Şimdi Ara

TTNET VDSL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
1
Favori
13.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vallahi arkadaşlar ben bir internet cafede 4 mbit bağlantının 24 kişiye dağıtıldığını biliyorum ve yetiyorda yani paylaşılacak kişilere söylenir ağırlaşmaması için geceleri download yapılabilir ama kesinlikle upload ile bir sorun yaşamassınız online oyun oynamayacaksanız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: watcherb

vallahi arkadaşlar ben bir internet cafede 4 mbit bağlantının 24 kişiye dağıtıldığını biliyorum ve yetiyorda yani paylaşılacak kişilere söylenir ağırlaşmaması için geceleri download yapılabilir ama kesinlikle upload ile bir sorun yaşamassınız online oyun oynamayacaksanız...

Bu sorunu gidermek için QoS Load Balance(yük dengeleme) özelliği olan wireless router kullanabiliriz diye düşünüyorum.
    Şu sayfada çok güzel QoS Load Balance(yük dengeleme) özelliği olan wireless routerlar var.
    http://www.draytektr.com/products/?gid=Tmc9PQ==

• http://www.ttnet.com.tr/web/204-925-1-1/tr/evde_ttnet/ttnet_vdsl2/ttnet_vdsl2_paketleri
    adresine baktım 32mbps vdsl2 149 TL imiş. Ama niobeweb in sitesinde 169 TL görünüyor.
    Eğer bu fiyat doğruysa 2 hattan toplamda 40 TL kardayız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: watcherb

ya arkadaşlar konusu değil biliyorum ama yani şimdi bütün ajans sitelerinde internette büyük indirim diye haber geçiliyor %15 %5 indirilmiş vergi hayır ya bu ajanslar kafa buluyorlar yada matematik hesapları yok olup olacağı indrim 5 10 ytl bunlar büyük indirim diye yayınlıyorlar varmı böyle birşey :D

Haber olsun diye veriyorlar. Üç kuruşluk indirimi deve yapıyorlar. Fiyatlar inerse de " telekom indirim yaptı " diye haber verirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

quote:

Orjinalden alıntı: DHArcadia

Simdi merak ettigim yuksek hizlarda Turksat'in Kablo Internet (Uydunet) fiyatlari ne zaman degisecek, cunku TTNET'in VDSL2 fiyatlari yaninda anlamsizlasti:

Turksat Kablo Internet (Uydunet) fiyatlari:
    6 Mbps : 119 YTL
    8 Mbps : 199 YTL
    10 Mbps : 499 YTL !!
    12 Mbps : 799 YTL !!!!
    16 Mbps : 999 YTL !!!!!!
    20 Mbps : 1999 YTL !!!!!!!!!!

Kablonet'in bu fiyatları zaten anlamsızdı hangi keriz 2 milyara internet bağlatır...

• quote:

Orjinalden alıntı: nemecek

quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

quote:

Orjinalden alıntı: caglar_sss

nemecek helal olsun vallaha, yıllardır tarifeleri sayende cok onceden ogreniyoruz.

Ben konu açmasına şaşırdım aslıdna uzun zaman oldu görmiyeli :) Keşke indirim veya hız arttırımı iiçin de bir başlık açsa :)

Varmı yakınlarda bişeyler nemecek? Uzun zamandır TT den ses çıkmıyor tarifeler hakkında?

Forumda bir şey söylediğimiz zaman büyük tepkiler oluyor. Bunların bazıları haklı olabilir ancak bir çok da haksız, mesnetsiz tepkiler olabiliyor. O yüzden tartışmalara girmeden uzaktan takip ediyorum.
    İçinde çalışan birisi olarak TT ve TTNET adına şunları söyleyebilirim:
    - Bu şirketler ticari karı hedefleyen özel şirketlerdir. ( Bu unutulmamalı. Rakibin olmadığı bir yerde her şirketin davranacağı gibi davranıyorlar. Örneğin Turkcell'in ilk yılları)
    - Bu şirketler kesinlikle müşterilerinin arkasından iş çevirmez ve onları aldatarak paralarını alma yoluna gitmezler. Tetkili kuruluşlar tarafından denetlenirler ve hukuka saygı duyarlar.
    - Değişen rekabet olgusu içerisinde "kalite" hedefini benimseyerek değişmeye çalışmaktadırlar. Malumunuz özellikle TT, çok büyük bir kurum ve değişim yavaş ve sancılı olmaktadır.

