Şimdi Ara

TTNET Ten tutanak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başka illerde varmı bilmiyorum ama kahramanmaraşta bu tutanak müşterilere imzalatılıyor. ne yapılmalı? neyapılmamalı? Biri adsl veya smile de buyle bişey varmı?

TTNET Ten tutanak

• %70 göz boyama %30 gerçek bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal112

Başka illerde varmı bilmiyorum ama kahramanmaraşta bu tutanak müşterilere imzalatılıyor. ne yapılmalı? neyapılmamalı? Biri adsl veya smile de buyle bişey varmı?

TTNET Ten tutanak

Ne yapmalı? Tabiiki paylaşmamalı!
    Benim 100 Mbit internetim dahi olsa kimseye zırnık koklatmam.
    Oldu olacak telefon hattınıda paralel çekin evlere. Nasıl olsa saat 19:00 dan sonra bedava.

• 1Mbit internetin neyini paylaşıyorsunuz? Zaten berbat bir hızı var. Birde paylaşarak iyice düşürmeyin hızınızı.
  • k.maraşta zırvalıyor nedense ttnet.evlenecegim için kendi evime geçtim.kardeşiminde benimde bilgisayarımız vardı babaevinde.yeni eve geçince kendime yeni

net alıp baba evindeki neti 4mb sınırsızdan 1 mb sınrsıza geçirdik.çat diye bugün kesmişler borcu olmadıgı halde.tahminin herkese uygulanan ortak kullanım

fantezisini bizede uygulamışlar akıllarınca.bir evde 2 adet bilgisayar olamazmı yani.neye dayanarak bu tür bir kanıya varıyor bu dangalaklar anlamadım.

yarın gidip dümdüz sövsem suratlarına yeri yani.elimde bolca dayanakta var.3 senedir benim hesabımdan otomatik ödeme,yeni benim adıma açılmış hat.

hesaplaşırız artık yarın.evrakmı imzalıyorum,yoksa sövüyormuyum suratlarına görürler
  • Birde tutanagı imzalayınca yapmadığım paylaşımı yapmısım olcam ve kabul etmiş olcam varmı böyle birşey ya ttnet iyi küfür yedi benden bugün ve yemeye devam ediyor...

Hatta devamda etcek...
  • Tutanağı imzalamayın. İmzalarsanız bir dahaki uyarıda açılacak davada kanıt olarak kullanılacaktır. Bunu imzalamanız demek, TTNET ile yaptığınız sözleşmenin "bağlantı paylaşımı" ile ilgili hükmüne aykırı hareket ettiğinizi kabul etmek demektir.

Zorla imzalatmaya çalışsalar dahi imzalamayı reddettiğinizi ve kanıt gösterilmesini istediğinizi belirtin. Hattınızı kapatıp tek taraflı sözleşmeyi feshetmek için de kanıt gerekiyor. Ki bakır kablolarda bağlantı paylaşımınızı ispatlamaları olası değil.

Not : Wireless ile paylaşıyorsanız ve bu bağlantı şifreli ise bunu ispatlamaları zaten imkansız. Ama tutup iki ev arası ortalıktan ethernet kablosu geçiriyorsanız o biraz şüpheli. Uğraşırlarsa onu dışarıdan fotoğraflayarak vs ispatlayabilirler. Zaten aksi bir durumda herhangi bir TTNET görevlisinin hattı kontrol için olsa dahi evinize girme hakkı yok. Ancak cumhuriyet savcılığına sözleşmeye aykırı hareketten dava açıp ispat için polis ve bilirkişi ile gelmeleri gerekmekte.

Özetle; iki ev arası sokaktan ethernet kablosu uzatmıyorsanız, ne sözleşmeyi imzalayın ne ttnet çalışanını eve alın. İspatlama şansları yok.

• En çokta K.Maraşta var galiba kimi görsem kapatılmış bu gidişle hepsini kapatacaklar.Aslında bizde tepkimizi gösterip iptal etterip başka adsl geçmek lazım tabiki bu kadar kazık fiyatlara satarsan insanlarda ortak kullanır.Şimdimi uyandılar yıllardan beri herkes ortak kullanıyor.Bu işten ttnet zararlı çıkar.Türkiyede yaşayanlar için bu fiyatlar çok yüksek.
  • Arkadaşlar bunları kapatırken sanırım kotalara göre hareket ediyorlar.Kendilerine göre ne kadar bir kota aşımında kapatıyorlar acaba.
  • Hukukta temel prensip iddia eden isbat etmek zorundadir, oyle "yapilan kontrollerde" gibi sacma bi gerekce sunamaz. Hani nerede kontrol, bir eve girip kabloyu takip etmesi icin hakim karari gerekir, yada delillerin karartilmasi suphesi varsa savci karari ile polis esliginde evine girip kontrol edebilir. Ancak dedigim seyler olup sizin biriyle interneti paylastiginizi polis tutanaklariyla kesinlestirirse ondan sonra baglantinizi kesebilir. Turkiye bir hukuk devleti, oyle baktim kotana kestim internetini olmaz. Elinde sozlesme var, kafana gore kesemez internetini. Kimse imzalamasin, gitsin tuketici hakem heyetine bakin neler oluyor.
  • Bugün itibariyle türktelekom merkeze gittim.İnternetimle paylaşım yapmadığı ve paylaşımdan kesildiğini dile getirdim.Ordaki yetkili kişi tutanağı verdi ve imzalamam gerektiğini söyledi bende imzalamayacağımı ve imzalamadan açılmayacaksa internetimi kapatacağımı söyledim.Bundan sonra ordaki yetkili kişi biz sizin ortak kullanım yaptığınızı tespit edemeyiz siz tutanağı alın ve altına not düşün ortak kullanım yaptığımı kabul etmiyorum diye bende internetinizi açayım dedi bende böyle yaptım.
    Sanırım sorunsuz bir şekilde halledildi benim için bu olay ama yinede ttnet
  • TTnet ne diyorsanız hakediyo sonuna kadar katılıyorum
  • böyle bir tutanak yeni kullanıcıya yapabilirler belki ama eskisine imzalatamazlar anında tepki alırlar
  • İmzalamassan acmıyorlar.Birde gördügüm kadarıyla eski yeni fark etmiyor kapatıyorlar.

Bu olay aynı evde 2 bilgisayarıda yasak etmiş oluyor 2 pc varsa 2 hat cekceksin.löl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GévréK -- 8 Nisan 2010; 15:55:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.