Şimdi Ara

TÜKETİCİ HAKLARI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3 ay öncewww.hepsiburada.com'dan fotograf makinası aldım.Faturalı
    geçenlerde yere düşürdüm ve tamire gönderdim yetkili firmaya
    kodağın firması DATAPRO diye şirkete

24 şubat kargoya verdim.25 şubat ürün ellerine geçti diye mail geldi.

2 mart'ta bana ürünün masrafı şu kadar diye mail geldi.
    Bende 3 martta parayı şirketin hesabına yatırdım.

Şirketi arıyorum parça 15gün önce yurt dışından gelmiş ,ama parça arızalı çıkmış.kodağa haber vermişler kodaktan haber gelmesini bekliyoruz diyorlar..

Benim sorularım:
    1) Servis süresi 30 iş günü,30 iş günü içinde tamir olmassa benim kazanacağım haklar nelerdir..
    2) 30 iş günü yukarıda yazdığım hangi tarihlerden itibaren başlıyacak...

Bütün evrakları sakladım (kargo fişimi,yatırdığım ücretin makbuzunu,masrafın şu kadar diye yazan maili)...

dataproyu aramaya bıktım her seferinde ürününüz yapım aşamasında diye sallıyolar,yeter artık nasıl bir şirket anlamış değilim..

yardımcı olursanız sevinirim...

• 25 şubattan itibaren ürün ellerine geçmiştir ve onların sorumluluğu bu tarihten itibaren başlar.
  • tamir süresi 30 iş günü diye biliyorum.
    25şubatta başladıysa 7 nisanda 30 iş günü dolmuş oluyor.
    ben bu tarihten sonra tüketici haklarına başvurma hakkım varmı,ürünümü yapamadılar diye?
    7nisandan sonra,tüketici haklarına başvurup ürünün sıfırını talep etme tarzında bir hakkım doğuyor mu?
    biraz araştırma yaptımda böyle birşey ilk defa başıma geliyo,tam bir bilgi bulamadım hiç bir yerde.
  • Dostum ürünü sen bozmuşsun zaten. Artık ürün garanti kapsamında tamir edilmiyor, sen parasını verip özel olarak tamir ettiriyorsan. Bu aşamada tüketici kanunu uygulanmayacağı için tamir edeninde 30 iş günü içinde tamiri bitirme yükümlülüğü yok. Borçlar kanununda da bir süre öngörülmediği için makul bir süre içinde tamir etmelerini beklemelisin.
  • benim kızdığım olay,şirketi aradığımda ilgili olmayışları
    parayı istedikleri gün hemen yatırdım ama iş tamire(icraata)gelince aynı özeni göremedim.
    bir mercek değişçek altı üstü bunu 1ayda yapamıyolarsa vah ki ne vah.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.