Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Kararına Uymayan Firmayı İcraya Vermek İstiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
19.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Thh kararına rağmen hala ürünümü göndermeyen firmayı icraya vermek istiyorum. Firma ile birkaç kez görüşmeye çalıştım. Konu takibimiz altındadır, size döneceğiz şeklinde dönüş maillerinden başka bir sonuca ulaşamadım. Bu konuda yardımınızı bekliyorum.

Elimde thh kararı var. Bu kararla icra takibini nasıl başlatacağım?

• Tüketici hakem heyeti kararlarının ilam niteliğinde bağlayıcı olmasının parasal sınırı 1.161,67 TL'dir. Bu rakam 2013 senesi için değişmişte olabilir bir bakmak lazım. Eğer hakem heyetinde gösterilen bir alacak niteliğinde parasal miktar bu tutarı geçiyorsa ilgili hakem heyetinin verdiği karar kuvvetli delil niteliğindedir. Bunun icra açısından sonucu ise ilamlı takip yapamama ancak ilamsız takip yapabilme açısından bir sonucu vardır. Bu durumda eğer tutar bu miktarı aşıyorsa alacak olarak ilamsız takip yoluna başvur ve eğer ödeme emrine itiraz yapılıp icra mahkemesine bu husus intikal edecek olursa ilgili hakem heyetinin vermiş olduğu karar belge niteliğine haiz olacaktır ve ilamsız takip'in senin lehine sonuçlanması aşaması gerçekleşecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MutlakButlan

Tüketici hakem heyeti kararlarının ilam niteliğinde bağlayıcı olmasının parasal sınırı 1.161,67 TL'dir. Bu rakam 2013 senesi için değişmişte olabilir bir bakmak lazım. Eğer hakem heyetinde gösterilen bir alacak niteliğinde parasal miktar bu tutarı geçiyorsa ilgili hakem heyetinin verdiği karar kuvvetli delil niteliğindedir. Bunun icra açısından sonucu ise ilamlı takip yapamama ancak ilamsız takip yapabilme açısından bir sonucu vardır. Bu durumda eğer tutar bu miktarı aşıyorsa alacak olarak ilamsız takip yoluna başvur ve eğer ödeme emrine itiraz yapılıp icra mahkemesine bu husus intikal edecek olursa ilgili hakem heyetinin vermiş olduğu karar belge niteliğine haiz olacaktır ve ilamsız takip'in senin lehine sonuçlanması aşaması gerçekleşecektir.

Hocam çoğu yeri anlamadım , arkadaşın , sorununu yakından takip ediyorum tam olarak ne demek istediğinizi yazarmısınız tekrardan Bide ileyeceği yolu söylerseniz daha iyi olur .

• quote:

Tüketici hakem heyeti kararlarının ilam niteliğinde bağlayıcı olmasının parasal sınırı 1.161,67 TL'dir. Bu rakam 2013 senesi için değişmişte olabilir bir bakmak lazım. Eğer hakem heyetinde gösterilen bir alacak niteliğinde parasal miktar bu tutarı geçiyorsa ilgili hakem heyetinin verdiği karar kuvvetli delil niteliğindedir. Bunun icra açısından sonucu ise ilamlı takip yapamama ancak ilamsız takip yapabilme açısından bir sonucu vardır. Bu durumda eğer tutar bu miktarı aşıyorsa alacak olarak ilamsız takip yoluna başvur ve eğer ödeme emrine itiraz yapılıp icra mahkemesine bu husus intikal edecek olursa ilgili hakem heyetinin vermiş olduğu karar belge niteliğine haiz olacaktır ve ilamsız takip'in senin lehine sonuçlanması aşaması gerçekleşecektir.

Thh nin limitlerinde olan bir tutar için karar aldık. Şöyle özetleyeyim. Haksız olarak yapılan sipariş iptali için alınmış bir karar bu. Biz firmaya para göndereceğiz onlarda bize ürünümüzü gönderecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

quote:

Thh nin limitlerinde olan bir tutar için karar aldık. Şöyle özetleyeyim. Haksız olarak yapılan sipariş iptali için alınmış bir karar bu. Biz firmaya para göndereceğiz onlarda bize ürünümüzü gönderecekler.

Kusuruma bakmayın arkadaşlar geç cevap yazıyorum. Şöyle özetleyeyim ilgili icra dairesine dilekçeyle takip talebinde bulunacaksınız para alacağı şeklinde bu ilamsız olarak geçmektedir hukukta. Yani bir mahkeme ilamına kararına dayanmadan hızlıca yapabileceğiniz ve herkesin alacaklı olsun olmasın yapabileceği genel bir haciz yolu. Ödeme emrinide hazırlamış olmanız gerekmektedir bunun için bir avukat katibine tanıdığınız varsa danışabilirsiniz dilekçe de yazması gereken unsurlar icra matik gibi programlar vasıtasıyla yapılabilmektedir. Takibi gerçekleştirdiniz diyelim bunun için büyük ihtimal borçluya giden ödeme emrine borçlu itiraz edecektir ve siz bu safhada itirazın iptali davasını ilgili Tüketici Mahkemesinde açacaksınız. Açılacak bu davada itirazın iptali davasında( unutmayın bu davayı siz açıyorsunuz borçlunun itirazı üzerine açmak zorundasınız yani yoksa takip durur) belge olarak thh'nin kararını sunduğunuz anda isteğiniz durumu yani ödenen bedelin iadesini lehinize sonuçlandırabilirsiniz.