Bu saydıklarım insanların neden adsl e fazla para ödediğini açıklar sanıyorum. Kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmek istemez. Ayrıca dünya ile Türkiye'yi karşılaştırmak çok doğru değildir. Çünkü teknoloji üreten değil ithal eden bir ülkeyiz. Tüm bunları defalarca anlattım ve anlaşılamadığımı düşünüyorum. Bu yüzden tekrar etmek istemiyorum artık.

İndirime gelince TTNET de indirim olacağını zannetmiyorum. Hız arttırımı söz konusu olabilir ancak kesin bir şey yok.

Selamlar.

Orası Allah vergisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talyurt -- 29 Ocak 2009; 2:56:10 >

• Orjinalden alıntı: golge_s

Orjinalden alıntı: ocularis

Bu aralar aklımda apartmana kablosuz vdsl2 32mbps bağlatmak var. Apartman ile santral arası mesafe 280 metre ve santralde vdsl2 hizmeti var.
    31 dairelik apartmanda 22 dairede 29 TL lik yada 49 TL lik adsl bağlantısı var.
    Eğer 169TL'lik 32mbps vdsl2 bağlatıp her kata access point konursa, herkes evinden kablosuz olarak bağlanabilir.
    Aynı anda 20 kişi bağlansa kişi başına 1mbps'den fazla download hızı düşüyor ve internet artık sınırsız olmuş oluyor.
    Yılda 29 TL * 22kişi * 12ay= 7656 TL ödeyen apartman sakinleri, bundan böyle yılda toplam 169 TL * 12ay=2028 TL ödeyecek.
    Hatta bağlantı yetersiz kalırsa 2 tane 32mbps vdsl2 bağlatılabilir. Gene de şuanki durumdan ucuz oluyor.
    İlk yatırım maliyeti ise şöyle:
    Nisan'a kadar VDSL bağlantı ücreti alınmıyor. Bağlantı ücreti=0 TL
    Telefon hattı ücreti 0 TL (sadece vdsl2 için kullanılacak.)
    Huawei marka EchoLife HG520v model VDSL2 modem 249 TL
    3 adet Linksys WAP440N Wireless Access Point (hızı 300 Mbit/s) 327 TL* 3 adet=981 TL
    Toplam 1230 TL.
    31 dairelik apartmanda ilk yatırım maliyeti nedeniyle ilk yıl her daireden her ay 3.3 TL toplanacak.
    Aylık internek masrafı 5.45 TL.
    Yani ilk yıl her daireden ayda 8.75 TL toplanacak. Daha sonraki yıllarda 5.45 TL toplanacak.

1 tane 32mbps vdsl2 hattı yetersiz kalırsa 2 tane alınabilir o zamanda her daireden ayda 10.9 TL toplanır.
    İlk yıl 2. bir vdsl modem alınması gerektiğinden ilk yıl yatırım maliyeti aylık 4 TL olur.
    Yani toplamda 14.9 TL ödenir. İlk yıldan sonra da 10.9 TL ödenir.

Avantajları:
    Santrale yakın olmanın verdiği avantajla hız bir internet.
    Paranın cebinde kalması (29TL yerine ayda 5.45TL internet parası ödenecek olması).
    Yılda bu sayede 4gb kotalı bir internet kullanıcısının (29TL-5.45TL)*12ay=282.6 TL kara geçecek olması.

Dezavantajları:
    Her durumda karlı oluyor. Apartman özel mülkiyet alanı olduğundan yasal anlamda apartman içi internet kullanımı sorun olmuyor. Eğer yandaki apartmana veri yollanırsa sorun olur. En kötü durumda hattı kapatıyorlarmış. Para cezası gibi bir durum söz konusu değil.
    Bunun dışında herhangi bir yasadışı internet sucu işlenirse apartmanda vdsl hattı kimin üzerineyse sorumlu kişi o oluyor. Ancak apartmanda banka hesaplarını soyacak birisinin olmadığını bildiğimden bu konuda içim rahat.

