Şimdi Ara

TTnet SÖMÜREN en büyük İNTERNET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 3-4 ay önce ttnetin NETLİMİTSİZ 8mb internet kampanyası ile internet açtırdım.
    1-2 gün sonra internetim açıldı ve ve 4mb kesin olarak kullanabiliyordum.İndirme hızı olarak 400-500 kb arası kullanabiliyordum hatta 500 mblık
    bir dosyayı 14 dk gibi kısa bir sürede indiriyordum.Fakat 1 hafta bu şekilde kullanabildim sonra net sürekli olarak kopmaya ve gitmeye başladı o kadar can sıkıcı hala gedliki google a giriyiom net gidiyo.Neyse ttneti aradım be hata raporu oluşturdular ve servis gönerdiler.Servisten gelenler bina içindeki hatta bakmış ve benim eve gelen hattın ucuna kablo eklemişler.Ondan sonra net tam olarak düzeldi denemez ama eskisi kadar da sık kopmalar yaşmıyorum.
    Fakat son günlerde netim 1 mb ta sabit durmuyo sürekli olarak düşme yaşıyorum.Mesela 256 kb - 377 kb - 512 kb gibi hızlara düşüyo inanın çok sıkıldım bu durumdan 1 mb neredeyse kullanamıyorum.TTneti arıyorum ve durumu açıklıyorum hep bilindik bahaneler yok efendim altyapınız sağlam değil santrale olan uzaklığınız bu durumu etkiler felan.Bende ilk 1 hfta 4mb kullandığımı söylüyorum böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söylüyorlar sanki biz yalan söylüyoruz Hızımın çok düşük olduğunu ve neti verimli bir şekilde kullanamadığımı net hızımın yükseltilmesini istediğimi söyledim ve bir hata raporu oluşturdular aradan 1 ay geçmesine rağmen ne arayan var ne ilgilenen
    Tamam altyapı kötü olarabilir ama 256 kb hıza düşecek kadar kötü olcağını zannetmiyorum hem altyapım o kadar kötü oluş olsa ilk 1 hafta 4 mb interneti kullabilirmiydim? (müşteri temsilcisine aynen böyle söylüyorum hatların karışmış olabilceğini söylüyorlar bu ne saçmalık yaa)

Evet arkadaşlar biraz uzun oldu ama malesef durum böyle ne yapacağımı şaşırdım elim kolum bağlı.Sizce ne yapmalıyım lütfen cvp verirseniz seinirim
    Şimdiden teşekkürler İYİ FORUMLAR

• hızın düşmüş olmasın adil kullanım yüzünden 15 gigabyte download yaptıysan hızın 8 megabit den 512 kilobite düşüyor belki ondandıır
  • tmm 15 gb tan sonra hız düşüyo ama daha kotam 1-2 gb ken bile durum böyle yani kotayı doldursamda doldurmasamda durum aynı değişen bişey yok
    ilgilenip cvp verdiğin için teşekkür ederim
  • aynı olay benım başima geldi bende 8 ay kullandiktan sonra 8 mbit. sonra birden 4e düşürdüler bunu söyledigimde hayır diyor zor görünüyor kaldirmaz Alla Alla kullandim diyorum 7-8 ay yanı gercektende kullandim hiçte baglantim kopmuyordu 860 kb/s leri görüyordum downloadta.

sonra anladım ki bu sistemi çevip çevreleyen şeyler sadece PORT eğer sahip oldugunuz porttan daha iyi bir port'a geçiş yaparlarsa bırakın 4 mbiti 8 mbiti full kaldırıyor hattiniz. benım şuanda hat değerlerim kötü. normal şartlarda 8 mbit alamam gerekiyor. ttnet elemanları değerlere bakarak konustugu için haklilar. ama şuanda yaklaşik son 4 ay 8 mbit'E geri döndüm. hatta üstüne basa basa söyleyerek hattınız kaldirmiyor demelerine ragmen 8 mbit kaldiriyor.

bence siz bu tip konusmalari yapmayin. benım portumu degiştirdiler hız degerlerim düştü deyin. ve tekrar portumu degiştirmenizi istiyorum deyin. sorunun çözülecektir.

• McCarty bilgilendirdiğin için çok tşk ederim söyledikerini uygulayacağım
  • Dostum düşük hızlarda (256,512) bile sürekli kopma yaşıyorsan muhtemelen kablonun bağlantı (telefon prizi, bina girişi bağlantıları, saha dolabı) yerlerinde bir kısa devre vardır. Ayrıca telefon ettiğinde internet kesiliyor mu, yada telefonda cızırtı veya gürültü olmasıda kısa devre olduğunun işaretidir.
  • @Bajo ,'nun dedigide dogru bi bakima eger sen 1 mbitte bile sürekli kopma yaşiyorsan bi kısa devre olabilir. veya santralden gelen kişiler normalde apartman içinde bulunan hap ya da kutu içinden kontrol edip santralle iletişime geciyorlar. (benım hatti böyle kontrol ettiler.) ve değerleri söylediler. birebir santralden kontrol ederek sonra şukadar kaldırıyor dediler (4 mbit demişlerdi o sıra) öyle devam ettim bir süre. yanı 1 mbitte kopukluk yaşiyorsan port dısında bi sorun olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hay ağzınızı öpüyüm ya aynen dediğiniz gibi telde cızırtı var ve telle konuşurken net kopuyo demek kısa devreden oluyomuş.. şimdi ben bu kısa devre olayını nasıl halledebiliirim arkadaşlar?
    ilgilenip cvp yazan arkadaşlara çok tşk ederim
  • telefondaki cızırtı telefonla konuşunca kesilmesi arda splitter denilen cihazı kullanmamanızdan kaynaklanıyor eger hattınızda kısa devre olursa telefonunuz hiç çalmaz vede sürekli meşgul çalardı isterseniz deneye bilirsiniz modem ile telefon arasında splitter olması gerekli bu cihazı taktıgınızda sorununuz düzelecektir
  • ağzımızı öpme

Arkadasim eğer evinize ilk girişte (ana giriş) ek varsa ve telefon veya modemi evin içinde belli bi mesafede kablo ile sagliyorsan ilk olarak modemi ana girişe baglamanı tavsiye ederim. belki karişik gelebilir bu şöyle anlatiyim kendimden.
    normalde bizim eve telefon hatti salondan giriş yapiyor duvarda priz var. modem veya telefon salonda olmadigi için odama kablo çektim.yanı ayrılma olayi benım odamda oluyor. direk modeme geliyor ordan telefona. bende böyle sorun ciktiginda modemi alip salondaki ana girişe bagliyorum. yanı kısaca demek istedigim buydu. böyle bişeyin varsa bu sistem bu tarzda. ilk olarak telefonunu ana girişe bagla modemi vs herseyi cikart. sadece telefon olsun ve cızırtı varmı yokmu kontrol et.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.