Şimdi Ara

TÜBİTAK Sosyal Bilimler Lisans Bursuyla İlgili...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önce link veriyorum :http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitaktan-yeni-temel-fen-ve-sosyal-bilimler-lisans-burslari

Şimdi burada yazana göre;

YGS-1 'de ilk 5000 'e girip felsefe, coğrafya, sosyoloji vs. seçenlere burs veriliyor. Ama YGS-1 sayısal yani Matematik Fen ağırlıklı puan türü.

Ama verilen bölümler TM yada TS puan türünden tercih ediliyor.

Ben TM-3 'te ilk 5000'deyim (4067). Eşit ağırlıkçı yada sözel birinin YGS-1'de ilk 5000'de olması mümkün mü değil. Ben bu bölümlerden birine yerleşirsem bursa başvurabilir miyim? Burs alabilecek miyim?

Yazıda bir mantıksızlık yok mu sizce de?

• 7dk'de 2.sayfaya düştü.
    UP
  • Aynen he

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YGS 1'de ilk 5000'e girip sosyoloji, felsefe tercih edecek biri mi var ki?
  • bir şekilde maille ya da arayarak ulaşmaya çalış hocam tübitak'a yanlış yazılmış olabilir ygs1 çok saçma
  • Tıp okuyup biyolojiden çift anadal yapınca verilecek diyor. Öyle bir şey nasıl yapılabilir ki? Tıp zaten zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAİL attım bakalım dönecekler mi? Yani çok saçma. Bu bölümlere YGS -1 puan türüyle girilmiyor ne alaka?

Kısa sürede dönmezlerse arama da yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moral Alkışı

MAİL attım bakalım dönecekler mi? Yani çok saçma. Bu bölümlere YGS -1 puan türüyle girilmiyor ne alaka?

Kısa sürede dönmezlerse arama da yapacağım.

Cevap verdiler mi?
  • TM sıralaman hiçbir işe yaramaz, orda çok açık bir şekilde belirtmişler, YGS-1'de 10k'ya girmen gerekiyor.

Amaç da herkese burs vermemek, YGS-1 sayısal ağırlıklı bir puan, burada bu başarıyı elde edenlerin çok azı zaten Felsefe gibi bölümlere kayar. Hatta Edebiyat, Tarih yazan hiç olmaz.

TM ve TS sıralamasına göre düzenleme yapsalardı, çok fazla kişiye ayda 1-2 bin lira para dağıtmak zorunda kalırlardı. Bu kadar gelişmiş bir ülke değiliz maalesef, o para köşkün tamirat masraflarında, diyanet işlerinin bütçesinde kullanılır, öğrenciye verilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louise Attaque -- 9 Temmuz 2014; 23:59:27 >
  • Mesaj da atmadilar. O zaman hangi kafayla bu burs kriteri belirlediler muamma. Napalim o zaman..

Tm için nerelere burs basvurabiliriz yazabilirsiniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YGS 1 de ilk 10 bine girecem de sözelden sonra ilk 5 bine girecem de tarih yazacamda bin lira alacam da vay babam vay , arkadaş ben zaten fen- mat ağırlıklı ygs 1 de ilk 10 bine girsem sözelde ne işim var. Adam gibi sözelden ilk 5000 girenlere verinsenize burs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat0001 -- 10 Temmuz 2014; 5:59:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.