Bunu bende araştırdım. Artık millet uyanmalı.. Telekomun saçma sapan korkutmaları (yok virüs, yok yasa dışı işlem vb. yapanlardan sorumlu olursunuz) bilinçsiz tüketiciler tarafından yanlış algılanmakta ve apartmanda paylaşacak bi tane adam gibi adam bulunamamakta. Lanet olsun sana TELEKOM!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talyurt -- 29 Ocak 2009; 3:03:23 >

• Arkadaşlar olay aslında şundan ibaret,
    bir internet servis sağlayıcı bağlantıyı verir ve sözleşmede 1 kişi özel mülkiyetinde kullanacak şekildedir yazar.
    Sorumluluk İSS den gider. Birgün olur bir suç işlenirse kapıya polis geldi, işte o zaman ben adsl mi paylaşıyorum diyemezsiniz. Derseniz bu bilgi TK ya gider ve yasadışı İSS lik yapma cezasına çarptırılırsınız birde ek olarak şirket sahibi olmadan ticaret yapmak gibi şeylere de girdiğiniz için ağır cezaları var. Ha dediğim gibi, internet servis sağlayıcıya kalsa bağlantınızı paylaşın ama tk buna izin vermiyor. İşlenen suçu ona buna atamıyorsunuz, kendinize kalıyor. İşte tüm sorun bu.

Ha yurtdışında ne var? Bu olay mesela amerikada serbest, wi-fi ile bağlantıyı paylaşabiliyorsunuz. Fakat paylaştığınız bağlantı, iss tarafından paylaştırılmaya izinli olmalı. Değilse iss sizi yakaladığı an bağlantınızı kesebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 29 Ocak 2009; 3:37:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Arkadaşlar olay aslında şundan ibaret,
    bir internet servis sağlayıcı bağlantıyı verir ve sözleşmede 1 kişi özel mülkiyetinde kullanacak şekildedir yazar.
    Sorumluluk İSS den gider. Birgün olur bir suç işlenirse kapıya polis geldi, işte o zaman ben adsl mi paylaşıyorum diyemezsiniz. Derseniz bu bilgi TK ya gider ve yasadışı İSS lik yapma cezasına çarptırılırsınız birde ek olarak şirket sahibi olmadan ticaret yapmak gibi şeylere de girdiğiniz için ağır cezaları var. Ha dediğim gibi, internet servis sağlayıcıya kalsa bağlantınızı paylaşın ama tk buna izin vermiyor. İşlenen suçu ona buna atamıyorsunuz, kendinize kalıyor. İşte tüm sorun bu.

Ha yurtdışında ne var? Bu olay mesela amerikada serbest, wi-fi ile bağlantıyı paylaşabiliyorsunuz. Fakat paylaştığınız bağlantı, iss tarafından paylaştırılmaya izinli olmalı. Değilse iss sizi yakaladığı an bağlantınızı kesebilir.

İnternet kafe statüsünde hat bağlanabilir mi apartmana ? Belki o zaman sorun olmaz.

• Bağlattıran var mı?

Performans hakkında yorum ve hız testi bilgisi alabilir miyiz.
  • Arkadaşlar 4 tane müşteri temsilcisine aktarıldıktan sonra 444 0 375 nolu telefondan sonunda bilgi alabileceğim bir kişiyi ulaştım.Mevcut ADSL aboneleri yeni abonelede dahil,ücretsim modem ve 3 ay indirimli kampanya ile abone olan kullanıcılar VDSL2 geçmek isterlerse ek hiçbir ücret ödemeden direkt geçiş yapabiliyorlar.Daha önce Vermiş oldukları eski adsl modem kullanıcıya hediye edilerek yeni VDSL2 uyumlu modem 24 ay tahahüt ile tekrar ücretsiz olarak verilerek VDSL2 abone olunabiliyormuş.
    Eski modemi satarak/wireles) 1 ayı'da bedava getirebilirsiniz böylelikle:)