• Pardon sizin durumunuz için şöyle bir durum var. Thhnin kararı yeni ise elinize geçmesi bunu hemen Tüketici Mahkemesinde belge olarak kullanıp sözleşmeye dayalı borçların yerine getirilmesini içeren bir eda davası açınız. Bu durumda mahkeme lehinize karar verecektir büyük ihtimal ve bu karar kesin ilam hükmündedir icrada kendiliğinden vuku bulacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

Hocam çoğu yeri anlamadım , arkadaşın , sorununu yakından takip ediyorum tam olarak ne demek istediğinizi yazarmısınız tekrardan Bide ileyeceği yolu söylerseniz daha iyi olur .

Özet olarak geçtim tekrar okuyunuz olmazsa özel mesajdanda yardımcı olabilirim galiba forumda ücretsiz hukuk danışmanlığı başlığı altında bir konu açmak faydalı olacaktır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diyelim ki biz icraya verirken sözleşmedeki maddeleri kullanıcaz , sonra firma kabul etmyiecek ondan sonra biz T.H.H kararını vericez bu sürecin yerine ,

direk T.H.H kararınını icra dairesine göstersek ve ürünü bize gönderseler ?
  • Tanıdık, bize yardımcı olabilecek kimse yok malesef. Kendi başımıza icra takibinde bulunamaz mıyız? İşin prosedürü de baya uzunmuş.
  • thk 315 tl değerinde telefonum için para iadesi kararı verdi. aldığım dükkana gittim.kimlik istedi verdim. bir de İbraname adı altında, "tüm paramı aldım, hiçbir hak iddia etmiyorum vs " gibi yazan bir kağıt imzalatmak istedi.ben de para almadım ki neden imzalayacağım dedim. adam bana kvk bunu imzalamazsanız paranızı hesabınıza aktarmaz, 1 haftada para hesabınıza geçecek dedi. bende tamam da hesap numarası da almadınız nasıl olacak vs diye itiraz ettim imzalamadım.paramı verin seve seve imzalarım dedim. beni tekrar aradılar ama ben de param yatmadan imzalamam dedim.suratıma kapattılar ve para vermiyorlar n
    ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailyagmur20

thk 315 tl değerinde telefonum için para iadesi kararı verdi. aldığım dükkana gittim.kimlik istedi verdim. bir de İbraname adı altında, "tüm paramı aldım, hiçbir hak iddia etmiyorum vs " gibi yazan bir kağıt imzalatmak istedi.ben de para almadım ki neden imzalayacağım dedim. adam bana kvk bunu imzalamazsanız paranızı hesabınıza aktarmaz, 1 haftada para hesabınıza geçecek dedi. bende tamam da hesap numarası da almadınız nasıl olacak vs diye itiraz ettim imzalamadım.paramı verin seve seve imzalarım dedim. beni tekrar aradılar ama ben de param yatmadan imzalamam dedim.suratıma kapattılar ve para vermiyorlar n
    ne yapmalıyım?

vay be para ödememek için ne dolambaçlı yollar buluyorlar. halbuki normalde parayı ödese, ödediğine dair bir belgesi olacak zaten elinde. bu durumu şikayet var com sitesine yaz istersen bir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

quote:

Orijinalden alıntı: ismailyagmur20

thk 315 tl değerinde telefonum için para iadesi kararı verdi. aldığım dükkana gittim.kimlik istedi verdim. bir de İbraname adı altında, "tüm paramı aldım, hiçbir hak iddia etmiyorum vs " gibi yazan bir kağıt imzalatmak istedi.ben de para almadım ki neden imzalayacağım dedim. adam bana kvk bunu imzalamazsanız paranızı hesabınıza aktarmaz, 1 haftada para hesabınıza geçecek dedi. bende tamam da hesap numarası da almadınız nasıl olacak vs diye itiraz ettim imzalamadım.paramı verin seve seve imzalarım dedim. beni tekrar aradılar ama ben de param yatmadan imzalamam dedim.suratıma kapattılar ve para vermiyorlar n
    ne yapmalıyım?

vay be para ödememek için ne dolambaçlı yollar buluyorlar. halbuki normalde parayı ödese, ödediğine dair bir belgesi olacak zaten elinde. bu durumu şikayet var com sitesine yaz istersen bir.

şikayet var a yazdım ama kvk diye başlık atmıştım ilgili firmayı değil. ama haklısınız ilgili firma adını yazmalıydım. ama turkcell bayiisi bu ve turkcelle şikayet ettim kvk diye, ama onlarda bizle ilgili değil diyor...

