? Yani bana yakın mı uzak mı ? Herkes VDSL2 ye geçemez değilmi ? Benim bulunduğum yerde telekom santrali var. 300 mt önümde. Fakat bu santral sanki kapalı gibi bilmiyorum içerde çalışan felan yok ama Türk Telekom Santral yazıyor yani.

Ben şimdi VDSL2 alabilirmiyim acaba ?

teşekkürler,

Bunun için yapmanız gereken bağlı bulunduğunuz telekom santralini telefon ile arayıp ben vdsl2'ye geçeceğim hattımın uygunluğunu kontrol ettirmek istiyorum derseniz, size bir telefon verirler, bu telefondan santral amiri veya yerine bakan kişi ile direk görüşürsünüz, o kişiye durumu anlatıp sabit telefon numaranızı verdiğiniz zaman, o sizin hangi dolaba, hangi santrale kaç metre mesafede olduğunuzu anında söyler, 100mbit verimli hat isteyenlerin bu dolabın veya santralin max 150 metre uzağında olması gerekir, vdsl2 hizmeti 32mbit verimli hat sadece bu dolaba/santrale 500 metre mesafeye kadarsanız veriliyor, yoksa hiç şansınızı zorlamayın.

• Merhaba Arkadaşlar;

Konuyla yakından alakalı olduğum için birkaç bilgi vermek istiyorum.
    Şu an TürkTelekom'un Fiber konusunda çok farklı uygulamaları mevcut.Bunlar

Sokaklarda Dolaba kadar fiber daha sonrasında eve kadar bakır üzerinden yüksek hız.(mesafeye bagımlı olarak değişir)
    Evinize kadar fiber oradan mevcut telefon kablonuzdan (yaklaşık enfazla 100 m olacağından) 100 mb'e kadar fiber internet
    Daireye kadar fiber veya cat6 ile gelinerek verilen yüksek hız.

Yukarıda yazdıklarım su an aktıf olarak planlanıyor ve kuruluyor.

bakır devre üzerinden veya fiber ile internetin evinize kadar gelmesi arasında fazla fark yok.Sonuçta bir filmi ne kadar sürede indiriyorsunuz.veya ping önemliyse kaçolduğu vb. aynı hızda bakır ve fiber interneti yanyana test etmeniz gerekir aradaki farkı görmek için.

Burada önemli olarak problem olduğunda ne kadar sürede gideriliyor.istediklerinize hangisi daha iyi cvp veriyor.
    Süperonline bu konuda daha yeni abone sayısı çok az.Abone sayısı arttıkça trafiği kaldıracak altyapının olup olmadığı onemli.Metroethernet harici aldığınız tüm internetler paylaşımlıdır.
    Süperonline Fiberi eve kadar getiriyor.Binada 100 mb veriyor.50 daire olduğunu düşünün.ilk 2 kişi alınca internette ucuyorsunuz sanki.Bir süre sonra internet sayısı 30-40 a cıkınca herkes 100 mb ıcerısınden paylaşarak harcıyor.Hız testleri size 100 e yakın deger verir ama gercekte ne olduğunu dosya ındırerek gorursunuz.

• Hocam sen şu son söylediğine inandın mı Allah aşkına? Binaya toplam 100mbit veriyormuş Süperonline, o havuzdan kullanıyormuş herkes. İyi de binada 30 daire hep 50-100mbit alırsa ne olacak? Çamur atmayın adamlara, forumda kullanan arkadaşlar bunun bu şekilde olmadığını kanıtladılar zaten.
  • @annubiss67
    Sistemin işleyişi hakkında yanlış bilgi edinmişsin. Forumdaki superonline bölümünü biraz araştır.
    Ayrıca oturduğum bina da 28 daire var ve fiber interneti 21 daire kullanıyor. İndirme hızında en ufak düşme yok. Yani havuzu abone sayısına göre ayarlıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 3 Mart 2011; 12:59:47 >
  • fiberoptik fln hikaye daha adamlar 1 mb neti veremiyorlar ruzgar oldumu kar yagdimi uff oluyor net
  • 16Mbit'e geçeyim dedim. Adamlar geldi baktı dediki 16Mbit mümkün değil. Sözde fiber döşenmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: annubiss67

Merhaba Arkadaşlar;

Sokaklarda Dolaba kadar fiber daha sonrasında eve kadar bakır üzerinden yüksek hız.(mesafeye bagımlı olarak değişir)
    Evinize kadar fiber oradan mevcut telefon kablonuzdan (yaklaşık enfazla 100 m olacağından) 100 mb'e kadar fiber internet

bakır devre üzerinden veya fiber ile internetin evinize kadar gelmesi arasında fazla fark yok.Sonuçta bir filmi ne kadar sürede indiriyorsunuz.veya ping önemliyse kaçolduğu vb. aynı hızda bakır ve fiber interneti yanyana test etmeniz gerekir aradaki farkı görmek için.

Burada önemli olarak problem olduğunda ne kadar sürede gideriliyor.istediklerinize hangisi daha iyi cvp veriyor.
    Süperonline bu konuda daha yeni abone sayısı çok az.Abone sayısı arttıkça trafiği kaldıracak altyapının olup olmadığı onemli.Metroethernet harici aldığınız tüm internetler paylaşımlıdır.
    Süperonline Fiberi eve kadar getiriyor.Binada 100 mb veriyor.50 daire olduğunu düşünün.ilk 2 kişi alınca internette ucuyorsunuz sanki.Bir süre sonra internet sayısı 30-40 a cıkınca herkes 100 mb ıcerısınden paylaşarak harcıyor.Hız testleri size 100 e yakın deger verir ama gercekte ne olduğunu dosya ındırerek gorursunuz.