Bilginize....
  • ttnetten hiçbişey beklemiyorum indirim hiç beklemiyorum.ya bu ülkede neden başka bi internet sağlayıcı firma olmaz(kendi altyapısı ile) girsinler adam gibi eminim büyük bi kitle tt den direk o firma aboneliğine geçer.şahsen ben geçerim dakika durmam.bakayım o zaman indiriyormusun indirmiyormusun.yukarıda yazı yazan arkadaşın dediği gibi tekel olunca hiçbişey beklemeyin hatta bunada şükredin.her eve internetmiş her eve bir kazık diye reklam yapsana sen ona.burdanda duyurayım belki bi okuyan ttnet yetkilisi çıkar taahhütlü aboneliğim bitiyor az kaldı bittiği gibide hem telefon hattını hem interneti kapattırıyorum. 1mb sınırsız internet 10 ytl olmalı bencede. toplu bi eylem yapcan aslında büyük bi kitle aboneliği iptal etcek 1 hafta boyunca mesajı alcaklar.ama nerdeeee.
  • Maalesef Turk.net tarafından yapılan denemelerin sonucu pek iç açıcı değilmiş.

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=22984

Buradan okuyabilirsiniz.
  • Yine VDSL bağlantısıya ilgili olarak;

Remzi Özdemir'in "Türkiye'ye çağ atlatmak" başlıklı yazısını okumak için lütfen linki

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=6426

tıklayınız.
  • Bi arkadaş apartmana dağıtırım demiş, şöyle söyleyeyim orada 5 kişi herhangi bir şekilde veri indirirken 6. kişinin ping çok artar. Nedeni adls i ethernet gibi düşünmeyin. Access pointlerde sorun olmaz fakat adsl dediğim şeye yol açar!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: weneorn

Bi arkadaş apartmana dağıtırım demiş, şöyle söyleyeyim orada 5 kişi herhangi bir şekilde veri indirirken 6. kişinin ping çok artar. Nedeni adls i ethernet gibi düşünmeyin. Access pointlerde sorun olmaz fakat adsl dediğim şeye yol açar!!

internetten araştırdım çeşitli ürünler var ama gerçekten işe yarayacak ürün hangisi bilemedim en iyisi teknik yardım almak çünkü söz konusu apartman olduğu için güvenli bir ağ olması gerekir.

http://www.draytektr.com/products/?pid=TmpBPQ==

bu ürünün ağ band genişliği yönetimi diye bi özelliği var belki bu işe yarayabilir ama çoğu özelliğini bilmiyorum

• aradım
    leventte zaten 4mbs veremiyorlar 16 yı sizin hat hiç kaldırmaz dediler sizin hat gördüğüm kadarıyla 2 'lik dediler..
    1.5 yıl geçti hala bizim santral değişecek falan filan burasıda levent yani gayrettepe ttnete 5 dk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 29 Ocak 2009; 22:33:44 >
  • turk.net in vermeme nedeni belli. 32 mbit VDSL2 yi izmirde 100 kişi alsa Pazar günü çıkışı batar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yy2

ttnetten hiçbişey beklemiyorum indirim hiç beklemiyorum.ya bu ülkede neden başka bi internet sağlayıcı firma olmaz(kendi altyapısı ile) girsinler adam gibi eminim büyük bi kitle tt den direk o firma aboneliğine geçer.şahsen ben geçerim dakika durmam.bakayım o zaman indiriyormusun indirmiyormusun.yukarıda yazı yazan arkadaşın dediği gibi tekel olunca hiçbişey beklemeyin hatta bunada şükredin.her eve internetmiş her eve bir kazık diye reklam yapsana sen ona.burdanda duyurayım belki bi okuyan ttnet yetkilisi çıkar taahhütlü aboneliğim bitiyor az kaldı bittiği gibide hem telefon hattını hem interneti kapattırıyorum. 1mb sınırsız internet 10 ytl olmalı bencede. toplu bi eylem yapcan aslında büyük bi kitle aboneliği iptal etcek 1 hafta boyunca mesajı alcaklar.ama nerdeeee.

-turktelekomla kazık pardon gelecek çok hızlı gelecek

• quote:

Orjinalden alıntı: golge_s

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Arkadaşlar olay aslında şundan ibaret,

İnternet kafe statüsünde hat bağlanabilir mi apartmana ? Belki o zaman sorun olmaz.

şöyle olabilir, kafe sahibi logları alır, wireless bağlantısı kurar, şifreli yapar, 2 tane de oturma masası koyar. Müşterilere şifre veriyoruz der olay biter. zaten cafeciler zorunlu log tutacak.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.