• Arkadaşlar merhaba
    Bende şuan THHnin kararını baz alarak firmayı icraya vermek istiyorum. Fatura tutarı 699 tl.
    Hakem heyetindeki adam kararı firmaya tebliğ et onlar seni ararlar nasıl olsa dedi kararı tebliğ edeli 1 hafta oldu amam ne arayan var ne soran.
    Bugün firmayı aradım adam gayet rahat servise göndeririz bakarız diyor. Bende telefonu suratına kapadım.
    20 gün dolduktan sonra icraya vermek istiyorum. Tavsiyeleriniz varmı.
    Avukata falan başvurmalımıyım?
    İcra müdürlüğüne dilekçe ile başvursam yeterlimi?
    Birde ben Bursadayım, firma istanbulda . Bursadaki icra müdürlüğünemi başvurmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleeve0066

Arkadaşlar merhaba
    Bende şuan THHnin kararını baz alarak firmayı icraya vermek istiyorum. Fatura tutarı 699 tl.
    Hakem heyetindeki adam kararı firmaya tebliğ et onlar seni ararlar nasıl olsa dedi kararı tebliğ edeli 1 hafta oldu amam ne arayan var ne soran.
    Bugün firmayı aradım adam gayet rahat servise göndeririz bakarız diyor. Bende telefonu suratına kapadım.
    20 gün dolduktan sonra icraya vermek istiyorum. Tavsiyeleriniz varmı.
    Avukata falan başvurmalımıyım?
    İcra müdürlüğüne dilekçe ile başvursam yeterlimi?
    Birde ben Bursadayım, firma istanbulda . Bursadaki icra müdürlüğünemi başvurmam gerekiyor?

GİT BİR AVUKATA. MASRAFLARI KARŞI TARAFA ÖDETEREK HALLEDERSİN.
  • Kendiniz de icraya verebilirsiniz eğer alacağınız tutarın faizi vs. yi yoksa kolay iş. Avukata giderseniz şayet vekalet ücreti ödemek durumunda kalırsınız. 60tl miydi neydi hatırlamıyorum. Bazı avukatlar vekalet ücretinide karşılıyorlar. İsterseniz bir avukat ile görüşün Vekalet ücretini sizden almaz ise hemen vekaletinizi verin. Firmaya ekstradan avukat masrafı yıkmış olursunuz.
  • Aynen boyle bi sorun bende de var. aman diyim n11.comdan alisveris yapmayin. Saticinin tarafini tutuyorlar. Tuketici hakem hayatine basvurdum bende ve kazandim. Ama adam parami iade etmiyor. Hala yok yollayin bakalim bilmemne diyor. Meblag 350 tl. 50 lirasi kargo onuda alacagim. Ama icraya vermem gerekecek anlasilan. Bu islerin nasil yurudugu konusunda da hic bi fikrim yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • s4 telefonum var ve servis darbe var diye ücret istedi ve ben hakem heyeti kararı aldım ücretsiz tamiri yapılması yönünde. telefonu samsung resmi dağıtıcısı olan c5elektronikten aldım ve kararı çıkarttıktan sonra 15 gün içinde itiraz gelmedi ve ben servise gittim onlar 2 gün sonra aradılar ve ürünü alın itiraz ettik dediler . taraf c5 elektronikken ve de süresi geçmişken servis itiraz ettiğini söylemiş fakat o süreden de 15 gün geçmesine rağmen hala bir itiraz söz konusu değil. ben şimdi ücretsiz tamir değil de ürünün fatura bedeli olan 1599tl yi iade almak istiyorum bu mümkün müdür? nasıl yaparım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis

Aynen boyle bi sorun bende de var. aman diyim n11.comdan alisveris yapmayin. Saticinin tarafini tutuyorlar. Tuketici hakem hayatine basvurdum bende ve kazandim. Ama adam parami iade etmiyor. Hala yok yollayin bakalim bilmemne diyor. Meblag 350 tl. 50 lirasi kargo onuda alacagim. Ama icraya vermem gerekecek anlasilan. Bu islerin nasil yurudugu konusunda da hic bi fikrim yok.

Kesinlikle haklısınız. n11.com da cayma hakkınız bile kullanamıyorsunuz. Kafalarına göre teknik servis raporu falan isteyip doğrudan satıcı haklı diyorlar. Jelatinini dahi sökmediğim ve 1 saat test ettiğim kamerayı iade edemiyorum. Cayma hakkı kanununa kendilerine göre maddeler eklemişler.
  • Arkadaşlar bu icra olayı hakkinda net bir bilgisi olan yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam thh kararının üzerinden 2 ay geçti firmayı defalarca aradım paramı yatırmıyolar

Oyaladılar boşu boşuna.

Thh kararı üzerinden 2 ay geçmesine rağmen icraya verme hakkım devam ediyo mu? Zaman aşımına falan girmez dimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.