Evet konuya alakalı olduğun çok belli oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: annubiss67

Merhaba Arkadaşlar;

Yok ya? Eve kadar fiberi getirdin telefon hattında sonlandıracak öyle bir cihaz hiç duymadım ben telekom network sektörüne amerikadan önce cihaz mı soktuda haberimiz yok fiberle eve gelip telefon hattından fiber internet alıyoruz? Senin bence konuyla alakalı tek yanın telekomun önünden yada saha dolabının önünden geçmek olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 3 Mart 2011; 14:16:45 >

• Konudaki tüm mesajları okudum. Kimse ttnetten memnun değil. Mecbur kalmadıkça kimse kullanma taraftarıda değil.
    Bu konuda sayısız mesaj var forumda.

Telekom kötü bir firma ise dh neden reklam alıyor?
    kötü bir firmaya destek olmak, reklamını yapmakta kötülüğe ortak olmak değilmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 4 Mart 2011; 12:45:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsthehallowman

Konudaki tüm mesajları okudum. Kimse ttnetten memnun değil. Mecbur kalmadıkça kimse kullanma taraftarıda değil.

Telekom bu kötü bir firma ise dh neden reklam alıyor?
    kötü bir firmaya destek olmak, reklamını yapmakta kötülüğe ortak olmak değilmidir?

Parayı veren düdüğü çalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Konudaki tüm mesajları okudum. Kimse ttnetten memnun değil. Mecbur kalmadıkça kimse kullanma taraftarıda değil.

Kapitalist rejimde seni beni kim düşünür? Herkes çukka peşinde

Sadece DH değil neredeyse tüm kanal ve gazetelerde, dergilerde reklamları var. Reklam panolarında desen gırla. O zaman ne DH, ne medya, ne belediyeler ne de devlet bizi düşünüyor (devlet zaten telekoma açık destek veriyor bizi soysun diye)

Arkadaşın dediği gibi öyle çok bi makro ekonomi bilgisi gerekmez. Mikro yeter. Parayı ver çokomeli al. Para, çokomel, para çokomel

• Para meselesi olmasa Show TV mi idi Turkcell ile alakalı olan kanal, Show TV'de TTnet ve diğer servis sağlayıcıların ve Avea ile Vodafone'un reklamları dönmezdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcqo

Hocam Türktelekom ilk etapta konutların yoğun olduğu yerlere fiber erişim sağlamaya çoktan başladı. Yani eski sistem saha dolabına kadar fiber, oradan eve bakır dönemi çoktan bitti. Artık binaların içerisine fiberoptik switchler konuluyor. Yani vaadedilen hızlar çok büyük oranda gerçekleşecektir.

Alsana bi türktelekom casusu
  • Doğan görünümlü Şahin ...

İmalattan halka ...

Gel vatandaş gel 100 mbit hıza 100 gb İNANILMAZ KOTA..

Full Hd filmleri artık 1-2 dakikada indirip 3-5 dakikada kotanızı doldurabileceksiniz..

Kotayı ilk doldurana 100 mbitten 1 mbit hıza indirme BEDAVA..
  • ttnet bu, olayı insanları kandırmak değilmi zaten :d 3 senedir ttnetten ettiğim kadar hiç bişeyden nefret etmedim.. 8mbit lik tarifede 2mbit hızla giriyorum internete. rezilsin ttnet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Kapitalist rejimde seni beni kim düşünür? Herkes çukka peşinde

Sadece DH değil neredeyse tüm kanal ve gazetelerde, dergilerde reklamları var. Reklam panolarında desen gırla. O zaman ne DH, ne medya, ne belediyeler ne de devlet bizi düşünüyor (devlet zaten telekoma açık destek veriyor bizi soysun diye)

Arkadaşın dediği gibi öyle çok bi makro ekonomi bilgisi gerekmez. Mikro yeter. Parayı ver çokomeli al. Para, çokomel, para çokomel

Haklısınız kapital ve para dünyasında bunların olması normal

quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Para meselesi olmasa Show TV mi idi Turkcell ile alakalı olan kanal, Show TV'de TTnet ve diğer servis sağlayıcıların ve Avea ile Vodafone'un reklamları dönmezdi.

Aslında anlatmaya çalıştığım nokta buydu. Burasıda bir medya ama bir tv değilki. Bizlerin şahsen katılımı ve paylaşımları ile oluşmuş ve hatta bununla para kazanıp varlığını idame ettiren bir platform. işin en ilginç kısmı ise en çok ttnet antipatizan'ı barındıran sitenin heryerinden ttnet afişleri fışkırıyor olması. Sadece forumun (kullanıcı- yönetici) istemesi halinde bile çok şeylerin değişebileceğini düşünüyorum.

saygılar..

• Sloganı bu olmalı bence
    Küfreder gibi internet; TTNET

8mbit'e kadar daha geçen haftalara kadar en az 4 (ortalama 5mbit) görüyorken bu hafta 1.08 mbit ile 2 mbit arasında berbat bir şey ping desen ayrı iğrenç hiçbir site açılmıyor download'ı boşverdim ama sıradan surf bile yapılamıyor şu anda...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.